Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging:Καλαμαριέρες RUI-Mediterranean Slow Sinking (MSS)-Natural series

psareutiki dokimi eging kalamarieres rui squid jigs carpmatchfishing 1Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging:Καλαμαριέρες RUI-Mediterranean Slow Sinking (MSS)-Natural series

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

Στις δύσκολες ψαρευτικές εποχές που διανύουμε ,η επιλογή του εξοπλισμού για το ψάρεμα του καλαμαριού γίνεται όλο και πιο σοβαρή υπόθεση. Τα καλαμάρια και οι σουπιές έχουν γίνει αρκετά δύστροπα, τα κλασικά χρώματα από τις καλαμαριέρες δεν δουλεύουν πάντα, ενώ η στροφή προς τις φυσικές αποχρώσεις γίνεται όλο και πιο αποδοτική. 

Με το δεδομένο αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τις νέες καλαμαριέρες MSS από την εταιρεία Rui,  οι οποίες αποτελούν μία άριστη επιλογή για την τεχνική του eging.

 

 


Η εταιρεία Rui Squid Jigs ανήκει στον κύριο Rui Tang, κάτοικο Μελβούρνης, ενώ οι καλαμαριέρες κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο όγκο τους σε εργοστάσιο στην Ταϊβάν. Ο κύριος Rui έχει πετύχει πάρα πολλά εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα της κατασκευής των καλαμαριέρων, αφού χρησιμοποιεί ένα χρόνια επιτυχημένο καλούπι ,το οποίο επιτρέπει να γίνονται οι πιο απαιτητικές πλεύσεις.

rui tang jigs carpmatchfishing

Η καρίνα του βαριδιού τους αποτελεί μία χρονιά επιτυχία, η οποία βοηθά τα μέγιστα στην καλύτερη πτώση της καλαμαριέρας προς τον βυθό, αλλά και σε απαιτητικές πλεύσεις.

Η εταιρεία του Rui Squid Jigs δεν είναι χθεσινή ανακάλυψη για εμάς. Προσωπικά την ψαρεύω χρόνια, με αγορές από το διαδίκτυο, αλλά δεν σας κρύβω ότι ήταν η δύσκολη η απόκτηση αυτών των κομματιών, λόγω της απόστασης  αλλά και των τελωνείων. Το σημαντικό με αυτές τις καλαμαριέρες είναι ότι έχουνε ένα απίστευτα μεγάλο χρωματολόγιο.

rui 2 all squid jigs carpmatchfishing

Πραγματικά ,δεν μπορώ να φανταστώ ένα χρώμα που δεν υπάρχει ,ή ακόμα όλους τους χρόνιους επιτυχημένους συνδυασμούς χρωμάτων, που αποδεδειγμένα δουλεύουν στα καλαμάρια και στις σουπιές. Παλαιότερα μέσω διαδικτύου αγοράζαμε καλαμαριέρες Rui για το σπάνιο των χρωμάτων, αλλά και για τα πρωτότυπα natural μοτίβα. Πριν από κάποιο διάστημα έλαβα ευχάριστα νέα, ότι την αντιπροσώπευση των καλαμαριέρων Rui την έχει αναλάβει εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κύριος Μιχάλης Γεωργίου, αντιπρόσωπος των καλαμάριερων Rui (http://www.theangryfish.shop/),δημιούργησε μία νέα σειρά με γνώμονα τα μεσογειακά ψαρέματα του καλαμαριού.

rui mms squid jigs carpmatchfishing

Η νέα αυτή σειρά ονομάζεται MSS, δηλαδή Mediterranean Slow Sinking. Όλη αυτή η σειρά βασίζεται σε δοκιμασμένα natural μοντέλα, τα οποία αποδεδειγμένα δουλεύουν σε όλο το εύρος της Μεσογείου και περιλαμβάνουν τις αποχρώσεις της γαρίδας ,του σαργού ,της αθερίνας, της ντάσκας, και του πετρομπάρμπουνου. Εκτός από αυτά θα ήθελα να συμπεριλάβω και τις μοναδικές καλαμαριέρες της εταιρείας Rui, στις αποχρώσεις του γύλου, του μπαρμπουνιού και του κέφαλου ,αποδεδειγμένα αποδοτικά μοντέλα στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

rui natural squid jigs all eging carpmatchfishing

Η σειρά Μediterranean Slow Sinking ή αλλιώς MSS, έχει δημιουργηθεί με μεσαίους-βασικούς ρυθμούς βύθισης ,οι οποίοι ανταποκρίνονται στα μεσαίου βάθους νερά. Ο ρυθμός βύθισης είναι στα 5,5 δευτερόλεπτά ανά μέτρο, ένας αριθμός πού είναι ο πιο συνηθισμένος για ρηχά και μεσαία βάθη.

