Πλωτές περιπολίες για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθραλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα

peripolies-pamvotida-carpmatchfishinggrΠλωτές περιπολίες για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθραλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

 

Πλωτές περιπολίες για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθραλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα ξεκίνησαν από κοινού o Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας και o Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την περίοδο απαγόρευσης του ψαρέματος στη λίμνη Παμβώτιδα που ξεκίνησε από τις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου.

 


 

Με τις πλωτές περιπολίες που ξεκίνησαν σήμερα, σε συνδυασμό με τις περιπολίες περιμετρικά της Παμβώτιδας, στις οποίες συμμετέχουν και θηροφύλακες της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, αστυνομικοί, αλλά και υπάλληλοι του Δήμου, δημιουργείται ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας της λίμνης, όχι μόνο από κρούσματα λαθραλιείας, αλλά και από φαινόμενα ρύπανσης, καταπατήσεων και άλλων χρήσεων που αντιβαίνουν το νόμο, κάτι που επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κώστας Φρίγκας, κάνοντας γνωστό πως περιπολίες θα γίνονται και στη διάρκεια της νύχτας.

peripolies-limni-pamvotida-carpmatchfishing


Ήδη από το πρώτο δεκαήμερο των περιπολιών στην Παμβώτιδα υπήρξαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όταν διαπιστώθηκε πως κάποιοι αλίευαν με καμάκια παρά την απαγόρευση που βρίσκεται σε ισχύ.
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων βρίσκεται σε συνεργασία και με την θηροφυλακή της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα λαθραλιείας στα ποτάμια της περιοχής.

pamvotida-peripolies-carpmatchfishing

 

Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο από τον Άραχθο και ο κ. Φρίγκας ζήτησε από τις αρχές και τις υπηρεσίες να δώσουν αρμοδιότητες στους θηροφύλακες για πλήρη καθήκοντα φύλαξης και στα υδάτινα οικοσυστήματα.

 peripolies-limni-ioanninon-carpmatchfishing

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.