Παρουσίαση εξοπλισμού Carp της εταιρείας Cinnetic

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishingΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ CARP ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ CINNETIC (ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)


ΚΑΛΑΜΙ CINNETIC-EXPLORER CARP 390
ΚΑΛΑΜΙ CINNETIC -CAYMAN ROYAL CARP 390
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ CINNETIC -CAPTURE ROYAL RUNNER 6500 HSG
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ CINNETIC- CAYMAN ROYAL CARP 7000 ALU


Του Δημήτρη Σφαλτού


Με την έναρξη του ψαρέματος του κυπρίνου, όλοι οι ψαράδες των γλυκών νερών θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με τον καλύτερο εξοπλισμό. Οι δυνατοί κυπρίνοι δεν συγχωρούνε τα εξοπλιστικά λάθη και τις ατέλειες. Επίσης όσο η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, χρειαζόμαστε εργαλεία που να πραγματοποιούνε μακρινές βολές, έτσι ώστε να φτάνουμε τις απρόσιτες ζώνες των κυπρίνων. Με όλα αυτά τα παραπάνω σκεπτικά, θα σας παρουσιάσουμε την εξοπλιστική πρόταση της εταιρείας Cinnetic. Πρόκειται για 2 καλάμια και 2 μηχανισμούς υψηλών προδιαγραφών, σε πολύ προσιτές τιμές.

 

H Ισπανική Cinnetic είναι μια νέα εταιρεία στον ελλαδικό χώρο, που όμως είναι πολύ καιρό γνωστή στο εξωτερικό, για την ποιότητα των προϊόντων της. Όλα τα προϊόντα της κατασκευάζονται σε ξεχωριστό ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής στην Ισπανία , και όχι στα μεγάλα κινέζικα εργοστάσια που φτιάχνουνε προϊόντα φασόν.

Έτσι εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα και σε πολύ προσιτές τιμές. Σε αυτή την πρώτη παρουσίαση επιλέξαμε να σας δείξουμε 2 καλάμια και 2 μηχανισμούς, εξειδικευμένους για το ψάρεμα του κυπρίνου, το carpfishing.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing


ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ CARP ΤΗΣ CINNETIC


To πρώτο καλάμι ονομάζεται Explorer Carp 390. Πρόκειται για το πιο οικονομικό και best seller μοντέλο της Cinnetic, που από τα χαρακτηριστικά του και μόνο, διακρίνεται η ανωτερότητα της κατηγορίας του. Το Εxplorer είναι ένα δίσπαστο καλάμι, με ολικό μήκος 3,90 μέτρα ή 13 πόδια, με μήκος μεταφοράς 2,02 μέτρα, test curve στις 3,5 λίμπρες , και κατασκευασμένο από πεπιεσμένα σπειροειδή ανθρακικά νήματα HMC , πατημένα σε πρέσες των 24 τόνων.

 

cinneticblanks.jpg

 

Αυτός ο άνθρακας είναι υψηλής συνοχής , και μόνο τα ακριβά ποιοτικά καλάμια τον κατέχουν. Διαθέτει 6 μεγάλους οδηγούς sic, με τον τελευταίο να ξεκινά από την πιο μεγάλη διάμετρο των 50 χιλιοστών, βιδωτή βάση μηχανισμού και ένωση των δύο στελεχών spigot.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

 

Μπορεί να πετάει με μεγάλη άνεση μολύβια, μέχρι και 130 γραμμάρια (4 oz)  και η δράση του είναι ημιπαραβολική. Το Explorer carp έχει κατασκευαστεί για μακρινές βολές και ισορροπημένη δύναμη στην μάχη με τους μεγάλους κυπρίνους. Το καλάμι έχει όμορφες λιτές λεπτομέρειες και δεσίματα με μωβ κλωστές.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing


Το δεύτερο δίσπαστο καλάμι λέγεται Cayman Royal Carp 390 και είναι το κορυφαίο καλάμι της σειράς. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Explorer Carp, με μια πιο δυνατή και προοδευτικά δράση στα πετάγματα και στην μάχη με το ψάρι.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

Η δύναμή του κατανέμεται ομοιόμορφα , χωρίς ταλαντώσεις και τριξίματα. Κατασκευασμένο από HIGH MODULUS CARBON (HMC) και σπειροειδή φύλλα άνθρακα, έχει μήκος 3,90 μέτρα ή 13 πόδια, βάρος 460 γρ, μήκος μεταφοράς 2,02 μέτρα, test curve στις 3,5 λίμπρες (μολύβια μέχρι και 130 γρ), 6 οδηγούς sic και βάση μηχανισμού FUJI DPS. Αυτή είναι και η τελευταία εξέλιξη στα καλάμια carp, δηλαδή βάση FUJI DPS για την καλύτερη σταθερότητα του μηχανισμού και διάρκεια ζωής και οδηγούς sic, για ειδική χρήση με νήμα.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

Το τελευταίο δαχτυλίδι του Cayman Carp είναι 50 χιλιοστά για τα πιο μακρινά πετάγματα και τις καλύτερες βολές. Tα μεγάλα δαχτυλίδια είναι η τελευταία "μόδα" και εξέλιξη στα καλάμια carp, ένα προτέρημα που δίνουνε οι εταιρίες μέχρι τώρα στα πιο αξιόλογα και ακριβά τους καλάμια.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

 

Η δράση του είναι προοδευτική , και όπως αναγράφει πάνω στο blank, κατασκευάστηκε για πολύ μακρινές βολές. H κάτω βάση του καλαμιού διαθέτει λαβή από χιαστί νεοπρέν, για να μην γλιστράει στα χέρια μας κατά την βολή, ένα σύστημα που έχει και το Explorer (non sliding fighting grip).