rui jigs kefalos mms carpmatchfishing

Άλλωστε, αυτά τα μέρη είναι τα πιο συνηθισμένα νερά, όπου θα ψαρέψουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές ,γιατί απαρτίζονται κυρίως από διάσπαρτες φυκιάδες , μεικτούς βυθούς και βραχότοπους. Τα χρώματα από τις καλαμαριέρες MSS ήταν προσωπική επιλογή του κυρίου Γεωργίου, ο όποιος έφτιαξε τις καλαμαριέρες με μοναδικά φυσικά χρώματα των κλασικών μεσογειακών ψαριών-των θηραμάτων των καλαμαριών, που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

rui jigs mparmpouni petromparmpouno rui jigs natural carpmatchfishing

ntaska rui squid jigs natural carpmatchfishing

rui mss natural sargos atherina carpmatchfishing

Το σώμα τους όπως προείπαμε είναι κοίλο, για να επιτευχθεί ο σωστός αριθμός βύθισης σε γωνία 45 μοιρών ,έτσι ώστε να αρπάζουν τα καλαμάρια την καλαμαριέρα κατά το πέσιμο στο νερό. Επιπλέον τα πανιά τους είναι πολύ δυνατά, με αντοχή στα δαγκώματα. Σε όλο τους το μήκος έχουν ιριδισμούς που παρομοιάζουν μικροσκοπικά λέπια ψαριών και δημιουργούν αντανακλάσεις στο νερό.

rui jigs eging carpmatchfishing 

Οι περισσότερες καλαμαριέρες ανήκουν στην κατηγορία glow οι οποίες έχουνε πολύ διακριτικό φωτισμό ο οποίος αποδεδειγμένα δουλεύει καλύτερο στα καλαμάρια. Το βάρος τους για το μέγεθος των 3,5 mg είναι στα 18,5 γραμμάρια.
Τέλος τα αρπάδια τους δεν έχουν καμία σχέση με τα φθηνά του εμπορίου, είναι πολύ δυνατά ανοξείδωτα και με τη σωστή γωνιά για να μην ξεκαρφώνονται τα καλαμάρια και οι σουπιές. Σήμα κατατεθέν αυτών των καλαμαριών όπως και όλων των υπολοίπων της εταιρείας Rui, είναι τα τα φωσφορίζοντα μάτια με το σήμα του καλαμαριού στο εσωτερικό τους.

rui squids jigs mss leads carpmatchfishing


Τέστ ψαρέματος-Τα τελικά συμπεράσματα!

Επειδή τις καλαμαριέρες Rui τις ψαρεύω εδώ και πολλά χρόνια προσωπικά ,δεν έχω καμία αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα τους. Το σώμα και η καρίνα του βαριδιού είναι από τα πιο δουλεμένα της αγοράς με τα καλύτερα αποτελέσματα στο ενεργητικό τους.

rui smelt atherina eging mms carpmatchfishing

Το ότι κάτι μπορεί να θυμίζουν σε όλους είναι επίσης πολύ σημαντικό... Με ευχάριστη έκπληξη δοκίμασα τις νέες καλαμαριέρες Rui MSS σε δύσκολους ψαρότοπους, όπου τα καλαμάρια πιστεύω ότι έχουν δει τα πάντα. Είμαι λάτρης των natural χρωμάτων, ειδικά σε τέτοια μέρη,  από παλιά.

squid mss rui jigs eging carpmatchfishing

Επειδή η σειρά Rui MSS βγαίνει σε μέγεθος 3,5 egi ,κάνει απίστευτες βολές. Βυθίζονται σχετικά αργά, στα 5,5 δευτερόλεπτά ανά μέτρο, και μπορούν εύκολα τα καλαμάρια να της αρπάζουν στα μεσόνερα κατά την πτώση τους. Εντυπωσιακή επίσης είναι και η πλεύση τους στην οποία μπορούμε να εκτελέσουμε εύκολα κινήσεις side to side και απότομα jerks.

