Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Carp: Βάση καλαμιών Pocket Pod της Nash

nash-rocket-rod-pod-open-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Carp: Βάση καλαμιών Pocket Pod της Nash
Του Δημήτρη Σφαλτού, Θοδωρή Σίντου
Η βάση rod pod είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ψαρεμάτων στα γλυκά νερά, και ειδικά στο ψάρεμα του κυπρίνου (carpfishing). Επιτρέπει την σωστή θέση των καλαμιών carp, και εξασφαλίζει έγκυρη και σωστή ειδοποίηση του τσιμπήματος, μέσω των βομβητών και των οπτικών ειδοποιητών που διαθέτει.

Σε αυτή την δοκιμή θα δούμε την βάση rod pod Pocket Pod της Nash , μιας πολύ βολικής, σταθερής, πανάλαφρης, και εξειδικευμένης κατασκευής, που μπορεί να συντροφέψει με αξιώσεις όλα τα ψαρέματα σε λίμνες και ποτάμια.

 

 

Η βάση rod pod της Nash, είναι κατασκευασμένη από πανάλαφρο αλουμίνιο και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορεί να γίνει πολύ μικρή, για να εξασφαλίσει ελάχιστο βάρος και χώρο αποθήκευσης. Καμία δηλαδή σχέση με τις μεγάλες και ογκώδες βάσεις rod pod, οι οποίες σου "βγαίνει" ο ώμος να τις κουβαλήσεις.

nash-pocket-rod-pod-extreme-fishing-carpmatchfishing

Γίνεται πτυσσόμενη σε όλα της τα μέρη, ενώ η συναρμολόγηση είναι πολύ γρήγορη και πανεύκολη. Το κύριο υλικό της βάσης rod pod της Nash είναι το αλουμίνιο. Με αυτόν τον τρόπο η βάση γίνεται πανάλαφρη και πολύ εύκολη στην μεταφορά.

Οι κλειδώσεις της είναι πολύ σταθερές, δεν μετακινούν την βάση όταν σηκώνουμε κάποιο καλάμι, και δεν ταλαντεύονται μεταξύ τους. Ολες οι κινήσεις με τις πτυσσόμενες μπάρες, όπως και ο κεντρικός της άξονας, γίνονται με την βοήθεια σκληρών πλασικών κλιπς, τα λεγόμενα cam-locks.

nash-pocket-pod-clips-carpmatchfishing

Eπιτρέπει να ψαρεύουμε με 3 καλάμια ταυτόχρονα,και  λόγω της παράλληλης θέσης της με το νερό, δεν πονηρεύει καθόλου τα ψάρια κατά το τσίμπημα, αφού δεν νιώθουν την αντίσταση των καλαμιών.

Τα ψάρια παίρνουν άμεσα φρένα από τον μηχανισμό, δεν παρεμβάλεται το blank του καλαμιού, και έτσι έχουμε ένα άμεσο κα σίγουρο κάρφωμα.

nash-pocket-rod-pod-bag-carpmatchfishing

Διατίθεται με θήκη από σκληρό υλικό, μέσα στην οποία όλα τα εξαρτήματα τοποθετούνται εργονομικά, και δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Η θήκη φέρει το λογότυπο της Nash Tackle, έχει εσωτερικές θήκες για τις μπροστινές και πίσω μπάρες, και ξεχωριστές μεσαίες θήκες για τα πόδια και τον κεντρικό άξονα της βάσης.

Στο εξωτερικό μέρος της υπάρχει χερούλι μεταφοράς, το οποίο έχει επιπλέον επένδυση για καλύτερο κράτημα και σταθερότητα.

nash-pocker-rod-pod-inner-bag-carpmatchfishing 

Με αυτόν τον τρόπο η βάση δεν φθείρεται στις αρθρώσεις της κατά την διάρκεια της μεταφοράς. Η βάση Pocket pod της Nash αποτελείται από δύο πτυσσόμενες μπάρες μπροστά και πίσω, οι οποίες ενώνονται με ένα κεντρικό άξονα αλουμινίου.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε όλα τα εξαρτήματα της βάσης Pocket Pod της Nash, μαζί με την σκληρή της θήκη μεταφοράς.

nash-pocket-pod-parts-carpmatchfishing

Ο κεντρικός άξονας της βάσης συγκρατεί τις δύο μπάρες (buzzer bars), μπροστινές και πίσω. Mπορεί να μετακινείται και να αυξάνει το μήκος του, για να γίνεται η βάση πιο στιβαρή, και να τοποθετούνται τα καλάμια carp στην επιθυμητή θέση.

