service mpompinas mixanismon psarematos kai sintirisi frenon carpmatchfishing 1Ο καθαρισμός της μπομπίνας μηχανισμού ψαρέματος και η συντήρηση των φρένων

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Σφαλτός

Ο περιοδικός καθαρισμός της μπομπίνας του μηχανισμού ψαρέματος και η λίπανση/συντήρηση των φρένων, είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τον μηχανισμό σας σε άρτια κατάσταση για πολλά χρόνια. Τα άλατα που συσσωρεύονται στην μπομπίνα, στο εσωτερικό της, στα χείλη της, πάνω στο νήμα ή στην πετονιά, μειώνουν κατά πολύ την αντοχή των εργαλείων μας, με συνέπεια προβλήματα, όπως φρένα να κολλάνε, να χαλάει η ανοδίωση της μπομπίνας, να κόβονται νήματα, πετονιές,  και να διαβρώνονται τα εσωτερικά μηχανικά μέρη.

to varometriko ipsilo xamilo kai i simasia tou sto psarema kairos carpmatchfishingΗ σημασία του βαρομετρικού (υψηλού-χαμηλού) σε όλες τις τεχνικές του ψαρέματος!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Ζάρας, Γιώργος Χούσος, Γιώργος Βαρέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Δημήτρης Παπαχρήστου

Το βαρομετρικό και οι αλλαγές του , είναι ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας για το ψάρεμα. Μάλιστα είναι τόσο σημαντικός , που μπορεί μια αλλαγή του να κάνει ένα ψάρεμα εξαιρετικά αποδοτικό ή να το “καταστρέψει” εντελώς! Είναι οι έννοιες του υψηλού και χαμηλού βαρομετρικού που θα αναλύσουμε, και πως οι αλλαγές τους επηρεάζουν τις αγαπημένες μας τεχνικές ψαρέματος.

 

sardela gauros to kolpo gia na kexorizete ean einai freska carpmatchfishingΣαρδέλα και γαύρος: Το κόλπο για να ξεχωρίζετε εαν είναι φρέσκα!

Του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου - Φωτογραφίες: Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος / Επιμέλεια κειμένου: Δημήτρης Σφαλτός

Το παρακάτω κείμενο θα σας βοηθήσει με ένα σημαντικό κόλπο, να ξεχωρίσετε εαν η σαρδέλα και ο γαύρος που θέλετε να αγοράσετε , είναι πραγματικό φρέσκο ψάρι. Τα δυο αυτά αφρόψαρα για όποιον γνωρίζει είναι αυστηρά ψάρια μιας μέρας. Πάμε να δούμε το τι θα πρέπει να κάνετε , για να μην πιάνεστε κορόιδα , απο τους επιτήδιους πωλητές ψαριών…

17 logoi pou kanoun to psarema to kalytero xompi ston kosmo carpmatchfishing17 λόγοι που κάνουν το ψάρεμα το καλύτερο χόμπυ του κόσμου!!!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Ζάρας, Γιώργος Βαρέλης, Δημήτρης Παπαχρήστου, Δημήτρης Σπύρου, Γιώργος Χούσος, Αρης Δάσκαλος

Άρθρα για τις τεχνικές του ψαρέματος έχουμε γράψει μερικές εκατοντάδες… Τι είναι όμως αυτό που κάνει το ψάρεμα αναπόσπαστο κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας? Τι είναι αυτό που λαχταράμε κάθε φορά που πάμε για ψάρεμα?

Εάν το ψάξουμε λίγο εν τω βάθη, θα διαπιστώσουμε ότι το ψάρεμα έχει άπειρα οφέλη για το σώμα μας και για την ψυχική μας υγεία, κάτι το οποίο το κάνει ένα αναντικατάστατο απόλυτα υγιές χόμπυ!

 

pos na ftiaksete to kalami ton oneiron sas rodbuilding tuning kalamion carpmatchfishingTuning καλαμιών ψαρέματος:Πως να φτιάξετε το custom καλάμι των ονείρων σας!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός

Όπως τα αυτοκίνητα, οι μηχανές επιδέχονται μια μορφή αναβάθμισης (tuning) με καλύτερα εξαρτήματα, έτσι και τα καλάμια που ψαρεύουμε μπορούμε να τα φέρουμε στα μέτρα μας.

