Ψαρευτική δοκιμή καλαμιού Lrf-light spinning της Sonik: Lrf rockchamp

sonik-lrf-rockchamp-curve-carpmatchfishing.jpg-newΨαρευτική δοκιμή καλαμιού Lrf-light spinning της Sonik: Lrf rockchamp


Του Δημήτρη Σφαλτού


Η Sonik είναι μια αγγλική εταιρία , η οποία κατασκευάζει ψαρευτικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για τις τεχνικές του Casting, carpfishing, lure fishing-spinning και fly fishing.

Eίναι πολύ γνωστή για την σχέση ποιότητας και τιμής για όλα της τα προϊόντα.

Στην ψαρευτική μας δοκιμή θα δείτε την νέα σειρά δίσπαστων καλαμιών της Sonik για το light lure fishing-Lrf, με την ονομασία lrf rockchamp.

 


 

Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε με κύριο στόχο το ψάρεμα στη θάλασσα με μικρά τεχνητά δολώματα. Γρήγορα όμως εξαπλώθηκε και η χρήση τους στα γλυκά νερά, με στόχο τις μεγάλες πέρκες και τούρνες, ενώ δεν έλειπαν και οι ακριβοθώρητες πέστροφες.

Πρόκειται για μια σειρά με υψηλές προδιαγραφές και πολύ προσιτή τιμή, ικανή να καλύψει τα περισσότερα γούστα στο ψάρεμα με μικρά τεχνητά δολώματα.

sonik-lrf-rockchamp-rod-carpmatchfishing

 

Η σειρά Lrf rockchamp διαθέτει 3 δίσπαστα καλάμια με διαφορετικά lure weight, και ξεκινά από το πιο light μοντέλο, το οποίο είναι ιδανικό για την τεχνική του lrf με cw:1-8 gr. Ζυγίζει 113 γρ, έχει μήκος 2,10 μέτρα-7 πόδια.

Το δεύτερο μοντέλο είναι ελάχιστα πιο σκληρό και έχει cw:3-12 gr, μήκος 2,28 μέτρα και ζυγίζει 119 γρ. Συστήνεται επίσης για light rock fishing-light spinning.

sonik-lrf-sf-carpmatchfishing

Το τρίτο μοντέλο της σειράς Lrf rockchamp έχει cw:7-28gr, μήκος 2,39 μέτρα και ζυγίζει 130 γρ. Eίναι το κύριο καλάμι της δοκιμής μας, μιας και το μεγάλο του εύρος του σε casting weight(cw) το κάνει ιδανικό σύμμαχο για πολλές τεχνικές του spinning-lure fishing.


ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Γενικά όλη η σειρά Lrf rockchamp έχει σαν ιδιότητες την πολύ γρήγορη επαναφορά του λεπτού ποιοτικού blank. Αυτό σημαίνει ότι έχει όλη την απαραίτητη δύναμη που χρειαζόμαστε για να παλέψουμε ένα μεγαλύτερο ψάρι, ακόμη και με πολύ λεπτά εργαλεία.

Η δράση του είναι γρήγορη-fast, και είναι πολύ σημαντική για να δουλεύουμε λεπτές και μικρές σιλικόνες, μικρά τεχνητά ψαράκια, κουταλάκια, ακόμη και μικρές καλαμαριέρες.

sonik-lrf-rockchamp-curve-carpmatchfishing

Το blank του είναι πολύ λεπτό και αποτελεί σημάδι της ποιότητάς του. Η βάση του μηχανισμού είναι κατασκευασμένη από σκληρό πλαστικό και έχει επένδυση από υλικό eva, για να συγκρατείται σωστά ο μηχανισμός και να υπάρχει σταθερότητα στο κράτημα.

sonik-lrf-rockchamp-vasi-carpmatchfishing

Η βάση βιδώνει από πάνω προς τα κάτω , για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα. Στην βάση επίσης υπάρχει μια μεταλλική λεπτομέρεια σαν καπάκι που κάνει ακόμη πιο όμορφο το καλάμι Lrf rockchamp.

sonik-lrf-rockchamp-vasi-metal-carpmatchfishing

Είναι εφοδιασμένο και με bait hold (άγκιστρο συγκράτησης τεχνητού) πάνω από την βάση του μηχανισμού, πράγμα πολύ σημαντικό για το spinning. Η βάση του Lrf rockchamp είναι κοντή για να επιτρέπονται όλες οι απότομες κινήσεις του αγκώνα, για να επιτυγχάνονται όλες οι πλεύσεις, χωρίς το καλάμι να χτυπάει στο σώμα μας.

sonik-lrf-rodsea-carpmatchfishing

Το τέλος της βάσης είναι φτιαγμένο από eva υλικό και φελλό, όπως συνηθίζεται σε όλα τα καλά καλάμια του lure fishing.

sonik-lrf-butt-carpmatchfishing

Η μύτη του Lrf rockchamp είναι χρωματισμένη με λευκό χρώμα, δίνει άμεση οπτική για την παραμικρή τσιμπιά, είναι πάρα πολύ ευαίσθητη και φαίνεται ακόμη και τη νύχτα.

sonik-lrf-rockchamp-miti-carpmatchfishing

Οι οδηγοί του Lrf rockchamp είναι κατασκευασμένοι από sic υλικό, είναι ενδεδειγμένοι για την χρήση με νήμα και έχουν σχήμα «K», κυρτό, για να αποφεύγονται τα μπλεξίματα πάνω τους με το νήμα.

sonik-lrf-rockchamp-guides-carpmatchfishing

Η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με τη μέθοδο put over, η οποία είναι μια αξιόπιστη και δυνατή σύνδεση για blanks μικρής διαμέτρου.

sonik-lrf-rockchamp-spigot-carpmatchfishing

 

Το μήκος μεταφοράς του είναι 1,21 εκατοστά, για το μοντέλο των 2,39 εκατοστών με cw 7-28 gr.


ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ Lrf rockchamp


Το δίσπαστο καλάμι Sonik lrf rockchamp δοκιμάστηκε σε πάρα πολλά ψαρέματα, και όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Εφοδιάστηκε με ένα spinning μηχανισμό και γεμίστηκε με νήμα 0,6 ΡΕ-παράμαλο 0,18-0,20 χιλ. Στα πρώτα μας ψαρέματα στη θάλασσα πιάσαμε αρκετά λαβράκια, με μικρά σιλικονούχα δολώματα , όπως τα viper-pro της Dragon. To καλάμι δεν είχε πρόβλημα να διαχειριστεί ακόμα και ψάρια των 2-2,5 κιλών, αφού η επαναφορά του είναι πολύ γρήγορη.

layraki-dragon-silikoni-viper-pro.jpg

 

Δοκιμάστηκε σε συνθήκες lrf (μοντέλο cw:3-12 gr)με μικρές σιλικόνες , σε ψάρεμα στα γλυκά νερά με μικρές περιστροφικές πεταλούδες για αφρόψαρα και πέστροφες, δοκιμάστηκε σε ψάρεμα στα γλυκά νερά με μικρά κουταλάκια για πέστροφες, ακόμη και στην τεχνική eging δουλεύοντας πολύ μικρές καλαμαριέρες.

sonik-lrf-rockchamp-spinning-carpmatchfishing


Τα καλάμια αυτής της σειράς σχεδιάστηκαν να έχουν μεγάλη δύναμη επαναφοράς και να μπορούν να δουλέψουν σωστά ένα μεγάλο ψάρι και να το κουράσουν πολύ γρήγορα. Η fast δράση τους, χαρίζει ένα εύκολο και γρήγορο κάρφωμα ασχέτως τεχνητού δολώματος που χρησιμοποιούμε.

Από το κάρφωμα και μετά, το καλάμι Lrf rockchamp δίνει μια μεγάλη παραβολή που δουλεύει σωστά το ψάρι και δίνει αρκετά αποθέματα δύναμης.

Αυτό φάνηκε κυρίως σε ψαρέματα στα γλυκά νερά, όπου το καλάμι Lrf rockchamp αναμετρήθηκε με μεγάλες πέστροφες , πάνω από 2 κιλά.

sonik-lrf-rockchamp-trout-carpmatchfishing

Δούλεψε άψογα σε ποτάμια με μέτρια και γρήγορη ροή, δουλεύοντας μικρές σιλικόνες, περιστροφικές πεταλούδες για αφρόψαρα. Αυτό που είχε όμως πολύ μεγάλη αποδοτικότητα και διασκέδαση, ήταν όταν ψαρέψαμε το sonik Lrf rockchamp με μικρές καλαμαριέρες στην τεχνική του eging!

Aκόμη και σε άκυρη εποχή (Απρίλιος και Μάιος) η μοναδική πλεύση που χάριζε το καλάμι σε μικρές καλαμαριέρες, το έκανε να αναμετρηθεί με μεγάλα καλαμάρια , ενώ σε ψαρέματα κοντά στο βυθό έδειξε μεγάλη απόδοση στις σουπιές.

lrf-eging-sf-squid-carpmatchfishing


Πρόκειται για ένα όμορφο καλάμι, με πολύ προσεγμένα χαρακτηριστικά, σωστό στήσιμο σε όλα τα επιμέρους στοιχεία του, και ικανό να κρατάει σε μεγάλη υπόληψη το όνομα sonik.

Για μένα είναι ένα πολυεργαλείο για τις τεχνικές του light spinning-lure fishing, καθώς μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα στο light rock fishing, στο light spinning, light spinning στα γλυκά νερά, ακόμη και στο light eging. Ειδικά στο eging, στήθηκε χάρη στο sonik Lrf rockchamp, το άρθρο για το πάντρεμα των τεχνικών lrf και eging, με τίτλο:

Light Rock Fishing (LRF) και Eging: Ψαρεύοντας καλαμάρια και σουπιές με υπερελαφρύ εξοπλισμό.

lrf-eging-rod-carpmatchfishing


Η σχέση ποιότητας και τιμής είναι σε άριστα επίπεδα, σημεία κατατεθέν της αγγλικής Sonik. To θέμα είναι ότι αποκτώντας ένα καλάμι της σειράς sonik Lrf rockchamp, ειδικά τα δύο τελευταία μοντέλα, αποκτάτε ένα εργαλέιο «πασπαρτού» για τις νέες light τεχνικές του spinning.

 

sonik-logo-carpmatch 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Rizoulis sport fishing center

Τηλ 24940-22764

www.rizoulis.gr

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.