O σχεδιασμός του κεντρικού άξονα είναι τέτοιος, έτσι ώστε να μην ακουμπάει το μεσαίο καλάμι πάνω του, ή η μανιβέλα του μηχανισμού.

nash-pocket-pod-lenght-carpmatchfishing

H Nash έχει κρατήσει το κέντρο βάρους της βάσης χαμηλά, για να μην μετακινείται σε δυνατούς ανέμους και να γίνεται μέγιστα σταθερή. Η βάση Pocket Pod μπορεί να δεχτεί μέχρι και 3 καλάμια carp , για το ψάρεμα του κυπρίνου.

nash-pocket-pod-delkim-txi-carpmatchfishing

Οι μπάρες που ακουμπάνε τα καλάμια έχουν από 3 σπειρώματα (βίδες) για να βιδώνουν οι βομβητές και οι οπτικοί ειδοποιητές, ενώ το πίσω μέρος έχει 3 σπειρώματα για να μπαίνουν οι διχαλωτές βάσης στήριξης των καλαμιών.

nash-pocket-pod-buzz-bars-carpmatchfishing

Οι μπροστινές και οι πίσω βίδες έχουν εσωτερικό μεταλλικό σπείρωμα και μπορούν να αφαιρεθούν, για να βγαίνουν οι βομβητές εύκολα , μία ακόμη καινοτομία της Nash. Το εσωτερικό μεταλλικό σπείρωμα σταθεροποιείται με μια εξωτερική βίδα, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος της μπάρας.

Αρχικά βιδώνουμε τον βομβητή και τον οπτικό ειδοποιητή στο εσωτερικό σπείρωμα.

nash-pocket-pod-screw-carpmatchfishing

Ξεβιδώνοντας την εξωτερική βίδα, μπορεί να βγεί ολόκληρος ο βομβητής μαζί με τον οπτικό ειδοποιητή (τα οποία είναι ήδη βιδωμένα στο εσωτερικό σπείρωμα), και να αποθηκευτεί με κάθε ασφάλεια.

Τέλος στα στραβωβιδώματα και στην συνεχή ευθυγράμμιση του βομβητή, με τα λαστιχάκια και τα επιπλεόν σπειρώματα της κάτω βίδας. Τέλος τα κουνήματα του βομβητή και η καταστροφή της βίδας από τα βιδώματα σε κάθε ψάρεμα.

nash-pocket-rod-pod-screw-buzzer-carpmatchfishing

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ελαστικές διχαλωτές βάσεις, που στηρίζεται η βάση των καλαμιών. Επιπλέον οι μπροστινές και οι πίσω μπάρες μπορούν να αυξάνουν κατά μήκος , γίνονται δηλαδή πτυσόμενες , ανοίγοντας και ασφαλίζοντας τους 2 διακόπτες τύπου cam-lock, που βρίσκονται πάνω τους.

Mε αυτόν τον τρόπο οι μηχανισμοί βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους και δεν ακουμπάνε οι μανιβέλες των μηχανισμών, πράγμα πολύ κοινό δυστυχώς σε πολλές βάσεις rod pod.

 nash-pocket-pod-extended-bars-carpmatchfishing

Τα 4 πόδια της βάσης rod pod της Nash βιδώνουν σε πλάγια θέση πάνω στον κύριο σκελετό, ενώ και αυτά με την σειρά τους μπορούν να αυξήσουν το μήκος τους , γιατί είναι πτυσσόμενα.

nash-pocket-pod-legs-carpmatchfishing

To τελείωμά τους είναι μυτερό, για να μπορεί να σταθεί η βάση σε κάθε είδους έδαφος, άμμο, χώμα, τσιμέντο, προβλήτα κτλ. Η βάση rod pod της Nash μπορεί να μεταφερθεί σε όλους τους τόπους, εξοικονομεί βάρος γιατί είναι πολύ ελαφριά, και είναι ιδανική για σκληρό έδαφος, προβλήτες λιμνών, και δυσπρόσιτα μέρη που δεν μπορούμε να κουβαλήσουμε ογκώδη και βαρύ εξοπλισμό.

nash-pocket-pod-all-carpmatchfishing

Η βάση Pocket Pod της Nash, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αξιώσεις και σε ψαρέματα στην θάλασσα, ιδιαίτερα χρήσιμη μπορεί να φανεί στο ψάρεμα της τσιπούρας και της μουρμούρας. Μα σύμμαχους τους ποιοτικούς βομβητές, η βάση μετατρέπεται στο καλύτερο σύστημα ηχητικής και οπτικής ειδοποίησης που έχετε δει.

Ολα αυτά φυσικά με την υπογραφή της Nash, μιάς από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο, που μας εφοδιάζει συνεχώς με χρήσιμα, μελετημένα, εξειδικευμένα και μοναδικά εργαλεία για το ψάρεμα του κυπρίνου, και όχι μόνο...

nash-pocket-rod-pod-carpmatchfishing

 

nash-logo-carpmatchfishing

 

Για περισσότερες πληροφορίες:


Extreme Fishing

extreme-fishing-logo2
Είδη αλιείας-Είδη camping-Ζωντανά δολώματα
Λεωφόρος Δημοκρατίας & Αργοναυτών 29-Καρδίτσα
Κυριτσόπουλος Στέφανος
Τηλ : 2441022129 / 6973248671

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.