4ος αγώνας αλιείας κυπρίνου στην λίμνη Πλαστήρα

αγώνας Πλαστήρα

Ο τέταρτος αγώνας αλιείας κυπρίνου στην λίμνη Πλαστήρα

 

Του Δημήτρη Σφαλτού


Ο 4ος αγώνας carpfishing στην λίμνη Νικόλαου Πλαστήρα ήταν για ακόμη μια φορά γεγονός.

Όπως κάθε χρονιά , έτσι και φέτος η επιτυχημένη συνάντηση  όλων των ψαράδων του κυπρίνου θα λάμβανε χώρα στην πανέμορφη  λίμνη του Νικόλαου Πλαστήρα, στον νομό Καρδίτσας.

 

 

 

αγώνας Πλαστήρα Σφαλτός

Μετά από την περσινή διοργάνωση με αλλαγμένη ημερομηνία και ψάρεμα στην καρδιά του Σεπτεμβρίου με πολύ καλά αποτελέσματα και πολλά ψάρια , φέτος ο αγώνας θα γινόταν  πάλι στα τέλη Σεπτέμβρη.


αγώνας Πλασ΄τηρα 4 Σφαλτόσ

Η έναρξη καθορίστηκε για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 5,30 το απόγευμα  και η λήξη  την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι. Οι 48 ομάδες των δύο ατόμων θα διαγωνιζόντουσαν με 2 καλάμια ο καθένας, με καθαρόαιμο carp εξοπλισμό, δολώματα τύπου boilies ή σπόρους, ενώ επιτρεπόταν η χρήση της μαλάγρας και τα spod  μίγματα.

αγώνας Πλαστήρα 10 Σφαλτός
Η συνάντηση όλων των αθλητών έγινε στο ξενοδοχείο Αιολίδες στα καλύβια Πεζούλας.

αγώνας Πλαστήρα 11 Σφαλτός

Οι συμμετέχοντες πήραν τον αριθμό της ψαρεύτρας  τους μετά από κλήρωση  που ακολούθησε, και κατευθύνθηκαν προς τις θέσεις τους για να στήσουν τον εξοπλισμό τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 5 και μισή , και όλοι οι διαγωνιζόμενοι έριξαν τα καλάμια τους στο νερό.


αγώνας Πλαστήρα 14 Σφαλτός

Ο αίθριος καιρός ήταν κύριος σύμμαχος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και διευκόλυνε όλες τις μετακινήσεις μας . Μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Κώστα Αρχοντή, γυρίζαμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις ψαρεύτρες , καταμετρούσαμε τα ψάρια και φροντίζαμε για τις συνθήκες ασφαλούς επιστροφής των κυπρίνων πίσω στην λίμνη.

αγώνας Πλαστήρα 12 Σφαλτός

Ολος ο αγώνας ήταν catch and release, δηλαδή απελευθέρωση όλων των ψαριών.


αγώνας Πλαστήρα 7 Σφαλτός

Στον αγώνα παρευρίσκονταν ψαράδες από την Καστοριά, τα Γρεβενά, την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα και φυσικά από την Καρδίτσα. Η ανταλλαγή των ψαρευτικών απόψεων γινόταν σε κάθε ευκαιρία που βρίσκαμε με τους αθλητές, και γενικά υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα ευγενούς άμιλλας.

αγώνας Πλαστήρα Σφαλτός

Ο αγώνας έληξε την Κυριακή στις δύο το μεσημέρι, αφού ακολούθησε από το ξημέρωμα της ημέρας λεπτομερές ζύγισμα και των τελευταίων ψαριών.

αγώνας Πλαστήρα 5 Σφαλτόςαγώνας Πλαστήρα 13 Σφαλτόςαγώνας Πλαστήρα 15 Σφαλτός

αγώνας Πλαστήρα 16 Σφαλτός

Οι πρώτες ομάδες είχαν πια ξεχωρίσει και το παιχνίδι παιζόταν ακόμα για την Τρίτη θέση και το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα. Η απονομή έγινε στο ξενοδοχείο Αιολίδες σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, όπου όλοι οι αθλητές συμμετείχαν στην απονομή, στις κληρώσεις των δώρων, και στις χορηγίες.

Η τελική κατάταξη είχε ως εξής-


1η νικήτρια ομάδα –Τζαφάλιας Μιχάλης /Tσιακουμής Κώστας – (περισσότερα κιλά)

2η νικήτρια ομάδα-Υπερήφανος Αποστόλης/ Κουτρούλιας Παναγιώτης


3η νικήτρια ομάδα-Χαβδούλας Χρήστος/Τσιάκαλος Δημήτρης


Βραβείο μεγαλύτερου ψαριού- Κουνέλης Ιωάννης

αγώνας Πλαστήρα 6 Σφαλτός


Το στολίδι του νομού, η λίμνη Πλαστήρα κατείχε σημαντική θέση στην όλη διεξαγωγή του αγώνα , με το πανέμορφο τοπίο της.


αγώνας Πλαστήρα 8 Σφαλτός

Σε γενική αποτίμηση ήταν ένας καλά οργανωμένος αγώνας, , είχε μόνο καλά πράγματα να προσφέρει και να δημιουργήσει, όπως την ευγενή άμιλλα, την συνάντηση όλων των ψαράδων και την σύσφιξη των ψαρευτικών δεσμών.

αγώνας Πλαστήρα 9 Σφαλτός

www.carp-matchfishing.gr

Το άρθρο αυτό έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Ψαρεύω

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.