Poppers στην πράξη-Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning- Halco Roosta Poppers 135

gofari-popper-roosta-halco-carp-matchfishing.gr-spinningPOPPERS ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΔΟΚΙΜΗ HALCO ROOSTA POPPER 135

Του Άρη Δάσκαλου

Α.S.F.Team

Το Roosta Popper είναι αυτό που θα λέγαμε "σταθερή αξία". Είναι ένα από τα πιο κλασικά τεχνητά δολώματα από τον κόσμο των Poppers, και ίσως ένα από τα τεχνητά που δεν λείπει από κανέναν ψαρά που θεωρεί τον εαυτό του σοβαρό spinner.

Πρόκειται για ένα πλαστικό popper με πολύ καλή κατανομή βάρους και μικρές μπίλιες εσωτερικά, ώστε να προκαλεί ηχητικά ακόμη περισσότερο τους θηρευτές. 

 

 

 

Το κεφάλι του είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένο ,ώστε να έχει πολύ ικανοποιητική κλίση και αρκετό βάθος στο κοίλο μέρος του, με αποτέλεσμα να πέτα σημαντική ποσότητα νερού κατά την ανάκτηση.

Παρόλο που το Roosta κατασκευάστηκε αρχικά ως σταθερής ανάκτησης popper ,στην πορεία διαπιστώθηκε πως η αποτελεσματικότητα του στο start-stop είναι υπέρ του άρτιου, και έχει επικρατήσει της αρχικής ιδέας κατασκευής του.

3-poppers-spinning-carp-matchfishing.gr-ss

Η γκάμα στο Roosta Popper αναφορικά με το χρωματολόγιο ,αλλά και από θέμα μήκους καλύπτει περισσότερο από ότι χρειάζεται. Τα μήκη που μπορεί κάποιος να βρει το Roosta είναι, 4,5cm(4gr), 6cm(7gr), 8cm(16gr), 10,5cm(30gr),13,5cm(49gr),16cm(75gr), και 19,5cm(117gr)!!!!

halco-roosta-spinning-nose-s

Στην Ελλάδα τα συνηθέστερα μήκη που θα βρούμε είναι 10,5 , 13,5 και 19,5 cm. Το 16cm είναι το μόνο popper τις σειράς που έχει ελαφρά διαφορετική διαμόρφωση στο σχήμα του κεφαλιού του τεχνητού ,ώστε να πετυχαίνει πιο έντονες φυσαλίδες παρά πίδακα νερού.

splash-poppers

Το popper τις δοκιμής μας ήταν το Roosta 135 (49gr) το οποίο θεωρήσαμε πως είναι, από πλευράς μήκους-βάρους πιο ευρύτερης χρήσης και πιο πιθανό να ενδιαφέρει τους περισσότερους , που ενδιαφέρονται να ψαρέψουν με popper. Παρόλα αυτά το Roosta 105, (που επίσης ανήκει σε ευρεία ζώνη χρήσης), και το οποίο επίσης έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν, δουλεύεται με τον ίδιο τρόπο.

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Έχοντας δει λοιπόν για αρκετές μέρες διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο με popper και έχοντας φτάσει σε σημείο πόρωσης με τις μάχες και τα άλματα των ψαριών ,ξεκινήσαμε για τη θάλασσα με μεγάλη προσμονή!! Στις θήκες μας είχαμε για δοκιμή τα νέα χρώματα των Roosta Popper της Halco. Επί σειρά ετών τα εν λόγω popper έχουν δώσει τρομερές συγκινήσεις σε ψαράδες σε όλο τον κόσμο, γιατί όχι λοιπόν και σε εμάς...

3-poppers-spinning-carp-matchfishing.gr-s

Το ψάρι το οποίο επιλέξαμε είναι ποιο άλλο...το γοφάρι!!! Ένας κυνηγός που τον διακρίνει η μανία όταν κυνηγά, ένα ψάρι το οποίο κάνει πολύ έντονη μάχη με πολλά άλματα και δεν παραδίδεται εύκολα!! Ο τόπος που επιλέξαμε ,μας έχει δώσει γοφάρια αξιόλογων μεγεθών στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση. Εδώ και αρκετό καιρό τα ψάρια δεν χτυπούσαν παρόλο που ήταν εκεί... Φυσικά τίποτα δεν μπορούσε να μας ρίξει το ηθικό και να μας χαλάσει την όρεξη οπότε δεν το σκεφτήκαμε και πολύ, αμέσως στο αμάξι και δρόμο για θάλασσα!!!

Blue-theo-Halco-carp-matchfishing.gr-s

Ένα στοιχείο που προσωπικά μου αρέσει πολύ στο ψάρεμα με popper ,είναι ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάμε πολύ εξοπλισμό. Μερικά popper σε μία θήκη, καλάμι, μηχανισμό, γάντζο ή grip και είμαστε έτοιμοι!!!

Σε αυτό το ψάρεμα, οι θήκες με τα πολλά τεχνητά, οι διαφορετικές παραμάνες ,τα διαφορετικά καλάμια για σιλικόνες ,ή τα σκληρά κτλ, δεν υπάρχουν, κάτι το οποίο κάνει την προετοιμασία γρήγορη, την μετακίνηση εύκολη, το πλύσιμο του εξοπλισμού λιγότερο βαρετό ,αλλά χωρίς καμία έκπτωση στο θέμα συγκίνηση ψαρέματος!!!

