Δοκιμή εξοπλισμού light rock fishing/lrf/light game: Καλάμι Skirmjan-R MSR-SW-702T από την Molix-O φόβος και ο τρόμος των κοκκαλιών!

dokimi light game lrf light rock fishing kalami molix skirmjan msr sw 702t ajing carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού light rock fishing/lrf/light game: Καλάμι Skirmjan-R MSR-SW-702T από την Molix-O φόβος και ο τρόμος των κοκκαλιών!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Ψαλτόπουλος

Ο φόβος και ο τρόμος των κοκκαλιών ακούει στο όνομα Skirmjan-R MSR-SW-702T, ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό καλάμι για την τεχνική του Ajing, του lrf ή γενικότερα του light Game!

Και δεν μιλάμε για τα λιλιπούτια κοκκάλια των Ιαπώνων, αλλά για μεγάλα δυνατά μεσογειακά ψάρια, που δεν σταματάνε να παίρνουν φρένα!
Μια από τις πιο σοβαρές προτάσεις για αυτά τα ψαρέματα είναι και το καλάμι Skirmjan-R MSR-SW-702Τ της Molix! Το SW στον κωδικό του σημαίνει Salt Water, καλάμι ειδικά φτιαγμένο για σκληρή χρήση!

 

 

 

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Με βάση ότι το δικό μας κοκκάλι, είναι ένα είδος που απαιτεί για την σύλληψή του γρήγορη δράση fast action (για να κάνει ακαριαίο κάρφωμα), χρειαζόμαστε ένα πιο δυνατό καλάμι σε power, να κάνει  βολή ακριβείας, να έχει αντοχή στον χρόνο, και να μπορεί να χειριστεί τις πιο βασικές κατηγορίες τεχνητών δολωμάτων που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, όπως πλανάκια, σιλικόνες και μικρά τεχνητά .Με βάση αυτή την λογική δημιουργήθηκε και το Skirmjan-R light game MSR-SW-702Τ.

kokkali ajing sfaltos molix skirmjan 702t carpmatchfishing

Πρόκειται για ένα όμορφο και φινετσάτο καλάμι, με την γνωστή ιταλική ποιότητα και το μεσογειακό ταπεραμέντο που απαιτείται για το δικό μας τύπο lrf! Βασισμένο ακριβώς στα ίδια τεχνολογικά χνάρια, όπως το αντίστοιχο καλάμι eging της Molix, το MSR-SW-803E, είναι ακριβώς αυτό που θα χρειαστείτε για το ψάρεμα του κοκκαλιού και όλων των άλλων ψαριών της μεσογείου. Μελανούρια, σαργοί, σαφρίδια, λαβράκια, ζαργάνες, και άλλα πολλά, είναι ψάρια που θα τα ευχαριστηθείτε στο maximum, ψαρεύοντας αυτό το καλάμι.

molix skirmjan 702t blanks carpmatchfishing

H Molix δεν χρειάστηκε να φτιάξει τεράστια γκάμα καλαμιών για αν επιτύχει αυτόν τον σκοπό, υπάρχουν δύο μοντέλα στο Skirmjan-R light game , ένα  καλάμι με casting  weight στα 0,5-7 (MSR-SW-732S), στα 220 εκατοστά , extra fast δράση και  υπεραιευαίσθητη μύτη solid, και το καλάμι της δοκιμής μας (MSR-SW-702T), με casting weight στα 0,5-7 gr, μήκος 213 εκατοστά και δράση regular- fast. Με τον τελευταίο γνώμονα του πιο συνηθισμένου lrf casting weight, επιλέξαμε να ψαρέψουμε σε πραγματικές συνθήκες το Skirmjan-R light game MSR-SW-702T, που είναι η εξέλιξη του προηγούμενου επιτυχημένου μοντέλου Skirmjan.

skirmjan msr sw 702t light game ajing rod carpmatchfishing

Με πολύ ποιοτικό και ελαφρύ blank, το Skirmjan-R Light Game MSR-SW-702T  πετυχαίνει μια μέγιστη ευαισθησία στην πλεύση με την ελαφριά σιλικόνη, το πλανάκι και το τεχνητό. Η δράση όπως είπαμε είναι regular fast, κάτι που το κάνει να δουλεύει με όλους τους τύπους των τεχνητών δολωμάτων. Με το τεχνολογικά εξελιγμένο blank του MSR-SW-702T πετυχαίνουμε δυο πράγματα. Ευαισθησία στην τσιμπιά, δηλαδή θα μπορείτε να καταλάβετε το πονηρό χτύπημα του κοκκαλιού, και επιπλέον η ευαίσθητη μύτη tubular θα μεταδίδει τα σκαλώματα του βυθού, πέτρες, φύκια και άμμο, με ακρίβεια. Το blank είναι στα χρώματα του navy blue, ένα πλήρως μεσογειακό χρώμα.

