Το τεχνητό δόλωμα Nin Sui της Bass day για λαβράκια και συναγρίδες

nin sinΤο τεχνητό δόλωμα Nin Sui της Bass day για λαβράκια και συναγρίδες

PST-Patras Spinning Team 

Toυ Βασίλη Κολλιόπουλου

Tο μικρό αυτό inchiku από την bass day ήρθε σχετικά πριν από λίγο καιρό στην ελληνική αγορά, και εμένα προσωπικά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.

Από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου, κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο συνηθισμένο τεχνητό.

Έμελε να μου δώσει πλήθος απρόσμενων συγκινήσεων και δύσκολα ψάρια, όπως πονηρά λαβράκια και συναγρίδες.

 

Αυτό που το ξεχώριζε ήταν το σχήμα του ,που θυμίζει κουταλάκι και το πραγματικά ιδιαίτερο σκουλήκι (soft bait) που έχει καρφωμένο στο αγκίστρι, πίσω από το κουταλάκι. Το τελευταίο, με την ελικοειδή κίνηση του, δίνει στα ψάρια ένα ακόμη λόγο για να κυνηγήσουνε και να το φάνε.

ninsin

Κατά την βολή φεύγει σχετικά ευθύβολα, ενώ βυθίζεται με μέτρια ταχύτητα λόγω μικρού βάρους αλλά και σχήματος. Περνά με ευκολία ανάμεσα από τις πέτρες χωρίς να σκαλώνει. Πραγματικά το έχω δοκιμάσει σε βυθούς με πολύ μεγάλες πέτρες, μέχρι και βυθούς γεμάτους μπετόβεργες χωρίς να σκαλώσει (ίσως βέβαια να ήμουν και λίγο τυχερός).

Προσωπικά το δουλεύω με συνεχομένη ανάκτηση ,ενώ κατά την διάρκεια της κάνω μικρά κάθετα τιναγματάκια.

nin sin

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει και με άλλο τρόπο ανάκτησης, αυτό μένει να πειραματίστε μόνοι σας και να δείτε τις πραγματικά εντυπωσιακές δυνατότητές του.

Εμάς εκτός από αρκετά λαβράκια σε βαθιές παραλίες, μας έχει δώσει ακόμη και συναγρίδες, εκεί που άλλα τεχνητά δολώματα δεν μπορούν να δουλέψουν.

www.carp-matchfishing.gr


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.