Δοκιμή εξοπλισμού spinning-Καλάμι της Tailwalk-Salty Shape Power Stick 86ML

lavraki-tailwalk-power-stick-86ML.jpg

ΔΟΚΙΜΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ SPINNING

ΚΑΛΑΜΙ TAILWALK-SALTY SHAPE/ SHORE STICK 86ML

Tου Γιώργου Βαρέλη,Δημήτρη Σφαλτού

(A.S.F.T)

Είναι λίγες οι φορές που κάνω με απόλυτη χαρά μια τέτοια δοκιμή. Αυτό διότι πρόκειται για ένα καλάμι spinning, το οποίο το έχω αρκετό καιρό στην κατοχή μου, και το έχω ψαρέψει πάρα πολύ σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες στην τεχνική του spinning.

Δεν είναι υπερβολή ότι με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε μεγάλα και καχύποπτα ψάρια, όπως το μεγάλο λαβράκι.

 

 

 

 

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Tailwalk Salty shape Shore Stick 86 ML, είναι ένα δίσπαστο καλάμι spinning της Tailwalk, μιας εξειδικευμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην παραγωγή ποιοτικών καλαμιών , για την τεχνική του spinning.

Tα καλάμια της Tailwalk αποτελούν βασική επιλογή για πολλούς καταξιωμένους ψαράδες του παγκόσμιου ψαρέματος, που ασχολούνται με τις τεχνικές του spinning (light, medium, heavy) και τις τεχνικές shore jigging, και eging.

tailwalk-koutsouro.jpg

Το Shore Stick 86 ML, είναι ένα από τα ελάχιστα καλάμια της εγχώριας ψαρευτικής αγοράς, που διαθέτει με αξιώσεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, για να ψαρέψει τόσο με σκληρά, αλλά και με σιλικονούχα δολώματα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποκτήσει τον χαρακτήρα ενός εξειδικευμένου καλαμιού για το ψάρεμα του λαβρακιού, και όχι μόνο!

spinning-lavraki-carp-matchfishing-gr.jpg

Τα χαρακτηριστικά του καλαμιού συνηγορούνε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά προς μεγάλη μου χαρά δεν σταμάτησαν σε αυτά τα στενά όρια. Ας δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά λοιπόν πριν συνεχίσουμε στην πραγματική ψαρευτική δοκιμή του Tailwalk Salty shape Shore Stick 86 ML.

tailwalk-rod.jpg

To Tailwalk Shore Stick 86 ML, είναι ένα δίσπαστο καλάμι, έχει ολικό μήκος 8,6 ft-πόδια/ 2,58 μέτρα και μήκος μεταφοράς 1,33 μέτρα. Το βάρος του είναι στην ουσία αμελητέο, φτάνει μετά βίας τα 148 γραμμάρια, ως συνέπεια των ποιοτικών υλικών κατασκευής και όχι μόνο.

Διαθέτει 8 οδηγούς μονής στήριξης της εταιρείας fuji, με τον τύπο K-R. Αυτοί οι οδηγοί είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον εφοδιασμό των spinning καλαμιών, είναι εντελώς φιλικοί με τα ακριβά νήματα και έχουν μέγιστη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

tailwalk-vasi.jpg

Τα δεσίματα των οδηγών Κ-R έχουνε γίνει με εποξική κόλλα δύο συστατικών για απαράμιλλη σταθερότητα και αντοχή στον χρόνο, χωρίς τα ανεπιθύμητα σπασίματα της κόλλας. Η βάση για τον μηχανισμό είναι η κλασική συρόμενη βιδωτή της Fuji, η βάση και η λαβή του αποτελούνται από αφρώδες υλικό EVA, για μεγαλύτερη σταθερότητα.

tailwalk-ring.jpg

Το casting weight του καλαμιού είναι 10-30 γραμμάρια, είναι κατασκευασμένο να δουλεύει με πετονιές ή νήματα 0,8 με 2,0 PE, ενώ η δράση του χαρακτηρίζεται σαν fast-δράση κορυφής.

