Ψαρεύοντας αρπακτικά με τα σιλικονούχα δολώματα της Crazy Fish

spinning me silikones crazy fish lavrakia carpmatchfishingΨαρεύοντας αρπακτικά με τα σιλικονούχα δολώματα της Crazy Fish

Tου Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Δημήτρης Παπαχρήστου

Σίγουρα το τέλος του φθινόπωρου και η αρχή του χειμώνα σηματοδοτούν την καλύτερη περίοδο που ψάχνει ένας Spinner στα ψαρέματά του.

Λαβράκια, λούτσοι, παλαμίδες, κοκκάλια και άλλα αρπακτικά , κατακλύζουν τις ακτές κυνηγώντας την τροφή τους.

Η πρόταση που θέλουμε να σας κάνουμε αυτή την φορά μέσα από την δοκιμή μας σε πραγματικές συνθήκες ψαρέματος spinning, είναι οι σιλικόνες της Crazy Fish.

Πρόκειται για σιλικονούχα δολώματα τύπου worm, shad, fishtail, τα οποία με την αληθοφανή τους κίνηση, ξεγελούν τα δημοφιλή αυτά αρπακτικά.

 

 

 

 

 Χαρακτηριστικά και ιδιότητες

Δοκιμάσαμε πολλές φορές τα σιλικονούχα δολώματα της Crazy Fish, με μεγάλη επιτυχία στο ψάρεμα του λαβρακιού το χειμώνα και του κοκκαλιού τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα Active Slug μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ένα από τα κλασικά αποδοτικά σιλικονούχα τύπου σκουληκιού , για το ψάρεμα spinning στα λαβράκια. Ενώ έχουν σχεδιαστικά αρκετά στοιχεία από μακρόστενο σκουλήκι που προορίζεται για τα γλυκά νερά, η γυριστή ουρά τα κάνει να φαίνονται σαν γόνος ψαριού που κολυμπάει.

crazy fish active slug hook patterns carpmatchfishing

Με πολύ καλή κίνηση, άριστη υδροδυναμικότητα και καινοτόμο σχεδιασμό, τα σιλικονούχα δολώματα της Crazy Fish ,δεν μπορούν να αφήσουν τα αρπακτικά αδιάφορα. Σε υφάλμυρα νερά έχουνε δώσει αρκετά λαβράκια, και εκεί μπορώ να πω ότι είχαν την μέγιστη αποδοτικότητα τους. Δύο πολύ μεγάλα ατού είναι το fluo κίτρινο χρώμα της σιλικόνης Active Slug που δίνει ορατότητα σε θολά νερά, και η μυρωδιά τους.

crazy fish all silikones carpmatchfishing

Όλες οι σιλικόνες της Crazy Fish είναι εμποτισμένες με φερομόνες και άρωμα ψαριού ή καλαμαριού, τα οποία είχαν άριστα αποτελέσματα όπου τα δοκιμάσαμε. Το Polaris προσαρμοσμένο σε μικρή μολυβοκεφαλή και με τεχνική Lrf έγινε στόχος των κοκκαλιών τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Η κίνηση που κάνει η ουρά με τα μικρά εξογκώματα είναι πολύ προκλητική και παριστάνει είτε γόνο ψαριού, είτε μικρό σκουλήκι.

kokkali lrf crazy fish polaris carpmatchfishing

Ειδικά σε σημεία που υπάρχει αρκετός γόνος μικρόψαρων, οι σιλικόνες της Crazy Fish μπορούν με την σωστή πάντα χρήση, να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Τα σιλικονούχα Active Slug και Polaris της Crazy Fish, δεν είναι τα μοναδικά της σειράς. Ιδιαίτερη προσοχή θα δείξετε στα Nano Minnow, Vibro Worm, και Glider, τα οποία στα κατάλληλα χρώματα προσαρμοσμένα στις θαλασσινές απαιτήσεις, είναι επιλογές που θα σας λύσουν τα χέρια στο spinning.

crazy fish all collage silikones softbaits carpmatchfishing

Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα και μεγέθη, για να τα προσαρμόσετε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας. Τα περισσότερα σιλικονούχα δολώματα έχουν uv αντανάκλαση μέσα στο νερό, κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα στα ημερήσια ψαρέματα, στο σούρουπο και στο ξημέρωμα. Mε χαρακτηριστικά όπως υδροδυναμικό σώμα, εξογκώματα στο πάνω μέρος για μετρητή αγκιστριού, glitters στο εσωτερικό τους σε πολλούς κωδικούς, υποδοχή για μολυβοκεφαλή, και αληθοφανή κίνηση , είναι από τις κλασικές επιλογές ψαράδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

crazy fish silikones polaris slug carpmatchfishing

Τα μοντέλα που σας δείξαμε είναι σιλικονούχα δολώματα, τα οποία συνδυάζονται εύκολα με τις μολυβοκεφαλές της Crazy Fish για καλύτερη πλεύση και αποτελέσματα. Στην δοκιμή μας, τοποθετήσαμε και τις μολυβοκεφαλές τύπου cheburaska, της εταιρείας Crazy Fish, σε γραμμάρια από 10 και πάνω, με το όνομα Flex heads.

crazy fish cheburaska offset hooks carpmatchfishing

Πολλές από αυτές είναι κατασκευασμένες από βολφράμιο, για καλύτερη πλεύση και βάρος. H Crazy Fish διαθέτει εκτός από σιλικονούχα δολώματα , όλα τα παρελκόμενα για το ψάρεμα spinning, όπως μολυβοκεφαλές jigheads, Flex Heads, αγκίστρια offset, παραμάνες, στριφτάρια, κουταλάκια, καλάμια, κτλ. Σιγά σιγά μέσα από τις δοκιμές μας, θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε πολλά από τα νέα προϊόντα της Crazy Fish.

