Ο κόμπος της σταθερής θηλιάς dropper loop με τοποθέτηση εξαρτημάτων-The dropper loop knot

the-dropper-loop-knot-me-eksartimata-carpmatchfishingΟ κόμπος της σταθερής θηλιάς dropper loop με τοποθέτηση εξαρτημάτων-The dropper loop knot


Του Δημήτρη Σφαλτού


Η θηλιά dropper loop είναι ένας βασικός κόμπος για την δημιουργία μιας θηλιάς, η οποία βρίσκεται στην μέση μιας πετονιάς.

Ονομάζεται dropper loop (θηλιά που πέφτει), γιατί μοιάζει σαν αποκομμένη θηλιά πάνω σε μια αρματωσιά. Έχουμε δει ήδη τα βήματα της απλής θηλιάς dropper loop, τώρα θα δούμε πως σχηματίζεται για να τοποθετούμε στο εσωτερικό της διάφορα εξαρτήματα.

Αυτός είναι και ο κύριος σκοπός της, να δέχεται δηλαδή εξαρτήματα, όπως συνδέσμους για παράμαλα, στριφτάρια, παραμάνες, αγκίστρια, ακόμη και βαρίδια. Είναι μια πολύ χρήσιμη θηλιά για πολλές τεχνικές ψαρέματος, όπως π.χ στο Tataki για καλαμάρια, όπου τοποθετείται η εξειδικευμένη παραμάνα που θα δούμε στην συνέχεια.

 


 

Στο παρόν άρθρο θα σας δείξουμε την πιο σύνθετη εκδοχή της θηλιάς dropper loop, με την προσθήκη εξαρτημάτων. Είναι κάτι πολύ απλό, και είναι ένα πρωταρχικό βήμα που θα κάνουμε για να περάσουμε το εξάρτημά μας.
Για να φτιάξουμε την dropper loop θα χρειαστούμε μια πετονιά από 0,25-0,30, ανάλογα πάντα και με την τεχνική που χρησιμοποιούμε. Είναι καλό να είναι η πετονιά πιο χοντρή και πιο δυνατή , επειδή δημιουργείται ένας κόμπος στο μέσο μιας αρματωσιάς, και αυτό είναι από μόνο του ένα τρωτό σημείο, ικανό για σπάσιμο.

eksartimata-paramanes-petonia-knots-carpmatchfishing

Στην φωτογραφία φαίνεται η πετονιά που χρησιμοποιούμε, καθώς και οι παραμάνες για την τεχνική Tataki. Εννοείται ότι μπορούμε να περάσουμε όποιο εξάρτημα θέλουμε εμείς, αρκεί να έχει κρίκο στο τελείωμά του.

dropper-loop-paramana-carpmatchfishing

 

Περνάμε πρώτα το εξάρτημα μέσα από την πετονιά μας.

dropper-loop-circle-carpmatchfishing
Διπλώνουμε την πετονιά στο σημείο που θέλουμε να φτιάξουμε τη θηλιά μας dropper loop, και φτιάχνουμε ένα κύκλο.

dropper-loop-speires-carpmatchfishing
Περνάμε την πετονιά μέσα από τον κύκλο 3 φορές.

dropper-loop-deyteres-speires-carpmatchfishing
Κρατάμε στο τέλος των 3 σπειρών την πετονιά με το δάχτυλο, για να δημιουργήσουμε ένα κενό.

dropper-loop-2-speires-carpmatchfishing
Κρατώντας το κενό που δημιουργήσαμε με το δάχτυλο να μην κλείσει, περνάμε 3 ακόμη σπείρες στην νοητή φορά του κύκλου (φορά δεικτών ρολογιού).

dropper-loop-perasma-carpmatchfishing
Τώρα περνάμε το κάτω μέρος του κύκλου με τον σύνδεσμο,  που βρίσκεται ανάμεσα από τις δεξιές και αριστερές σπείρες, ανάμεσα από το πάνω κενό που κρατήσαμε με το δάκτυλο.

dropper-loop-knot-eksartimata-carpmatchfishing
Σαλιώνουμε και σφίγγουμε τον κόμπο, για να σταθεροποιηθεί η θηλιά dropper loop με τον σύνδεσμό της.
H θηλιά dropper loop είναι έτοιμη. Συνδέστε το δόλωμα, βαρίδι, οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα και είστε έτοιμοι για ψάρεμα. Καλή σας επιτυχία.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.