Παρουσίαση εξοπλισμού Carp-Εξαρτήματα Balzer

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishingΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ CARP-ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΡΜΑΤΩΣΙΩΝ BALZER


Του Δημήτρη Σφαλτού


Με την έναρξη της άνοιξης, ξεκινά σιγά σιγά και η εποχή ψαρέματος του κυπρίνου. Για να πραγματοποιηθεί ένα σωστό ψάρεμα χρειάζεται σωστός εξοπλισμός, και αυτό είναι πολύ σημαντικό στο τεχνικό κομμάτι του carpfishing.

Με αυτή την προοπτική και για να είστε πάντα προετοιμασμένοι με τα σωστά εξαρτήματα, θα σας παρουσιάσουμε τον τελευταίο εξοπλισμό εξαρτημάτων της Balzer.

 


Οι λίμνες και τα ποτάμια αρχίζουνε ετοιμάζονται, αν και η θερμοκρασία των νερών παραμένει χαμηλή. Τα πρώτα ψάρια έχουνε αρχίσει να βγαίνουμε προς τα ρηχά και αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να τα ψαρέψουμε. Ειδικά σε λίμνες με μεγάλο υψόμετρο, οι κυπρίνοι κάνουνε νωρίς την εμφάνισή τους, σε συγκεκριμένα σημεία. Σε αυτά θα πρέπει να πέσουνε και ο αρματωσιές μας, οι οποίες πλέον είναι πάρα πολύ σημαντικές όσο τίποτα άλλο. Έτσι με τα σωστά εξαρτήματα, θα έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα, και οι αρματωσιές θα είναι καλύτερες από ποτέ.

 

 sfaltoscarp.jpg


Η balzer έχει δώσει πολύ μεγάλη σημασία στον σχεδιασμό των τελευταίων της εξαρτημάτων. Πια ,όλη η μεγάλη αυτή γκάμα, δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα πιο εξειδικευμένα εξαρτήματα κορυφαίων αγγλικών εταιριών. Επιπλέον έχει δοθεί μεγάλη σημασία στο χρωματικό κομμάτι των εξαρτημάτων. Η balzer έχει δημιουργήσει 4 ειδικούς χρωματισμούς, που μπορούν να προσομοιάσουνε τα κάθε διαφορετικό περιβάλλον των λιμνών. Ετσι υπάρχουνε 4 βασικά χρώματα, το σκούρο καφέ(gravel brown), το ανοιχτό καφέ της άμμου και του χώματος (sandy yellow), το πράσινο της υδρόβιας βλάστησης (χόρτα-weed green) και το διάφανο (clear white) που ταιριάζει σε όλους τους βυθούς. Αυτά τα διαφορετικά χρώματα θα τα βρείτε στα κλιπ ασφαλείας, στα θερμοσυστελόμενα σωληνάκια, στα σωληνάκια tubing και κατά του μπερδέματος. Τα υπόλοιπα μεταλλικά εξαρτήματα, έχουνε ειδική επικάλυψη Teflon για να μην γυαλίζουνε και να μην μπορούνε να τα εντοπίσουνε οι κυπρίνοι. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά και με την σειρά.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΜΟΛΥΒΙΟΥ/ΚΛΙΠ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (safety clips)


Διατίθενται σε 4 διαφορετικά χρώματα, καφέ σκούρο, καφέ άμμου, διάφανο και πράσινο. Μπορούνε να ταιριάξουνε σε κάθε βυθό, σε κάθε συσκευασία υπάρχουνε 5 κλιπ και 5 ελαστικές σφήνες για να ασφαλίζει το βαρίδι μας. Τα χρώματα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις ελληνικές λίμνες, ειδικά το καφέ-κίτρινο της άμμου είναι το αγαπημένο μου.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


ΘΕΡΜΟΣΥΣΤΕΛΟΜΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ(shrink tubing)


Υπάρχουνε και αυτά στα 4 χρώματα, εδώ διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα δύο βασικά καφέ χρώματα. Η διάμετρος είναι ασφαλής για όλα τα αγκίστρια και συρρικνώνονται στην μισή τουλάχιστον αρχική διάμετρο. Ότι πρέπει για tubing στα αγκίστρια και για να ασφαλίζουνε τα στριφτάρια ταχείας απελευθέρωσης.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing 


ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΑΛΑ (anti tangle sleeves)


Τα σωληνάκια αυτά αφενός ασφαλίζουνε το παράμαλο πάνω στα στριφτάρια ταχείας απελευθέρωσης, αφετέρου χρησιμοποιούνται σαν αποστάτες, ώστε να παραμένει το παράμαλο μακριά από το βαρίδι και να μην μπλέκεται κατά την βολή ή το πέταγμα. Είναι μαλακά για να σφηνώνουμε στα ειδικά στριφτάρια χωρίς προβλήματα, και θα τα βρείτε επίσης και στα 4 χρώματα.

