Open αγώνας ερασιτεχνικής αλιείας κυπρίνου(Carpfishing) στην λίμνη των Ιωαννίνων Παμβώτιδα

giannena open agonas carpfishing bi carps carpmatchfishingOpen αγώνας ερασιτεχνικής αλιείας κυπρίνου(Carpfishing) στην λίμνη των Ιωαννίνων Παμβώτιδα

Του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

O Σύλλογός μας διοργάνωσε το 1ο φεστιβάλ αλιείας κυπρίνου ανοιχτών συμμετοχών, που διεξήχθη στην Λίμνη Παμβώτιδα από την Παρασκευή 9/6 έως και την Κυριακή 11/6/2017 με την συμμετοχή 50 αθλητών από τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, την Πτολεμαΐδα, την Καστοριά ,τα Γρεβενά, αλλά και από την γειτονική FYROM.

Στα θετικά του αγώνα η μεγάλη συμμετοχή αθλητών, η μεγάλη του προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη επισκεψιμότητα του χώρου αγώνα από άτομα όλων των ηλικιών, και η στήριξή του από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες.

 

Αν και ο καιρός δεν ήταν ο πλήρης σύμμαχός μας, ο αγώνας διεξήχθη κάτω από ένα όμορφο, ομαδικό και φιλικό κλίμα. Άλλωστε τα Ιωάννινα φημίζονται για τον ευμετάβλητο καιρό τους, και δεν χαρακτηρίζονται άδικα σαν το ...Λονδίνο της Ηπείρου.

vaseis sta kagkela limni ioanninon pamvotida carpmatchfishing

Στα αρνητικά του αγώνα το μέτριο -για πολλούς και διάφορους λόγους-αλιευτικό αποτέλεσμα , η ταυτόχρονη διεξαγωγή άλλων αγώνων και εκδηλώσεων στον χώρο του αγώνα και η σφοδρή καταιγίδα που προέκυψε πριν την λήξη του και ανάγκασε τους αθλητές να αποχωρήσουν εν μέσω κορύφωσης του ανταγωνισμού.

lake agonas kyprinou ioannina carpmatchfishing

Όλοι οι Αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα όχι μόνον δεν δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αντίθετα με το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν και την εν γένει συμπεριφορά τους διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την Αθλητική Αλιεία και τις προοπτικές που προσφέρει στον τόπο μας ο Αλιευτικός Τουρισμός.

big carp ioannina lake agonas carp carpmatchfishing

Συγχαίρουμε τόσο τους νικητές και των δύο (2) κατατάξεων όσο και όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα, γιατί πρωτίστως σημασία έχει η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και συναδελφικότητα και δευτερευόντως η διάκριση και η νίκη.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αλιεύτηκαν συνολικά 69 μετρήσιμα (βάρους άνω του ενός κιλού) άτομα κυπρίνου ,το συνολικό βάρος των οποίων ανήλθε σε 178,273 κιλά. Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν όλα στο σύνολό τους.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους τρείς (3) πρώτους νικητές( ομάδες 2 αθλητών) και συγκεκριμένα τους:

agonas ioannina carpfishing protos nikitis carpmatchfishing

1ους Νικητές τους αθλητές Κίτσιο Γεώργιο και Mαλάμο Γεώργιο από τα Ιωάννινα με 9 αλιεύματα συνολικού βάρους 32,870 κιλών

agonacarp ioannina deuteros nikitis carpmatchfishing

2ους Νικητές τους αθλητές Θεόδωρο Χατζηπαυλίδη και Κυριάκο Δοκόπουλο από την Πτολεμαΐδα ,με 9 αλιεύματα συνολικού βάρους 23,535 κιλών

agonas carp iioannina big carp carpmatchfishing

3ους Νικητές τους αθλητές Ljupco Stojanoski και Toni Bosilkovski από τα Bitola της Fyrom, με 8 αλιεύματα συνολικού βάρους 20,988 κιλών.

