ta mistika tis vithometrisi plumb the depth carpmatchfishingTα μυστικά της βυθομέτρησης στην τεχνική του Match Waggler Fishing και όχι μόνο!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Χούσος

Η σωστή βυθομέτρηση στην match waggler τεχνική (και γενικά σε όλες τις τεχνικές με φελλό) είναι ένα από τα πιο βασικά κεφάλαια του ψαρέματος, και κρίνεται απίστευτα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας ή αποτυχίας. Το σημείο που θα ψαρεύει το δόλωμά μας, είναι κρίσιμο, ανάλογα πάντα με την εποχή, τις συνθήκες , και με τα ψάρια που στοχεύουμε. Είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε πριν ξεκινήσουμε να ψαρεύουμε, και έχει σαν στόχο τον προσδιορισμό και την γνώση του βάθους στην ευρύτερη περιοχή.

 

oi mixanismoi tou match waggler fishing carpmatchfishing 2Οι μηχανισμοί του Match Waggler Fishing!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Χούσος, Νίκος Ζάρας

Ένα βασικό στοιχείο του εξοπλισμού του Match Waggler Fishing είναι ο μηχανισμός που θα συντροφέψει το match καλάμι μας. Είναι αυτός που θα πάρει πάνω του τα τραβήγματα και το shock της πετονιάς-τα φρένα- από ένα μεγάλο ψάρι, όταν θα χαθεί ο φελλός waggler βίαια κάτω από την επιφάνεια του νερού! Θα μιλήσουμε όμως για ιδιαίτερους μηχανισμούς, κατασκευασμένους τους περισσότερους για την συγκεκριμένη τεχνική match που τόσο αγαπάμε!

o germanos kai to psarema me fello kourkouna psari 2 sfaltos carpmatchfishingΤο ψάρεμα του γερμανού/κουρκούνας με την τεχνική του match waggler fishing!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Νάσος Βουγιουκλής, Σπύρος Φιλόπουλος

Ένα από τα ψαρέματα με την τεχνική του φελλού/match waggler fishing που έχει αρκετή εξειδίκευση, είναι το ψάρεμα του γερμανού ή της κουρκούνας (αγριόσαλπα), όπως συνηθίζεται να λένε αυτό το ψάρι στην Κύπρο.

Κάποιος στην Ελλάδα θα μπορούσε να πει ότι ο γερμανός αλιεύεται τυχαία, μαζί με άλλα είδη ψαριών, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποια εξειδικευμένα στοιχεία, στο πως θα προσεγγίσουμε αυτό το ιδιαίτερο ψάρι, πάντα με την τεχνική του waggler φελλού και του match καλαμιού μας!

 

 

ta panta gia ta agkistria tou match waggler fishing carpmatchfishingΤα αγκίστρια στο ψάρεμα με Match Waggler Fishing και όχι μόνο!!!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Ζάρας, Γιώργος Χούσος

Το αγκίστρι είναι το μοναδικό παρελκόμενο στο ψάρεμα , που έρχεται σε άμεση επαφή με το πολυπόθητο ψάρι των ονείρων μας! Είναι το παρελκόμενο, που θα κρίνει τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες μας, σε μέγιστο βαθμό. Οι ιδιότητες ενός αγκιστριού, το σχήμα του, το μέγεθός του, το χρώμα του, η δύναμη του, είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει στο άρθρο αυτό. Δεν θα μιλήσουμε όμως γενικά για αγκίστρια, θα δούμε εξειδικευμένα μικρά αγκίστρια για τις match τεχνικές, και ειδικά για την match τεχνική με την χρήση του waggler φελλού!

 

kataskeui autosxediou vithometriti gia match texnikes fellou carpmatchfishingΠως να κατασκευάσετε τον δικό σας αυτοσχέδιο βυθομετρητή, για όλα τα ψαρέματα που απαιτούν την χρήση του φελλού!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός

Η χρήση του βυθομετρητή είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα σε όλες τις τεχνικές του Match Fishing, και ειδικά σε αυτές που κάνουν χρήση του φελλού!Είτε πρόκειται για match waggler fishing, είτε Bolognese, είτε απίκο, pole fishing, η χρήση του βυθομετρητή για να βρούμε το βάθος που ψαρεύουμε και για να χαρτογραφήσουμε την ψαρεύτρα μας, είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη! Στο παρόν άρθρο θα δούμε πως κατασκευάζουμε ένα δικό μου βυθομετρητή από απλά υλικά, φθηνά και προσιτά σε όλους.

o skaros kai to psarema me match waggler fishing carpmatchfishingΤο ψάρεμα του σκάρου με την τεχνική του match waggler fishing!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Βουρλιώτης, Σπύρος Φιλόπουλος

Ένα από τα ψαρέματα με την τεχνική του match waggler fishing που έχει αρκετή εξειδίκευση, είναι το ψάρεμα του σκάρου.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο σκάρος αλιεύεται τυχαία, μαζί με άλλα είδη ψαριών, αλλά δεν είναι έτσι.

