Δοκιμή εξοπλισμού Eging - Καλάμι Egist SSD 86ML της Tailwalk:Ανώτερη Ιαπωνική ποιότητα!

dokiki eging kalami tailwalk egist ssd 86ml carpmatchfishing 1Δοκιμή εξοπλισμού Eging - Καλάμι Egist SSD 86ML της Tailwalk:Ανώτερη Ιαπωνική ποιότητα!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Νίκος Βουρλιώτης, Γιώργος Ψαλτόπουλος, Δημήτρης Σφαλτός

Tα καλάμια για το ψάρεμα του καλαμαριού με την τεχνική του eging, έχουν κατακλύσει πλέον την χώρα μας. Κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ένα τέτοιο εξειδικευμένο καλάμι eging θα μπορούσε να έχει βασική θέση στον εξοπλισμό μας.
Εμείς από την πλευρά μας , δεν θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε και να σας συστήσουμε ένα από τα κορυφαία καλάμια της κατηγορίας του eging, το δίσπαστο Egist SSD 86ML της Tailwalk, δηλαδή ανώτερη Ιαπωνική ποιότητα!

 


 

IΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δεν ξέρω εάν θα πρέπει ξανά να μιλήσουμε γιατί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο καλάμι, και όχι ένα κλασικό του spinning. Το έχουμε αναφέρει σε αρκετά άρθρα για το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς, ότι υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών.
To eging καλάμι έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά για να ψαρέψουμε με αξιώσεις τα καλαμάρια και τις σουπιές, και γιατί όχι και τα  θράψαλα! Έχει το αναγκαίο μήκος για να εκτελούμε πολύ μακρινές βολές και να ψάχνουμε μεγάλες περιοχές με την καλαμαριέρα μας.
Έχει ικανή δράση για να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση εμείς θέλουμε στην καλαμαριέρα μας, να καρφώνεται το καλαμάρι ακαριαία πάνω της ( η δράση του καλαμιού σε συνδυασμό με το νήμα καρφώνει άμεσα το καλαμάρι ) και επιπλέον να μπορούμε να φέρουμε έξω ένα μεγάλο καλαμάρι ή σουπιά ,χωρίς να σκιστούνε τα πλοκάμια τους.

egist ssd tailwalk squid eging rod carpmatchfishing

Το ίδιο το καλάμι eging μπορεί να αποσβήσει και να απορροφήσει όλα τα τραβήγματα του καλαμαριού χωρίς κανένα πρόβλημα. Η λαβή του είναι κοντή για να διευκολύνει τα τινάγματα και να μην χτυπάει το καλάμι στο σώμα μας , οι οδηγοί θα πρέπει να είναι φτιαγμένοι και δοκιμασμένοι για χρήση με νήμα, και τέλος να έχει τέτοιο egi weight , ώστε να μπορεί να πετάξει τις καλαμαριέρες που χρησιμοποιούμε, π.χ βάρους από 2,5-3,5 egi.

tailwalk egist ssd eging rods carpmatchfishing

Το Egist SSD 86ML της Tailwalk είναι ένα δίσπαστο εξειδικευμένο καλάμι για το ψάρεμα του καλαμαριού,της σουπιάς και των κεφαλόποδων γενοκότερα. Την Tailwalk σαν εταιρεία την ξέρω προσωπικά πάνω απο 13 χρόνια, ενώ έχω ψαρέψει σαν προσωπική επιλογή πάρα πολλά καλάμια της, eging, ajing, και sea bass. Πλέον θα πάρω ένα καλάμι αυτής της εταιρείας και θα ξέρω απο πριν ότι είναι αυτό που πρέπει ακριβώς.Ειδικά για το eging εχω ψαρέψει το πρώτο Salty Shape eging 86ML και 86M, το Salty Shape Dash 83L, το Moonwalker Eging 86ML, και πλέον το Egist SSD 86ML της Tailwalk.

Επειδή το έχω  στην κατοχή μου εδώ και αρκετό διάστημα και έχοντας δοκιμάσει τα περισσότερα καλάμια eging, ίσως αυτή τη στιγμή το Egist SSD 86ML της Tailwalk να είναι το πιο όμορφο και προσεγμένο καλάμι eging, στην ελληνική αγορά.

tailwalk egist ssd blanks carpmatchfishing

Πρόκειται για ένα καλάμι κατασκευασμένο από άνθρακα υψηλής συνοχής SSD, με πολύ λεπτό και προσεγμένο blank, και τυπωμένα τα χαρακτηριστικά λιτά λογότυπα της Tailwalk, σήμα κατατεθέν της εταιρείας.
Διαθέτει 8 οδηγούς Fuji K-R με μικρό πόδι και βάση μηχανισμού της Fuji.Oι οδηγοί K-R, είναι από τις καλύτερες επιλογές για την χρήση με νήμα και έχουν την ιδιότητα να περνάει το νήμα χωρίς να τυλίγεται πάνω του.

