Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού για το ψάρεμα του κυπρίνου: Καλάμι Entity 3,5 lbs της Nash

carp-nash-entity-www.carp-matchfishing.gr-1newΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού για το ψάρεμα του κυπρίνου: Καλάμι Entity 3,5 lbs της Nash

Συντακτική ομάδα Carp-matchfishing.gr-Δημήτρης Σφαλτός

Φωτό: Χρήστος Μπάος, Σπύρος Γραμμενιάτης, Αποστόλης Γεροδήμος


Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την Nash από τα εξειδικευμένα της εργαλεία ψαρέματος για τον τομέα των γλυκών νερών και εξειδικευμένα για το ψάρεμα του κυπρίνου .

Στην πραγματικότητα, η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στα γλυκά νερά , εφοδιάζοντάς μας με καλάμια υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

 

 

 


Η Νash έχει πολύχρονη πείρα στον τομέα των γλυκών νερών, περιλαμβάνοντας όλες τις τεχνικές για το ψάρεμα του κυπρίνου και άλλων ψαριών που ψαρεύονται με την καθαρόαιμη έκδοση του carpfishing. Έχει μεγάλη εμπειρία στον αγωνιστικό τομέα, με πλήθος διακρίσεων, στοιχείο που έχει βελτιώσει όλη την ψαρευτική της γκάμα.

Επίσης οι μεγάλες καινοτομίες στα εξαρτήματα για το ψάρεμα του κυπρίνου, έχει δώσει στην Nash τεράστια ώθηση στην παγκόσμια αγορά για το carpfishing. Πλέον η Nash διαθέτει μια πλήρη γκάμα από εξαρτήματα για αρματωσιές, σκηνές bivvy, απόχες, όλο τον εξοπλισμό για το camping/carpfishing, είδη ρουχισμού, καινοτόμα δολώματα τύπου boilies, προσθετικά, αρώματα κτλ.

Εξέχουσα όμως θέση στην Nash είναι κυρίως το carpfishing, το εξειδικευμένο ψάρεμα του κυπρίνου. Έτσι έχει στο οπλοστάσιό της καλάμια για κάθε περίσταση, και ένα από αυτά είναι το Νash Entity 3,5 lbs, 13ft.

nash-edity-2-pieces

Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο καλάμι για το ψάρεμα του κυπρίνου , με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα καλύψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ψαρά των γλυκών νερών.

Το Νash Entity είναι ένα δίσπαστο καλάμι, με μήκη από 12-13 πόδια, δηλαδή 3,60-3,90 μέτρα. Το κάθε κομμάτι του καλαμιού έχει μήκος μεταφοράς 1,87-2,02 μέτρα.

nash-edity-blank-2-www.carp-matchfishing.gr

Αποτελείται από άνθρακα HM, με πρόσθετη επεξεργασία για μεγαλύτερη δύναμη επαναφοράς και στιβαρότητα. Στο εξωτερικό του blank θα δείτε την όμορφη τετραγωνισμένη διάταξη του άνθρακα. Η ποιότητα του blank βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και το τελικό αποτέλεσμα στο Νash Entity, είναι ένα πολύ λεπτό και στιβαρό blank.

nash-edity-blank

Διαθέτει 6 οδηγούς sic διπλής γέφυρας, δεμένους με εποξική κόλλα με περισσότερη αντοχή για τις αντίξοες συνθήκες των γλυκών νερών (υγρασία, κρύο). Οι οδηγοί αυτοί είναι κατάλληλοι για την χρήση με νήμα, απάγουν σωστά την αυξημένη θερμότητα από τις τριβές, χωρίς να τους χαράζει.

nasg-edity-ring-carp-matchfishing.gr

 To Νash Entity ακολουθεί την γενική κατεύθυνση που θέλει τα carp καλάμια να βγαίνουν με μεγαλύτερους οδηγούς, π.χ να ξεκινούν από 50 χιλ διάμετρο. Αυτή η διάταξη προσφέρει πολύ μακρύτερες βολές, λιγότερες τριβές με το νήμα ή την πετονιά και δίνει στο Νash Entity τον χαρακτήρα ενός long range καλαμιού. Σε τεστ στο εξωτερικό το καλάμι Νash Entity έχει καταγράψει βολή στις 190 γιάρδες!

Το βάρος του αγγίζει τα 386 γραμμάρια, το test curve στις κυμαίνεται από 2,75-3,5 λίμπρες, η βάση του μηχανισμού είναι η κλασική βιδωτή πολυμερούς υλικού, της εταιρείας Fuji.

Nash-edity-Vasi-carp-matchfishing.gr

Φυσικά υπάρχουν οι λαβές τύπου EVA,που χαρακτηρίζουν όλα τα carp καλάμια, και βρίσκεται στο κάτω μέρος του καλαμιού. Η τάπα του είναι από μέταλλο και πάνω του είναι χαραγμένο το λογότυπο της Nash. To Νash Entity κυκλοφορεί σε δύο τύπους, ο ένας από τους δύο διαθέτει θερμοσυστελόμενο υλικό shrink tube σε όλη την βάση του καλαμιού, από την βάση του μηχανισμού μέχρι την τάπα (μοντέλο Νash Entity shrink tube).

nash-edity-butt-www.carp-matchfishing.gr

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το μοντέλο Νash Entity είναι καλάμι που προϋπάρχει εδώ και 2 χρόνια. Το παρόν της δοκιμής μας είναι πλήρως αναβαθμισμένο, με έμφαση κυρίως στα υλικά κατασκευής του blank. 