sfaltos rui mms smelt eging carpmatchfishing

Πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση με τις φθηνές του εμπορίου, όπου χτυπάς το καλάμι και δεν πραγματοποιούν σχεδόν καμία πλεύση ,παρά μόνο στην ευθεία. Με την πρώτη ματιά φαίνεται η ποιότητα κατασκευής τους ότι είναι σε υψηλά επίπεδα.

rui mss jigs natural eging carpmatchfishing

Όσο για το ψάρεμα των καλαμαριών σε αυτούς τους δύσκολους ψαρευτικά τόπους εμένα προσωπικά με έβγαλαν ασπροπρόσωπο αφού ίσως ήταν από τις ελάχιστες που δούλευαν πραγματικά.

rui squid jigs squid carpmatchfishing

Βοηθάει πάρα πολύ ότι κάνουν πολύ μακρινές βολές, πέφτοντας σε σημεία που δεν προσεγγίζονται εύκολα με τις κοινές καλαμαριέρες. Βοηθούν πολύ στο γεγονός ότι έχουν ομαλή βύθιση και δεν γίνονται έρμαιο των ρευμάτων. Οι natural αποχρώσεις είναι για μένα από τις πιο αγαπημένες ,αφού το τελευταίο διάστημα τα καλαμάρια με την υπερβολική πίεση που τους ασκούν οι ψαράδες έχουνε ξεφύγει από τα παραδοσιακά χρώματα, πορτοκαλί, ροζ, πράσινο, μπλε, και γοητεύονται ιδιαίτερα από τα μοτίβα των ψαριών που κυνηγούν ήδη στην φύση.

sfaltos rui mss mparmpouni eging jigs carpmatchfishing

Ως γνωστό, τα καλαμάρια και σουπιές έχουν αχρωματοψία βλέπουνε ,μόνο στο φάσμα του ασπρόμαυρου, οπότε τα natural μοτίβα στις καλαμαριέρες είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, αφού παρομοιάζουν με ακριβή τρόπο τα συνηθισμένα τους θηράματα στη θάλασσα.

sargos squid jig mss rui carpmatchfishing

Το τελευταίο διάστημα με τις καλαμαριέρες Rui MSS αναμετρήθηκα με μεγάλα καλαμάρια πάνω από κιλό, τα οποία βρισκόντουσαν σε πολύ μεγάλη απόσταση από την ακτή, ήταν πατωμένα στο βυθό και δεν προσεγγιζόταν εύκολα με κοινές καλαμαριέρες.

sargos mss rui jigs sfaltos best squid jigs carpmatchfishing

Το καλύτερο δούλεμα για αυτού του τύπου τις καλαμαριέρες ,το έκανα με καλάμια eging στα στα 3,5 με 4,0 egi weight. Το περισσότερο διάστημα όμως που τις ψάρεψα, τις δούλεψα με καλάμι 83L και 2,5-3,5 egi weight.
Μετά από μεγάλο καιρό απραξίας στην φετινή σεζόν ψαρέματος των καλαμαριών , οι καλαμαριέρες Rui MSS μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους, βγάζοντας κάποια από τα πιο εντυπωσιακά καλαμάρια της περιοχής. Ευτυχώς όμως δεν είναι οι μοναδικές Rui, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο χρωματολόγιο, όπως προείπαμε, και πάρα πολλά μοντέλα, για όλα τα γούστα.

rui all squid jigs carpmatchfishing

Δεν θέλω να κουράσω άλλο, ούτε να περιαυτολογήσω άλλο, για καλαμαριέρες που ψαρεύω πάνω από 3 χρόνια και γνωρίζω καλά την αποδοτικότητα τους. Είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι με τα νέα 5 χρώματα από την σειρά Rui MSS θα ξεκλειδώσω περισσότερο τα δύστροπα μεγάλα καλαμάρια σε όλο και περισσότερους τόπους της Ελλάδας.

rui squid jigs logo carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

htthotmail.comp://www.theangryfish.shop/

 Kiriakou Matsi 38B, Egkomi, Nicosia, Cyprus
(+357) 97614983
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.