Ψαρευτική δοκιμή

Tα δύο σιλικονούχα αυτά δολώματα που δοκιμάσαμε, ανήκουν στην κατηγορία worm, δουλεύουν συνήθως με σταθερή ανάκτηση, μεγάλες παύσεις, και μικρά τινάγματα, λόγω του σχεδιασμού της ουράς τους. Η κίνηση που κάνει η ουρά είναι φυσιολογική και μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τα πιο καχύποπτα αρπακτικά. Λαβράκια , λούτσοι και κοκκάλια, σε ξεχωριστές εποχές, ήταν τα ψάρια που κυρίως αλιεύσαμε.

active slug crazy fish loutsos mouth carpmatchfishing

Βέβαια δεν είναι τα μόνα που ξεγελιούνται, καθώς στα Crazy Fish Polaris έχουν χτυπήσει πολλά και διάφορα μικρότερα ψάρια, όπως πέρκες, χάνοι, κοκκωβιοί κτλ. Το σχήμα τους στα Polaris εκατοστά προσομοιάζει με γόνο ψαριού, ένα δόλωμα που μπορεί να κάνει τα καχύποπτα ψάρια να το δοκιμάσουν πιο εύκολα. Τα Polaris θα τα βρείτε σε μεγέθη 30, 45, 54 και 68 χιλιοστά, για να καλύψετε όλα τα ψαρέματα σας.

crazy fish polaris rigged carpmatchfishing

Δοκιμάσαμε πολλούς τρόπους πλεύσης, αποδείχθηκαν πιο αποδοτικά τα τινάγματα μεγάλου εύρους και τα αργά σταματήματα. Με την προσθήκη μιας στρογγυλής μολυβοκεφαλής στα Active Slugs, πραγματικά μπορούμε να εκτελέσουμε όποια πλεύση επιθυμούμε, αφού μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα.

crazy fish active slug rod silikoni carpmatchfishing

Όταν επικράτησαν πιο δυνατά ρεύματα, φτάσαμε μέχρι και 15 γρ μολυβοκεφαλή, με αρκετή επιτυχία. Η Flex head με αγκίστρι offset είναι μια καλή επιλογή για τα λαβράκια και για πιο προκλητική κίνηση της σιλικόνης. Tα Active Slugs της δοκιμής μας ήταν στα 70 χιλιοστά, υπάρχουν όμως και μεγέθη 50, 100 χιλιοστά για να επιλέξετε. Η δυνατότητα για να τα αρματώσετε είναι πολύ μεγάλη, μια ματιά στον παρακάτω πίνακα θα σας λύσει κάθε απορία.

crazy fish active slug hook patterns silikones carpmatchfishing

Απαραίτητο στοιχείο για την καλή πλεύση όλων των σιλικονούχων δολωμάτων, είναι η χρήση νήματος με παράμαλο fluorocarbon , και η χρήση ενός καλαμιού με πολύ ευαίσθητη κορυφή και fast ή extra fast action.
Τα δύσκολα λαβράκια της περιοχής έδειξαν το παρόν και χτύπησαν στα κίτρινα worms Active Slugs με τις μολυβοκεφαλές των 10 γραμμαρίων .

crazy fish seabass silikoni carpmatchfishing

Τα καρφώματα ήταν πολύ καλά και σε καίριο σημείο του στόματος (άνω γνάθος) , σημάδι ότι τα ψάρια τα χτύπησαν χωρίς ιδιαίτερες αναστολές. Oλα τα σιλικονούχα Crazy Fish θα τα βρείτε σε αεροστεγή συσκευασία, η οποία διατηρεί αναλλοίωτη την μυρωδιά, την ελαστικότητα και το σχήμα τους, για να τα έχετε για πολλά ψαρέματα.

crazy fish polaris package carpmatchfishing

Τα σιλικονούχα Crazy Fish έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές στο ψάρεμα του λαβρακιού και του κοκκαλιού με μεγάλη επιτυχία. Καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας είναι ο σχεδιασμός τους κατά την γνώμη μας , η αληθοφανής κίνησή τους, η δυνατή μυρωδιά ψαριού-καλαμαριού-φερομόνες, και το γεγονός ότι μοιάζουν τέλεια με ένα απροστάτευτο γόνο ψαριού που έχει χαθεί στα νερά...

crazy fish active slug loutsos sfaltos carpmatchfishing

Καλή σας επιτυχία!!!

Για περισσότερες πληροφορίες:

fournaris logo

FOURNARIS FISHING EQUIPMENT 
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ 11, ΠΑΤΗΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ ,T.K-11141
Τηλ.210-9600940
Fax.211-7409544

www.fournarisfishing.com

https://www.facebook.com/FOURNARIS-Fishing-Equipment-131581856874311/timeline/

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.