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 8,710 κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή Ljupco Stojanoski από τα Bitola της Fyrom, τον οποίο επίσης συγχαίρουμε. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς του αγώνα ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την προσφορά του φυσικού εμφιαλωμένου νερού ΖΑΓΟΡΙ στους αθλητές , το Κατάστημα Ειδών Αλιείας -Κυνηγίου -Ορειβασίας “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ (Ιωάννινα) , το Συνεργείο Αυτοκινήτων ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΡΝΗΣ (Ιωάννινα), το Κατάστημα Ειδών Αλιείας -Κυνηγίου-Camping- Κατάδυσης “HOBBY STORE” (Καρδίτσα ), και το Κατάστημα Ειδών Αλιείας του ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΩΝΗ (Πτολεμαΐδα) ,οποίοι με τις χορηγίες τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.

agonas carp aponomi 1 carpmatchfishing

Επίσης ευχαριστούμε τους δωροθέτες ΧΗΤΟΣ LUXURY XULL (Ιωάννινα), 'EXTREME FISHING” του Στέφανου Κυριτσόπουλου (Καρδίτσα), “FLYING CARP” του Πέτρου Απιδόπουλου (Πτολεμαίδα) και Γρηγόρη Τασιώνη (Πτολεμαΐδα) , Zoran Josifovski (Bitola Fyrom), την Επιχείρηση Χαβέλας Παραδοσιακό Φύλο (Ιωάννινα) για την προσφορά των εδεσμάτων της τελετής απονομών.

aponomi 3 agonas carpfishing ioannina carpmatchfishing

Ευχαριστήρια επίσης στην Ταβέρνα -Μεζεδοπωλείο “ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ” (Ιωάννινα), για την προσφορά δωρεάν γεύματος στους πρώτους νικητές και στην επιχείρηση Ειδών Αλιείας-Οικοδομικών του Παναγιώτη Παππά (Ιωάννινα), για την προσφορά στον Σύλλογό μας του στέγαστρου της Γραμματείας.

aponomi 2 agonas ioannina carpfishing carpmatchfishing

Επίσης να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου , το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , τον και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, για τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις , τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών για την καθαριότητα του χώρου αγώνα και τους Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς της Πόλης μας για την προβολή και κάλυψη της διοργάνωσης.

ioannina agonas kyprinou gerontas carpmatchfishing

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η σημαντική συνδρομή των επιτελείων και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και την ασφάλεια των αθλητών στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, όσο και για την κατανόηση που επέδειξε σε ιδιαιτερότητες και απρόοπτα που προέκυψαν.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά το Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης Ιωαννίνων, το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων , το Τμήμα Ασφάλειας και Τάξης, την Τουριστική Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

vasi carp agonas ioannina pamvotida lake carpmatchfishing

Ιδιαίτερη τιμή επιφύλασσε στον Σύλλογό μας η παρουσία στην τελετή λήξης και απονομών, της Αντιπεριφερειάρχη, Προώθησης Αγροτικών Προιόντων της Περιφέρειας Ηπείρου Κα. Τύρου -Ούζα , των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Πρωτογενούς Τομέα και Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Κα. Μέγα , Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού. Κα. Κολόκα, της Προισταμένης του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου Κα. Σιαπλαούρα , του Δημοτικού Συμβούλου & Ταμία της 5ης ΚΟΗ Κα .Μπρέχα , εκπροσώπων του Σώματος Θηροφυλακής της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και του Γραμματέα του Α.Σ.Ε.Α.Κόνιτσας κ.Πανταζή Τουφίδη, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέα και φωτογράφου.

limni ioannina carpfishing agonas carpmatchfishing

Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να εξάρουμε την πλήρη συνεργασία -πλην μεμονωμένων περιπτώσεων- των Επαγγελματιών Αλιέων που δραστηριοποιούνται στην Λίμνη Παμβώτιδα, οι οποίοι με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων από τους αθλητές συνέβαλαν στην απρόσκοπτη διοργάνωση του αγώνα.

carpfishing iaonnina lake vasi pamvotida carpmatchfishing

Τέλος θεωρούμε ότι οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της στήριξης αρχών και υπηρεσιών, διότι προάγουν την συλλογικότητα ,και με την απελευθέρωση των αλιευμάτων την πραγματική Ερασιτεχνική Αλιευτική συνείδηση.

catch and release carp carpmatchfishing

Επιπλέον ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας και συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας ,μέσω του Αλιευτικού- και δη- του Αθλητικού Τουρισμού.

carpfishing sta ioannina vasi carp carpmatchfishing

Το Δ.Σ του Συλλόγου Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.