Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning:Μinnows της Real Winner

real-winner-all-minnows-spinning-all-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning:Τεχνητά ψαράκια minnows της Real Winner

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

To φθινόπωρο αποτελεί ίσως την καλύτερη εποχή, για την έναρξη της τεχνικής του spinning. Μια εποχή, η οποία απαιτεί πολύ προσεκτική επιλογή εξοπλισμού, αφού τα αρπακτικά ανευρίσκονται σε μεγάλη κινητικότητα, λόγω της ύπαρξης μεγάλων κοπαδιών από μικρόψαρα.

Με την αναζήτηση των σωστών τεχνητών δολωμάτων να μονοπωλεί την επκαιρότητα, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα χειροποίητα τεχνητά minnows της Ιταλικής Real Winner.

 

 

 


Όλα ξεκίνησαν το έτος 1989, με ένα μικρό σκαλιστό τεχνητό δόλωμα, που φιλοτεχνήθηκε αρχικά από περιέργεια και από το πάθος ενός spinner ψαρά.

Το υλικό ήταν το ξύλο Obeche, ένα τροπικό δέντρο ιθαγενών από την δυτική και κεντρική Αφρική, το οποίο το χρησιμοποιούσαν για ξυλεία και κόντρα πλακέ θαλάσσης.

real-winner-factory-carpmatchfishing

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα , οι κασετίνες πολλών ψαράδων της τεχνικής του spinning, ήταν γεμάτες με αυτά τα χειροποίητα τεχνητά δολώματα, σε διαφορετικά σχήματα και διαστάσεις, επιτρέποντάς τους να ψαρεύουν σε κάθε τοποθεσία και κάτω από κάθε συνθήκη.

real-winner-models-carpmatchfishing

Επειδή τα τεχνητά αυτά δολώματα είχαν μεγάλη αποδοτικότητα και τα αγκάλιασαν όλοι οι τοπικοί bait-casters, τα δύο αδέρφια, ο Reanto και ο William Pasin, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρία , φέρνοντας την Real Winner στην ζωή, το έτος 1996.

real-winner-minnows-rock2-carpmatchfishing 

Η ίδια εταιρία, με την ίδια φιλοσοφία πάνω στο ψάρεμα spinning, εδώ και 20 χρόνια τώρα, δοκιμάζει τα τεχνητά της δολώματα ένα ένα, για να διασφαλίσει την αποδοτικότητα σε κάθε τόπο.

tesreal-winner-carpmatchfishing

Η Real Winner έχει δημιουργήσει τεχνητά minnows σε διαφορετικές κατηγορίες, για να καλύψει όλες τις ψαρευτικές συνθήκες. Έχουμε τα floating, sinking, super sinking, casting, super casting και tropical jerk.

Όλα τα τεχνητά της Real Winner φέρουν ενισχυμένες σαλαγκιές της VMC.

real-winner-boxes-minnows-spinning-carpmatchfishing

Floating minnows

Τα floating minnows είναι ιδανικά για δυνατά ρεύματα, σε ποτάμια και θάλασσα, ιδανικά για κάθε αρπακτικό.

real-winner-hook-keeper-carpmatchfishing

Mε την κατάλληλη ταχύτητα ανάκτησης κολυμπούν μέχρι και 60 εκατοστά, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα τα βρείτε σε διαστάσεις : 5 εκατοστά με 5 γρ βάρος, 7 εκατοστά με 10 γρ, 10 εκατοστά με 17 γρ, και 12 εκατοστά με 24 γρ βάρος.

real-winner-glossa-minnows-carpmatchfishing

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι η γλώσσα από όλα τα ψαράκια της Real Winner είναι μονοκόμματη, αποτελείται από ένα κομμάτι και όχι από δύο που ενώνονται, μπαίνει ολόκληρη μέσα στο σώμα του τεχνητού ,για να είναι σταθερή και να αντέχει στα χτυπήματα.

