Eging:Πολυχρηστικό μπρελόκ για...καλαμαριέρες!!!

eging-catch-more-squids-with-squid-jig-key-rings-carpmatchfishingEging:Πολυχρηστικό μπρελόκ για...καλαμαριέρες!!!
Του Δημήτρη Σφαλτού
Μπρελόκ στην ζωή μας έχουμε δει ουκ ολίγα. Τι θα λέγατε όμως εάν δημιουργούσαμε ένα εξειδικευμένο μπρελόκ που θα μας διευκόλυνε στο ψάρεμα, και συγκεκριμένα στην τεχνική του eging? Το εξάρτημα αυτό χρησιμεύει στην μεταφορά και στηνάμεση χρησιμοποίηση των καλαμαριέρων, φτιάχνεται πολύ εύκολα, και είναι ιδιαίτερα χρηστικό.
Την ιδέα αυτή την πρωτοπήρα όταν είχαν κυκλοφορήσει τα πρώτα μπρελόκ για κλειδιά, με ψαράκια της Rapala.

Αφού ένα ψαράκι χωρίς σαλαγγιές μπορεί να γίνει μπρελόκ, γιατί να μην κατασκευαστεί ένα που μπορούμε να το έχουμε στο ψάρεμα και να χρησιμοποιείται;

 

 

Εκτός από πολύ ιδιαίτερη κατασκευή, αποδείχθηκε ευέλικτη, πρωτότυπη και πολυχρηστική. Ήδη πριν από χρόνια είχα μοιραστεί μια φωτογραφία μου με φίλο από το εξωτερικό, που είχε μαγαζί με καλαμαριέρες στην Αυστραλία.

Πρόκειται για ένα μπρελόκ, στο οποίο υπάρχουν 4 με 5 προστατευτικές θήκες για τα αρπάδια της κάθε καλαμαριέρας, με τρόπο που οι καλαμαριέρες να κρέμονται ελεύθερα κάτω. Η ιδέα είναι πολύ απλή, ένας κρίκος από αλουμίνιο και πάνω του ολισθαίνουν 4-5 θήκες με κρικάκια για αρπάδια καλαμαριέρας.

eging-squid-squid-jig-key-rings-carpmatchfishing

Το πιο δύσκολο που θα σας τύχει για να το κατασκευάσετε είναι να βρείτε τις συγκεκριμένες θήκες για τα αρπάδια των φωτογραφιών. Με λίγο ψάξιμο βέβαια στο internet όλα γίνονται.

Υπάρχουν και άλλες πιο απλές στο εμπόριο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο.

spikes-protector-eging-carpmatchfishing

Αυτό που κάνει το μπρελόκ πολύ χρήσιμο όμως είναι στην ίδια την τεχνική του eging. Με το μπρελόκ καλαμαριέρων κρεμασμένο στο πλάι του παντελονιού μας, έχουμε την δυνατότητα να έχουμε τις πιο "δυνατές" μας καλαμαριέρες συνεχώς πάνω μας, με ελάχιστο βάρος. To χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια, χωρίς οι καλαμαριέρες να καταπονούνται και να φθείρονται μεταξύ τους.

eging-squid-jig-key-rings-trousers-carpmatchfishing

Μπορούμε να επιλέξουμε 4-5 καλαμαριέρες για πληθώρα συνθηκών, διαφορετικών βαρών , διαφορετικών χρωμάτων και να γλιτώσουμε το κουβάλημα μεγάλων εργαλειοθηκών, ογκώδεις τσάντες και κασετίνες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλουμε να ψαρέψουμε σε δύσβατα μέρη, που απαιτείται να έχουμε ελάχιστα πράγματα πάνω μας, για την μεγιστοποίηση της ευελιξίας μας.

eging-with-squid-jig-key-ring-carpmatchfishing

Σκαρφάλωμα βράχων, περάσματα ανάμεσα από δύσβατα μονοπάτια, ψαρέματα της τελευταίας στιγμής, τώρα όλα αυτά είναι εύκολες υποθέσεις με αυτό το εξάρτημα. Aκόμη και εαν δεν έχουμε πρόβλημα βάρους, στερεώνεται πάνω σε κάθε τσάντα, σε κάθε εργαλειοθήκη, όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Εαν δεν θέλετε κάθόλου βάρους, μπαίνει ακόμη και σε αθλητική φόρμα.

eging-with-squid-jig-key-rings-2-carpmatchfishing

Μπορούμε να το έχουμε στο αυτοκίνητο, στην μηχανή, μαζί με 4-5 καλαμαριέρες και να πηγαίνουμε για ψάρεμα όποτε θέλουμε, χωρίς το άγχος να μαζεύουμε κάθε φορά όλον τον εξοπλισμό για Eging και 500 καλαμαριέρες, που στην τελική δεν θα κολυμπήσουν πάνω από 5-6...

