Απαγόρευση του ψαρέματος της καραβίδας

apagoreusi gia to psarema tis karavidas hpeiros periferia carpmatchfishingΑπαγόρευση του ψαρέματος της καραβίδας

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr/Δελτίο τύπου από Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

Απαγορεύεται  η διενέργεια της αλιείας της καραβίδας (Astacus s.p.) µε κάθε αλιευτικό µέσο και εργαλείο στον ποταµό Καλαµά, σε όλο το µήκος του ποταµού και σε όλους τους παραποτάµους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταµούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήµατα της Ηπείρου , από 15 Φεβρουαρίου µέχρι 31 Μαΐου  µε σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσµών.

Το ψάρεμα της καραβιδας βάση της ελληνικής νομοθεσίας απαγορεύεται πανελλαδικά (ερασιτεχνικά και επαγγελματικά) από 15 Φεβρουαρίου έως και 24 Μαΐου, και είναι νόμος του κράτους . Για την λίμνη των πηγών του Αωού, ισχύουν τα παρακάτω:

 


Στην Τεχνητή Λίµνη Πηγών Αώου, η απαγόρευση της διενέργειας της αλιείας της καραβίδας ισχύει από 15 Φεβρουαρίου  έως 30 Ιουνίου , διότι λόγω των χαµηλών θερµοκρασιών που επικρατούν η αναπαραγωγική περίοδος έχει µεγαλύτερη διάρκεια. Η πανελλαδική απαγόρευση έχει σκοπό την προστασία της καραβίδας, καθώς το εν λόγω διάστημα διανύει την αναπαραγωγική της περίοδο.

karavida glukou nerou carpmatchfishing

Σας παρακαλούμε αφενός μεν να τηρήσετε απαρέγκλιτα την απαγόρευση, αφετέρου δε να καταγγείλετε κάθε απόπειρα καταστρατήγησής της στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Τηλ.100 της Ελληνικής Αστυνομίας, Δασαρχεία,Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της 5ης ΚΟΗ, Φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθν.Πάρκου Βόρειας Πίνδου), με ταυτόχρονη ενημέρωσή μας.
Το παρόν άρθρο αποτελει δελτίο τύπου του Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

Το ψάρεμα της καραβιδας βάση της ελληνικής νομοθεσίας απαγορεύεται πανελλαδικά από 15 Φεβρουαρίου έως και 24 Μαΐου, και είναι νόμος του κράτους .Το ψάρεμα της καραβίδας μπορεί να απαγορευτεί επίσης  από 1 Απριλίου έως 15 Ιουνίου, και το λιγότερο για διάστημα 45 ημερών, ανάλογα με την κρίση του κάθε αρμοδιου φορέα διαχείρησης περιφέρειας ή άλλης αρμόδιας αρχής.

 

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.