Spinning-Σιλικόνες πάνω στον βυθό

SILIKONES-SPINNING-LAVRAKIA.jpgSPINNING-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ...ΒΥΘΟ!

Του Βασίλη Κολλιόπουλου

Φωτογραφίες:Βασίλης Κολλιόπουλος

Βάση ενός μικρού πειράματος στο σπίτι , προσπάθησα να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το ποιος είναι ό σωστός συνδυασμός soft bait-jig head, όταν το τεχνητό μας δόλωμα πρέπει να σέρνεται κοντά στον βυθό.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, καλό θα είναι να δούμε ξεχωριστά κάποιες εξειδικευμένες περιπτώσεις. Για να δούμε όλες τις ξεχωριστές περιπτώσεις, επιστρατεύτηκαν πολλές και διαφορετικές σιλικόνες, πολλές και διαφορετικές μολυβοκεφαλές και ένα ενυδρείο!

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα...

 

Υπάρχει η περίπτωση να θέλουμε το σιλικονούχο τεχνητό να ακουμπά στον βυθό. χωρίς να ανησυχούμε αν θα σφηνώσει κάπου. Εκτός από αυτό μπορεί το ψάρι να θέλει να φάει το δόλωμά μας, όταν η σιλικόνη βρίσκεται στατική στον βυθό, και κάνει μικρές κινήσεις με το ρεύμα.

silikones kolliopoylosΑς πάρουμε τα πράγματα με την σειρά όμως. Όλα τα υγρά έχουν ένα ειδικό βάρος. Η σιλικόνη στην πρωταρχική της μορφή είναι υγρό. Αυτός ό τρόπος μέτρησης υπολογίζεται στην φυσική συνήθως σε σύγκριση με το νερό και το ελαφρύτερο κάθεται πάνω, π.χ. όπως το λάδι στο καντήλι .

Το θετικό στη όλη υπόθεση είναι ότι το υλικό αυτό, στο 90% των περιπτώσεων ,όταν χρησιμοποιείται στην κατασκευή τεχνητών, αυτά έχουν μικρότερο ειδικό βάρος με λίγα λόγια επιπλέουν.

Το θέμα είναι πόσο αυτό εξαρτάται από την πυκνότητα του υλικού και όχι από το μέγεθος.

lavraki-silikoniΕμάς στόχος μας είναι να κάνουμε το τεχνητό να καθίσει στον βυθό με το κεφάλι και η ουρά προσπαθεί με μικρές κινήσεις να ανεβεί στην επιφάνεια.

Αυτό μπορούμε να το βρούμε κάνοντας μαθηματικές πράξεις ή ρωτώντας έναν φυσικό που έχει δικτατορικό στο ειδικό βάρος τον υγρών (πλάκα κάνω), ή ακόμα ποιο εύκολα να κάνουμε μερικές δοκιμές σε ένα μικρό ενυδρείο.

Σας το λέω αυτό ,γιατί αν πάμε σε ένα λιμάνι με καθαρά νερά θα δούμε την σιλικόνη από πάνω, ενώ μέσα στο ενυδρείο θα την δούμε προφίλ οπότε και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Οι φωτογραφίες που έβγαλα καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό τεχνητών με μικρή διαφορά βάρους.

silikoni 1

1.Το fish head είναι πολύ βαρύ και αναγκάζει την σιλικόνη να ξαπλώνει στον βυθό με αποτέλεσμα να σκαλώσει εύκολα.

silkoni 2

2. Εδώ το jig head είναι πολύ ελαφρύ και η σιλικόνη σχεδόν το σηκώνει από τον πάτο.αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μη αληθοφανή προβολή του τεχνητού στον βυθό, μοιάζει πιο πολύ με φύκι παρά με ψάρι.

silikoni 3

3.Σιλικόνη που ξαπλώνει τελείως, μιας και είναι έξω από το 90% τον περιπτώσεων που λέγαμε.

silikoni 4

4.Μια καλή σχετικά παρουσίαση με το τελείωμα της ουράς να είναι 15-20 mm πιο πάνω από το κεφάλι.

silikoni 5

5.Όταν ξαπλώνει το σώμα και η ουρά σηκώνεται κατά πολύ, τότε έχουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό.

silikoni 6

6.Μια σχεδόν τέλεια παρουσία στον βυθό.

sililkoni 7

7.Σιλικόνη τον 165 mm σχεδόν σηκώνει την 18 gr μπάλα του jig head.

silikoni 88.Εδώ έχουμε την τέλεια στάση κεφαλιού σώματος ,περίπου 45 μοίρες, δηλαδή σε σχέση με το σημείο του βυθού. Σε αυτή την στάση το ψάρι μπορεί να φάει και να αγκιστρωθεί πολύ εύκολα από μόνο του και η σιλικόνη δεν διατρέχει κίνδυνο να σκαλώσει στον πάτο.

labraki-sakuraΑπό εκεί και πέρα και εσείς μπορείτε να κάνετε αυτό το πειραματάκι και να καταλήξετε σε δικούς σας συνδυασμούς, και να μην φοβάστε να παίζετε με τις σιλικόνες πολύ κοντά στον βυθό, ή ακόμα πάνω σε αυτόν.

www.carp-matchfishing.gr


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.