Δοκιμή εξοπλισμού Light Rock Fishing-Καλάμι Oceanic Team Spider Rock Assassin 2.40m 1-10 gr c.w

rock assasin oceanic team lrf kalami rod carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού Light Rock Fishing-Καλάμι Oceanic Team Spider Rock Assassin 80UL 2.40m 1-10 gr c.w

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

Το LRF έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας αυτή την περίοδο που διανύουμε και η ανάγκη για ένα καλάμι που θα μπορεί να διαχειρίζεται σωστά τα πλανάκια, , τα μικρά minnows , τα μικρά topwater και τις σιλικόνες είναι επιτακτική ανάγκη.

Η Oceanic Team για να καταφέρει να καλύψει αυτές τις ανάγκες δημιούργησε το Rock Assassin το οποίο αποτελείται απο δύο τεμάχια, μελετημένο blank για να δουλεύει σωστά όλες τις κατηγορίες των μικρών τεχνητών, ποιότητα με οδηγούς Fuji, και τιμή που δεν εχει ανταγωνισμό!

 

 

 

 

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα καλάμι για να δουλεύει πολλές κατηγορίες τεχνητών με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Τώρα το καλοκαίρι με τις περισσότερες ακτές να έχουν κόσμο, τα ψάρια αποτραβιούνται σε πιο μακρινές αποστάσεις και κυνηγάνε σε σημεία που δεν προσεγγίζονται εύκολα με πολύ light εξοπλισμό. Έτσι η Oceanic Team δοκίμασε πολλά και διαφορετικά blanks για να καταλήξει στο πιο ιδανικό σετάρισμα για αυτό το καλάμι.

oceanic team rock assassin lrf rod 2 sections carpmatchfishing

Το Oceanic Team Spider Rock Assassin 80ul ανήκει στην πολύ πετυχημένη σειρά Spider, η οποία έχει κάνει πάρα πολλές πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το Rock Assassin είναι η απάντηση στις ανάγκες των ψαράδων για ποιότητα και λειτουργικότητα στην καλύτερη τιμή. Η Oceanic Team για να καταφέρει να καλύψει αυτές τις ανάγκες δημιούργησε το Rock Assassin το οποίο αποτελείται,από ενιαίο blank, χωρίς δηλαδή την προσθήκη κάποιας tubular ή solid κορυφής. Με λίγα λόγια δεν διάλεξε απλά ένα σκληρό butt και μια μαλακή κορυφή. Αντί αυτού, διάλεξε ένα πολύ ευαίσθητο blank με πιο χοντρό butt και πολύ λεπτή κορυφή, που αποδίδει τελικά πολύ καλύτερα στα δικά μας νερά με δολώματα από 1 έως 10 γραμμάρια!

 rock assassin spigot carpmatchfishing

Πέρα από τους FazLite οδηγούς της Fuji που βοηθούν τα μέγιστα στην διαχείριση λεπτών νημάτων, η εταιρεία διάλεξε αυτοί να είναι δέκα αντί για εννιά, ώστε να αξιοποιηθεί όλη η δύναμη του blank. Οι οδηγοί είναι τύπου "Κ",  δηλάδή anti tangle σύστημα, για να μην έχουμε μπερδέματα στα νήματα κατά τις βολές. Το βάρος του καλαμιού είναι στα 98 γραμμάρια και το μήκος μεταφοράς του στα 1,22 εκατοστά.

rock assassin guides carpmatchfishing 

Έτσι μπορούμε να το ψαρέψουμε άνετα με νήματα PE 0.2 έως 0.6 και να έχουμε μακρινή ρίψη, αλλά και απόλυτη αίσθηση! Η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την μέθοδο spigot, την πιο ενδεδειγμένη και σίγουρη ένωση που υπάρχει. Η βάση του μηχανισμού είναι η κλασική βιδωτή και τα eva της split λαβής είναι ποιοτικά για να αντέχουν στον χρόνο.

rock assassin butt carpmatchfishing

Το πρώτο στέλεχος είναι βαμμένο στα κλασικά κόκκινα χρώματα της Spider σειράς. Τα δεσίματα των οδηγών είναι επίσης βαμμένα κόκκινα και η μύτη του καλαμιού βαμμένη λευκή (στον τελευταίο οδηγό), για να είναι ευδιάκριτη ακόμη και στην νύχτα. Στην δοκιμή μας χρησιμοποιήσαμε τον μηχανισμό Oceanic Force GS2500, ο οποίος δένει πολύ αρμονικά με το καλάμι Rock Assassin.

 rock assassin force 2500 oceanic carpmatchfishing

Στο ψάρεμα τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα, και αυτό δίοτι έχει γίνει προσεκτική μελέτη στην επιλογή των υλικών , και ειδικά στο blank. To Oceanic Team Spider Rock Assassin 2.40m 1-10 gr c.w δοκιμάστηκε σε ψάρεμα κοκκαλιών απο λιμάνι και βράχια.

oceanic rock assasin safridi carpmatchfishing

Επιλέξαμε αυτό το ψάρεμα γιατί πετύχαμε τα ψάρια να τρώνε σε  μακρινές αποστάσεις, τα οποία φτανόντουσαν με πλανάκια και οριακά με τα Rocky Minnow της Soul Lures. Το καλάμι έχει μεγάλη δύναμη στο πρώτο στέλεχος , ενώ η μύτη την απαραίτητη ευαισθησία για να δουλεύει σωστά τα συγκεκριμένα τεχνητά.

rocky minnow kokkali carpmatchfishing

Πλανάκια πάντως ακόμη και στα 10 γραμμάρια, τα ρίχνει χωρίς φόβο! Γενικά το στήσιμο του καλαμιού βολεύει για μακρινές βολές και σε συνδυασμό με ένα καλό νήμα βολεύει στα πάντα. Το καλάμι σεταρίστηκε με τον μηχανισμό της Oceanic Force GS2500, ενώ για νήμα χρησιμοποιήσαμε το Rocky Pe 0,3 X4.

rock assassin force 2500 rocky braid rocky minnow carpmatchfishing

Τα καρφώματα στα κοκκάλια ήταν  ακαριαία , ακόμη και όταν τρώγανε μακριά. Η διαχείρηση τους ήταν πολύ εύκολη, γιατί η μαλακή μύτη του καλαμιού κυρτώνει σε μεγάλο μέρος, και έτσι αποφεύγουμε τα σκισίματα στα χείλια των ψαριών και τα ξεψαρίσματα. Οταν πια βράδιασε και τα σαφρίδια έφτασαν σε πιο κοντινές αποστάσεις, με τα Rocky minnows έγινε πολύ καλό παιχνίδι!

 rock assasssin oceanic rod kokkali carpmatchfishing

Το Oceanic Team Spider Rock Assassin 80UL (2.40m / 1-10 gr c.w) είναι ένα πολυεργαλείο για το light rock fishing γενικότερα, ρίχνει όλων των ειδών τα δολώματα, έχει επαρκή δύναμη για να παλέψει και μεγαλύτερα ψάρια, έχει ποιότητα στο blank, και με Fuji οδηγούς δεν έχει αντίπαλο σε αυτή την τιμή!

 rock assassin kokkali rocky minnow carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

oceanic logo

OceanicTeam - I. & A. Κεφαλάς O.E.
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 171, Καισαριανή
Τηλέφωνο: 21 0721 9221
www.oceanicteam.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.