Σαρώνει η παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό κόλπο!

paranomi-alieia-garidas-carpmatchfishingΣαρώνει η παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό κόλπο

 

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Παρά τους ελέγχους, η παράνομη αλιεία παραμένει μία θλιβερή πραγματικότητα στον Αμβρακικό. Ασυνείδητοι εξακολουθούν να προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στο βωμό του κέρδους που αποκομίζουν. Ο Αμβρακικός κόλπος είναι σε πολύ δεινή θέση από όλους αυτούς που δεν σέβονται το περιβάλλον και τα αλιεύματα.

Κάθε μέρα είμαστε αυτόπτες μάρτυρες της κάθε παρανομίας στον Αμβρακικό κόλπο, της κάθε παράνομης αλιείας, του κάθε παράνομου αλιευτικού εργαλείου! Εαν η πολιτεία δεν κινηθεί γρήγορα, ο Αμβρακικός κόλπος θα σβήσει από τον ψαρευτικό χάρτη της ερασιτεχνικής και της επαγγελματικής αλιείας.

Ο κώδωνας του κινδύνου χτυπάει εδώ και χρόνια...

 

 

Άλλωστε οι κυρώσεις στις περιπτώσεις που εντοπιστούν είναι ελάχιστες και δεν αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα. Μέσα στα παραθαλάσσια χωριά του αμβρακικού, καθώς και μέσα στους ποτιστικούς αύλακες εντοπίζονται εκατοντάδες σκάφη, που ρίχνουν δίχτυα καθημερινά, φλώμους, νταούλια, χρησιμοποιούν όλα τα παράνομα μέσα σύλληψης ψαριών και κανένας δεν τους αγγίζει.

Αυτοί οι ασυνείδητοι βγαίνουν επίσης στα κατά τόπους χωριά, διαλαλώντας την παράνομη ψαριά τους και πουλάνε τα ψάρια, χωρίς έλεγχο και κυρώσεις. Αυτό είναι μια αλήθεια που όλοι την ξέρουν στα περίγυρα του Αμβρακικού κόλπου, κανένας δεν κάνει τίποτα για αυτό, οι αρμόδιες αρχές σιωπούν, καμία καταγγελία δεν φτάνει στους αποδέκτες τους!

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, εντόπισε άλλους τρεις επαγγελματίες αλιείς, που δρούσαν από κοινού, στην θαλάσσια περιοχή «Κέφαλος» Αμβρακικού Κόλπου, να αλιεύουν, με ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος και ένα ερασιτεχνικό, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα, δύο απαγορευμένα συρόμενα αλιευτικά εργαλεία τύπου μηχανότρατας (τρατάκι).

paranomi-alieia-garidas-amvrakikos-trataki-carpmatchfishing

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, για τους παραβάτες κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων, στο πλαίσιο της αλιευτικής νομοθεσίας, ενώ τα 13 κιλά γαρίδας που βρέθηκαν στα δίχτυα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

Μακάρι να συνεχιστούν παρόμοιες κινήσεις από το λιμεναρχείο, καθώς αυτή η σύλληψη είναι μόνο μια καρφίτσα στα άχυρα, αφού η παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό κόλπο έχει ξεπεράσει κάθε δεδομένο του ανθρώπινου νου...

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.