 www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΑΛΑ HAIR RIG


Τα μικρά σε διάμετρο αυτά σωληνάκια είναι προορισμένα για να ασφαλίζουνε την προέκταση της θηλιάς του hair rig πάνω στον κορμό του αγκιστριού. Έχουνε καλή ελαστικότητα για να μην κόβονται εύκολα, η συσκευασία περιέχει ένα μέτρο σωληνάκι και η διάμετρός του είναι στα 0,70 χιλιοστά. Τα χρώματα είναι το καφέ και το διαφανές.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΑΛΟ ΚΑΙ LEADCORE


Tο κλασικό παράμαλο της Balzer είναι ένα πολύ δυνατό και λεπτό νήμα, με χρώμα απαλό καφέ, εξάκλωνο, με δύναμη στον κόμπο, αντοχή 25 λίμπρες και διατίθεται σε καρουλάκι των 25 μέτρων. Το leadcore της Balzer είναι ένα μίγμα χρωμάτων καφέ και μαύρου, ίσως η καλύτερη παραλλαγή για λίμνες με πετρώδη βυθό, χώμα και λάσπη. Το μήκος στο καρουλάκι είναι στα 5 μέτρα και η αντοχή του είναι 45 λίμπρες. Το Leadcore είναι νήμα με πυρήνα μολύβδου και χρησιμεύει για να μην μπλέκεται η αρματωσιά στο πέταγμα και για να μένει όλα «κολλημένη» στον βυθό.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ, ΚΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ


Με επικάλυψη για να μην γυαλίζει τίποτα κάτω από το νερό, η Balzer δημιούργησε στριφτάρια βαρέως τύπου σε νούμερο 4-8. Το νούμερο 4 είναι αυτό που ταιριάζει στα κλιπ ασφαλείας και σε όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Υπάρχουνε στριφτάρια ταχείας απελευθέρωσης (special swivel-clip swivel) με μπροστινό άγκιστρο, για να αλλάζουμε αμέσως τα παράμαλα, σε κάθε συνθήκη ψαρέματος. Οι παραμάνες γρήγορης απελευθέρωσης (quick links) κάνουνε την ίδια δουλειά με τα στριφτάρια απελευθέρωσης, χρησιμοποιούνται για την αλλαγή των παραμάλων, και ασφαλίζουνε με σωληνάκι σιλικόνης σε 3 χιλιοστά διάμετρο. Τέλος οι κρίκοι rig rings χρησιμοποιούνται για anti-eject παράμαλα , καθώς για συνδέσεις νημάτων-πετονιάς και άλλων υλικών.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ


Ένας ειδικός γάντζος με άγκιστρο από την balzer, έρχεται να δώσει λύση στα τεντώματα των παραμάλων, στην ισχυροποίηση των κόμπων και στο «τεστάρισμα» αντοχής των αρματωσιών γενικότερα. Ένα εργαλείο που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν μας. Τα στόπερς για τα boilies και για άλλα δολώματα, είναι πάντα χρήσιμα. Η συσκευασία περιέχει στόπερς σε διαφορετικά μεγέθη και με extensions, για δολώνετε διαφορετικά δολώματα ή ακόμη και δύο μαζί. Κυκλοφορούνε σε διάφανο χρώμα για να μην ανιχνεύονται από τα ψάρια. Τέλος, οι ειδικές χάντρες stopper-running beads είναι ιδανικές για συρόμενες αρματωσιές ή για απαιτητικά μονταρίσματα ελικοπτέρου ή shocker rigs. Το χρώμα τους είναι το χακί/σκούρο πράσινο.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ HAYABUSA


Για να ολοκληρωθεί πλήρως η παρουσίαση, επέλεξα για το τέλος ένα αγκίστρι, που μπορεί να ψαρέψει με αξιώσεις σε πολλές αρματωσιές και ειδικά για βυθιζόμενα δολώματα. Πρόκειται για τον κωδικό P1 της Hayabusa, ένα αγκίστρι με μεγάλη καμπύλη, κατασκευασμένο από hi-carbon, γυρισμένο κρίκο προς το εσωτερικό του αγκιστριού, πολύ κοφτερή μύτη και σκληρό σύρμα. Η συσκευασία περιέχει 20 αγκίστρια και διατίθενται σε προνομιακή τιμή. Είναι ένα πολυχρησιμοποιημένο αγκίστρι στο ψάρεμα του κυπρίνου, και το σχήμα είναι το ίδιο με άλλους κωδικούς , όπως SSC, curved-shank κτλ.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing


Όλη η παραπάνω σειρά εξαρτημάτων, βρίσκεται άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα, διατίθεται σε πολύ καλές τιμές, και δεν έχει να ζηλέψει οτιδήποτε από αγγλικές εταιρίες παραγωγής εξαρτημάτων για το carpfishing. Ειδικά τα χρώματα των εξαρτημάτων είναι εξαιρετικά, καθώς έχω βρει το απόλυτο καμουφλάζ σε βυθούς πάρα πολλών λιμνών.

 

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΙΤΖΗ

ΤΗΛ 2310-569456 / 2310-569455

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου και το carpfishing

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.