Ανεξέλεγκτη η εναπόθεση σκουπιδιών στις λίμνες του Πολυφύτου στην Κοζάνη, στο φράγμα Μαυρανέων ,και στο φράγμα Κοκκινιάς στα Γρεβενά

polla skoupidia stis ellinikes limnes kozanimauraneoi kokkinia fragma mayraneoi carpmatchfishingΑνεξέλεγκτη η εναπόθεση σκουπιδιών στις λίμνες του Πολυφύτου στην Κοζάνη, στο φράγμα Μαυρανέων ,και στο φράγμα Κοκκινιάς στα Γρεβενά

Του Στέργιου Κυρατζή

Φωτογραφίες : Στέργιος Κυρατζής

Ανεξέλεγκτη πια κρίνεται η εναπόθεση απορριμμάτων και σκουπιδιών στις λίμνες του Πολυφύτου στην Κοζάνη, στο φράγμα Μαυρανέων και στο φράγμα της Κοκκινιάς στα Γρεβενά.

Για την κατάσταση ευθύνονται επισκέπτες, ψαράδες και πλήθος αλλοδαπών που ψαρεύουν ακόμη και κατά την περίοδο της απαγόρευσης στα εν λόγω μέρη.

 

 

 


Οι κονσέρβες ειδικά με το καλαμπόκι, άπειρα άδεια μπουκάλια νερών, άδειοι καφέδες, είναι πια το γνώριμο τοπίο στα προαναφερθέντα μέρη. Στο φράγμα των Μαυρανέων η κατάσταση ξεφεύγει, αφού ευρέθησαν ψόφιες χελώνες χτυπημένες από ανεγκέφαλους, μέχρι και μια σακούλα με ένα ψόφιο σκυλί στο εσωτερικό της.

pethameni xelona mauraneoi skoupidia carpmatchfishing

 

tsoyvali me psofio skyli carpmatchfishing

konserves kalampoki skoupidia se limnes carpmatchfishing

Τα σκουπίδια είναι πανταχού παρών, και κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί για τον καθαρισμό των επίμαχων σημείων.

Στην λίμνη του Πολυφύτου υπάρχουν σκουπίδια σε πολλά σημεία στις όχθες, αλλά το κακό έχει παραγίνει πάνω στην γέφυρα των Σερβίων. Τα ανοίγματα από το σπασμένο τσιμέντο έχουν μετατραπεί σε κάδους σκουπιδιών, αφού ο κάθε ανεύθυνος ψαράς που ψαρεύει πάνω από την γέφυρα, σφηνώνει τα σκουπίδια του από νερά, καφέδες κτλ, σε αυτά τα σημεία.

gefyra servia kozani skoupidia carpmatchfishing

Επιπλέον, στις περιοχές που υπάρχουν δέντρα πίσω από την λίμνη, τα σκουπίδια φτάνουν μέχρι όπου βλέπει το μάτι...

neraida dasos skoupidia polifitos carpmatchfishing

kozani neraida skoypidia limni carpmatchfishing

neraida limni skoupidia kozani carpmatchfishing

Την τιμητική στο φράγμα της Κοκκινιάς, έχουν οι κονσέρβες του καλαμποκιού, οι οποίες από αυτόπτες μάρτυρες χρησιμοποιούνται κατά κόρον από αλλοδαπούς. Μάλιστα είναι τόσες πολλές , που με τα νερά της βροχής και το ανεβοκατέβασμα των νερών, κοσμούν πια όλες τις όχθες της λίμνης.

skoypidia sto fragma kokkinias carpmatchfishing

skoupidia stin limni kokkinias carpmatchfishing

kokkinia skoupidia limnes carpmatchfishing

Είναι μια κατάσταση σίγουρα αποτρόπαια, δυστυχώς στερούμαστε βασικής παιδείας, που ξεκινά από το βασικό πέταγμα του οποιουδήποτε σκουπιδιού σε ένα κάδο απορριμμάτων, ή εάν δεν υπάρχει, την φύλαξη μέχρι να βρεθεί κάποιος!!! Είναι βασική αρχή σε όλα τα ψαρέματα η προστασία του περιβάλλοντος και το μάζεμα όλων των σκουπιδιών μετά το τέλος κάθε εξόρμησης, της κάθε επίσκεψης, βόλτας, επαγγελματικού ψαρέματος, ή πικ-νικ!!!.

Ελπίζουμε η τοπική κοινωνία και η πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα, να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από τις λίμνες, γιατί εκτός από εστίες μόλυνσης, μας κάνουν την χειρότερη διαφήμιση για τις όμορφες λίμνες της χώρας μας…

fragma mayraneoi carpmatchfishing

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.