Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning: Καλάμι Black Arrow της Sportex

new-2loutsoi-sportex-black-arrow-spinningrod-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning: Kαλάμι spinning της Sportex-Black Arrow 15-28 gr

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Δημήτρης Παπαχρήστου

Στην σημερινή μας δοκιμή θα δούμε ένα πολύ ποιοτικό καλάμι, θα μπορούσαμε να πούμε άνετα καλάμι-μπαλαντέρ , για το ψάρεμα με την τεχνική του spinning.

Ένα δίσπαστο καλάμι Sportex- Black Arrow 15-28 γρ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σκληρά και σιλικονούχα δολώματα ,και αποτελεί ένα πολυτάλαντο πολυχρηστικό εργαλείο για απαιτητικούς ψαράδες.

 

 

 

 

 

Η γερμανική Sportex παρουσιάζει μία από τις θρυλικές της σειρές ψαρέματος, την σειρά Black Arrow. Πρόκειται για καλάμια μεγάλης δυναμικότητας και δύναμης, σχεδιασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ανθρακονήματα, παρουσιάζοντας blanks από υλικό hi-modulus carbon , και δημιουργώντας ένα σύνολο με ακαριαία επαναφορά, μεγάλη ευαισθησία στα τσιμπήματα , και ευκολία στο κάρφωμα.

spotrex-black-arrow-carpmatchfishing

Ακόμη και στα μεγαλύτερα ψάρια, τα καλάμια αυτά παρουσιάζουν άψογη συμπεριφορά και διαθέτουν την δύναμη για να κουμαντάρετε εσείς το ψάρι και όχι αυτό εσάς!

Το Sportex- Black Arrow 15-28 gr, είναι ένα πανέμορφο δίσπαστο καλάμι, ειδικά φτιαγμένο για δυνατά και δύσκολα ψάρια.

sections-black-arrow-spinning-carpmatchfishing

Το καλάμι της δοκιμής μας διατίθεται σε 2,40 μέτρα μήκος με casting weight 15-28 γρ ,για ελαφρύ προς μεσαίο (light-medium) spinning, έχει 7 μονοστήρικτους Fuji Alconite KL και KT οδηγούς μαύρου χρώματος,και βάση μηχανισμού Fuji VVS (2015)που βιδώνει από πάνω προς τα κάτω.

reel-seat-fuji-sportex-blackarrow-spinning-rod-carpmatchfishing

Επίσης διαθέτει λαβή και βάση από πορτογαλικό φελλό με μεταλλικές απολήξεις τιτανίου. Ο φελλός χαρίζει αισθητικότητα, αλλά και καλύτερη συγκράτηση της λαβής του καλαμιού.

sportex-black-arrow-2blanks-spinning-carpmatchfishing

Έχει πολύ ελαφρύ και στιβαρό σώμα χάρη στο υλικό του (cross winded carbon fibers), έξτρα γρήγορη δράση, με x-fast action, και 15-28 γρ βάρος lure weight. Δώστε προσοχή στην ιδιαίτερη πλέξη του carbon, η οποία χαρίζει στο καλάμι την δράση του.

carbon-fibres-carpmatchfishing

Συμπερασματικά πρόκειται για ένα κομψό, ελαφρύ, και πάνω από όλα καλάμι σχεδιασμένο να ψαρεύει.

black-arrow-sportex-allrod-carpmatchfishing-spinning


Το Sportex- Black Arrow διαθέτει επίσης δικό του hook keeper, κάτι που δυστυχώς δεν συναντάς εύκολα στα καλάμια της κατηγορίας του.

hook-holder-black-arrow-sportex-spinning-carpmatchfishing

 

Οι οδηγοί του fuji Alconite -K, είναι ειδικά σχεδιασμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την Fuji, έτσι ώστε να είναι απόλυτα συμβατοί για την χρήση με νήματα-ακόμη και πολύ λεπτά-αποτρέποντας τις τούφες (tangle free) και τα ενοχλητικά βιρινιάσματα στα ευαίσθητα εργαλεία μας.

fuji-guides-black-arrow-sportex-carpmatchfishing-spinningrod

Το καλάμι ζυγίζει 157 γρ, είναι πάρα πολύ ελαφρύ για να μην μας κουράζει στα πολύωρα ψαρέματα με την τεχνική του spinning. Το μήκος μεταφοράς του είναι 1,25 μέτρα. Η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την μέθοδο spigot.

spigot-blackarrow-sportex-spinning-carpmatchfishing

 

Ο όμορφος σχεδιασμός και τα λιτά χρώματα, μαζί με τις πινελιές του φελλού στην βάση, μαζί με την βάση μηχανισμού του Black Arrow, το καθιστούν άμεσα αρεστό στα μάτια των ψαράδων, όπως άλλωστε έγινε και με μας.

 sfaltos-spinning-rod-sportex-blackarrow-carpmatchfishing

Eκτός από το καλάμι της δοκιμής μας, το Black Arrow διατίθεται και σε μοντέλα με μήκη από 1,80-3,15 και σε casting weight από 1-7γρ, 3-12 γρ, 5-15 γρ, 28-51 γρ, 32-53 γρ, 73-94 γρ, έως και 129 γρ casting weight. Αίσθηση παρουσιάζει η light σειρά Black Arrow, με cw:1-7 gr, με μήκη 1,80, 2,10 και 2,40 μέτρα, για την τεχνική του light rock fishing.