Sinking minnows

Τα sinking minnows είναι ιδανικά για περιοχές με ρεύματα, αλλά κολυμπούν λόγω βάρους και σχεδιασμού και σε πιο ήρεμα νερά. Καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια από τα απλά floating minnows , αφού εάν τα βυθίσουμε περισσότερο, μπορούμε να εφαρμόσουμε πλεύσεις σε πιο μεγάλα βάθη.

real-winner-sinking-carpmatchfishing

Θα τα βρείτε σε διαστάσεις : 3,5 εκατοστά με 4 γρ βάρος, 5 εκατοστά με 5 γρ βάρος, 7 εκατοστά με 10 γρ, 10 εκατοστά με 17 γρ, και 12 εκατοστά με 24 γρ βάρος. Οι σειρές που είναι σχεδιασμένες για το ψάρεμα στη θάλασσα , είναι εφοδιασμένες με σαλαγκιές VMC TI.

Super sinking minnows

Τα super sinking minnows έχουν αυξημένη ικανότητα βύθισης, αφού στο σώμα τους έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερο βάρος. Σχεδιάστηκαν για να ψαρεύουν κοντά στην επιφάνεια του βυθού, σε όλα τα νερά, γλυκά και αλμυρά.

real-winner-fish-mouth-carpmatchfishing

Το επιπλέον βάρος βοηθά να βρίσκουν την συγκεκριμένη περιοχή πιο γρήγορα από τα άλλα τεχνητά, χωρίς να χάνουν την ιδιαίτερη πλεύση τους. . Θα τα βρείτε σε διαστάσεις : 3,5 εκατοστά με 6,5 γρ βάρος, 5 εκατοστά με 8 γρ βάρος, 7 εκατοστά με 13 γρ, και 10 εκατοστά με 24 γρ βάρος.

Casting minnows

Πρόκειται για βυθιζόμενα lipless τεχνητά, με την ικανότητα να πραγματοποιούν πολύ μακρινές βολές , σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με αέρα και ρεύματα.

real-winner-casting-minnows-carpmatchfishing

Τα τεχνητά αυτά μπορούν να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις και να σαρώνουν μεγαλύτερη επιφάνεια θάλασσας και να ψάχνουν τα αρπακτικά. Η πλεύση τους δεν αλλάζει σε ρεύματα ή πιο ήρεμα νερά.

Θα τα βρείτε σε διαστάσεις : 5 εκατοστά με 6 γρ βάρος, 7 εκατοστά με 11 γρ, 10 εκατοστά με 22 γρ, και 12 εκατοστά με 35 γρ βάρος.

Super casting minnows

Τα super casting minnows δημιουργήθηκαν για να καλύψουν το μέγιστο της απόστασης σε ένα ψαρότοπο. Έχουν αυξημένο βάρος στο εσωτερικό τους, για να έχουν μέγιστη ικανότητα ρίψης, καθώς και αυξημένο wobbling. Στην παρακάτω εικόνα, εκτός από το πλούσιο χρωματολόγιο, θα δείτε τα μήκη και το βάρος που διατίθενται.

real-winner-super-casting-carpmatchfishing

Αυτό σημαίνει ότι η ιδιαίτερη τους πλεύση παραμένει αναλλοίωτη , και αυτό είναι που αναζητούν και τα πονηρεμένα αρπακτικά. Διαθέτουν και αυτά, όπως όλα τα τεχνητά ψαράκια της Real Winner, σαλαγκιές της VMC.

real-winner-hooks-minnows-spinning-carpmatchfishing

Tropical jerk

Πρόκειται για ψαράκια , κλασικά stickbaits, τα οποία προορίζονται για συρτή ανοικτής θαλάσσης και είναι ιδιαίτερα αποδοτικά στα διάφορα τονοειδή.

tropical-jerk-real-winner-carpmatchfishing

Η Real Winner έχει δοκιμάσει αυτά τα custom τεχνητά δολώματα στα τροπικά νερά και σε ψαρέματα τόνου, με μεγάλη επιτυχία.