Skirmjan molix eging rod information carpmatchfishing

Οι οδηγοί του, 9 στον αριθμό, είναι Sea Guide Hero Hi-grade, με υλικό πλαισίου SS.316 Marine Grade. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει μέγιστη αντοχή στην διάβρωση από την αλμύρα (SW-Salt Water), αντοχή στον χρόνο, και μεγάλη απαγωγή θερμότητας στις τριβές. Φτιαγμένοι με κοντό πόδι οδηγού για χρήση με νήμα, θα είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε για την τεχνική του light game/lrf. Ο κοντός οδηγός σε πόδι, αυξάνει την ευαισθησία του καλαμιού και την αισθαντικότητα του τεχνητού δολώματος.

molix skirmjan sw 702t guides carpmatchfishing

Η ένωση των δυο στελεχών γίνεται με την ένωση spigot, μια διαχρονικά αξιόπιστη ένωση, που δεν αυξάνει την διάμετρο των δύο στελεχών του καλαμιού. Η βάση του μηχανισμού είναι νέου σχεδιασμού , η οποία είναι βιδωτή προς τα πάνω, αλλά έχει και ένα μεταλλικό μπλε δακτύλιο, ο οποίος βιδώνει και αυτός στο τέλος της βάσης, και δεν αφήνει τον μηχανισμό να ξεβιδωθεί από τα συνεχόμενα jerks. Αυτό έχει παρατηρηθεί παλιότερα από άλλες εταιρείες, να μην υπάρχει αυτή η βίδα/δακτύλιος ασφαλείας, και ο μηχανισμός να «παλατζάρει» από τα συνεχόμενα χτυπήματα. Βλέπετε ότι η Molix σκέφτεται απλά και πολύ πρακτικά…

molix skirmjan 702t eva reel seat ring carpmatchfishing

Το μήκος του καλαμιού είναι 7,0 πόδια, δηλαδή 2,13 εκατοστά και είναι κλασικά δίσπαστο. Το κοντό butt βολεύει περισσότερο στις κινήσεις jerk-twitch, δεν «βρίσκει» στην κοιλιά ή στον αγκώνα, δίνοντας ένα πολύ ευέλικτο σύνολο all around. H λαβή του μηχανισμού και του butt είναι από υλικό eva , για μέγιστη συγκράτηση, ενώ στο butt είναι χαραγμένο και το λογότυπο της Molix.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ MSR-SW-702T ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

Μόλις το πιάσεις στα χέρια, βάλεις πάνω του ένα αξιόπιστο μηχανισμό 1000-2000 ,ένα νήμα light game/lrf 0,3 pe, καταλαβαίνεις ότι κρατάς κάτι αξιόλογο στα χέρια σου. Είναι αυτό που λέγαμε περί ιταλικής ποιότητας και μεσογειακού ταπεραμέντου. Η βολή του μια χαρά, καλύπτει απόσταση με τις Molix σιλικόνες Sator Worm 2,5’’ και μολυβοκεφαλές omtd rock jighead 2,1 gr της Molix , περίπου στα 25 μέτρα.

molix skirmjan 702t silikones light game ajing carpmatchfishing

Το καλάμι Skirmjan-R MSR-SW-702Τ είναι ένα καλάμι σχεδιασμένο για την τεχνική του light rock fishing (lrf), light game γενικότερα, και είναι άριστα δομημένο για το ajing. Η μύτη του είναι tubular, ειδικού σχεδιασμού, και επιτρέπει στον ψαρά να χρησιμοποιήσει αυτό το καλάμι με όλη την γκάμα δολωμάτων , για όλα τα μεσογειακά ψάρια, όπως σιλικόνες, σκληρά τεχνητά, και πλανάκια. Δείτε πόσο όμορφα δένουν οι οδηγοί πάνω του και πως μεταβάλεται το μέγεθος και το "πόδι" τους , για την μέγιστη ευαισθησία στην κίνηση των τεχνητών, στην βολή, και στο κάρφωμα του ψαριού.