Aegean-tiger-halco-spinning-carp-matchfishing.gr-l

Η στιγμή της πρώτης βολής έφτασε και η όρεξη άφησε λίγο χώρο στην ανυπομονησία που εγκαταστάθηκε για τα καλά δίπλα της... Είχε περάσει ήδη μία ώρα και ακόμη τίποτα..."Βρε μήπως παλεύουμε άδικα" είπα στον Γιώργο... " Θα δείξει" μου απαντά και συνεχίζουμε αμίλητοι για ακόμα 30 λεπτά, οπότε και πήρα το πρώτο χτύπημα!! "Fish on!!!" που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι!!!

gofari-white-popper-roosta-halko

Αμέσως το ψάρι άρχισε να παίρνει φρένα και να κάνει άλματα 50 μέτρα μακριά από τη μύτη του καλαμιού μου, ο αέρας ήταν πλάτη με ένταση 5+ μποφόρ και μας επέτρεπε εκπληκτικές βολές. Ήταν καλό γοφάρι ,αλλά η μεγάλη απόσταση που μας χώριζε δεν μας επέτρεπε να προσδιορίσουμε μέγεθος με ακρίβεια.

Το 80αρι spinning καλάμι μου είχε πάρει έντονη παραβολή και ο 5000 μηχανισμός μου τραγουδούσε το πιο αγαπημένο τραγούδι των spinners!!! Η μάχη κράτησε αρκετή ώρα και στο τέλος ένα γοφάρι 5.300kg ήταν δίπλα μου ξαπλωμένο.

spinning-halko-2-gofaria-poppers-carp-matchfishing.gr

Δεν πέρασαν 15 λεπτά και άκουσα φρένα δίπλα μου. Ο Γιώργος αυτή τη φορά, είχε άλλο ένα καλό γοφάρι! Το καλάμι με το οποίο ψάρευε δεν άφηνε πολλά περιθώρια διαφυγής στο μεγάλο ψάρι ,το οποίο όμως δεν θα παραδιδόταν εύκολα. Μετά από μία πολύ ωραία μάχη ένα ακόμη γοφάρι 5,5 κιλών ήταν δίπλα στο δικό μου.

spinning-2-gofaria-halko-roosta

Ακολούθησαν και άλλα ψάρια, καθώς και πολλές όμορφες εικόνες άστοχων επιθέσεων με άλματα των γοφαριών δίπλα από τα popper, αλλά και κυνήγια σχεδόν μέχρι τα πόδια μας!!!

Οι πληροφορίες μας για εκείνες τις μέρες ήταν ότι τα ψάρια υπήρχαν ,αλλά δεν χτυπούσαν. Τελικά αυτό που συνέβαινε ήταν ότι θέλανε κάτι άλλο για να χτυπήσουν και πήραμε την απάντηση σύντομα...θέλανε  popper!!!

spinning-varelis-halko-2-gofaria

Ψαρέψαμε τον τόπο δύο φορές εκείνες τις ημέρες, και πλέον είχαμε γεμίσει τις μπαταρίες μας για τα καλά, είχαμε βγάλει αρκετά ψάρια αξιόλογων μεγεθών και τα poppers είχαν αναδείξει την αξία τους για ακόμη μια φορά, και δικαίως είχαν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού μας!!

Να σημειωθεί πως χάθηκαν και κάποια ψάρια που ξεκαρφώθηκαν κατά την μάχη. Ο λόγος ήταν προφανής από το πρώτο ψάρι της πρώτης ημέρας, δεν χτυπούσαν για να φάνε...

white-halco-roosta-spinning-carp-matchfishing.gr-l

Όλα τα ψάρια ήταν καρφωμένα έξω από το στόμα σημάδι ότι προσπαθούσαν να διώξουν τα poppers παρά να τραφούν. Αυτό είναι και ένα ακόμη πλεονέκτημα των εν λόγω τεχνητών, έχουμε πιθανότητες σύλληψης ακόμα και όταν τα ψάρια δεν τρώνε!!

gofaria-spinning-poppers-halko-sand-l

Όταν λοιπόν είστε σε φάση ανανέωσης ή επέκτασης εξοπλισμού, σκεφτείτε πως υπάρχει και αυτή η ομάδα τεχνητών, και πιστέψτε με, δεν θα απογοητευτείτε. Η Halco διαθέτει μια πολύ σοβαρή και αποδοτική γκάμα με poppers, και τα νέα χρώματα έδειξαν την αξία τους, εκεί που τα άλλα τεχνητά απλά είχαν σταματήσει να δουλεύουν.

Οι συγκινήσεις που προσφέρει το ψάρεμα με popper είναι πολύ μεγάλες ,και θα αφήσουν κανένα σας αδιάφορο!!!

spinning-halko-poppers-l

Να είστε καλά, να πηγαίνετε για ψάρεμα και πάνω απ όλα να τηρείτε τον άγραφο νόμο του catch 'n' release. Τα ψάρια αξίζουν το σεβασμό μας και είναι καλό να τα βρίσκουν στις θάλασσες και τα παιδιά μας στο μέλλον...

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ LINK ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ SPINNING ME POPPERS

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δ.Γούναρη 74, Μαρούσι

ΤΗΛ: 210-8066528

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.