Καλαμαριέρες με κόκκινο φως led από την Mega

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging. ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ LED ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MEGA


Του Δημήτρη Σφαλτού


Το ψάρεμα των καλαμαριών την εποχή που διανύουμε, απαιτεί προσεκτικά επιλεγμένο εξοπλισμό, διότι η αυξημένη αλίευσή τους τα έχει κάνει ιδιαίτερα δύστροπα. Από την Mega έχουμε επιλέξει να σας παρουσιάσουμε εξειδικευμένες καλαμαριέρες ,που διαθέτουν φωτάκι led, το οποίο αναβοσβήνει μόλις έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό, προσελκύοντας τα καλαμάρια από μακρινές αποστάσεις.

 

 

 

 

 


Όπως είναι γνωστό, τα καλαμάρια έλκονται από τεχνητά υλικά με κίνηση που εκπέμπουν φως, ιδιαίτερα τις ημέρες με συννεφιά και σε ψάρεμα σε βαθιά και θολά νερά. Συγκεκριμένα, το κόκκινο φως από μελέτες έχει δείξει αυξημένα αποτελέσματα στην αλίευση των καλαμαριών σε αυτές τις συνθήκες.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.

Η εταιρία Mega έχει προσαρμόσει στις καλαμαριέρες της ένα κόκκινο φως τύπου led, το οποίο έχει μεγάλη αυτονομία και διάρκεια ζωής, αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο, ενώ είναι απολύτως στεγανό. Πέρα από την συγκεκριμένη καινοτομία , οι καλαμαριέρες της Mega διαθέτουν πυκνή πλέξη εξωτερικού πανιού, δύο στεφάνια από αρπάδια, και εξωτερικό αεροδυναμικό μολύβι.

Κυκλοφορούνε σε βάρος 2,5 egi και σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων , όπως ροζ, πορτοκαλί, μπλε, κίτρινο και πράσινο. Έχουνε οβάλ κυλινδρικό σχήμα κεφαλιού και στην άκρη του διαθέτουνε ένα στριφτάρι , για να δένονται πάνω στην παραμάνα του παράμαλου. Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά προσεγμένη, εάν σκεφτούμε ότι είναι απόλυτα οικονομικές και προσιτές για τον καθένα μας.


ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ


Τα κύρια χρώματα που δοκιμάσαμε σε ψάρεμα καλαμαριών που πραγματοποιήσαμε , ήταν το μπλε και το κίτρινο. Οι καλαμαριέρες ήταν σε νούμερο 2,5 egi size, με βάρος περίπου 10 γραμμάρια. Το μέγεθος αυτό πολλές φορές έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πολυψαρεμένα μέρη, όπου υπάρχει αρκετός γόνος ψαριών.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.

Οι καλαμαριέρες της Mega έχουν μέτριο βαθμό βύθισης, περίπου 6 δευτερόλεπτα ανά μέτρο. Έτσι κρίνονται ιδανικές για μέτριου βάθους νερών, αφού ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο σκαλώματος. Μπορούνε βέβαια να ψαρευτούνε και σε βαθύτερα νερά, απλά θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος να βυθιστούνε. Το σχήμα του κεφαλιού με τα τινάγματα του καλαμιού, βοηθά να γίνονται απότομες κινήσεις δεξιά και αριστερά προσομοιάζοντας την κίνηση ενός τρομαγμένου ψαριού.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.


Το κόκκινο led ενεργοποιείται με την επαφή της καλαμαριέρας στο νερό και παραμένει ενεργό, ακόμη και εάν την βγάλουμε έξω από το νερό. Το πανί κρατάει την υγρασία του νερού , δημιουργώντας ηλεκτρικό σώμα για να ενεργοποιείται το led. Η καλαμαριέρα έχει δύο μικρές εσωτερικές μπαταρίες, το κόκκινο εσωτερικό led , και το όλο σύστημα βγάζει δύο μικρά ηλεκτρόδια δεξιά και αριστερά στο σώμα της. Με την επαφή με το θαλασσινό νερό (που είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού) τα δύο άκρα ηλεκτρόδια κάνουνε σώμα, ενεργοποιώντας το led που αναβοσβήνει σαν φλας.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.


Το κόκκινο φως όπως είδαμε εκτιμάται δεόντως από τα καλαμάρια, τα οποία έλκονται από μεγάλες αποστάσεις. Στα μάτια τους βλέπουν έναν οργανισμό με βιοφωτισμό, και αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο ατού. Εμείς δοκιμάσαμε σε διάφορες περιοχές τις καλαμαριέρες και αποκομίσαμε θετικά συμπεράσματα για την χρήση τους. Μεγάλα καλαμάρια αγκιστρώθηκαν πάνω στα αρπάδια τους και βγήκαν έξω σε ψαρέματα από την ακτή ,με ευκολία.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.

Εκεί που είχαμε τα πιο αποδοτικά αποτελέσματα , ήταν σε νυχτερινά ψαρέματα, σε σκοτεινά βαθιά νερά ,σε απότομους κάβους και σε βαθιούς τεχνητούς λιμενοβραχίονες. Θα θέλαμε βέβαια να δοκιμάσουμε τις συγκεκριμένες καλαμαριέρες σε ψαρέματα από βάρκα και ειδικά για θράψαλα, επειδή τα συγκεκριμένα κεφαλόποδα έλκονται πάρα πολύ από το φως. Εφόσον όμως δούλεψαν καλά στα καλαμάρια, είμαστε σχεδόν σίγουροι για την αποτελεσματικότητά τους και στα υπόλοιπα ψαρέματα. Τέλος θα αφήσουμε την τιμή να είναι μια ευχάριστη έκπληξη για σας , μιας και είναι απόλυτα οικονομικές.


Για περισσότερες πληροφορίες και συνεργαζόμενα καταστήματα:


ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΙΤΖΗ


ΤΗΛ 2310-569456/2310-569455

www.carp-matchfishing.gr


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.