molix skirmjan 702t blank guides ajing carpmatchfishing

Η δράση του καλαμιού είναι regular-fast με πολύ καλή επαναφορά στο blank, ενώ σε υψηλά φορτία γίνεται πιο προοδευτικό. H καμπύλη που δημιουργείται απο την κύρτωση κατά την μάχη με ένα μεγάλο ψάρι, επιτρέπει στον ψαρά να έχει τον απόλυτο έλεγχο, ακόμη και όταν χρησιμοποιεί πολύ λεπτά νήματα , ακόμη και όταν το ψάρι είναι “δυσανάλογα” μεγάλο για την τεχνική του light game!

skirmjan r 702t molix light game ajing kokali carpmatchfishing

H αισθαντικότητα στην tubular μύτη είναι ακριβώς αυτό που λέει. Στο δεύτερο μου ψάρεμα με αυτό το καλάμι, ένα σαφρίδι με χτύπαγε συνέχεια από τα βαθιά, μέχρι να αρπάξει την Molix Sator Worm 2,5’’ μπροστά στα πόδια μου. Τα χτυπήματα αυτά τα ένιωθα με την μύτη του καλαμιού, οπότε προσάρμοσα την πλεύση μου, ώστε να ξαναχτυπήσει . Εάν δεν τα καταλάβαινα αυτά τα ακουμπήγματα , δεν θα είχα πιάσει και το συγκεκριμένο μεγάλο σαφρίδι, απλά τα πράγματα. Δεν σχίστηκε το ευαίσθητο σαγόνι του ψαριού, το καλάμι απορροφούσε τα τραβήγματα σωστά , όλα δούλεψαν άψογα.

ajing kokkali molix skirmjan r 702t carpmatchfishing 

Το ελαφρύ καλάμι δεν κουράζει στα πολύωρα ψαρέματα, και αυτό είναι ένα μεγάλο ατού. Ο μηχανισμός δεν κουνιέται με τίποτα, και αυτό γιατί υπάρχει ο μεταλλικός δακτύλιος ασφαλείας , κάτω από το σπείρωμα της βιδωτής βάσης. Οι οδηγοί είναι μια χαρά αξιόπιστοι, δεν ταλαιπωρούνε τα νήματα, οπότε έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε όλα τα επιμέρους εξοπλιστικά κομμάτια. Θα καταλάβετε γιατί σε κάθε ψάρι που πιάναμε με αυτό το καλάμι, είχαμε ζωγραφισμένο χαμόγελο...!!!

molix skirmjan sw 702t ajing kokkali carpmatchfishing

Το καλύτερο δούλεμα του καλαμιού γίνεται με τα πλανάκια των 5 γραμμαρίων, ενώ τα πάει περίφημα και με τα 7γρ. Σιλικόνες των 2-3 γραμμαρίων σύνολο και τα τεχνητά των 5 γρ, τα δουλεύει άριστα. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την σιλικόνη Virago 2.0'' της Molix, μια αληθοφανή σιλικόνη σε χρωματισμούς γόνου, η οποία σε συνδυασμο με τις fishhead μολυβοκεφαλές OMTD, μας έδωσαν πάρα πολλά κοκκάλια.

ajing kokkali molix sw 702t skirmjan light game carpmatchfishing

Σε γενικές γραμμές, το Skirmjan Evo Egi MSR-SW-702T  πρόκειται για ένα όμορφο, ποιοτικό και αξιόπιστο καλάμι light game , σχεδιασμένο ειδικά για τις μεσογειακές συνθήκες, έχει light χαρακτήρα, καινοτόμο blank, και μπορεί να κάνει την διαφορά σε έμπειρους , αλλά και άπειρους ψαράδες. Βοηθάει κάποιον να συμμαζέψει τα λάθη του και κάποιον άλλο να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Δείτε την τελευταία μας φωτό και θα καταλάβετε το γιατί!

ajing kokkalia safridia molix skirmjan sw 702t light game carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

Molix Δελφίνι-Βασίλης Ρουμπάκης
Επιλογές εξυπηρέτησης: Αγορές εντός καταστήματος · Διανομή
Διεύθυνση: Λουδοβίκου Ισόγειο 28, Πειραιάς, 18531
Τηλέφωνο: 21 0417 6692

molix delfini shop logo

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.