9 νέοι χαρακτήρες ψαράδων που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στην ιστορία του ψαρέματος!

superstitious-fisherman-geliografies-xaraktires-psaradon-proliptikos-carpmatchfishing9 χαρακτήρες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στην ιστορία του ψαρέματος

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Σκίτσα-γελοιογραφίες:Βαγγέλης Δρόσης

To παρόν άρθρο παρουσιάζει με ευχάριστο και χιουμοριστικό τρόπο τους χαρακτήρες 9 ψαράδων, που συναντούμε κάθε φορά στα ψάρεματά μας.

Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, η παρέα μας πολλές φορές στο ψάρεμα, ενώ κανένας τους δεν αποτελεί άγνωστο χαρακτήρα, για όποιον έχει μυηθεί την τέχνη του ψαρέματος.

Χαρακτήρες ευχάριστοι, ιδιόρρυθμοι, συμπαθητικοί, παράδειγμα προς αποφυγήν, αποκρουστικοί, όλοι μαζί συνάπτουν ένα συνδυασμό που όλοι μας έχουμε συζητήσει και θα συζητούμε άπειρες φορές! Απολαύστε υπεύθυνα!

 

 

 

Μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο άρθρο για τους 8 χαρακτήρες ερασιτεχνών ψαράδων, γνωστό ως τα 8 "Ψ" του ψαρέματος(Δείτε σε αυτό το link το σχετικό πρώτο άρθρο για τους 8 χαρακτήρες ψαράδων), έρχεται ένα νέο άρθρο να ταράξει τα νερά της ψαρευτικής αρθρογραφίας. 9 νέοι χαρακτήρες, βγαλμένοι από την καθημερινότητα του ψαρά, έρχονται να σας ψυχαγωγήσουν και να σας προβληματίσουν, συντροφιά πάντα με τα άπαιχτα σκίτσα του Βαγγέλη Δρόση!

 

Ο Παραπληροφοριοδότης Ψαράς 

 

Γνωστό είδος καχύποπτου ψαρά , ο οποίος νομίζει ότι όλοι τον κατασκοπεύουν για να μάθουν που πηγαίνει για να βγάζει ψάρια. Έτσι κατασκευάζει συνεχώς ψεύτικες ιστορίες όταν βρίσκεται σε παρέες ψαράδων και τους στέλνει σε τυχαία μέρη, εκτός από τα δικά του. Είναι συχνά ψαράς του μεροκάματου και πουλάει ψάρια.

Τα ψάρια που πιάνει είναι πάντα μεγάλα, αλλά δεν θα τα δει κανένας ποτέ. Ο παραπληροφοριοδότης ψαράς θα κάνει τα πάντα για να μην μάθει κανένας που πάει και ψαρεύει για να μην του φάνε το μεροκάματο, στέλνει ψαράδες στο πουθενά, μήπως και κατά τύχη ανακαλύψει νέο καλό τόπο, ενώ συχνά είναι κάτοχος ειδών αλιείας, ψαροντουφεκάς, αθλητής, ή αρθρογράφος. Είναι η αιτία που κάποιοι τρώνε μόνιμα παπάρα όταν πάνε σε τόπο που τους προτείνει...

wrong-information-fisherman-geliografies-xaraktires-psaradon-parapliroforiodotis-carpmatchfishing


Ο Ψείρας Ψαράς

 

Γνώριμο είδος ψαρά που γίνεται συνέχεια μυγιάγγιχτος με τον εξοπλισμό του, τα δολώματα και όλα τα πράγματα που αφορούν το ψάρεμα. Διαλέγει τον εξοπλισμό του με μεγεθυντικό φακό, μετράει τα δολώματα με το χάρακα πριν τα αγοράσει, δεν αφήνει κανέναν να αγγίζει τα πράγματα του, θα κοιτάξει τον καιρό από 15 κανάλια, ενώ για να αγοράσει καλάμι πρέπει να διαβάσει 500 κριτικές στο διαδίκτυο.

Ασχολείται με τα πάντα εκτός από το βασικό ψάρεμα, ενώ μπορεί να είναι μόνο ψαράς του Ίντερνετ και ποτέ της εμπειρίας. Μην κάνετε ποτέ το λάθος να πειράξετε ή να γρατσουνίσετε εξοπλισμό από ένα ψείρα ψαρά, θα το μετανιώσετε!

dont-touch-fisherman-geliografies-xaraktires-psaradon-psiras-carpmatchfishing


Ο Γκρινιάρης Ψαράς

 

Γκρινιάζει για ότι κινείται, ζει ή αναπνέει και περιστρέφεται γύρω από το ψάρεμα. Όταν βγάζει ψάρια όλα καλά, αλλά όταν δεν βγάζει γίνεται...χαμός! Του φταίει το καλάμι που έχει πάνω μια γρατσουνιά, το τεχνητό δόλωμα που είναι ματιασμένο, ο γλάρος που πετάει στον αέρα και διώχνει τα ψάρια, ο καιρός και τα ανάποδα βαρομετρικά, ο Ερμής που είναι ανάδρομος στον Κρόνο, ακόμη και το ζώδιο των ψαριών!!!

