Δοκιμή εξοπλισμού Match Fishing-Καλάμι Tactix Μatch της Dragon/MegaBaits

dokimi sfaltos lavraki dragon tactix match rod dokimi carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού Match Fishing-Καλάμι Tactix Μatch της Dragon/MegaBaits

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Χούσος

H Dragon/Mega Baits στον τομέα του Match Waggler Fishing μας έχει συνηθίσει σε πολύ αξιόλογα καλάμια, που ανταποκρίνονται πλήρως στα μεσογειακά ψαρέματα και σε όλα τα ψάρια.

Η νέα σειρά Tactix match της εταιρείας DRAGON, έχει δημιουργηθεί με μεγαλύτερη ευαισθησία στην μύτη και μια δράση περισσότερο fast.

Άλλη μία σειρά με ποιοτικά καλάμια λοιπόν ,που ήρθαν στην χώρα μας για να μείνουν...

 

 

 

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ένα αξιόλογο και σωστό σε όλα του καλάμι match, θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικές καταστάσεις, όπου η ευαισθησία και η δύναμη όταν καρφωθεί το ψάρι ,είναι επιβεβλημένα στοιχεία. Όλα αυτά τα βρίσκουμε στην νέα σειρά καλαμιών για την τεχνική του match fishing που ακούει στο όνομα TACTIX. 

dragon tactix match 3 section rod carpmatchfishing

Δύο καλάμια έχουν έρθει προς το παρόν στην Ελλάδα, το Tactix 15 gr και μήκος 4,20 μέτρα, και το Tactix 25 με το ίδιο μήκος στα 4,20 μέτρα και cw στα 25 gr. To μοντέλο που δοκιμάσαμε κατά κόρον είναι το Tactix 15, ένα καλάμι πασπαρτού για τα ελληνικά ψαρέματα, σε θάλασσα και σε γλυκά νερά.

dragon tactix blank carpmatchfishing

H Dragon/Mega Βaits , εξοπλίζει όλα της τα ποιοτικά καλάμια με blanks από την Ιαπωνική Toray, ένα κολοσσό στην κατασκευή καλαμιών παγκοσμίως. Πλέον καλύπτει αρκετές μοναδικές καινοτομίες στα υλικά των καλαμιών. Εκτός από τα προσεγμένα και ελαφριά blanks, τα match καλάμια της Dragon είναι εφοδιασμένα με hook clip στο πάνω τελείωμα της βάσης του μηχανισμού. Ενα πολύ χρήσιμο εξάρτημα που η Dragon χρησιμοποιεί χρόνια στα ποιοτικά της καλάμια.

dragon tactix hook clip carpmatchfishing

Στα ανθρακονήματα που απαρτίζουν τα στελέχη της σειράς Tactix SL Match της Dragon έχει χρησιμοποιηθεί νανοτεχνολογία, υπάρχει λιγότερη ρητίνη στα φύλλα του άνθρακα, τα μόρια τους έρχονται πιο κοντά, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος των blanks να είναι πολύ μικρότερο (Hi-density reinforced graphite carbon).

taxtix match rod dragon ziros lake carpmatchfishing

Τα δύο μοντέλα της σειράς Tactix match που πλέον είναι διαθέσιμα στην χώρα μας, που είναι τα TACTIX match SL 15gr καθώς και TACTIX match LC 25gr έχουν μόλις βάρος 230gr και 250gr αντίστοιχα. Το μήκος τους είναι ίδιο στα 4,20 μέτρα. Οι ενώσεις των 3 στελεχών γίνονται με spigot σύνδεση.
Βασικό χαρακτηριστικό της νέας σειράς Tactix match είναι πως έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην μύτη, σε συνδυασμό με μία γρήγορη δράση κορυφής fast. Αυτό σημαίνει ότι σε υψηλά φορτία το καλάμι κυρτώνει ελεγχόμενα στο μεσαίο κομμάτι του, ασκώντας μεγάλη δύναμη επαναφοράς στο πιασμένο ψάρι.

sea bass fin tactix dragon carpmatchfishing

Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιούμε και πιο λεπτές πετονιές, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε 0,15-0,16 για μάνα, με τα ανάλογα παράμαλα. Εαν θα δείτε στο πρώτο μεγάλο στέλεχος υπάρχουν χιαστί ίνες άνθρακα, κάτι που δίνει μεγάλη δύναμη στο πίσω μέρος του καλαμιού, βαμμένες στο βαθύ κυπαρισσί χρώμα.
Η βάση του μηχανισμού, είναι κατασκευασμένη από την Dragon, και μπορεί να ασφαλίσει με μεγάλη στιβαρότητα μηχανισμούς από 1000-3000 σε μέγεθος.

