Ψαρευτική δοκιμή για την τεχνική του Eging: Καλαμαριέρες Sekai Kouika

sekai eging psarema kalamarion me kalamarieres carpmatchfishingΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ EGING-ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ SEKAI KOUIKA

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Δημήτρης Παπαχρήστου

Κάτι που χαρακτηρίζει εξολοκλήρου την ψαρευτική περίοδο που διανύουμε , είναι το ψάρεμα των καλαμαριών. Πλήθος ψαράδων σκαρφαλώνουν στα βράχια, περπατούν στα λιμάνια, περιμένουν στους ντόκους, προκειμένου να αναμετρηθούνε με τα καλαμάρια.

Βέβαια, για να έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα πρέπει να κατέχουν τον σωστό εξοπλισμό. Επειδή ένα από τα πιο βασικά στοιχεία για την τεχνική του eging είναι οι καλαμαριέρες, εμείς δοκιμάσαμε τις νέες καλαμαριέρες της Sekai, με το brand όνομα Kouika.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Οι καλαμαριέρες της Sekai με το κωδικό όνομα Kouika, είναι από τις προσεγμένες της αγοράς (στην κατηγορία πάντα του φθηνού/ποιοτικού) και συγκαταλέγονται στην σειρά των τεχνητών δολωμάτων για καλαμάρια και σουπιές. Η επιλογή τους εργοστασιακά ,έγινε έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη σχέση ποιότητας και της καλύτερης τιμής. Τα υλικά κατασκευής στο μέτρου του δυνατού είναι από επιλεγμένα υλικά , με μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση , στα χτυπήματα, στην αλμύρα και στον χρόνο.

sekai 3 kalamarieres squid soupia eging carpmatchfishing

H πρώτη επιλογή για την εισαγωγή τους στην Ελλάδα έγινε με τα πιο αποδοτικά χρώματα πάντα στατιστικά, τα οποία είναι το λευκό, το πορτοκαλί και το natural μοντέλο, που προσομοιάζει με χρωματισμούς ψαριού. Το πορτοκαλί μοντέλο είναι μια must have καλαμαριέρα για όλους τους ψαράδες, γιατί είναι από τα πιο αποδοτικά χρώματα κατά την διάρκεια του σούρουπου και τις πρώτες βραδινές ώρες.

sekai portokali kalamariera eging carpmatchfishing

Η λευκή καλαμαριέρα είναι ένα μοντέλο all around, το οποίο χρησιμοποιείται όλες τις ώρες της ημέρας, και έχει δείξει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Το πανί της έχει ειδική πλέξη, η οποία δημιουργεί ιριδισμούς και αντανακλάσεις, μοιάζοντας με τις αντανακλάσεις των λεπιών των ψαριών.

sekai leuki kalamariera squid eging carpmatchfishing

Τέλος το natural μοντέλο έχει στην ράχη του τις αποχρώσεις του μπλε, μοιάζοντας σαν τα κλασικά μικρόψαρα που κυνηγούν τα καλαμάρια για να τραφούν. Οι natural καλαμαριέρες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα σε πολυψαρεμένους τόπους, όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός ψαράδων και τα καλαμαρια έχουν γίνει πονηρεμένα.

sekai natural kalamariera eging carpmatchfishing

Στο κλασικό σχήμα της γαρίδας (egi) , που ήταν και οι καλαμαριέρες της δοκιμής μας, διαθέτουν όλες μυτερό σχήμα κεφαλιού για να κάνει απότομους ελιγμούς στο νερό (κίνηση dart action), φτεράκια στα πλαϊνά για ισορροπία και ομαλή βύθιση, βαρίδι υδροδυναμικό με εγκοπές στο κάτω μέρος και τρύπες για επιπλέον βαρίδια βύθισης, δύο στεφάνια με πολύ κοφτερά αρπάδια, πανί πυκνής πλέξης στο natural μοντέλο, και αραιή στα δύο υπόλοιπα, ενώ το σώμα είναι όλο φωσφορίζων Glow.

sekai kalamarieres all jigs eging carpmatchfishing

Η αραιή πλέξη του πανιού εξυπηρετεί πιο πολύ το φαινόμενο του φωσφορισμού το βράδυ, κάνοντας την καλαμαριέρα μας πιο ορατή στα καλαμάρια και στις σουπιές. Ο φωσφορισμός τους είναι λιτός, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα, σε σχέση με καλαμαριέρες που φωτίζουν σαν «φάροι» μέσα στο νερό.

sekai glow squid jigs kalamarieres eging carpmatchfishing

Κυκλοφορούν σε μεγέθη 3,0 egi ,που αντιστοιχούνε από 15 γραμμάρια. Ο ρυθμός βύθισής τους είναι ένα μέτρο στα 3,5 δευτερόλεπτα.