tailwalk egist ssd eging rod guides fuji carpmatchfishing

Έτσι, κατασκευαστικά αυτός ο οδηγός κρατάει το νήμα πιο κοντά στο blank, για να υπάρχει αμεσότητα στα δυνατά τινάγματα jerk και twitch που κάνουμε για να προσδώσουμε κίνηση στην καλαμαριέρα μας. Οι οδηγοί Fuji Κ-R, χαρίζουν επιπλέον μεγάλη ευαισθησία στο ψάρεμα με νήμα και πάρα πολύ χαμηλό βάρος.

tailwalk ssd egist handle carpmatchfishing

Όλοι οι οδηγοί είναι απολύτως δοκιμασμένοι στην χρήση με νήμα, αφού το τελευταίο είναι σχεδόν απαραίτητο για να ψαρέψει κάποιος τα καλαμάρια, τις σουπιές . τα θράψαλα, και γενικά τα κεφαλόποδα από την ακτή και το σκάφος. Η ένωση των δύο στελεχών είναι το αξιόπιστο spigot. Εδώ όμως η Taiwalk χάραξε το νούμερο του καλαμιού, για να ευθυγραμμίζετε εύκολα τους οδηγούς, ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι.

tailwalk ssd egist spigot eging carpmatchfishing 

Οι ενώσεις των οδηγών πάνω στο blank είναι με εποξική κόλλα και οι περισσότεροι οδηγοί βρίσκονται πολύ κοντά στον κορμό του καλαμιού, για την ευθυβολία και τις απαιτούμενες κινήσεις τιναγμάτων.
Το μήκος του είναι 2,61 μέτρα (8,6 πόδια-ft), το μήκος μεταφοράς 1,33 μέτρα, το βάρος του 109 γραμμάρια, οι αποστάσεις λαβής από το τέλος του μηχανισμού στα 290 εκατοστά.

tailwalk egist ssd reel eging carpmatchfishing

Η βάση του μηχανισμού είναι η βιδωτή της Fuji VSS. Η συγκεκριμένη βάση είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Fuji, και έχει ως χαρακτηριστικό την απόλυτη σταθερότητα του μηχανισμού, μετά από ισχυρά τινάγματα με το καλάμι. Η κοντή του λαβή έχει στο τελείωμά της κοντή επιφάνεια από μαύρο eva, για καλύτερο κράτημα, σήμα κατατεθέν για την Tailwalk. Η δράση του χαρακτηρίζεται ως fast, και το egi weight του είναι έως 4,0 egi.

tailwalk egist ssd 86ml butt carpmatchfishing

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πετάξει με ευκολία καλαμαριέρες της τάξης των 2,5-4,0 egi, δηλαδή ανάλογα με τον κατασκευαστή μέχρι 25 γραμμάρια. Η κλάση των νημάτων που μπορεί να δεχθεί είναι μεχρι 0,8 PE.

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Με την πρώτη ματιά το Egist SSD 86ML της Tailwalk εντυπωσιάζει με τις λεπτές του γραμμές και τον καλαίσθητο χαρακτήρα του. Το γυαλιστερό μαύρο blank, δίνει άμεσα την πρώτη ματιά ενός εξειδικευμένου και άκρως ποιοτικού καλαμιού. Ο άνθρακας SSD είναι τελευταίας τεχνολογίας, χαρίζει λεπτό blank, δύναμη , ευαισθησία και απίστευτα χαμηλό βάρος, ένα καλάμι πουπουλο δηλαδή!

squid eging carpmatchfishing

Οι μεταλλικές του λεπτομέρειες με χρυσούς δακτυλίους, ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το καλάμι. Η ισορροπία του καλαμιού είναι πρωτοφανής, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να ψαρεύεις ώρες και να χτυπάς μια καλαμαριέρα με δυνατά jerks, χωρίς να κουράζεσαι!

tailwalk ssd egist eging rod balance carpmatchfishing

Το βάρος είναι αμελητέο στο χέρι, καθώς αγγίζει τα 109 γραμμάρια, ενώ εάν το εφοδιάσετε με ένα ελαφρύ μηχανισμό eging 2500 , θα μιλάμε για το απόλυτο ζύγισμα. Στον μηχανισμό βάλαμε ένα οχτάκλωνο νήμα 0,6 PE, το Gosen Wild Jerk, και ξεκινήσαμε το ψάρεμα. Με καλαμαριέρες στα 3,0 egi και την χρήση του λεπτού νήματος οι βολές ήταν παραπάνω από ικανοποιητικές. Άνετα κάλυπτε αποστάσεις των 50-60 μέτρων και με καλαμαριέρες των 3,5 egi απλά χάναμε την καλαμαριέρα στα σκοτάδια. To βασικό του προτέρημα σαν eging καλάμι, είναι η δράση του.

tailwalkssd egist soupia cuttlefish carpmatchfishing

Δοκιμάσαμε πάρα πολλές πλεύσεις , δυνατά jerks, κίνηση βέλους –dart action, πλάγια και δυνατά twitch, χωρίς να χάσουμε την επαφή με την καλαμαριέρα και να νιώθουμε την παραμικρή της κίνηση μέσα στο νερό.

