Μια νυχτερινή ιστορία spinning με πρωταγωνιστές τα γοφάρια

GOFARIA-SPINNING.jpgΜΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ SPINNING ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΓΟΦΑΡΙΑ

Tου Βασίλη κολλιόπουλου

Φωτογραφίες:Βασίλης Κολλιόπουλος

Όταν ακούω γοφάρι με την τεχνική του spinning, το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε top water τεχνητά popper,surface,ζαργάνες κτλ.

Πραγματικά με εξιτάρει η ιδέα ότι θα δω το ψάρι να τρώει το τεχνητό, και πιστεύω ο καθένας από εμάς θα ήθελε να το ξαναζεί σε κάθε στιγμή του ψαρέματος!

 

 

 

Ετσι μια μέρα ο Παναγιώτης ο αδερφός μου, με πήρε τηλέφωνο μια μέρα κι ήταν ξεκάθαρος !Ελάτε κάτω βράζει ο τόπος, ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε, και δεν εννοούσε τίποτε άλλο φυσικά από τα γοφάρια που κυνηγούσαν με μανία τα κεφαλόπουλα!

sirma zavos

Συγκεκριμένα πήρε ένα καλό γοφάρι σε ένα κουταλάκι της sebile , το οποίο του απαγκιστρώθηκε δυστυχώς μπροστά στα πόδια του...Η ώρα ήταν περίπου 4 το μεσημέρι και ο Χρήστος έφυγε κατευθείαν ,ενώ εγώ περίμενα μέχρι να νυχτώσει.

Μετά από καμιά ώρα ό Χρήστος γύρισε με ένα πολύ ωραίο γοφάρι των 2.500 κιλών, ενώ του είχε φύγει και ένα άλλο μεγαλύτερο, που του έκοψε το τεχνητό! Η διαπίστωσή του ήταν, ότι τα ψάρια έτρωγαν μόνο σε minnow και καθόλου σε φασαριόζικα popper.

finder jerk gofari

Φύγαμε κατευθείαν με σκοπό να ψαρεύουμε όλο το βράδυ. Όταν φτάσαμε εκεί τα πράγματα δεν ήταν και τόσο αισιόδοξα όπως τα περιμέναμε. Από οπτικής άποψης τουλάχιστον δεν φαινότανε να κουνιέται φύλλο, και δεν ακουγόταν ούτε ένας θόβυβος από ψάρια να κυνηγάνε μέσα στο βαθύ σκοτάδι.

Δεν το σκεφτήκαμε όμως καθόλου, και αρχίσαμε να spinnaρουμε σχεδόν στα τυφλά. Κάποια στιγμή μετά από μια ώρα περίπου, ό Χρήστος πήρε το πρώτο γοφάρι γύρω στο 1.500 κιλό, με ένα τεχνητό molix finder jerk 155.

sirma kalo

Καταλυτικό ρόλο για το σίγουρο κάρφωμα των γοφαριών και την διάσωση του ψαριού και του ίδιου του τεχνητού, έπαιξε ένα κομμάτι σύρμα στα 6 εκατοστά, που ήταν συνδεδεμένο στο παράμαλο.

Τα γοφάρια ως γνωστό, είναι ψάρια με δόντια ξυράφια , που δεν καταλαβαίνουν από χοντρες πετονιές, νήματα , ακόμη και λεπτά σύρματα!  Τα δόντια τους κόβουν τα πάντα, και για αυτό θα πρέπει να εφοδιάζουμε τα τεχνητά μας με σύρμα, εκτός εαν δεν τρώνε καθόλου(εκεί θα κάνουμε και τον σταυρό μας...).

zavos blood gofariΑυτό ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί, γιατί εκεί που είχαμε αρχίσει να απογοητευόμαστε, το απρόσμενο ψάρι μας έδωσε την ώθηση να συνεχίσουμε.

Μετά από πέντε λεπτά, το δεύτερο χτύπημα στον Χρήστο ήταν γεγονός. Το ψάρι δεν καρφώθηκε ,ενώ ακολούθησε δεύτερο, τρίτο και τέταρτο χτύπημα, ενώ σε εμένα τιποτα. Ηταν γεγονός ότι τα γοφάρια κυνηγούσανε μόνο το finder jerk και εγώ δυστυχώς δεν είχα...

Δεν το έβαλα κάτω όμως!Δοκίμασα ξανά ρίχνοντας ένα long surf 144, και το πρώτο καλό ψάρι δεν άργησε να τσιμπήσει! Ένα μαχητικό και δυνατό γοφάρι ήταν ξαπλωμένο στα βράχια και μου έδειχνε απειλητικά τα τρομέρά δόντια του. Μέσα σε λίγα λεπτά, και ο Χρήστος είχε πάρει και αυτός ένα πολύ καλό γοφάρι.

kol gofaro megalo

Κάποια στιγμή τα ψάρια κόψανε ,αλλά εμείς απτόητοι και τρελαμένοι ρίχναμε ακατάπαυτα τα τεχνητά μας, σαρώνοντας την επιφάνεια της θάλασσας. Μέχρι που τελικά δικαιωθήκαμε με ένα ψάρι του Χρήστου 6.200 γραμμάρια, που έδωσε πραγματική μαχή για πολύ ώρα.

Το σκηνικό όμως θα άλλαζε σύντομα. Ξαφνικά φαινόντουσαν κυνήγια στον αφρό, αλλά από ψάρια τιποτα. Ετσι αποφάσισα να βάλω ένα sugar minnow drift twitcer και πραγματικά μετά από 2-3 βολές είχα ένα πάλι ωραίο ψάρι, πιασμένο όμως από την ουρά!

Είπα στον εαυτό μου ότι μάλλον πρόκειται για σύμπτωση. Αλλά μετά από 10 λεπτά, είχα και άλλο ένα γοφάρι, πιασμένο από την ράχη αυτή την φορά. Αυτό συνέβη γιατί όπως πιστεύω, χτυπούσαν το τεχνητό με την ούρα πρώτα πριν το φάνε και στην συνέχεια καρφωνόντουσαν. Αυτή ήταν μια μικρή σύνοψη, μίας από τις ωραιότερες ψαρεύτικες βραδιές με τον φίλο μου Χρήστο Ζαβό. Δυστυχώς ό αδερφός μου ο Παναγιώτης έλειπε, αλλά δεν πειράζει, γιατί αποζημιώθηκε στο επόμενο ψάρεμα.

zavos gofaria

Υστέρα από εκείνο το βράδυ, αναθεωρήσαμε την άποψη μας για ποια κατηγορία τεχνητών χτυπάνε τα γοφάρια στην περιοχή του Πατραικού κόλπου. Ο πειραματισμός και η χρησιμοποίηση διαφορετικών τεχνητών δολωμάτων, είναι ο κύριος μοχλός εξέλιξης για την τεχνική του spinning.

Καλό είναι όλοι μας να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα ,και συνεχώς να εμπλουτίζουμε με τις εμπειρίες μας το ομορφότερο χόμπυ του κόσμου, το ψάρεμα!

www.carp-matchfishing.gr

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.