Δημήτρης Σφαλτός

dimitris-sfaltos-team-carpmatchfishing

Είναι ο κύριος ιδρυτής της σελίδας carp-matchfishing.gr. Από τα παιδικά του χρόνια ασχολείται με το ψάρεμα στα γλυκά νερά και στην θάλασσα. Κατάγεται από την πόλη της Άρτας, όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο carpfishing.

Kατά την διαμονή του στην Γερμανία εμπλούτισε τις γνώσεις του στο ψάρεμα του κυπρίνου, όπως και στον χώρο του match fishing. Πλέον ο Δημήτρης έχει συνολικά παραπάνω από 16 χρόνια καταξιωμένης αρθρογραφίας στα πιο σημαντικά περιοδικά της Ελλάδας,  στην Κύπρο και στην Ισπανία. Ενδεικτικά έχει αρθρογραφήσει στο Ψάρεμα, Ψαρεύω, Boat and fishing in Greece, Το ψάρεμα και τα μυστικά του, και σε ισπανικά περιοδικά για γλυκά νερά.

Στα 35 του χρόνια έχει κάνει πάρα πολλές παραγωγές DVD που αφορούν το ψάρεμα στα γλυκά νερά, το ψάρεμα του κυπρίνου, αλλά και στην θάλασσα στον χώρο του match waggler fishing. Ασχολείται επίσης με το spinning, eging, feeder fishing, Bolognese, όπου αναζητά πέστροφες, βάρβους, λαβράκια, μελανούρια, σαργούς, τσιπούρες,  καλαμάρια, θράψαλα , σουπιές κ.α.

Βασικοί του στόχοι η προάσπιση του ψαρέματος στα γλυκά νερά, η προστασία των λιμνών –ποταμιών -θάλασσας, και η ανάδειξη του catch and release. Αλλωστε ο Δημήτρης ήταν  ο πρωτεργάτης του catch and release στην Ελλάδα, ο πρώτος που έγραψε άρθρα για την απελευθέρωση των ψαριών σε θάλασσα και γλυκά νερά, και ο πρώτος που στις παραγωγές dvd, έδειχνε πάντα απελευθερώσεις ψαριών.

Ο Δημήτρης επίσης, λόγω της θέσης του στα περισσότερα περιοδικά της Ελλάδας, έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με τις δοκιμές και την παρουσίαση εξειδικευμένων εξοπλισμών ψαρέματος για πολλές τεχνικές. Τα περισσότερα καλάμια, μηχανισμοί, εξειδικευμένα εξαρτήματα και τεχνητά δολώματα, έχουν περάσει από τα χέρια του και έχουν δοκιμαστεί σε μεγάλο βάθος χρόνου, για την έγκυρη και εγγυημένη ενημέρωση του ψαρευτικού κοινού.

Έχει ψαρέψει σε όλες τις λίμνες της Ελλάδας, και σε πάρα πολλές του εξωτερικού, όπως Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία. Η θέληση και η σκέψη του βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, προσπαθώντας να αναπτύξει και να πειραματιστεί σε νέες ιδέες και τεχνικές, για να αναμετρείται με περισσότερα ψάρια σε γλυκά νερά και θάλασσα.

 

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.