Δοκιμή εξοπλισμού light Rock Fishing(LRF)-Πλανάκι Blue Blue Searide Mini-Το τεχνητό της "αποπλάνησης"!

sfaltos planaki blue blue mini searide carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού light Rock Fishing(LRF)-Πλανάκι Blue Blue Searide Mini-Το τεχνητό της "αποπλάνησης"!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες : Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Βουρλιώτης

Η ιδανική εποχή για αρπακτικά αφρόψαρα, κοκκάλια, σαφρίδια, λίτσες, κ.α, είναι στο ζενίθ της αποδοτικότητας της. Και τι πιο καλύτερο για αυτά τα ψάρια, από το κλασικό τεχνητό δόλωμα πλανάκι.

Εδώ όμως δεν θα μιλήσουμε για ακόμη ένα «πλανάκι», αλλά για ένα πολύ ιδιαίτερο τεχνητό, το Blue Blue Searide Mini, ένα τεχνητό που αγαπούν πάρα πολύ τα κοκκάλια και τα άλλα αρπακτικά της ακτογραμμής.

 

 

 

Το SeaRide mini 6gr έχει σχεδιαστεί για Light Game/Light Rock Fishing/LRF πρώτα για την θάλασσα, που είναι ικανό να ξεγελάσει πολλών διαφορετικών ειδών ψάρια όπως είναι τα κοκκάλια, τα σαφρίδια, τις λίτσες, τα μελανούρια, κτλ.

blue blue searide mini carpmatchfishing

Το κυριότερο χαρακτηριστικό που έχει καταφέρει να του δώσει η BlueBlue είναι το πολύ αργό Falling action, δηλαδή η εξαιρετικά αργή πτώση του προς τον βυθό. Βυθίζεται σε οριζόντια θέση πολύ αργά, πραγματοποιώντας μικρές δονήσεις, σαν το φύλλο ενός δέντρου που πέφτει προς το έδαφος.

falling action jig carpmatchfishing searide mini blue blue

Όλα αυτά οφείλονται στο μοναδικό μικρό εξόγκωμα που έχει στο κάτω κέντρο, στην κάτω επιφάνεια του. Αυτό το χαρακτηριστικό vibrating που έχει στην πτώση του το κάνει να μοιάζει με ένα μικρόψαρο που αργοπεθαίνει, μία πλεύση που δεν αφήνει αδιάφορα τα αρπακτικά ψάρια.

planaki searide blue blue mini carpmatchfishing 

Το συστατικό της επιτυχίας του είναι ο συνδυασμός μιας πλεύσης , που ξεκινά με συνεχόμενα jerks, και στην συνέχεια παύση για να κάνει το Blue Blue Searide Mini την αργή του πτώση. Αυτή η κίνηση είναι ικανή να ξεγελάσουν ακόμη και ένα αρπαχτικό που δεν είναι δραστήριο.

kokkali searide mini blue blue carpmatchfishing

Τέλος επειδή ανήκει στην κατηγορία από τα πλανάκια, το Blue Blue Searide Mini είναι αρκετά χρήσιμο στην περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις με τη βολή μας, κάτι που δεν προσφέρουν τα μικρά minnows και τα ελαφριά σιλικονούχα δολώματα/soft baits.

kokkali searide mini 2 blue blue carpmatchfishing 

Άλλη μια κίνηση που αποδίδει πολύ καλά το Blue Blue Searide Mini, είναι η συνεχόμενη οριζόντια κίνηση με μικρά κοφτά twitches, σαν την κίνηση walk the dog με τα κλασικά τεχνητά topwater. To πλανάκι εκτελεί μια κίνηση side to side, αριστερά και δεξιά, που μπορεί να ψάξει και ταυτόχρονα πολλά στρώματα της θάλασσας, από βυθό μέχρι και την επιφάνεια.

planaki blue blue mini searide carpmatchfishing 

Τα χρώματα σε όλους τους κωδικούς έχουν μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση και δεν φεύγουν εύκολα. Σε πολλά μοντέλα υπάρχουν ανακλαστικές ταινίες στην πάνω επιφάνεια, που δημιουργούν τους γνωστούς ιριδισμούς, για αυτό και κάνουν τόσο αποδοτικά τα συγκεκριμένα τεχνητά.

blue blue searide mini rod curve jig carpmatchfishing

Διατίθεται μαζί με μονό assist και δυνατή saltwater σαλαγγιά, έχει πλούσιο χρωματολόγιο και διατίθεται σε βάρη 3,6,9,12 καΙ 15 γραμμάρια. Από τους πιο αποδοτικούς χρωματισμούς που δοκιμάσαμε είναι το μπλε sardine-03 και το white sardine-11.

searide mini colours blue blue carpmatchfishing

 logo Blueblue 300x300

Για περισσότερες πληροφορίες:

logo rizoulis4

 Rizoulis sport fishing center

 Τηλ 24940-22764

 www.rizoulis.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.