Το υλικό κατασκευής είναι ο άνθρακας υψηλής συνοχής, με νήματα άνθρακα πλεγμένα με σταυρωτή πλέξη, ειδικά στο κομμάτι πάνω από την βάση του μηχανισμού. Η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την ένωση τύπου spigot.

tailwalk-spigot.jpg

Τα χρώματα του δίνουν ένα τόνο λιτής καλαισθησίας και μοναδικότητας στο καλάμι Tailwalk Shore Stick 86 ML, τα κύρια χρώματά του είναι το μαύρο και το σκούρο ανθρακί. Ειδικά το κομμάτι με την σταυρωτή πλέξη άνθρακα πάνω από την λαβή, εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.

tailwalk-blank.jpg

TΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Όταν ένα καλάμι spinning σου δίνει τον χαρακτήρα της δράσης κορυφής, και την ευελιξία να δουλεύεις και με σκληρά τεχνητά και με σιλικονούχα, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν πολυεργαλείο.

Δεν είναι τόσο εύκολο να βρίσκεις στην αγορά τέτοιου είδους καλάμια spinning, που να μπορούνε να έχουνε άνετα ένα τόσο μεγάλο εύρος διαφορετικών κατηγοριών τεχνητών δολωμάτων , και να μπορούν να σταθούν επάξια στην αποστολή τους.

tailwalk-butt.jpg

Είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι ένα καλάμι δεν μπορεί να τα κάνει όλα και είναι γεγονός. Σε αυτή την περίπτωση όμως ,το Tailwalk Shore Stick 86 ML, με έχει διαψεύσει.

Σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το συνολικό στήσιμο του Tailwalk Shore Stick 86 ML, και κυρίως η πολύ ευαίσθητη μύτη του, που μπορεί να μεταδώσει άψογα τις κινήσεις ενός μεγάλου τεχνητού ή μιας σιλικόνης.

tailwalk-miti-all.jpgΜε την δράση κορυφής του μπορεί κάποιος να χειριστεί με μεγάλη ευκολία τα κλασικά minnows, ενώ με τις τεχνικές του twitching και jerking μπορεί να προσδώσει ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικές πλεύσεις σε διάφορες ομάδες τεχνητών δολωμάτων , όπως τα lipless, surface και τα poppers.

Αυτό που μπορεί να δει κάποιος έμπειρος στην επιλογή spinning καλαμιών, είναι η σωστή τοποθέτηση, το σωστό και μελετημένο στήσιμο των οδηγών fuji στην περιοχή της μύτης, που είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι από το υπόλοιπο τμήμα του καλαμιού.

tailwalk-shore-stick-86ml-miti.jpg

Επίσης οι οδηγοί K-R concept της Fuji, μπορούν με μεγάλη ευκολία να χειριστούνε όλα τα νήματα της αγοράς , χωρίς προβλήματα, και να βοηθήσουνε επιπλέον στις διαφορετικές πλεύσεις.

Η επιλογή νήμα ή πετονιά δεν δημιουργεί προβλήματα στο Tailwalk Shore Stick 86 ML, καθώς μπορεί να δεχθεί εξίσου καλά και τα δύο υλικά.

varelis-lavrakia.jpg

ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ TAILWALK SHORE SHORE STICK 86 ML

Ένα άλλο μεγάλο προσόν που χαρακτηρίζει το καλάμι αυτό, είναι η σωστή λειτουργία που έχει όταν χρησιμοποιείται με σιλικονούχα δολώματα.

Η δράση κορυφής σε συνδυασμό με ένα καλό νήμα , μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από ζωή στις σιλικόνες, να εφαρμόσει πάρα πολλές διαφορετικές πλεύσεις με τις τεχνικές twitching-jerking και να ανταπεξέλθει σε μεγάλες και μακρινές βολές, ακόμα και με δολώματα χαμηλού βάρους.