Στο παρόν άρθρο θα δούμε κάποια επιμέρους στοιχεία, στο πως θα προσεγγίσουμε αυτό το ιδιαίτερο ψάρι, πάντα με την τεχνική του waggler φελλού.

 

loop to loop i sosti enosi thilia thilia sto match waggler fishing carpmatchfishingMatch Waggler Fishing-Η σωστή ένωση "θηλιάς-θηλιάς" για την μάνα και το παράμαλο

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Θέμης Καρβέλας

Ένα από το πιο βασικά στοιχεία της αρματωσιάς για το ψάρεμα με την τεχνική του match fishing με waggler φελλό, είναι το σωστό στήσιμο της αρματωσιάς.

Το σημείο που είναι βασικό για την σωστή και καίρια λειτουργία της είναι η σωστή ένωση της αρματωσιάς με το παράμαλο. Η πιο πολυχρησιμοποιούμενη σύνδεση είναι η θηλιά-θηλιά, και αυτή θα αναλύσουμε στο παρόν θέμα μας.

 

 

 

pliris vasikos odigos me match texnikes sto psarema sta glyka nera carpmatchfishingΠλήρης βασικός οδηγός για match ψαρέματα γλυκών νερών και όχι μόνο!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Άλκης Τουφεκτσής

Το ψάρεμα με τα λεπτά εργαλεία (match fishing) ξεκίνησε από τα γλυκά νερά και εκεί είναι το πρωταρχικό μέρος που βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του.

Σε πρόσφατο ψάρεμα που έγινε σε λίμνη της κεντρικής Ελλάδος, πειραματιστήκαμε με όλες τις match τεχνικές, όπως match waggler fishing, feeder fishing, whip fishing(απίκο) και pole fishing.

Σε αυτόν τον πρώτο μας βασικό οδηγό θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που θα καθοδηγήσουν τα ψαρέματά σας στα γλυκά νερά, για να έχετε τις καλύτερες επιτυχίες.

 

 

match-fishing-kai-psarema-kefalos-carpmatchfishingΤο ψάρεμα του κεφάλου με την τεχνική του Match Waggler Fishing

Του Νάσου Βουγιουκλή

Φωτογραφίες:Νάσος Βουγιουκλής

Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο είναι η μεγάλη αγάπη που έχω στο συγκεκριμένο ψάρεμα. Στο μυαλό μου έρχονται εικόνες τότε που πιτσιρικάς με ένα καλάμι από μπαμπού και μια φέτα ψωμί κατέβαινα στην ψαρόσκαλα της Χαλκίδας και περνούσα ανέμελα τον χρόνο μου.

Από τότε όμως μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και ο μικρός με το μπαμπού μεγάλωσε και στα χέρια του πλέον κρατάει ένα τρίσπαστο match καλάμι.

Συνεχίζει όμως να έχει την ίδια αγάπη και την ίδια όρεξη για το ψάρεμα του κέφαλου...

 

 

stick-floats-vs-straight-wagglers-carpmatchfishingStraight wagglers VS stick floats:Η μεγάλη παρεξήγηση στον χώρο του match waggler fishing!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Πολύ συχνά –και με μεγάλο λάθος -θα ακούσετε τους ίσιους waggler φελλούς του match waggler fishing να λέγονται και stick!

Aυτό είναι ένα διαιωνιζόμενο λάθος που στοιχειώνει ακόμη καταλόγους ειδών αλιείας, ..."γνώστες" της τεχνικής του match με φελλό waggler, περιοδικά και blogs του διαδικτύου.

Η αλήθεια είναι πολύ μακριά από την αρχική περιγραφή, και καλό είναι να διαχωριστούν μια και καλή οι δύο αυτοί τελείως διαφορετικοί φελλοί, για να ξέρουμε τι γράφουμε, τι διαβάζουμε και τι ισχύει στην πραγματικότητα!