Τα χρώματα παραπέμπουν σε αφρόψαρα της θάλασσας, όπως για παράδειγμα το σκουμπρί και το wahoo, ένα τροπικό είδος που μοιάζει αρκετά με τον δικό μας λούτσο.

real-winner-tropical-jerk-eye-carpmatchfishing

Τα tropical jerk κυκλοφορούν χωρίς σαλαγκιές, όπως άλλωστε τα περισσότερα ψαράκια της κατηγορίας τους. Χαρακτηριστικό τους είναι το μεγάλο πλάγιο πτερύγιο και τα ολογραφικά μεγάλα μάτια. Θα τα βρείτε σε μεγέθη 20 εκατοστά και 180 γρ, 18 εκατοστά και 150 γρ, και 15 εκατοστά με 100 γρ βάρος.

H Real Winner είναι μια εταιρεία που σε συνεχή βάση αφουγκράζεται τις εξελίξεις στον χώρο του spinning, και συνεχώς τεστάρει και δοκιμάζει νέα μοντέλα, νέα ψαράκια, πάντα χειροποίητα, και με μεγάλη αποδοτικότητα. Υπάρχουν ευχάριστα νέα, ότι σύντομα θα δούμε νέα σχήματα σε ψαράκια, νέα σχέδια και χρώματα...

Ψαρευτική δοκιμή

Τα χειροποίητα τεχνητά δολώματα της Real Winner δοκιμάστηκαν κυρίως σε λιμάνια με βαθιά νερά, σε πολυψαρεμένους τόπους, όπου τα συνηθισμένα αρπακτικά όπως λούτσοι και λαβράκια, βλέπουν κάθε μέρα πληθώρα τεχνητών.

real-winner-minnows-rock-carpmatchfishing

Επιπλέον χρειάστηκε να ψάξουμε τέτοιους τόπους με βαθιά νερά, πάνω από 10 μέτρα, προκειμένου να δούμε πως κολυμπούνε τα πιο βαριά μοντέλα της εταιρίας, ειδικά τα sinking, super sinking, casting και super casting.

Για εξοπλισμό επιλέξαμε το καλάμι Black Arrow της Sportex, με δράση κορυφής , για να μπορέσουμε να δούμε με ακρίβεια τις πλεύσεις των τεχνητών .

real-winner-cast-spinning-carpmatchfishing

Σχεδόν όλα τα τεχνητά της Real Winner διαθέτουν μια πολύ ιδιαίτερη πλεύση με έντονο wobbling και rolling. Σε πιο γρήγορες ανακτήσεις το φαινόμενο του wobbling (κούνημα της ουράς δεξιά και αριστερά) γίνεται έντονο, ενώ ενισχύεται και το rolling ( κίνηση του τεχνητού δεξιά και αριστερά στον κορμό του , σαν βάρκα).

Σε πιο αργές ανακτήσεις το wobbling είναι πολύ έντονο, πράγμα που εξιτάρει πολύ όπως φάνηκε τους λούτσους.

real-winner-loutsos-mouth-carpmatchfishing

Τα τεχνητά της σειράς έχουν αντοχή σε χτυπήματα και δαγκώματα, ενώ οι βαφές τους είναι αρκετά δυνατές. Στις δοκιμές μας είχαμε μεγάλη επιτυχία στους λούτσους με τα γήινα χρώματα, σκούρες ράχες και ασημί πλάγια, χρωματισμοί οι οποίοι παραπέμπουν σε συνηθισμένα αφρόψαρα, όπως σαρδέλες, γαύρο, φρίσσες, και κέφαλους. Συγκεκριμένα ήταν τα μοντέλα Grigio, Oro, Perla και Azzurro.

real-winner-loutsos-minnow-2-carpmatchfishing

Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τα μοντέλα super sinking, casting και super casting, καθώς μπορούσαμε να ψαρέψουμε σε μακρινές αποστάσεις, σε κόντρα καιρούς και ανέμους, ενώ τα ψαράκια κολυμπούσαν και στα κατώτατα στρώματα του βυθού.