Το χειρότερο είναι ότι με την γκρίνια του σπάει τα νεύρα των διπλανών ψαράδων, και οι περισσότεροι τον αποφεύγουν συστηματικά. Μπροστά του, εάν είναι στην ...καλή του μέρα, ο γκρινιάρης των στρουμφ ωχριά...!!!

fussy-fisherman-geliografia-psarema-xaraktires-psaradon-griniaris-carpmatchfishing


Ο Αρθρογράφος Ψαράς

 

Συνηθισμένο πια και γραφικό είδος ψαρά, αφού  έχουν γίνει πολλοί σαν τα μυρμήγκια . Θα τον βρείτε να ψαρεύει γεμάτο με κάμερες go-pro στο κεφάλι, στο στήθος, ακόμη και στα γόνατα! Ακούραστος , γυρίζει όλη τη μέρα για ψάρεμα, προκειμένου να αναρτήσει νέο άρθρο στα περιοδικά ή στο διαδίκτυο.

Θα μιλάει όλη μέρα για τα κατορθώματα του, για τα θεόρατα ψάρια που βγάζει, αλλά θα σας δώσει σχεδόν πάντα λάθος τόπο ψαρέματος. Η φωτογραφική μηχανή είναι κολλημένη ακόμη και στον ύπνο πάνω του, όπως και το μπλοκάκι με τις σημειώσεις για καινούρια άρθρα. Θα τον βρείτε πολύ συχνά να περιφέρεται σε καταστήματα ειδών αλιείας, ενώ αγαπημένες του ασχολίες (όχι για όλους ευτυχώς!) μπορεί να είναι το κουτσομπολιό, η ίντριγκα, η διόγκωση του προσωπικού του εγωισμού,  και το αγαπημένο πισώπλατο μαχαίρωμα...

Ο αρθρογράφος συχνά είναι ένας ψαράς ,που με το πρώτο άρθρο που έχει δημοσιεύσει κάπου, νομίζει ότι όλοι συζητάνε για αυτόν, ότι έχει γίνει υπερψαράς,  και ότι όλοι πίνουν νερό στο όνομά του. Πολλές φορές ξεχνάει από που ξεκίνησε, ξεχνάει να ξεκαβαλίσει το καλάμι που καβάλησε πριν από μια εβδομάδα (όταν έπιασε το πρώτο του ψάρι), όταν κάποιοι άλλοι τον έμαθαν να ψαρεύει...

article-writer-fisherman-geliografia-xaraktires-psaradon-arthrografos-carpmatchfishing


Ο Ατσούμπαλος Ψαράς

 

Όταν πηγαίνει για ψάρεμα ακολουθεί σχεδόν πάντα μια βιβλική καταστροφή. Είναι συνήθως νέος ανερχόμενος ψαράς, αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να αλλάξει χόμπυ.

Θα σκοντάφτει πάνω στα καλάμια του, θα πέφτουν οι βάσεις του, θα μπλέκεται στις πετονιές του, θα κάνει συνέχεια τούφες το νήμα του, θα αγκιστρώνει τα ρούχα του, θα του πέφτουν τα ψάρια στη θάλασσα και άλλα πολλά ευτράπελα , λόγω γενικής ατσουμπαλιάς! Παρόλο που είναι συμπαθής τύπος ψαράς, για 5 ώρες ψάρεμα, τις 4,5 ξεμπλέκει αρματωσιές που έχουν γίνει κοκορέτσι!

clumsy-fisherman-geliografia-xaraktires-psaradon-atsoumpalos-carpmatchfishing


Ο Γκαντέμης Ψαράς

 

Συμπαθητικό είδος ψαρά, αλλά για να πας μαζί του για ψάρεμα και να μην συμβεί κάποιο ατύχημα , είναι σαν να μην ανατείλει ο ήλιος ποτέ!

Μπορεί να σκάσει το καινούριο λάστιχο από το αυτοκίνητο, να χαθούν τα κλειδιά στα ατελείωτα βράχια, να σπάσει το πανάκριβο καλάμι πριν κάνει την πρώτη βολή, να ψοφήσουν τα δολώματα από γρίπη, να ξεκινήσει να βρέχει μόλις στηθούν τα καλάμια, να σκαλώνουν τα τεχνητά στην απέραντη αμμουδιά, να πιάνουν ψάρια όλοι οι διπλανοί και η παρέα του ούτε λέπι!