 

match-fishing-melanouria-malagra-groundbait-d-sfaltos-carpmatchfishingMatch waggler fishing:Το ψάρεμα των μελανουριών σε απότομα νερά με την χρήση μαλάγρας 

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Γιώργος Χούσος, Θέμης Καρβέλας, Δημήτρης Σφαλτός

Το ψάρεμα του μελανουριού τους μήνες του φθινόπωρου και του χειμώνα , παίρνει νέα πνοή όταν το ψάχνουμε σε πιο απόμακρα μέρη, σε βαθιά λιμάνια με πετρώδη βυθό, σε απότομους βραχώδεις κάβους, και σε ήπιες σχετικά καιρικές συνθήκες.

Τα λεπτά εργαλεία του match waggler fishing εγγυώνται την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του δολώματος, για την προσέλκυση των μεγαλύτερων και πιο καχύποπτων ψαριών.

Η καχυποψία του μελανουριού είναι γνωστή στους ψαράδες και θα πρέπει να προσαρμόσουμε την τεχνική μας για να το ξεγελάσουμε. Στο δύσκολο αυτό ήδη σκηνικό, η χρήση της μαλάγρας φαίνεται επιβεβλημένη.

 

kefalos-match-fishing-2-big-curve-carpmatchfishingMatch waggler fishing και ψάρεμα με παιδιά:Κέφαλος...ο υπέρτατος μαχητής!
Του Νάσου Βουγιουκλή

Από την αρχή της δημιουργίας του Νηρέα Καλαμάτας, η φιλοσοφία και το πλάνο που είχαμε στο μυαλό μας ,όλα τα παιδιά που στήσαμε αυτή την καλαματιανή ομάδα αλιείας, ήταν να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά κοντά στην φύση, κοντά στην θάλασσα και στον μαγικό κόσμο του ψαρέματος.

Από την αρχή λοιπόν κοντά μας είχαμε πιτσιρίκια που τους άρεσε το ψάρεμα, δουλέψαμε μαζί τους και σιγά σιγά εξελίχθηκαν σε καταπληκτικοί ψαράδες !!!

 

-xantres-greaf-sargos-sfaltos-coll-carpmatchfishingMatch Waggler fishing: Εκπληκτικά αποτελέσματα στην match τεχνική με φελλό και χάντρα στο παράμαλο!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

Οι πρωτοποριακές ιδέες είναι αυτές που μας καθορίζουν και μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στην σύλληψη των πονηρών ψαριών με την τεχνική του match waggler fishing.

O πειραματισμός είναι η κινητήρια δύναμη που εξελίσσει τις τεχνικές και τους δίνει μια νέα πνοή. Μια από αυτές τις ιδέες είναι και η χρήση της χάντρας στο παράμαλο, για την προσέλκυση μεγαλύτερων και πιο καχύποπτων ψαριών.

Το πώς γίνεται , ποιες χάντρες, και πως χρησιμοποιούνται ,θα το μελετήσουμε στις παρακάτω γραμμές.

 

 

Bigattino-katharismos-carpmatchfishingΠως να καθαρίσετε και να συντηρήσετε την προνύμφη μύγας(bigattino) για το ψάρεμα με την match waggler τεχνική

Tου Χρήστου Καλαιτζή

Φωτογραφίες:Χρήστος Καλαιτζής

Τα bigattino-προνύμφη μύγας, ως γνωστόν είναι το κυρίαρχο δόλωμα της match με wagggler φελλό τεχνικής, ή ως του γνωστού "εγγλέζικου" ψαρέματος. Πολλές φορές χρειάζεται, να τα αποθηκεύσουμε για αρκετές μέρες στο ψυγείο μας, μέχρι να πάμε για ψάρεμα, τόσο αυτά που αγοράσαμε πρόσφατα, όσο και αυτά που έχουν περισσέψει από προηγούμενο ψάρεμα.

Στο διάστημα που μεσολαβεί από ψάρεμα σε ψάρεμα, οφείλουμε να φροντίσουμε για τη σωστή συντήρησή τους.

 

waggler-floats-carp-matchfishing-gr.jpgΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΛΛΟΥΣ ΤΟΥ MATCH FISHING

Του Δημήτρη Σφαλτού

Με τόσους πολλούς φελλούς wagglers για την τεχνική του match fishing που υπάρχουν στο εμπόριο, που είναι τόσο διαφορετικοί και σε διαφορετικά στυλ, πως μπορούμε να επιλέξουμε τον κατάλληλο, για θα μας δείξει την ένδειξη που τόσο αναζητούμε;

Έχετε δίκιο για να αναρωτιέστε, γιατί υπάρχουν τόσες διαφορετικές τεχνικές ερματίσματος για κάθε ψάρι, για κάθε συνθήκη της θάλασσας, της λίμνης, του ποταμού. Έτσι πολλοί ψαράδες μπερδεύονται και τελικά παίρνουν τον λάθος φελλό για την περίσταση που τους αρμόζει.