Πράγματι, σε πολλές βραδιές που δοκιμάζαμε τα συγκεκριμένα τεχνητά δολώματα, «πιάσαμε» τους λούτσους να βρίσκονται στα κατώτερα στρώματα του βυθού, χωρίς να μπορούν να προσεγγιστούν με τα κλασικά επιπλέοντα floating τεχνητά.

real-winner-loutsoi-spinnning-carpmatchfishing

Με τα πιο βαριά μοντέλα, super sinking ,τα ψάρια χτύπησαν στα τεχνητά μας, καθώς κολυμπούσαν στο πεδίο δράσης τους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχοντας μερικούς κωδικούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά (floating, sinking, super sinking, casting, super casting), μπορούμε να ψαρέψουμε σε οποιαδήποτε συνθήκη, και σε μέρες στις οποίες οι καιρικές συνθήκες εναλλάσσονται συνεχώς.

real-winner-minnow-fish-carpmatchfishing

Είναι πραγματικά κρίμα να χάσουμε μια γόνιμη μέρα ψαρέματος, εάν τα ψάρια βρίσκονται στον βυθό, κυνηγούνε εκεί, και εμείς δεν μπορούμε να τα φτάσουμε.
Πιθανόν θα αναρωτηθεί κανείς, πως θα αναγνωρίσει τις κατηγορίες αυτών των ιδιαίτερων minnows, αφού μέσα στην κασετίνα δεν φαίνονται οι πλεύσεις και ο διαχωρισμός τους. Πράγματι οι κατηγορίες μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά η Real Winner έχει δημιουργήσει ειδικά σημάδια/marks πάνω στα τεχνητά της, για να διαχωρίζονται μεταξύ τους.

real-winner-front-spinning-minnows-carpmatchfishing

Έτσι τα floating minnows έχουν γλώσσα βύθισης και κίτρινα μάτια, τα sinking γλώσσα βύθισης και λευκά μάτια, τα super sinking είναι lipless (χωρίς γλώσσα), έχουν λευκά μάτια και ένα πορτοκαλί σημάδι στην κοιλιά τους (εξαίρεση το μοντέλο FT που έχει κόκκινο σημάδι), τα casting minnows δεν έχουν γλώσσα και έχουν κίτρινα μάτια, ενώ τέλος τα super casting είναι χωρίς γλώσσα, έχουν λευκά μάτια και πορτοκαλί σημάδι στην ουρά (εξαίρεση το μοντέλο FT που έχει κόκκινο).

real-winner-floating-carpmatchfishing

Συμπερασματικά, η εταιρία Real Winner έχει δημιουργήσει τεχνητά που ψαρεύουν σε οποιαδήποτε συνθήκη, έχει κρατήσει τους κλασικούς και αποδοτικούς χρωματισμούς που παραπέμπουν στα αφρόψαρα-κλασικά bait fish, έχει τεστάρει κάθε τεχνητό ένα προς ένα, για να διασφαλίσει την σωστή και ιδιαίτερη πλεύση τους, ενώ είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που κατασκευάζουν πραγματικά χειροποίητα τεχνητά δολώματα για τα νερά της Μεσογείου.

real-winner-minnows-loutsoi-box-carpmatchfishing

real-winner-logo-carpmatchfishing 

Για περισσότερες πληροφορίες:

FOURNARIS FISHING EQUIPMENT
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ 11, ΠΑΤΗΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ ,T.K-11141
Τηλ.210-9600940
Fax.211-7409544

www.fournarisfishing.com

https://www.facebook.com/FOURNARIS-Fishing-Equipment-131581856874311/timeline/

https://www.facebook.com/realwinnerofficial?fref=ts

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.