Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging: Egido Cast: Οι καλαμαριέρες της Oceanic που χαρίζουν πολύ μακρινή βολή!

eging oceanic sfaltos egido cast squide jigs kalamarieres makrinis volis carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging: Egido Cast: Οι καλαμαριέρες της Oceanic που χαρίζουν πολύ μακρινή βολή!

Tου Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Βουρλιώτης

H Oceanic είναι μια εταιρεία που είναι προσφιλής προς τον ερασιτέχνη ψαρά, έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για όλες τις τεχνικές και τα γούστα των ψαράδων , από το ποιοτικό και προσιτό φθηνό, μέχρι και το πολύ εξειδικευμένο, τεχνικό και προσεγμένο εργαλείο ψαρέματος.

Το νέο απόκτημα της Oceanic ακούει σε μια νέα σειρά με καλαμαριέρες, ειδικά σχεδιασμένες για το ψάρεμα στα ελληνικά νερά και τις συνθήκες, με κύριο γνώμονα της άριστη σχέση ποιότητας και τιμής. Από αυτήν την μεγάλη γκάμα, διαλέξαμε αρχικά να σας παρουσιάσουμε τις καλαμαριέρες Egido Cast, οι οποίες διαθέτουν-εκτός από τα κλασικά προσελκυστικά στοιχεία-πολύ μακρινή βολή.

Οι καλαμαριέρες που χαρίζουν μακρινή βολή, είναι ένα από τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα στον κόσμο του Eging, εδώ και 3-4 χρόνια. Πρόκειται για καλαμαριέρες που έχουν στο εσωτερικό του σώματος τους ένα ειδικό χώρο, με μεταλλικές μπίλιες , οι οποίες μετακινούνται στο πίσω μέρος των αρπαδιών, αλλάζουν την κατανομή βάρους στο εσωτερικό της καλαμαριέρας, και δίνουν αυτό το 20-30% της μακρύτερης βολής, σε σχέση με τις απλές. Οταν η καλαμαριέρα πέφτει μέσα στο νερό, οι μπίλιες μετακινούνται μπροστά για να γίνεται σωστά η πλεύση, ενώ κατά τα jerks παράγουν και ήχο.

oceanic egido cast all squid jigs carpmatchfishingf

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που κάνουμε βολή την καλαμαριέρα μας, οι εσωτερικές μπίλιες “κολλάνε” στην ουρά της καλαμαριέρας, δίνοντας την καλύτερη δυνατή βολή. Με αυτόν τον τρόπο ψάχνουμε πολύ μεγαλύτερο μέρος της ψαρεύτρας μας, οπότε πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να βρεθούμε με ένα καλό καλαμάρι.

 


Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πολύ μεγάλη στροφή προς τα μοντέλα των μακρινών βολών, γιατί οι ψαρευτική πίεση που ασκείται στα καλαμάρια, μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, και πολλές φορές βρίσκονται σε πιο βαθιά και μακρινά μέρη, που δεν φτάνονται με κοινές καλαμαριέρες. Εκεί είναι που μπαίνει και η Oceanic Egido Cast, αυξάνοντας το μέγιστο βεληνεκές της καλαμαριέρας, για να βελτιώσει τις πιθανότητες μιας καλής ψαριάς.

squid in light eging sfaltos carpmatchfishing

Μέχρι στιγμής συνηθίσαμε αυτες τις καλαμαριέρες των μακρινών βολών να είναι ακριβές, πολλές φορές πολύ δυσπρόσιτες για το ευρύ κοινό. Σχεδιαστικά θυμίζουν πολύ ακριβότερες καλαμαριέρες, αλλά εδώ τα πράγματα αλλάζουν δραστικά!
Η αυξημένη τιμή ανήκει στο παρελθόν, γιατί με την νέα σειρά Egido Cast καλαμαριέρων την Oceanic , όλα τα παραπάνω προβλήματα έχουν λυθεί. Δείτε παρακάτω μια εντυπωσιακή φωτογραφία αυτών των καλαμαριέρων σε uv φωτισμό..

egido cast uv light eging carpmatchfishing

Στις εποχές που διανύουμε της οικονομικής κρίσης, ο ψαράς ψάχνει να βρει ποιοτικά εργαλεία για το ψάρεμά του, χωρίς να δαπανήσει μεγάλα ποσά. Μερικά παρελκόμενα, όπως οι καλαμαριέρες, μπορούν να έχουν διαρκείς απώλειες, όταν ψαρεύονται σε δύσκολους τόπους, σε σκαλώματα, βράχια, ρεμέτζα, φυκιάδες και βαθιά λιμάνια. Πολύ περισσότερο , μέχρι πρότινος που χρησιμοποιήσουμε ακριβές καλαμαριέρες με εσωτερικές μπίλιες για μακρινή βολή, οι απώλειες πονούσαν…

eging oceanic egido cast eging purple carpmatchfishing 1

Όταν μιλάμε για την τεχνική του eging και το ψάρεμα των καλαμαριών, των σουπιών, όταν αναγκαζόμαστε να πατώσουμε τις καλαμαριέρες, όταν ψαρεύουμε σε ξέρες και βράχια, οι απώλειες των τεχνητών μας είναι δεδομένες.