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Οι καλαμαριέρες της δοκιμής μας ήταν μεγέθους 3 egi, με βάρος στα 15 γραμμάρια και μήκος 9,5 εκατοστά. Δοκιμάσαμε όλα τα χρώματα ,πορτοκαλί, λευκό, και μπλε natural, καθώς είναι τα βασικά χρώματα για τις περισσότερες και πιο συχνές καιρικές συνθήκες, όπως συννεφιά, ξαστεριά, σούρουπο, ξημέρωμα, καθαρά και θολά βαθιά νερά. Λόγω του φωσφορούχου σώματος, εμείς επιλέξαμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε συνθήκες συννεφιάς και σε θολά βαθιά νερά.

sekai kalamariera leuki eging squid carpmatchfishing

Η φωσφορούχα λάμψη του σώματος των καλαμαριέρων Sekai, μεταδίδεται στα στρώματα του νερού όπου δεν εισχωρεί το φως, και έτσι είχαμε αυξημένες τσιμπιές από καλαμάρια. Εντύπωση μας έκανε και το γεγονός ότι τα καρφώματα ήταν σε καίρια σημεία των πλοκαμιών των καλαμαριών, στοιχείο ότι είχαμε σωστά πιασίματα.

sekai pap squid kalamarieres sekai eging carpmatchfishing

Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το εξωτερικό μολύβι των Sekai. Είναι αεροδυναμικό και υδροδυναμικό. Οι βολές που εκτελούνται είναι πολύ μακρινές και η πτώση μέσα στο νερό γίνεται με ρυθμό 3,5 δευτερόλεπτα το μέτρο (3,5sec/m), σε γωνία 45 μοιρών. Επιπλέον διαθέτει δύο τρύπες για να κρεμάμε μολύβια και να αντιμετωπίζουμε ισχυρά ρεύματα, δυνατό αέρα κόντρα, και να κάνουμε ιδιαίτερες πλεύσεις στον βυθό. Στον βυθό στέκονται με την ουρά και τα αρπάδια ψηλά, αποφεύγοντας τα σκαλώματα.

sekai kalamarieres ston vytho eging carpmatchfishing

Η μορφολογία που έχει το μολύβι στο κάτω μέρος του , μας επιτρέπει να νιώθουμε καλύτερα την μορφολογία του βυθού, ειδικά όταν σέρνουμε την καλαμαριέρα στον πυθμένα για το ψάρεμα της σουπιάς.

sekai kalamarieres soupia natural sfaltos carpmatchfishing

Τέλος το πανί στο natural μπλε μοντέλο με την πυκνή του πλέξη δείχνει αντοχή στα δαγκώματα από τα καλαμάρια και τις σουπιές, δεν σχίζεται εύκολα και αυξάνει την διάρκεια ζωής της καλαμαριέρας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί βλέπουμε συχνά ακριβές καλαμαριέρες με το σώμα κατασχισμένο από τα συνεχή δαγκώματα των καλαμαριών.

sekai natural soupia eging carpmatchfishing

Οι καλαμαριέρες Sekai δοκιμάστηκαν σε βράχια, αμμώδεις παραλίες και βαθιά λιμάνια. Με το μεγαλύτερο προτέρημα την άριστη σχέση ποιότητας και τιμής, έδειξαν αυξημένη αποτελεσματικότητα στο ψάρεμα των καλαμαριών, ειδικά στις συνθήκες συννεφιάς και περιορισμένης ορατότητας των νερών. Η χαμηλή τιμή απόκτησης μας δίνει το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσουμε σε πολύ δύσκολους βυθούς, βράχια, ξέρες, σχοινιά, μεγάλες φυκιάδες, χωρίς να σκεφτόμαστε το κόστος απόκτησης.

sekai leuki kalamariera eging carpmatchfishing

Είναι γνωστό ότι όλα τα παραπάνω εμπόδια είναι οι καλύτερες κρυψώνες των καλαμαριών , και όποιος ρισκάρει να τις ψαρέψει, έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι τα ψαχτήρια των βυθών, χρήσιμα σε κάθε ψάρεμα με την τεχνική του eging. Εμείς μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, και πια όλη η σειρά Sekai βρίσκεται μόνιμα στις εργαλειοθήκες μας. 

sekai orange jig squid eging carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεργαζόμενα καταστήματα:

fishing4u logo carpmatchfishing

Fishing4u.gr – Είδη Αλιείας
Αναλήψεως 188 – Μαυροκορδάτου
38221 Βόλος

Διευθύνσεις email:
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : (+30) 2421-107-396

http://www.fishing4u.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.