eging-catch-squid-with-squid-jig-key-rings-carpmatchfishing

Το μπρελόκ καλαμαριέρων όμως δεν είναι χρήσιμο μόνο στην μεταφορά. Μας δίνει την δυνατότητα να αλλάζουμε καλαμαριέρα ταχύτατα, χωρίς να χάνουμε χρόνο, ειδικά όταν τα καλαμάρια τρώνε το ένα πίσω από το άλλο.

 eging-squid-jig-key-rings-open-carpmatchfishing

Επίσης το μπρελόκ αποτελεί και ένα άριστο μέσο για να στεγνώνουν οι καλαμαριέρες μας. Μετά το τέλος του ψαρέματος ρίχνουμε νερό πάνω τους για να φύγει η αλμύρα και αυτές στεγνώνουν στην στιγμή. Προϋπόθεση είναι τα κρικάκια στο μπρελόκ να είναι ανοξείδωτα για να κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα.

eging-draw-squid-jigs-carpmatchfishing 

Με αυτόν τον τρόπο οι καλαμαριέρες καθαρίζονται σε κάθε ψάρεμα, συντηρούνται καλύτερα , και γλιτώνουμε τον χρόνο πλυσίματος στο σπίτι. Ακόμη και εάν αποφασίσετε να καθαρίσετε τις καλαμαριέρες σας στο σπίτι, το μπρελόκ αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα στεγνώματος!
Τελευταίο και πολύ σημαντικό tip: στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ μικροί φακοί uv led, οι οποίοι έχουν το μέγεθος κέρματος . Βάλτε έναν στο μπρελόκ, και έχετε πλέον ένα ολοκληρωμένο kit για το ψάρεμα των καλαμαριών!

eging-uv-light-squid-jig-key-rings-carpmatchfishing

Η κατασκευή του μπρελόκ καλαμαριέρων

Για να κατασκευάσετε το μπρελόκ θα χρειαστείτε ένα απλό ανοξείδωτο κρίκο αλουμινίου(για να είναι ελαφρύς), 4-5 κρικάκια που ανοιγοκλείνουν με έλασμα, 4-5 προστατευτικά καπάκια αρπαδιών για καλαμαριέρες, και 8-10 ανοξείδωτα κρικάκια κλειδιών.

key-rings-for-squid-jig-carpmatchfishing

Καταρχήν θα κάνετε μια τρύπα στο πλαστικό καπάκι για να περάσει ο πρώτος κρίκος.

Για αυτό το σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βίδα με μύτη, ή ένα καρφί που να το έχετε ζεστάνει με αναπτήρα.

eging-protector-screw-carpmatchfishing

Η τρύπα θα πρέπει να έχει ικανό άνοιγμα για να περνάει ο κρίκος με σχετική ευχέρεια. Στην συνέχεια θα το κάνουμε με όλα τα προστατευτικά αρπαδιών.

eging-protectors-holes-carpmatchfishing

Ενώνουμε τα στρογγυλά κρικάκια μπροστά και πίσω στον κρίκο με το κλείστρο-ελατήριο.

eging-key-rings-carpmatchfishing

Περνάμε τον κρίκο μέσα από την τρύπα που σχηματίσαμε στο προστατευτικό καπάκι

eging-put-in-ring-protector-carpmatchfishing

Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο ολα τα καπάκια

eging-squid-jig-key-rings-all-carpmatchfishing

Τα μεταφέρουμε όλα στον κεντρικό αλουμινένιο κρίκο.

eging-big-ring-key-carpmatchfishing

Σε κάθε προστατευτικό περνάμε μια καλαμαριέρα της αρεσκείας μας.

eging-squid-jig-on-protector-carpmatchfishing

Είμαστε έτοιμοι για ψάρεμα.

eging-squid-jigs-key-rings-com-carpmatchfishing

Τα υλικά ανευρίσκονται πολύ εύκολα, σε μαγαζιά με σιδερικά, κλειδιά, γενικού εμπορίου, και είναι πάρα πολύ φθηνά. Τα καπάκια από τις καλαμαριέρες θα τα βρείτε σε καταστήματα ειδών αλιείας.
Το μπρελόκ τοποθετείται στο παντελόνι μας, στη φόρμα μας, πάνω σε μια εργαλειοθήκη, στο αυτοκίνητο μας, στην θήκη του κράνους της μοτοσυκλέτας,και οπουδήποτε αλλού βάλει ο νους σας.

eging-squid-jig-key-rings-3-carpmatchfishing

Πρόκειται για μια πρωτότυπη και εύχρηστη κατασκευή που θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια από ογκώδεις εργαλειοθήκες, βάρος, και κουραστικές μετακινήσεις.

eging-squid-jig-key-rings-rod-carpmatchfishing

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.