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

To καλάμι της δοκιμής μας ήταν το Νash Entity στα 3,90 μέτρα , σε test curve στις 3,5 λίμπρες, και με θερμοσυστελόμενο υλικό στην βάση του (Shrink tube). Αποτελεί το best seller της εταιρείας και πρόκειται για ένα καλάμι παγκόσμιου κύρους. Χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε αγώνες και σε σημεία που χρειάζονται πολύ μακρινές βολές.

nash-edity-shrink-tube

 Το Νash Entity δείχνει τον προοδευτικό του χαρακτήρα από το πρώτο κιόλας πέταγμα ή σε μάχη με ένα μεγάλο ψάρι. Πρόκειται για ένα ημιπαραβολικό προοδευτικό καλάμι με μεγάλη δύναμη στο butt (κύριο κορμό καλαμιού) και ελεγχόμενη παραβολή στο πρώτο λεπτό στέλεχος.
Τα νέα υλικά κατασκευής του άνθρακα έχουν βελτιώσει το βάρος και την συμπεριφορά του. Tα πετάγματά του είναι άκρως ικανοποιητικά, με τους μεγαλύτερους σε διάμετρο 50 χιλιοστά οδηγούς sic. Με μολύβια των 125 γραμμαρίων κάλυπτε άνετα τα 100-120 μέτρα, που είναι και το ανώτερο βάρος που δέχεται λόγω του test curve.
Απέδειξε άριστη συμπεριφορά στην πάλη με μεγάλους κυπρίνους, έκανε μεγάλη απόσβεση των τραβηγμάτων χάρη στην ημιπαραβολική του δράση, πράγμα που προσπαθήσαμε να την αποτυπώσουμε στην και σε φωτογραφία . Δεν μιλάμε για ένα ψάρι που έχουμε πάρει με το Νash Entity , αλλά μιλάμε για πολλά ψάρια.

nash-edity-curve-carp-matchfishing.gr

Αυτό που έχει μέγιστη σημασία για μένα στο ψάρεμα του κυπρίνου, είναι να έχουμε ένα ημιπαραβολικό καλάμι που θα μπορέσει να ψαρέψει σωστά τον μεγάλο κυπρίνο, θα απορροφήσει σωστά τα τραβήγματά του , δεν θα είναι άκαμπτο και «κούτσουρο»!
Ακόμη και όταν ο κυπρίνος θα τραβάει κάτω από τα πόδια μας το Νash Entity τον ψαρεύει κυρτώνοντας ακόμη πιο πολύ το blank του. Τα ξεκαρφώματα είναι πια παρελθόν, τα καρφώματα γίνονται με ασφάλεια. Για το test curve στις 3,5 λίμπρες, αυτή η δράση είναι η απόλυτα σωστή, και δεν θα την βρείτε στα περισσότερα καλάμια long range της κατηγορίας του.

carp-nash-edity-www.carp-matchfishing.gr

Το μικρό του βάρος κάνει πιο εύκολη την επιλογή του μηχανισμού, αφού μπορεί να δεχθεί από μεσαίους μέχρι big pit μεγάλους μηχανισμούς με διπλά φρένα. Η βάση fuji χαρίζει σταθερότητα για όλους τους μεγάλους μηχανισμούς, χωρίς τριξίματα. Το καλάμι επίσης διαθέτει και line clip.
Όσο για τους μεγαλύτερους οδηγούς, αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα στις μακρινές βολές, ενώ μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα και σε θαλασσινές εξορμήσεις. Προτείνεται για ψάρεμα σε μακρινές αποστάσεις, αφού μπορεί με ευκολία να κάνει μακρινές βολές, ενώ το σκούρο γκρι χρώμα του χαρίζει ένα ιδιαίτερο τόνο καλαισθησίας. Στο Νash Entity δεν θα δείτε φανφάρες και χρωματικούς σχεδιασμούς. Η λιτότητα είναι πολλές φορές και η απάντηση στην ποιότητα.

nash-edity-carp

Πρόκειται για ένα πολύ αξιόμαχο carp καλάμι , με πολλές δυνατότητες, μεγάλη προσαρμοστικότητα σε αντίξοες συνθήκες, ικανή δράση για την πάλη με μεγάλα ψάρια, λιτή αλλά προσεγμένη ομορφιά. Είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που συμβαδίζουν με το όνομα της Νash , στον απαιτητικό κόσμο των γλυκών νερών.

Nash-Tackle-logo

Για περισσότερες πληροφορίες:

Extreme Fishing

extreme-fishing-logo2


Είδη αλιείας-Είδη camping-Ζωντανά δολώματα
Λεωφόρος Δημοκρατίας & Αργοναυτών 29-Καρδίτσα
Κυριτσόπουλος Στέφανος
Τηλ : 2441022129 / 6973248671

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.