Το σύστημα απόσπασης του βαριδιού σε Chod/Helicopter αρματωσιές-drop off lead system for chod/helicopter rigs-για το ψάρεμα του κυπρίνου

the-drop-off-lead-system-rig-for-chod-helicopter-rigs-carpmatchfishingΤο σύστημα απόσπασης του βαριδιού σε Chod/Helicopter αρματωσιές-drop off lead system for chod/Helicopter rigs-για το ψάρεμα του κυπρίνου

Του Δημήτρη Σφαλτού

Στα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις αρματωσιές που επιτρέπουν την απόσπαση του βαριδιού στο ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing, ειδικά όταν ο βυθός έχει πολλά σκαλώματα, πέτρες, κλαδιά, ρίζες, βυθισμένα δέντρα, και θέλουμε να έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε ένα μεγάλο ψάρι. Για αυτό το λόγο κατασκευάστηκαν οι πρώτες αρματωσιές απόσπασης του βαριδιού με inline συρόμενα βαρίδια: Το σύστημα απόσπασης του βαριδιού-drop off lead system-για το ψάρεμα του κυπρίνου

Έπρεπε όμως να δοθεί μια λύση όταν θέλαμε να ψαρεύουμε σε μακρινές αποστάσεις με μια αρματωσιά τύπου Chod rig ή Helicopter rig και ένα περιστρεφόμενο παράμαλο δολωμένο με pop-up boilie. Η λύση έχει βρεθεί και ακούει στο όνομα σύστημα απόσπασης βαριδιού σε Chod/Helicopter αρματωσιά, και μπορεί να επιτευχθεί με απλό τρόπο. Στο τέλος από ένα σύνδεσμο κατά του μπερδέματος (solid leader-leadcore-anti tangle tube) δένουμε ένα στριφτάρι με έξτρα κρίκο(swivel with ring-ring swivel) ή σκέτο κρίκο. Παίρνουμε ένα σταθερό βαρίδι με στριφτάρι και με μια πένσα κόβουμε το στριφτάρι, ώστε να μείνει μόνο ο κρίκος του βαριδιού. Δένουμε τον κρίκο του στριφταριού με τον κρίκο του βαριδιού με μια λεπτή πετονιά (0,18-0,22) με απλούς κόμπους, έτσι ώστε εάν το βαρίδι πιαστεί κάπου να μπορεί να σπάσει πολύ εύκολα ο κόμπος και να αποσπαστεί η υπόλοιπη αρματωσιά με ένα πιασμένο κυπρίνο.

 

Αν ο κυπρίνος καρφωθεί με επιτυχία και στην προσπάθειά του να ξεφύγει σκαλώσει το βαρίδι σε κάποιο εμπόδιο, πάλι μια ένα απαλό τράβηγμα ο κόμπος των κρίκων θα σπάσει και εμείς θα μπορέσουμε να παλέψουμε το ψάρι στα μεσόνερα, χωρίς το επιπλέον βάρος. Για να μπορέσουμε τέλος να κάνουμε μακρινό πέταγμα της δολωμένης αρματωσιάς, χωρίς τον κίνδυνο να μας φύγει το βαρίδι κατά την βολή από την υψηλή δύναμη, θα πρέπει να το δέσουμε επιπλέον με νήμα pva.

To τελικό αποτέλεσμα με τους κόμπους θα καλυφθεί με μια μακριά χάντρα τύπου helicopter bead, για να μην μπλεχτεί το παράμαλο κατά την βολή, και το μόνο ορατό σημείο θα είναι οι κόμποι. Με αυτόν τον τρόπο θα λιώσει με σιγουριά και το νήμα pva που θα τοποθετήσουμε, για να ασφαλίσουμε την σύνδεση στην βολή της αρματωσιάς.

drop-off-lead-system-for-chod-and-helicopter-rigs-carpmatchfishing

Τα τελευταία χρόνια εταιρείες σαν την Korda και Νash , έχουν φτιάξει δικά τους συστήματα απόσπασης του βαριδιού σε σταθερά βαρίδια για Chod/Helicopter αρματωσιές (Heli safe system), κάτι που θα δούμε αναλυτικά σε άρθρο.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.