spinning-rod-sportex-blackarrow-carpmatchfishing

Βλέπετε λοιπόν ότι υπάρχει μια ολοκληρωμένη σειρά για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις των ψαράδων , για όλα τα ψαρέματα τύπου spinning. Όλα τα μοντέλα της Sportex εισάγονται από την εταιρία Fournaris Fishing Equipment, και όπως το Black Arrow , έχουν την μοναδική εγγύηση των 10 χρόνων από την γερμανική sportex.

butt-black-arrow-sportex-spinning-carpmatchfishing

Τεστ ψαρέματος

Το Sportex- Black Arrow 15-28 γρ δοκιμάστηκε για 5 μήνες σε spinning ψαρέματα που αφορούσαν εποχιακά αρπακτικά, όπως τους λούτσους, τα λαβράκια και τα γοφάρια.  Τα δυνατά αυτά ψάρια είναι μια σίγουρη λύση όταν θέλεις να δοκιμάσεις ένα εξοπλισμό με διαφορετικά δολώματα και βάρη, και να τον φτάσεις στα άκρα.
Πρώτα επιστρατεύτηκαν σιλικόνες της εταιρίας Delalande , με μολυβοκεφαλές των 10, 12,5 γραμμαρίων και έμφαση στα μοντέλα Lancon zx, Baby Buster shad και Yobar eel.

lancon-zx-delalande-silikones-carpmatchfishing

Το ψάρεμα με σιλικόνες ήταν για πολλές μέρες μονόδρομος στα μάτια των πονηρών λούτσων, αφού ότι σκληρό τεχνητό περνούσε από μπροστά τους, τους άφηνε παγερά αδιάφορους... Το θέμα ήταν ότι έπρεπε σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχει ένα σωστό καλάμι, με την σωστή δράση κορυφής, έτσι ώστε να δώσει την απόλυτη φυσική κίνηση στις σιλικόνες μας και να κάνει τους λούτσους να επιτεθούν!

loytsos-silikoni-delalande-black-arrow-sportex-carpmatchfishing

Τα μοντέλα αυτά της Delalande έχουν δείξει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα στους λούτσους και σε άλλα αρπακτικά-όπως τα λαβράκια-ειδικά όταν είναι ανόρεκτα και δεν κυνηγούν με σθένος.

Τα σιλικονούχα Baby Buster shad αποτέλεσαν μια πολύ καλή επιλογή, όταν τα αρπακτικά κυνηγούσαν επιλεκτικά τον γόνο των ψαριών στα μεγάλα λιμάνια κατά την διάρκειά της νύχτας.

babybuster-delalande-silikones-carpmatchfishing-spinning

Τα Lancon zx και τα Yobar eel είναι τα κλασικά αποδοτικά ψαράκια all time classic, τα οποία δείχνουν να ψαρεύουν τα πάντα, σε όλες τις συνθήκες. Σε αυτά τα σιλικονούχα δολώματα πήραμε και τους περισσότερους λούτσους για τις φωτογραφίες της δοκιμής του Black Arrow.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα σε σιλικόνες Delalande, σε διάφορα χρώματα και εκατοστά για να επιλέξετε, με τις κατάλληλες μολυβοκεφαλές, για σίγουρα αποτελέσματα και για όλα τα γούστα.

delalande-jigs-silikones-carpmatchfishing

Στην συνέχεια των δοκιμών μας, ψαρέψαμε τα αρπακτικά και με σκληρά δολώματα, όπως τα floating ψαράκια της Real Winner. Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τις πλεύσεις που μπορούσε να χαρίσει στα τεχνητά μας το Black Arrow της Sportex, με γρήγορες ανακτήσεις, stop and go, απότομα jerks, και πολλούς άλλους συνδυασμούς.

loytsos-realwinner-sportex-blackarrow-carpmatchfishing

To καλάμι πετάει άνετα και τεχνητά των 27 γραμμαρίων και κάνει ικανοποιητικές πλεύσεις, θεωρούμε ότι την καλύτερη συμπεριφορά την έχει με τεχνητά ψαράκια-δολώματα, εύρους 15-25 γραμμάρια. Σε μολυβοκεφαλές και σιλικόνες , λόγω συγκεντρωμένου βάρους, το καλάμι δουλεύει απόλυτα σωστά από 10 γραμμάρια μέχρι και τα 25 γραμμάρια ,σε μεγάλες μακριές σιλικόνες των 20 εκατοστών και πιο βαριές μολυβοκεφαλές.

Η δράση κορυφής του καλαμιού δημιουργεί -ανεξαρτήτως τεχνητού δολώματος- τις ιδανικές συνθήκες για μακρινές βολές ακριβείας και με ελάχιστο κόπο. Οι κινήσεις και τα τινάγματα των δολωμάτων γινόταν πολύ εύκολα, χάρη στην extra fast μύτη του Sportex- Black Arrow.

rod-curve-sportex-black-arrow-carpmatchfishing-spinning

Συμπερασματικά πρόκειται για ένα αξιόλογο, αξιόμαχο και προσεγμένο ψαρευτικό καλάμι spinning, φτιαγμένο για light προς medium χρήση, για χρήση σε θάλασσα, ακόμη και στα γλυκά νερά. Η ποιότητα κατασκευής και τα προσεγμένα υλικά είναι το σήμα κατατεθέν της Γερμανικής Sportex, που δεν λείπουν σε κανένα σημείο σε αυτή την περίπτωση.

2loutsoi-sportex-black-arrow-spinningrod-carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

fournaris logo

FOURNARIS FISHING EQUIPMENT

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ 11,ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ ,T.K-11141
Τηλ.210-9600940
Fax.211-7409544

www.fournarisfishing.com

https://www.facebook.com/pages/Sportex-Rods/662209140565964

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.