reel seat dragon tactix carpmatchfishing

Το τελείωμα του καλαμιού είναι φτιαγμένο από φελλό και μικρές λεπτομέρειες με eva υλικό για μεγαλύτερη καλαισθησία. Όλοι οι οδηγοί της σειράς Tactix, είναι φτιαγμένοι από υλικό sic, για μείωση των τριβών των λεπτών πετονιών που απαιτεί η τεχνική του match fishing. Το κάθε καλάμι αριθμεί 12 οδηγούς για ομοιόμορφη κατανομή της τάσης της πετονιάς.

tactix dragon guides carpmatchfishing

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα περισσότερα καλάμια της Dragon πολλαπλών τεμαχίων, όπως το Τactix Match, είναι ότι αναγράφουν σε κάθε στέλεχος το όνομα και τα γραμμάρια του καλαμιού. Είναι το σύστημα σήμανσης της Dragon, για να είναι όλοι οι οδηγοί εύκολα σε τέλεια ευθεία, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας/σκοταδιού.

dragon tactix line guide system carpmatchfishing

Η νέα σειρά TACTIX match έχει πολύ όμορφα και διακριτικά χρώματα σε αποχρώσεις του σκούρου πράσινου (κυπαρισσί), χαρακτηριστικό του είναι η ιριδίζουσα επιφάνεια του ονόματός του blank, η οποία δίνει μια σοβαρή άποψη στο καλάμι. 

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Το Tactix Match 15 δοκιμάστηκε σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα ψαρέματος, όπως τα λιμάνια και τα απότομα βράχια. Οι πρώτες μας εντυπώσεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές, ακριβώς όπως μας έχουν συνηθίσει τα καλάμια της Dragon/Mega Baits τόσα χρόνια που κάνουμε τις συγκεκριμένες δοκιμές.

sfaltos 2 lavrakia dragon tactix match rod carpmatchfishing

Πραγματικά είναι ένα καλάμι Match, όπως ακριβώς πρέπει να είναι. Ελαφρύ, στιβαρό, σωστό blank, και πάνω από όλα με σωστή δράση. Eίναι ένα all around καλάμι για λιμάνι, βράχια, γλυκά νερά, για όλα τα ψάρια της μεσογείου. Δουλεύει σωστά λεπτές πετονιές, εμείς το τεστάραμε με την πετονιά Dragon maxima match and feeder 0,16 mm και παράμαλο 0,12-0,14 mm, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να κατέβω ακόμη πιο χαμηλά σε μάνα.

tactix dragon sea bass fin blank match rod carpmatchfishing

Μην σας ξεγελάει το χαμηλό cw του καλαμιού , που είναι στα 15 γραμμάρια, το καλάμι είναι αρκετά δυνατό, με μεγάλα αποθέματα δύναμης στο πρώτο και στο μεσαίο στέλεχος του blank, η δράση του άλλωστε είναι fast. Ενώ σε άλλα καλάμια λυγίζει μόνο η μύτη του καλαμιού, φέρνοντας στα όρια πετονιές, συνδέσεις, κόμπους κτλ, το Tactix Match 15 κυρτώνει ομοιόμορφα σε μεγαλύτερο μήκος του καλαμιού, γλιτώνοντας απότομα κοψίματα και ξεκαρφώματα ψαριών. Άλλο ένα σημαντικό προτέρημα του καλαμιού είναι και η πολύ προσιτή του τιμή, σε σχέση πάντα με αυτά που προσφέρει. Όμορφο design, λιτές γραμμές, μίξη φελλού και eva στην λαβή, ωραίοι οδηγοί και για θάλασσα και για γλυκό νερό, στιβαρή βάση μηχανισμού.

tactix dragon match rod sea bass lavraki carpmatchfishing

Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω, το καλάμι αναμετρήθηκε με ψάρια σε δύσκολα περιβάλλοντα, λιμάνια, ρεμέτζα, βυθισμένα σχοινιά, απότομα βράχια, ξέρες, κτλ, και βγήκε ασπροπρόσωπο. Είναι το καλάμι match για τον ψαρά που θέλει να ξεκινήσει, είναι το καλάμι για κάποιον που θέλει ένα ποιοτικό καλάμι για τα πάντα και να το κρατήσει χρόνια. Είναι η Dragon που ξέρουμε όλοι μας και για αυτό την προτιμούμε…

sfaltos 2 lavrakia sea bass kalami tactix match carpmatchfishing

images 

Για περισσότερες πληροφορίες:

logo rizoulis4

 Rizoulis sport fishing center

 Τηλ 24940-22764

 www.rizoulis.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.