Σε όλα τα παραπάνω συνηγορεί και η κοντή λαβή του Tailwalk Shore Stick 86 ML, η οποία δεν ξεπερνά το μήκος του πήχη του χεριού, και μας βοηθά τα μέγιστα στο να κάνουμε όλες τις προαπαιτούμενες κινήσεις ,χωρίς η λαβή του καλαμιού να βρίσκει σε άλλα μέρη του σώματος μας.

tailk-salty-shape-shore-stick-86ml-koutsoyro.jpg

Το καλάμι δοκιμάστηκε με πληθώρα νήματα, νήματα από 0,6 PE, μέχρι και 1,2 για μεγαλύτερα αρπακτικά και ψάρεμα μέσα σε δύσκολα μέρη λιμανιών, όπως μπλόκια και σχοινιά. Το εύρος όμως που δίνει ο κατασκευαστής είναι 0,8-2,0 PE.

Πάμε τώρα στα θηράματα.

Με Tailwalk Shore Stick 86 ML το έχουνε πιαστεί μεγάλα ψάρια κατά καιρούς και το καλάμι φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα να χειριστεί τις προκλήσεις, ειδικά εάν ακούν στο όνομα μεγάλα λαβράκια! Πονηρά και πολυψαρεμένα λαβράκια έχουνε αναδείξει τις αρετές του καλαμιού και κυρίως την δράση του.

tailwalk-lavrakia.jpg

Με την δράση κορυφής, τα καρφώματα γίνονται ακαριαία και η πάλη με το ψάρι γίνεται στα έμπειρα χέρια παιχνίδι. Όταν πια μάθετε να χρησιμοποιείτε το καλάμι οριακά , όπως εγώ το έχω με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε ότι καταργούνται τα φρένα του μηχανισμού με ψάρια που φτάνουν τα 3 κιλά.

Το καλάμι μετά το κάρφωμα δείχνει ένα προοδευτικό χαρακτήρα πάνω σε μεγάλα ψάρια, που ισοδυναμεί με προοδευτική αύξηση της παραβολικότητάς του. Η δυνατή επαναφορά που έχει το blank του Tailwalk Shore Stick 86 ML ,κουράζει γρήγορα τα αρπακτικά ,και δεν τους δίνει την δυνατότητα να κάνουνε τα κόλπα διαφυγής τους, βραχώματα, τύλιγμα σε σχοινιά κτλ..

tailwalk-salty-shape-power-stick-86ml.jpg

To καλάμι έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία σε ψαρέματα κυρίως λαβρακιών, τόσο σε θάλασσα, όσο και σε περιβάλλον γλυκών νερών, όπως υφάλμυρα, εκβολές ποταμιών, λιμνοθάλασσες και παρόχθια οικοσυστήματα ποταμιών.

Ένα τελευταίο πολύ σημαντικό προτέρημα του Tailwalk Shore Stick 86 ML, είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με μεγάλη άνεση και αποδοτικότητα και σε ψαρέματα τύπου eging, για σουπιές και καλαμάρια. Έχουμε κάνει πάρα πολύ καλές ψαριές εδώ και 1 χρόνο, ειδικά με καλαμάρια, αφού το καλάμι σε συνδυασμό με νήμα, προσδίδει καλή κίνηση στις πλεύσεις με τις καλαμαριέρες, πραγματοποιεί μακρινές βολές και προσφέρει άνετη ανάκτηση ακόμα και σε πολύ μεγάλα καλαμάρια.

tailwalk-power-stick-86ml-sunset.jpg

Το Tailwalk Shore Stick 86 ML μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα πολυεργαλείο για την τεχνική του spinning γενικότερα. Μπορείτε να το ψαρέψετε με σκληρά τεχνητά πολλών τύπων, με σιλικονούχα δολώματα, ακόμη και με καλαμαριέρες, τύπου egi.

Έχει πληθώρα ποιοτικών χαρακτηριστικών, ενώ τα υλικά κατασκευής χαρακτηρίζονται ως πολύ αξιόλογα. Η Tailwalk είναι μια εταιρεία που έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στον τομέα κατασκευής καλαμιών, διαθέτει τεχνογνωσία, άριστα υλικά και εμπειρία στο ψάρεμα. Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε, ένα από τα κορυφαία της μοντέλα, το Tailwalk Shore Stick 86 ML.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Big game

Διεύθυνση: ΜΕΤΑΞΑ 15, ΓΛΥΦΑΔΑ, 16674
www.biggame.gr
Τηλέφωνο - Fax: 2108948818
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.