Το τέλειο όμως με το καλάμι Egist SSD 86ML της Tailwalk, είναι πραγματικά η δράση του και το power του! Με το που αγγίξει το καλαμάρι την καλαμαριέρα, απλά είναι πάνω χωρίς καρφώματα, χωρίς προβλήματα, και το σημαντικότερο χωρίς το άγχος του ξαγκιστρώματος. Έχει τόσο προοδευτική δράση μετά το κάρφωμα , που πάνω στα τραβήγματα του πιασμένου καλαμαριού, νιώθεις το Egist SSD 86ML της Tailwalk να λυγίζει ακόμη πιο πολύ , απορροφώντας όλο το σοκ του άκαμπτου νήματος!

squid lightning tailwalk ssd egist eging rod carpmatchfishing

Η αίσθηση αυτή είναι μοναδική και είναι αυτό που περιμένεις κάθε φορά με το συγκεκριμένο καλάμι. Είναι ένας κύριος λόγος που ψαρεύουμε με καθαρόαιμα ποιοτικά καλάμια eging, για να νιώθουμε και να ευχαριστιόμαστε στο έπαρκο την τεχνική του eging. Στην ερώτηση, επειδή είναι ιαπωνικό μοντέλο, εαν κάνει για τα μεσογειακά ψαρέματα, η απάντηση είναι απόλυτα καταφατική. Κάνει, και με το παραπάνω!

To μήκος του (2,61 m) είναι πολύ καλό για βολές, η κοντή του βάση Fuji VVS και νέας τεχνοτροπίας οβάλ λαβή βολεύει πάρα πολύ στα τινάγματα, χωρίς να βρίσκει πάνω στο σώμα μας. Τα eva είναι άριστης ποιότητας και η λαβή του μηχανισμού αγκαλιάζει σωστά τον καρπό μας.

cuttlefish soupia tailwalk egist ssd carpmatchfishing eging

Το καλάμι γράφει πάνω egi weight έως και 4,0 egi, αλλά εμείς από την δοκιμή μας διαπιστώσαμε ότι άνετα χειρίζεται και τις καλαμαριέρες των 2,5 egi, αρκεί να μην έχει δυνατό αέρα με δυνατά ρεύματα. Το καλάμι αυτό το έχουμε στην κατοχή μας 3 άτομα, ενώ φίλος έχει το ίδιο μοντέλο με solid μύτη, το 86ML/SL, με μεγάλη επιτυχία στα μεγάλα καλαμάρια. Το Egist 86ML/SL έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην μύτη, χωρίς να αντιμετωπίζει θέματα σε δυνατά jerks και σε δυνατά ρεύματα.

tailwalk ssd egist 86ml sl carpmatchfishing

Ένα άλλο ατού του Egist SSD 86ML είναι ότι λόγω δράσης στην ουσία καταργεί και την απόχη. Σηκώσαμε πάρα πολλά καλαμάρια από βράχια με μεγάλο ύψος, χωρίς να χάσουμε ούτε ένα, σημάδι για το καλό κάρφωμα που κάνει το ίδιο το καλάμι, αλλά και για την απορροφητική του δράση.
Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από το καλάμι, πιάσαμε πάρα πολλά καλαμάρια όλων των μεγεθών, ενώ το δοκιμάσαμε και στο ψάρεμα της σουπιάς, σέρνοντας με τινάγματα την καλαμαριέρα στον βυθό.

egist ssd tailwalk 86ml sl squids

Συμπερασματικά αυτή η δοκιμή καλύπτει τον λόγο γιατί θα πρέπει κάποιος να διαθέτει ένα σωστό eging καλάμι , και ειδικά το Egist SSD 86ML της Tailwalk. Σε αυτήν την τιμή δύσκολα βρίσκεις τέτοια ποιότητα, που πολλές φορές είναι αρκετά πολλαπλάσια σε άλλες πιο ακριβές ιαπωνικές εταιρείες.

Εγώ θα προσθέσω τελειώνοντας και θα επιμείνω στο γεγονός ότι θα κρατάτε στα χέρια σας ένα από τα πιο όμορφα, ποιοτικά και προσεγμένα καλάμια eging της αγοράς! Τα υπόλοιπα λόγια απλά περιττεύουν...

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

biggame logo
BIG GAME
Διεύθυνση : ΜΕΤΑΞΑ 15, ΓΛΥΦΑΔΑ, 16674 / www.biggame.gr

Τηλέφωνο - Fax: 2108948818
E-mail:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.