 

10-kalyteres-dolosies-me-biggattino-carp-matchfishing-gr.jpgMATCH FISHING-ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΛΩΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΝΥΜΦΗ ΜΥΓΑΣ (bigattino)

Του Δημήτρη Σφαλτού

Είναι κοινός τόπος ότι στις διαφορετικές εποχές του χρόνου και ανάλογα με το πόσο συχνά ψαρεύεται μια περιοχή, τα διάφορα ψάρια δείχνουν διαφορετικές προτιμήσεις σε σχέση με τον τρόπο δόλωσης της προνύμφης μύγας.

Τα πιο πολλά ψάρια πλέον είναι αρκετά πονηρεμένα και το βλέπουμε συνεχώς από τα μη επιτυχημένα καρφώματα, τα γρήγορα απαγκιστρώματα και από τις «χαλασμένες/δαγκωμένες» δολωσιές. Έτσι οι αλλαγές στον τρόπο δόλωσης του bigattino κρίνεται επιτακτική ανάγκη για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

www.carp-matchfishing.gr. To ψάρεμα του μεγάλου μελανουριού με ζωντανό δόλωμαMATCH WAGGLER FISHING-ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΟΛΩΜΑ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Στις περισσότερες τεχνικές ψαρέματος υπάρχουν εποχιακές συνθήκες που μας κρατούν πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κατά την γνώμη μου το match waggler fishing είναι μια τεχνική που δουλεύει όλο το χρόνο, ακόμα και σε δύσκολες ψαρευτικές περιόδους, όπως την άνοιξη και την αρχή του καλοκαιριού.

Την συγκεκριμένη εποχή όμως τα πράγματα σοβαρεύουν, επειδή ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι το μελανούρι!

 

 

 

sefsunset.jpgMATCH FISHING- ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΛΕΠΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Τα βαρίδια στο match fishing είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο , που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι πολύ σοβαρά, γιατί έχει μέγιστη σημασία στην τεχνική μας.

Η τοποθέτηση , το σωστό ερμάτισμα και η ποιότητα είναι αλληλένδετα στοιχεία, που όταν συνεργάζονται σωστά έχουμε τα αποδοτικότερα αποτελέσματα. Μπορεί να φαντάζουν απλά και για πολλούς ανούσια, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

 

layraki-sfaltos-carp-matchfishing-grMATCH FISHING ΜΕ ΦΕΛΛΟ WAGGLER-Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Γιώργος Χούσος, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Νίκος Ζάρας, Γιώργος Βαρέλης

Πολλά έχουμε ακούσει για αυτό το περιβόητο match fishing με waggler φελλό ή match waggler, άλλοι βέβαια το ονομάζουν εγγλέζικο, χωρίς να αλλάζει τίποτα στην τεχνική.

Ίσως ένας ακόμη αδόκιμος όρος , που πρωτοχρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει μία ξενόφερτη από τα γλυκά νερά τεχνική, που έτυχε (μάλλον πέτυχε) να πάρει το πρωτάθλημα στην Φλωρεντία το 1980...

Δείτε όλη την αλήθεια για την περιγραφή της τεχνικής, την "βάπτισή" της και την διαδρομή της στον ελλαδικό χώρο, στο παρόν άρθρο.

 

 

 

 

LABRAKIA ON THE DROP-CARP-MATCHFISHING-GRMATCH WAGGLER FISHING ON THE DROP ΓΙΑ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Γιώργου Χούσου και Γιώργου Βαρέλη

Συνθήκες, συνθήκες, συνθήκες. Το κύριο συστατικό επιτυχίας σε όλα τα ψαρέματα, σε όλες τις τεχνικές. Ένα συστατικό που πλήθος γενεών ψαράδων προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν , για να αυξήσουν την αποδοτικότητα στην τεχνική τους και να κατανοήσουν τα μυστήρια της φύσης. Στο match waggler fishing όμως αποτελεί βασική προϋπόθεση, για να προσεγγίσουμε τα ψάρια, ακόμα και για να χρησιμοποιήσουμε την πιο κατάλληλη αρματωσιά.

