Νομιμότητα και κατασκήνωση στο ψάρεμα

kataskinosi-kai-nomimotita-carpmatchfishingΝομιμότητα και κατασκήνωση στο ψάρεμα

 

Δελτίο τύπου από Ioannina Fishing Club

Όσο και παράλογο να χαρακτηρίζουμε κάποιον νόμο ,είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε στις επιταγές του αλλά παράλληλα να αναζητούμε τρόπους με σωστή ενημέρωση, τεκμηρίωση και επιχειρηματολογία γιά την τροποποίηση ή και κατάργησή του. Μιλάμε για την κατασκήνωση σε λίμνες, όπου αυτό απαγορεύεται με σαφή νόμο. Ενα τέτοιο παράδειγμα απαγόρευσης της κατασκήνωσης στο ψάρεμα, είναι αυτό που ισχύει στην Λίμνη των Ιωαννίνων, Παμβώτιδα.

Επιπρόσθετα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτό που αρέσει σε μας δεν αρέσει απαραίτητα σε άλλους που έχουν διαφορετική αντίληψη περί αισθητικής την οποία πρέπει να σεβόμαστε και να προσπαθούμε με υπομονή και επιχειρήματα να τους ενημερώσουμε για την θέση μας.

 


Επίσης θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις σε απλούς πολίτες και ερασιτέχνες αλιείς και να μην ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τα όργανα της Τάξης ,που στο κάτω κάτω της γραφής κάνουν την δουλειά τους εφαρμόζοντας την ισχύουσα Νομοθεσία. Αυτό ισχύει για τις λίμνες όπου υπάρχει απαγόρευση κατασκήνωσης, και βρίσκονται συνήθως μέσα στις πόλεις. Η νομοθεσία αυτή βρίσκεται ανά διαμέρισμα, με ειδικές διατάξεις που πρέπει να γνωρίζουμε (δεν ισχύει για όλες τις λίμνες)

kataskinosi-kai-psarema-carpmatchfishing


Χρέος όλων μας -και ιδιαίτερα των Συλλόγων Αθλητικής Ερασιτεχνικής Αλιείας- είναι να ενημερώσουμε αρχές, υπηρεσίες και κοινό για τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις της ερασιτεχνικής αλιείας (κυρίως του κυπρίνου) που απαιτεί πολυήμερη προετοιμασία και παραμονή στις όχθες των υδάτινων συστημάτων η οποία χωρίς κατασκήνωση καθίσταται απαγορευτική , ενώ ισχυρό επιχείρημα στην τροποποίηση του Νόμου μπορεί να αποτελέσουν οι απαιτήσεις συνεχούς ενασχόλησης με την συγκεκριμένη δραστηριότητα των αθλητών κατόχων δελτίων της ΕΟΥΔΑ κατά την περίοδο προετοιμασίας τους ενόψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

limni-kataskinosi-psarema-carpmatchfishing


Πρέπει λοιπόν να παρέμβουμε μαζικά και συντονισμένα έτσι ώστε σε πρώτη φάση να επιτραπεί η κατασκήνωση σε κατόχους Δελτίου Αθλητή της ΕΟΥΔΑ σε όλη την επικράτεια -εξαιρουμένων των τουριστικών και αρχαιλογικών χώρων- γιά λογους σωστής αθλητικής προετοιμασίας τους εφόσον βέβαια εφαρμόζουν τις διατάξεις της Ομοσπονδίας κυρίως ως προς την απελευθέρωση των αλιευμάτων και τηρούν και τις ευνόητες υποχρέωσεις τους ως προς την υγιεινή, καθαριότητα ,ασφάλεια, ευπρέπεια και συμπεριφορά.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.