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

Έχει σύστημα οδηγό για την ένωση των δύο στελεχών, τέτοιο ώστε να κουμπώνουνε τα στελέχη και να ευθειάζονται οι οδηγοί αμέσως (guide line system). Τέλος οι λεπτομέρειες και τα δεσίματα στο Cayman Royal carp έχουνε γίνει με πορτοκαλί κλωστή, που ταιριάζει απόλυτα χρωματικά με τους μηχανισμούς της ίδιας εταιρείας. Για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, η τιμή θα είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη!

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing


OI MHXAΝΙΣΜΟΙ CARP ΤΗΣ CINNETIC


Δύο είναι οι κύριοι μηχανισμοί της Cinnetic για το ψάρεμα του κυπρίνου, και όχι μόνο. Είναι δύο μηχανισμοί με σύστημα απελευθέρωσης των φρένων, ο Cayman royal carp 7000 alu και ο Capture royal runner 6500 HSG.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing


O Cayman royal carp 7000 alu είναι ένας μπροστινόφρενος μηχανισμός, με σύστημα baitrunner πάνω στην μπομπίνα του. Είναι ένα σύστημα (rapid dual drag system) που γυρίζει μόνο σε διάστημα 180 μοιρών, ανοίγει τα φρένα στην αριστερή πλευρά και τα κλείνει στην δεξιά. Τα φρένα του είναι πάρα πολύ δυνατά, και έχουνε ελκτική δύναμη 16 κιλών!

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

 

Υπάρχει αρίθμηση πάνω στην μπομπίνα για να ξέρουμε ακριβώς τις ρυθμίσεις μας κάθε φορά και να μην γυρνάμε την μανιβέλα στα τυφλά, όπως γίνεται σε άλλους μηχανισμούς. Ο μηχανισμός Cayman έχει ταχύτητα 4,6 προς 1, 7+1 ss ρουλεμάν κλειστού τύπου ανοξείδωτα, προστατευτικό πλαστικό δακτύλιο για να μην περνάει η πετονιά κάτω από την μπομπίνα, σώμα αλουμίνιου και μανιβέλα για είναι πιο ελαφρύς, αντικραδασμικό σύστημα, ρουλεμάν τιτανίου(Titanium nitrite) στο pick up για να μην στρίβει η πετονιά (tin line roller), μαύρη αντιολισθητική μανιβέλα, χωρητικότητα 300 μέτρα 0,35 χιλ πετονιά, και μπομπίνα αλουμίνιου με τρύπες στο εσωτερικό της για να στεγνώνει πιο γρήγορα η πετονιά ή το νήμα μας.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

 

Όλο το σώμα είναι προστατευμένο με φλάντζες για την αποφυγή της υγρασίας, έχει κατασκευαστεί από ανοδιωμένο αλουμίνιο ,και έχουνε χρησιμοποιηθεί τα πιο ποιοτικά υλικά για την κατασκευή του. Είναι πλήρως προστατευμένο από την θάλασσα, τους κόκκους του αλατιού, του χώματος, και της υγρασίας. Το βάρος του είναι στα 679 γρ και ανακτά 1,02 μέτρα με κάθε περιστροφή της μανιβέλας. Είναι το κορυφαίο μοντέλο αυτής της κατηγορίας και της Cinnetic στους carp μηχανισμούς. Μπορεί με πολύ σοβαρές αξιώσεις να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε τεχνική casting-surfcasting , όπου χρειάζονται πολύ μακρινές βολές και μεγάλη ελκτική δύναμη.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα του κυπρίνου/carpfishing

 

Ο Capture royal runner 6500 HSG είναι ένας κλασικός μηχανισμός με σύστημα διπλών φρένων, το κλασικό σύστημα ταχείας απελευθέρωσης της πετονιάς. Έχει μπομπίνα αλουμινίου, ταχύτητα 4,9 προς 1, βάρος 480 γρ, σώμα από γραφίτη high tensile graphite body, 6+1 ανοξείδωτα ρουλεμάν, απαλό αντικραδασμικό σύστημα, χωρητικότητα πετονιάς 0,35 χιλ/300 μέτρα, line roller από τιτάνιο (Titanium nitrite/ tin line roller) με ρουλεμάν, μαύρη ανοδιωμένη μανιβέλα με αντιολισθητική λαβή, και δύναμη στα μπροστινά φρένα στα 12 κιλά!

 

capturerunner.jpg

 

Ο Capture royal runner 6500 HSG είναι ένας μηχανισμός με τα καλύτερα υλικά κατασκευής για την τιμή του, που είναι ιδιαίτερα προσιτή στα ελληνικά δεδομένα. Είναι ένας all classic μηχανισμός με διπλά φρένα, ικανός να ψαρέψει με μεγάλες αξιώσεις σε όλα τα περιβάλλοντα των λιμνών, χωρίς προβλήματα στα φρένα, διακοπές και μαγκώματα. Η εμπειρία της Cinnetic στον τομέα εξέλιξης των μηχανισμών ψαρέματος είναι πολύ μεγάλη.

Αυτή ήταν μια πρώτη γεύση από την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του εξοπλισμού για το ψάρεμα του κυπρίνου, από την Cinnetic. Συμπερασματικά πρόκειται για μια σειρά καλαμιών και μηχανισμών με πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά, σωστά εξαρτήματα και τα καλύτερα συστήματα/κατασκευαστικά υλικά για την τιμή τους. Πλέον στο site www.carp-matchfishing.gr, έχετε την δυνατότητα να δείτε και την ψαρευτική τους δοκιμή, σε πραγματικές συνθήκες ψαρέματος κυπρίνου.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

BIG GAME THΛ 210-8948818

www.biggame.gr / Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 www.carp-matchfishing.gr


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.