Η επιλογή αυτή γίνεται με βάση τα δικά μας δεδομένα στο ψάρεμα, αλλά και με την βοήθεια των ειδικών rodbuilder του χώρου.

Γιατί κακά τα ψέματα, η χαρά που προσφέρει ένα ψάρι, γίνεται μέγιστη όταν το έχεις πιάσει με το καλάμι που εσύ «έφτιαξες»!!!

 

pos na ksexorisete ena fresco psari apo ena alloiomeno psari i imeron carpmatchfishingΠως θα ξεχωρίσετε ένα ψάρι εάν είναι φρέσκο, ημερών ή αλλοιωμένο

www.carp-matchfishing.gr

Φωτογραφίες : Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Υπάρχουν άραγε ασφαλή σημάδια για να γνωρίζει κανείς σαν καταναλωτής ,πότε ένα ψάρι είναι φρέσκο, εάν είναι ημερών ,ή εάν είναι αλλοιωμένο στην αγορά?

Άραγε τα ζωηρά καθαρά μάτια και όχι θολά, τα έντονα κοκκινόχρωμα βράγχια, τα σταθερά λέπια, το μεστό σώμα και η μυρωδιά της θάλασσας, αρκούν για να τα ξεχωρίσουμε, ή υπάρχουν παγίδες?

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε τα κλασικά  χαρακτηριστικά, συν ένα βασικό μυστικό κόλπο για να αποφύγετε τις παγίδες των επιτηδίων και να βοηθηθείτε στις ψαρευτικές σας αγορές!

 

antiskoriaka kai na min xrisimopoioyntai i xrisi tous sto psarema carpmatchfishingΤα αντισκωριακά σπρέι και η απαγορευτική τους χρήση σε μηχανισμούς και καλάμια ψαρέματος

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Ένα πράγμα που χρειάζεται ειδική αναφορά στον κόσμο του ψαρέματος, είναι η αποτρεπτική χρήση του WD40, ενός υλικού που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση για τον καθαρισμό των μηχανισμών ψαρέματος και των καλαμιών.

Υπάρχουν παρεμφερή εμπορικά σκευάσματα με την ίδια λειτουργία, αναφέρουμε το εν λόγω προϊόν καθαρά λόγω «αναγνωρισιμότητας».

 

 

ta kalytera applications gia to psarema carpmatchfishingΤα 10 καλύτερα Applications/εφαρμογές για το ψάρεμα στο κινητό σας!

Tου Νίκου Ιώβη

Το μέρος, την ώρα , τα ψάρια που βγάλανε, και πολλά άλλα που βοηθάνε σε μελλοντικές εξορμήσεις. Έτσι οι ψαράδες καταφέρνουν να έχουν μια πλήρη γνώση για την ανάλογη τοποθεσία ,οι επιτυχίες τους πολλές φορές μπορεί να είναι καλύτερες ,μιας και το μέρος όπως λέμε το έχουν διαβασμένο, ή όπως θα λέγαμε με όρους ποδοσφαίρου "το έχουν δουλεμένο στη προπόνηση"!

Παρακάτω βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα applications/εφαρμογές για κινητό, που βοηθούν στη συλλογή αυτών των δεδομένων, έτσι ώστε να τα έχετε πάντα μαζί σας.

pos na kataskeyasete ta dika sas baridia psarematos apo kaloupi carpmatchfishingΠως να κατασκευάσετε τα δικά σας βαρίδια ψαρέματος από καλούπια

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Χούσος

Τα βαρίδια που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα και στις διάφορες τεχνικές του, μπορεί να είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Ο καθένας μας έχει κάποιο σχέδιο βαριδιού που δουλεύει καλύτερα σε συγκεκριμένες συνθήκες, και συνέχεια το αποζητά.

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε ένα αυτοσχέδιο καλούπι στο προηγούμενο άρθρο των τεχνικών μας θεμάτων , για να φτιάξουμε το δικό μας μοναδικό βαρίδι, ωοειδές με εξογκώματα σε όλο του το σώμα, για ψαρέματα κυπρίνου, μουρμούρας, ή για βυθούς που χρειάζεται καλό κράτημα του βαριδιού στον πυθμένα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε βήμα-βήμα πως θα παρασκευάσουμε το μολύβι μας, και τι υλικά θα χρειαστούμε.

 

© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.