Η Oceanic δημιούργησε την νέα σειρά Egido Cast , η οποία περιλαμβάνει καλαμαριέρες τύπου γαρίδα ή “egi”, οι οποίες έχουν εξωτερικό βαρίδι , αληθοφανές κεφάλι ψαριού με φωσφορίζοντα μάτια, μετακινούμενες εσωτερικές μπίλιες για μακρινή βολή, διπλές σειρές από άνισα κοφτερά αρπάδια (μεγαλύτερα αρπάδια στο τέλος), με αντοχή στον χρόνο και στην διάβρωση από την αλμύρα της θάλασσας, και εξωτερικά φωσφορίζονται φτεράκια από σιλικόνη που κάνουν κινήσεις μέσα στο νερό.

egido cast glow eging carpmatchfishing

Οι Egido Cast κυκλοφορούν σε 4 βασικά χρώματα για να καλύψουν τις απαιτήσεις σας. Μπλε-σαρδέλα, πορτοκαλί με μαύρες βούλες, μωβ με έντονη κίτρινη πλευρική γραμμή και ροζ-κόκκινο με μαύρες γραμμές κέλυφους γαρίδας.

egido cast all jigs eging carpmatchfishing

Δοκιμάσαμε τις καλαμαριέρες Egido Cast με egi weight στα 3,5 egi, σε μέρη με μεσαίου βάθους νερά, στα 4 μέτρα . Οι πλέξεις από τα πανιά είναι δυνατές, τα πανιά είναι ιριδίζοντα, τα χρώματα που έχουν είναι απόλυτα ικανοποιητικά για τα μέρη μας, τα αρπάδια είναι αρκετά αιχμηρά, η πλεύση είναι σωστή, και στα τινάγματα jerk, αλλά και στην κίνηση side to side, η βολή τους είναι πολύ παραπάνω από μια κοινή καλαμαριέρα και το πιο σημαντικό, σε τιμές που είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς. Πραγματικά, σε αυτές τις τιμές, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολλές πιο ακριβές καλαμαριέρες του εμπορίου.

egido cast sardine oceanic carpmatchfishing

Τέλος πια τα κλάματα, οι γκρίνιες και τα ξεσπάσματα, μόλις σκαλώσει η ακριβή μας καλαμαριέρα στα βράχια, μόλις σπάσει πάνω στην βολή το νήμα ή χωθεί μέσα στην βαθιά φυκιάδα.
Μπορούμε να ψάχνουμε τα καλαμάρια σε όλους τους δύσκολους βυθούς, και με την επιπλέον βοήθεια μιας τεχνικής καλαμαριέρας που κάνει μακρινή βολή, χωρίς να μετράμε το κάθε ευρώ προκειμένου να τις ξαναποκτήσουμε μόλις χαθούν!

egido cast eging purple squid jig carpmatchfishing

Οι καλαμαριέρες Egido Cast έχουν αντοχή στον χρόνο, και εάν ενισχύσετε τις ραφές και τα μάτια με λίγη κόλλα στιγμής, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να τις σύρετε οπουδήποτε. Βράχια, φυκιάδες, ξέρες, μεγάλα μπλόκια, δεν θα σας φοβίζουν πλέον , και θα ψάχνετε τα καλαμάρια σε μέρη απρόσιτα μέχρι πρότεινος, τώρα και με την βοήθεια της μακρύτερης βολής που χαρίζουν οι συγκεκριμένες καλαμαριέρες.

squid egido cast jigs purple carpmatchfishing

Βυθίζονται σε γωνία 45 μοιρών, κάθονται στον βυθό με την ίδια γωνία, γλιτώνοντας πολλά σκαλώματα. Ο ρυθμός βύθισης τους όπως έχει υπολογιστεί έιναι περίπου 5,5-6 sec/m. Κατατάσσονται στην μεσαία κατηγορία βύθισης, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται.

oceanic egido cast sfaltos eging prl carpmatchfishing

Θα τις βρείτε σε μεγέθη στα 3,5 egi, με τα αντίστοιχα βάρη. Οι Egido Cast συμπερασματικά, είναι μια σειρά από καλαμαριέρες πολύ τίμιες για την χαμηλή τους τιμή, είναι αποδοτικές, μας δούλεψαν πάρα πολύ καά στην αρχή της φετινής σεζον, και είναι οι μοναδικές αυτή την στιγμή του εμπορίου σε υπερπροσιτή τιμή για την κατηγορία των καλαμαριέρων μακρινών βολών.

5 squids egido cast eging carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

oceanic logo

OceanicTeam - I. & A. Κεφαλάς O.E.

Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 171, Καισαριανή

Τηλέφωνο21 0721 9221

www.oceanicteam.gr

 

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.