Απαγόρευση για το ψάρεμα των χελιών

psarema-xelia.jpgAΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΩΝ ΧΕΛΙΩΝ

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr 

Από το τμήμα Αλιείας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, στο πλαίσιο θέσπισης μέτρων για την ανασύσταση του αποθέματος του Ευρωπαϊκού χελιού (Anguilla-Anguilla)».
Μεταξύ των τεχνικών μέτρων που χρήζουν εφαρμογής και περιλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση είναι και οι εξής απαγορεύσεις:

Απαγορεύεται απολύτως για χρονικό διάστημα από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους, έως το τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους η επαγγελματική διενέργεια αλιείας χελιού, με κάθε μέσο και κάθε εργαλείο, εντός των ποταμών και των δέλτα αυτών, περιμετρικά και σε ακτίνα 3 ναυτικά μίλια από τις εκβολές.

 

 

Επίσης απαγορεύεται απολύτως η ερασιτεχνική αλιεία χελιού καθ'όλο το έτος σε όλη την Επικράτεια, σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση αρ. 643/39462/01-04-2013 (ΦΕΚ 883/τ.Β΄/2013)..

Η απαγόρευση υφίσταται στο πλαίσιο εφαρμογής του Καν (ΕΚ) αρ. 1100/07 για τη θέσπιση μέτρων για την ανασύσταση του αποθέματος του ευρωπαϊκού χελιού (Anguilla anguilla) και σε εφαρμογή του εγκεκριμένου Εθνικού Διαχειριστικού Προγράμματος για το χέλι.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται επίσης, απολύτως η αλιεία σε όλες τις λίμνες και τους ποταμούς της Επικράτειας, για τα παρακάτω είδη:

α) πέστροφας από 1η Νοεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους χρονικό διάστημα,

β) κορέγονου κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους και

γ) καραβίδας από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Μαΐου κάθε έτους, σύμφωνα με το Β.Δ. 142/1971 (ΦΕΚ 49/τ.Α/1971)

Την ευθύνη τήρησης και εφαρμογής της απαγόρευσης στην περιοχή αρμοδιότητάς των και την επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες.

www.carp-matchfishing.gr


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.