Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning:Εξειδικευμένες μολυβοκεφαλές και σιλικονούχα δολώματα από την Sakura

Sakura-jigheads-softbaits-spinning-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning:Εξειδικευμένες μολυβοκεφαλές και σιλικονούχα δολώματα από την Sakura
Του Δημήτρη Σφαλτού
Το ψάρεμα spinning με σιλικόνες για τα αρπακτικά της θάλασσας πάντα θα είναι επίκαιρο, ανεξαιρέτως εποχής.

Επιλέξαμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τις νέες μολυβοκεφαλές της εταιρίας Sakura , όπως και μερικές από τις πιο αποδοτικές της σιλικόνες, που ανταποκρίνονται σε πολλούς κυνηγούς της παράκτιας ζώνης.

Στις ψαρευτικές δοκιμές που πραγματοποιήσαμε, είδαμε μια αυξημένη αποτελεσματικότητα, που μπορεί να δώσει λύσεις εκεί που τα ψάρια δείχνουν απρόθυμα να αρπάξουν συνηθισμένα τεχνητά δολώματα...

 

 

Ο προσανατολισμός της Sakura στις μολυβοκεφαλές έχει διεισδύσει σε πιο αληθοφανή και natural μονοπάτια, όπως σε αυτές που προσομοιάζουν κεφάλια ψαριών ή χελιών. Με την κατάλληλη σιλικόνη, αυτές οι μολυβοκεφαλές δίνουν μια ιδιαίτερη κυματοειδή κίνηση, ικανή να προσελκύσει καχύποπτα αρπακτικά...

sakura-jigheads-spinning-carpmatchfishing

Από αυτή κιόλας την τοποθέτηση βλέπουμε αμέσως σαν κύριο στόχο το λαβράκι, το λούτσο και το γοφάρι. Η Sakura διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε σχέδια και γραμμάρια με αυτού του είδους τις μολυβοκεφαλές . Οι πιο διαδεδομένες είναι οι Koneel, Shad και οι Labrax. Ο σχεδιασμός τους μπορεί να αποδώσει μία ομαλή πλεύση, είτε με σιλικονούχα σώματα χελιών, είτε με τύπου shad.
Οι μολυβοκεφαλές Koneel είναι χρωμιωμένες( black nickel) και όπως λέει και το όνομά τους , έχουν σχήμα χελιού.

sakura-koneel-jigheads-spinning-carpmatchfishing

Σε συνδυασμό με μία μακρόστενη σιλικόνη ,η οποία προσομοιάζει το χέλι, μπορεί να πραγματοποιηθεί μία συνεχόμενη κυματοειδή πλεύση, και δίνει ένα αληθοφανές σύνολο, στο οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν τα αρπακτικά. Θα την βρείτε από 7-21 γραμμάρια, και κάθε συσκευασία περιέχει δύο μολυβοκεφαλές.
Οι κεφαλές shad προσομοιάζουν πάρα πολύ το κεφάλι του ψαριού. Το σχήμα του κεφαλιού δίνει μια ιδιαίτερη κίνηση στην σιλικόνη, με την ουρά να βρίσκεται ανασηκωμένη σε σχέση με την κεφαλή, και να εκτελεί αληθοφανείς κινήσεις ψαριού.

sakura-shad-jigheads-spinning-carpmatchfishing

Οι μολυβοκεφαλές αυτές είναι μαύρες χρωμιωμένες, υπάρχουν 2 σε κάθε συσκευασία , και τα μάτια τους έχουν το λογότυπο της Sakura. Ειδικά με τις σιλικόνες τύπου shad της Sakura, δημιουργούν το απόλυτο σύνολο με στόχο τα λαβράκια, τους λούτσους και τα γοφάρια.

Ειδικά για τα τελευταία, η χρήση σιλικονούχων δόλωμάτων αποτελεί μονόδρομο, όταν έχουν συνηθίσει ή έχουν γίνει καχύποπτα στην θέα των σκληρών τεχνητών. Θα τις βρείτε από 10-17 γρ.

gofari-silikoni-sakura-shad-carpmatchfishing

Η γκάμα των μολυβοκεφαλών συμπληρώνουν οι εξειδικευμένες Labrax, με εύρος από 14-28 γρ, και 4 τεμάχια στην συσκευασία. Πρόκειται για μολυβοκεφαλές σε μπλε χρώμα, με το σχήμα του κεφαλιού του λαβρακιού, και βραχίονα με κλιπ, πάνω στον οποίο περνάει το αγκίστρι.

sakura-labrax-jigheads-carpmatchfishing

Το αγκίστρι διαθέτει κρίκο για να περνάει από το άγκιστρο, και έχει μέγεθος που συμβαδίζει πάντα με το μέγεθος της μολυβοκεφαλής. Όλα αυτά, αγκίστρια και μολυβοκεφαλές , βρίσκονται μέσα στη συσκευασία της Sakura.

Το αγκίστρι με τον κρίκο που μπαίνει στον βραχίονα-κλιπ της μολυβοκεφαλής Labrax , επιτρέπει την κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος της σιλικόνης, δίνοντας μεγαλύτερη κυματοειδή κίνηση στο τεχνητό μας δόλωμα. Αυτός ο τύπος μολυβοκεφαλής είναι πιο αποδοτικός με σιλικόνες μακρόστενες, που προσομοιάζουν σκουλήκια ή χέλια.

sakura-magikeel-softbaits-spinning-carpmatchfishing

Τέλος η Sakura διαθέτει πλήθος από σιλικόνες, οι οποίες συμβαδίζουν απόλυτα με τις μολυβοκεφαλές της, χαρίζοντας πολύ καλές απομιμήσεις ψαριών. Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε 3 τύπους σιλικόνης, δύο σε shad (απομίμηση κεφάλου και σε μπλε χρώμα) και μία σε διάφανη μορφή χελιού με glitters. H απομίμηση κεφάλου ονομάζεται Punshad-T, η μπλε με τα glitters Tex shad 100 , και η απομίμηση χελιού, διαφανής με glitters:Majikeel.

sakura-saftbaits-carpmatchfishing

Oι δύο τύποι ( Majikeel-Punshad-T)είναι εμποτισμένες με φερομόνες και άρωμα γλυκάνισου, ένας συνδυασμός που έχει δείξει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα στο ψάρεμα με σιλικόνες, για πλήθος καχύποπτων και δύστροπων πολυψαρεμένων αρπακτικών. Οι σιλικόνες τύπου shad είναι έτοιμες κομμένες, για να μπαίνουν απευθείας στις μολυβοκεφαλές shad της Sakura.

Χαρείτε την τεχνική του spinning με τα τεχνητά δολώματα της Sakura, και τα θετικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν...

gofari-me-silikones-carpmatchfishing

Sakura-logo-black-carpmatchfishin

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

en-plo-logo-carpmatchfishing

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ:2310-752359/2310-752169

 

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.