Ο γκαντέμης ψαράς είναι συνήθως μοναχικός , γιατί οι περισσότεροι τον παρατάνε για να γλιτώσουν την σωματική τους ακεραιότητα.

unlucky-fisherman-geliografies-xaraktires-psaradon-gantemis-carpmatchfishing


Ο Νευρικός Ψαράς

 

Όταν δεν τσιμπάνε τα ψάρια, όταν ένα ψάρι ξαγκιστρωθεί μπροστά του και χαθεί, όταν κοπεί ένα τεχνητό δόλωμα σε βολή ή από ψάρι, απλά απομακρυνθείτε μερικά χιλιόμετρα μακριά!

Από τα νεύρα του θα κοπανήσει το καλάμι πάνω στα βράχια, θα θυμηθεί όλους τους... αγίους, θα σας ρίξει μέσα στη θάλασσα, θα κλωτσήσει εργαλειοθήκες και καρέκλες, μονοδόλια θα μάθουν να πετάνε, και θα βρίζει μέχρι να πέσει για ύπνο!

Γραφικό είδος ψαρά, πιο μεγάλης ηλικίας, έχει άριστη σχέση με τα ...ψάρια, αφού βρίζει κάθε μέρα ακόμη και την μάνα τους, ενώ πάντα όλα του φταίνε , ο καιρός, τα δολώματα, οι πετονιές, και ο διπλανός του. Ψωνίζει μόνο καλάμια πλανόδιων πωλητών, αφού μέχρι τώρα έχει σπάσει καμιά δεκαριά πάνω στα νεύρα του.

bad-temper-fisherman-geliografia-xaraktires-psaradon-neurikos-carpmatchfishing


Ο Κωλόφαρδος Ψαράς

 

Συνθλίβει νεύρα με την παροιμιώδη κωλοφαρδία του, αφού με την τύχη που τον διακρίνει μπορεί να του χτυπήσει συναγρίδα σε ένα μέτρο νερό! Ο εξοπλισμός του μπορεί να είναι ότι να ´ναι, τα δολώματα να είναι ψόφια και να βρωμάνε, να ψαρεύει για πρώτη του φορά, αλλά το μεγάλο ψάρι αυτός θα το πάρει.

Μπορεί να πιάσει κέφαλους με spinning, λούτσους με match, μαγιάτικο με απίκο, και σαρδέλα με μονοδόλι! Ο Κωλόφαρδος ψαράς συχνά απορεί για τις απρόσμενες και αλλοπρόσαλλες επιτυχίες του , αλλά καταφέρνει πάντα να σπάει τα νεύρα των διπλανών του ψαράδων.

good-luck-fisherman-geliografies-psaradon-xaraktires-kolofardos-carpmatchfishing


Ο Προληπτικός Ψαράς

 

Εάν δεν τον ξεματιάσουν εκατό διπλωματούχες ξεματιάστρες, εάν δεν τον χαιρετίσει ο τυχερός του χωριού, εάν δεν βάλει βενζίνη από την τυχερή αντλία, δεν δεν πιει καφέ από το τυχερό μαγαζί, δεν πάει για ψάρεμα!!!

Θα γυρίσει πίσω (πριν φτάσει για ψάρεμα) εάν βρει μαύρη γάτα μπροστά του, εάν σπάσει καθρέφτης, εάν τον χαιρετήσει μια κακότυχη γριά, και πάντα είναι έτοιμος να βρίζει τον οποιοδήποτε του δώσει την ευχή που την βλέπει ακόμη και στον ύπνο του (...καλό ψάρεμα!).

Ο προληπτικός ψαράς πάντα ρίχνει την αψαρία του στις ...καλές ευχές, στο περιστέρι που κουτσούλισε το καλάμι του, στον δολωματά που έβγαλε το φαραώ Τρίτη και δεκατρείς, και στο κακό διάβασμα του καφέ! Γίνεται πολύ κουραστικός γιατί γκρινιάζει συνεχώς για άσχετα πράγματα, αλλά πάντα θα μας εκπλήσσει με καινούριες προλήψεις και δυσειδεμονίες.

superstitious-geliografies-xaraktires-psaradon-proliptikos-carpmatchfishing

 

 

VaggelisDrossis.jpg

 

Το παρόν άρθρο δεν θα μπορούσε να σταθεί , χωρίς την σκιτσογραφική βοήθεια ενός πολύ καλού μας φίλου και συνεργάτη, του Βαγγέλη Δρόση. Ο Βαγγέλης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σκιτσογράφους-γελοιογράφους που υπάρχουν στην χώρα μας, με πολλές δημοσιεύσεις σε ψαρευτικά περιοδικά του χώρου, σε εφημερίδες και σε άλλα δημισιογραφικά έντυπα.

Το αστείρευτο  ταλέντο του, χαρίζει πάντα το γέλιο και μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα (ακόμη και τα δυσάρεστα) με αμέριστο χιούμορ.Τον ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά, για αυτή την ανιδιοτελή προσφορά του, για την πιο όμορφη εικογράφηση που θα μπορούσε να έχει το συγκεκριμένο άρθρο!

 

 

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.