Οι φωτογραφίες μας-ΝΑΙ-είναι προκλητικές, αλλά το 70% των λαβρακιών επέστρεψαν πίσω στην θάλασσα, λόγω οριακού μεγέθους (κάτω απο κιλό!).

 

 

 

sargos-matchfishing-carp-gr

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΨΑΡΕΜΑΤΑ ΣΑΡΓΩΝ ΜΕ THN TEXNIKH TOY MATCH FISHING

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δήμος Βελισσάρης, Αντώνης Λαγουταρέλης, Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Την άνοιξη και τον χειμώνα υπάρχει το ρητό, λίγα ψάρια αλλά μεγάλες συγκινήσεις, και δεν έχουν άδικο αυτοί που το λένε. 

Στο match fishing με την χρήση του φελλού waggler, τα πράγματα αλλάζουν όταν θα εστιάσουμε στο ψάρεμα του σαργού, και ειδικά σε δύσκολες περιβαντολογικές συνθήκες με απότομες κλιματικές συνθήκες .

Το τσουχτερό κρύο του χειμώνα δίνει την σκυτάλη στις μεταβατικές αλλαγές της άνοιξης, αλλάζει τις συνήθειες των ψαριών, και εμείς καλούμαστε να αποκωδικοποιήσουμε την συμπεριφορά τους για να έχουμε επιτυχίες στο ψάρεμά τους.

 

 

Melanoyria-matchfishing-gr.jpgTO ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ MATCH WAGGLER FISHING

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Φενερλής

Πέρα από μια φιλική συνάντηση για χαλάρωση, καφέ και συζήτηση, όταν βρίσκονται δύο ψαράδες όλα ξεπερνιούνται στον βωμό μιας εξόρμησης.

Το μικρόβιο δεν κρύβεται με τίποτα, το μάτι γυαλίζει , και στην ματιά της θάλασσας, η μοναδική σκέψη είναι να βρέξουμε κανένα λεπτό νάιλον...

Φύγαμε λοιπόν για ψάρεμα μελανουριών με την τεχνική του match waggler fishing!

 

 

 

SARGOI STHN FOYRTOYNA-MATCH FISHING

MATCH WAGGLER FISHING VS BOLOGNESE-Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Χούσος, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Η Ελλάδα , με την πληθώρα και την πολυμορφία των ψαρότοπων, έχει να αναδείξει τις τεχνικές του match waggler fishing και Bolognese, σε πρωταγωνιστές σε καταστάσεις φουρτούνας.

Πρόκειται για μια κατάσταση αντίξοων συνθηκών στο ψάρεμα, με πολλές ιδιομορφίες, που θα πρέπει να μελετήσουμε διεξοδικά για να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο ψαρέματος που μας αρμόζει.

 

 

 

  -bolognese kai match

BOLOGNESE WAGGLER FISHING VS MATCH FISHING-Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Η μεσόγειος , με την πληθώρα και την πολυμορφία των ψαρότοπων, έχει να αναδείξει τις τεχνικές του match waggler fishing και Bolognese, σε πρωταγωνιστές στους βραχώδεις σχηματισμούς.

Πρόκειται για δύσκολους τόπους με πολλές ιδιομορφίες, που θα πρέπει να μελετήσουμε διεξοδικά για να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο ψαρέματος που μας αρμόζει.

 

 

 

winter-sea-bass-matchfishingΤο ψάρεμα του χειμωνιάτικου λαβρακιού με την τεχνική του match waggler fishing

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Για τους πολλούς ο χειμώνας μπορεί να είναι μια δύσκολη εποχή για ψάρεμα , λόγω των δύσκολων περιβαντολογικών συνθηκών που επικρατούν.

Για τον σύγχρονο match ψαρά , που επιδιώκει το αθλητικό ψάρεμα με τα λεπτά εργαλεία και το πιάσιμο μεγάλων θηραμάτων, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πειραματιστεί στην τεχνική του κατάρτιση και να εντριφήσει στο κυνήγι του χειμωνιάτικου λαβρακιού.

Ας δούμε λοιπόν όλες τις λεπτομέρειες και τα μυστικά, για το ψάρεμα του λαβρακιού , με την χρήση του waggler φελλού!

 

 

 

WINTER-SARGOS-CARP-MATCHFISHING-GRΟΙ ΣΑΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ MATCH WAGGLER FISHING ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Δημοσθένης Βελισσάρης

Κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά στο ψάρεμα, και η match waggler τεχνική τον χειμώνα έρχεται να δώσει λύσεις σε πολλά αντικειμενικά προβλήματα που βασανίζουν τον παράκτιο ψαρά.

Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κρύας σεζόν, το ιδιότροπο κλειδοστόμιασμα των ψαριών και το γυάλωμά τους με συγκεκριμένες συνθήκες , που συνεπάγεται επιφυλακτικότητα, πονηριά και μίζερες τσιμπιές.

 

 

 

MALAGRA GIA TA DYSKOLA-match.jpg

ΜΑΛΑΓΡΑ ...ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Η μαλάγρα μας στα βαθιά  δύσκολα λιμάνια θα πρέπει να διαφοροποιηθεί από άλλες ψαρευτικές συνθήκες. Ο στόχος μας θα είναι μια πιο σφικτή σύσταση, μια διαφορετική μυρωδιά, ένα συνδυασμό αρωμάτων, μίγμα αλεύρων με υψηλή συγκέντρωση πρωτείνης, η οποία θα φτάσει με ασφάλεια στον βυθό και δεν θα ανοίξει στα μεσόνερα, για να παρασυρθεί από τα ρεύματα. Έτσι τα ειδικά μελετημένα μίγματα για ψάρεμα στον βυθό έχουν προτεραιότητα.

Το θέμα είναι να βρεθεί ή να δημιουργηθεί μια μαλάγρα , η οποία να δουλευέται σε όλες τις συνθήκες ψαρέματος, ανάλογα με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε.

 

 

sargos match waggler fishing apoxi carpmatchfishingΣΑΡΓΟΙ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Δήμος Βελισσάρης

Το ψάρεμα του σαργού αποκτά νέο νόημα όταν τον ψάχνουμε σε απόμακρα μέρη, σε βαθιά λιμάνια με πετρώδη βυθό, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα λεπτά εργαλεία του match waggler fishing εγγυώνται την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του δολώματος, για την προσέλκυση των μεγαλύτερων και πιο καχύποπτων ψαριών.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις τεχνικές του match για να ψαρέψουμε τους σαργούς στα βαθιά λιμάνια, πως θα προσεγγίσουμε τον τόπο, και πως θα μαλαγρώσουμε. 

Θα αναλύσουμε τον αναγκαίο match waggler εξοπλισμό, και τις ιδιαιτερότητές του. H συνέχεια σκολουθεί...

 

 

Matchfishing-big-kefalos-mullet-2-carpmatchfishingTo ψάρεμα του μεγάλου κέφαλου με bigattino και Match waggler Fishing

Toυ Χρήστου Καλαιτζή

Φωτογραφίες:Χρήστος Καλαιτζής

Για τον κέφαλο και το ψάρεμα του με την match waggler τεχνική, έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θήραμα που μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις ψαρεύοντας το με τα λεπτά εργαλεία της εξειδικευμένης τεχνικής.

Ενώ η πλειοψηφία των ψαράδων χρησιμοποιεί ψωμί για την αλιεία του κέφαλου, εμείς θα αλλάξουμε τα δεδομένα και θα τον κυνηγήσουμε με την προνύμφη μύγας, το γνωστό bigattino.

Από χρόνιες παρατηρήσεις  έχουμε δει ότι με το συγκεκριμένο δόλωμα στοχεύουμε στα μεγαλύτερα ψάρια του είδους, ψάρια τα οποία θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μας , λόγω της συγκλονιστικής μάχης που δίνουν!

 

 

pos ginetai i xartografisi vithou sto psarema me fello waggler carpmatchfishingΠως γίνεται η  χαρτογράφηση του βυθού σε όλες τις ψαρευτικές τεχνικές του φελλού!

Toυ Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Ζάρας, Γιώργος Χούσος

Στα βράχια, σε κάβους , ή σε βαθιά λιμάνια υπάρχουν οι πρώτες αποχές, που στα κατώτερα όριά τους τρώνε τα ψάρια. Είναι τα σημεία που στροβιλίζονται τα ρεύματα και συγκεντρώνουν όλη την διαθέσιμη τροφή. Για να βρούμε αυτές τις περιοχές δεν μπορούμε να βυθομετρήσουμε σε ένα μόνο μέρος, αλλά να σαρώσουμε όλο τον βυθό μπροστά μας, αριστερά και δεξιά. Μιλάμε δηλαδή, όχι μόνο για βυθομέτρηση, αλλά για την χαρτογράφηση του βυθού. Είναι ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε όλες τις τεχνικές που χρησιμοποιείται ο φελλός,όχι μόνο στο match waggler fishing.

 

© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.