Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού για το ψάρεμα του κυπρίνου-Καλάμι carp της Chub: Outcast Plus 50

bigcarp-chub-outcastplus50-carp-matchfishing.gr-newΔοκιμή εξοπλισμού (carp) για το ψάρεμα του κυπρίνου-Kαλάμι της Chub : Outcast plus 50 3,90 mt, 3,5 lbs

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες δοκιμής: Κυριτσόπουλος Στέφανος, Κώστας Αρχοντής

Το καλάμι Outcast plus 50 για το ψάρεμα του κυπρίνου της δοκιμής μας, είναι ένα ποιοτικό εργαλείο , κατασκευασμένο από την εταιρεία Chub. Πρόκειται για ένα αξιόλογο καλάμι carp, ικανό να ανταπεξέλθει σε συντριπτικό ποσοστό, σε όλα τα ψαρέματα με την τεχνική του carpfishing, στον ελλαδικό χώρο και στις λίμνες μας.

H Chub είναι μια αγγλική εταιρία , η οποία εξειδικεύεται στο ψάρεμα του κυπρίνου, και κατασκευάζει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για το ψάρεμά του. Ενα από τα καλύτερα προιόντα της και best seller, είναι και το καλάμι Outcast plus 50.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ


To καλάμι της Chub Outcast plus 50 b , είναι ένα δίσπαστο καλάμι με ολικό μήκος 3,90 μέτρα και μήκος μεταφοράς 2,06 μέτρα. Το υλικό κατασκευής του είναι ο άνθρακας υψηλής συνοχής, hi-modulus carbon . Το αποτέλεσμα αυτού του υλικού , δίνει ένα δυνατό καλάμι με πολύ λεπτό blank, σημάδι της ποιότητάς του.

Chub-outcast-plus-50-carp-matchfishing.gr

Η δράση του καλαμιού είναι  μεσαία (medium action) , με προοδευτικό χαρακτήρα στα μεγάλα φορτία, και με μεγάλη δύναμη στο butt. Αυτό σημαίνει ότι όταν πιαστεί ένα μεγάλο ψάρι-κυπρίνος, το καλάμι μπορεί να κυρτώσει περαιτέρω, απορροφώντας σημαντικό φορτίο με την παραβολή του, και να βγάλει εις πέρας την αποστολή του, με τον κυπρίνο μέσα στην απόχη!

chub-outcast-plus50-vasi-carp-matchfishing.gr

Η μύτη του Outcast plus 50 και η κύρτωσή της, είναι η χαρακτηριστική της μεσαίας δράσης (medium action) . Το test curve του είναι 3,5 λίμπρες, η βάση του μηχανισμού είναι η πατενταρισμένη DPS της Chub με το σκούρο γκρι (gunsmoke) χρώμα ,και οι οδηγοί του είναι 6 στον αριθμό από υλικό sic.

Οι οδηγοί είναι διπλή στήριξης και στο μοντέλο που δοκιμάσαμε υπάρχει το μεγάλο δαχτυλίδι των 50 χιλιοστών , για να καταλήξουμε στο δαχτυλίδι των 16 χιλιοστών της κορυφής.

chub-outcast50-carp-matchfishinggr-coll

Το καλάμι Outcast plus 50 διαθέτει τις κλασικές EVA επιφάνειες που χαρακτηρίζουν τα carp καλάμια, με matt σκίαση για μεγαλύτερη ομορφιά.

Το συγκεκριμένο καλάμι υπάρχει η δυνατότητα να διατίθεται και με θερμοσυστελόμενο σωλήνα κατά μήκος της λαβής, για μεγαλύτερη συγκράτηση. Αυτό είναι το καλάμι Outcast plus 50 με full shrink tube.

chub-outcast-plus50-butt-carp-matchfishing.gr

Το καλάμι Outcast plus 50 έχει μπροστά από την βάση του μηχανισμού και κλιπ συγκράτησης της πετονιάς, το οποίο δεν την πληγώνει.

Τέλος η τάπα στο τελείωμα της βάσης έχει χαραγμένο το λογότυπο του Outcast , για ένα πιο όμορφο και καλαίσθητο χαρακτήρα. Μαζί με το καλάμι διατίθεται και το προστατευτικό σακουλάκι νεοπρέν για το μεγάλο δαχτυλίδι των 50 χιλιοστών.

chub-outcast-plus50-ring-carp-matchfishing.gr


Κυκλοφορεί σε διάφορα μήκη και test curves, θα το βρείτε σε μήκη 12 (3,60) και 13 (3,90) ποδιών, και σε test curves από 3, 3,25 και 3,5 λίμπρες.

ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΙΟΥ CHUB: Outcast plus 50 3,5 lbs 3,90 mt

 Το καλάμι Outcast plus 50 μου δόθηκε στις αρχές της άνοιξης και έτσι είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω στα πρώτα ψαρέματα κυπρίνου της σεζόν. Ένα τέτοιο καλάμι με το ανώτατο test curve , θα το χαρακτήριζε κανείς σαν καλάμι βολής με καθαρό χαρακτήρα long range .

Μπορεί ένα καλάμι γενικά να βγάζει βολές, αλλά όταν θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να παλέψει ένα μεγάλο ψάρι, θα πρέπει να κυρτώνει αρκετά για να απορροφά τα τραβήγματα του κυπρίνου.

Εδώ, με άλλα καλάμια carp με  fast συμπεριφορά , αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα ότι μπορεί να έβγαζαν καλές βολές, αλλά στην μάχη με ένα μεγάλο ψάρι παραήταν σκληρά, με αποτελέσματα πολλά κοψίματα και κυπρίνους να ξεκαρφώνονται... Επιπλέον για να μεγαλώσει η δύναμη, μεγάλωνε και το μήκος της λαβής, σαν να είχαμε καλάμι που προορίζεται για ψάρεμα στην θάλασσα.

chub-outcastplus50-maxi-carp-matchfishing.gr

Αυτό είναι το ευχάριστο με το καλάμι Outcast plus 50 , γιατί  βγάζει καταπληκτικές βολές, και η μάχη με το ψάρι είναι μια ευχαρίστηση που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο. Παρόλο το setup των μεγάλων οδηγών (50 έως 16 χιλιοστά) ,το καλάμι δεν χανει την "τραγανότητα" του στην ρίψη. Δεν ταλαντεύεται , δίνει την αίσθηση του άμεσου τελειώματος της κίνησης, και δεν χάνουμε μέτρα στις βολές του.

Έχουμε βγάλει πολλά και μεγάλα ψάρια με το καλάμι Outcast plus 50 , ψάρια μαχητικά με βάρος μέχρι και 9 κιλά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Και μιλάμε για μαχητικούς κυπρίνους, όχι ψόφια ψάρια σε λίμνες με μόλυνση που έρχονται έξω εξουθενωμένα...

chub-outcast-plus50-carp-matchfishing.gr

Οι βολές ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς , καθώς αποστάσεις των 80-100 μέτρων καλύπτονταν με σχετική ευκολία με τα μολύβια των 3 oz. Δοκίμασα επίσης να ψαρέψω και με μεγάλα μολύβια από 3,5-4 oz , χωρίς κανένα πρόβλημα για το καλάμι. Το μεγάλο δαχτυλίδι των 50 χιλιοστών χαρίζει μακρινές βολές, βελτιώνει τις ικανότητες μεγάλης βολής , και επιτρέπει να χρησιμοποιούνται shock leaders, χωρίς να φθείρονται οι κόμποι.

carp-unhookingmat-chub-outcastplus50

Τα χαρακτηριστικά του καλαμιού είναι από τα αρτιότερα που έχει να προσφέρει η αγορά. Ποιοτικός άνθρακας HM , με λεπτό όμορφο blank, line clip φιλικό για την πετονιά, μεγάλο δαχτυλίδι sic 50 χιλιοστών για πολύ μακρινές βολές και λιγότερες τριβές, δυνατή DPS βάση μηχανισμού, πολύ ικανοποιητική προοδευτική δράση , χιαστί πλέξη carbon στο σημέιο της λαβής,  και όμορφο διακριτικό φινίρισμα.

bigcarp-chub-outcastplus50-carp-matchfishing.gr

Πρόκειται τέλος για ένα ποιοτικό καλάμι για το ψάρεμα του κυπρίνου, που το χαρακτηρίζει επίσης και η πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

Τα χαρακτηριστικά του για άλλες εταιρίες πρέπει να ...χρυσοπληρώνονται, κάτι που δεν ισχύει με την Chub. Για τα δεδομένα της εταιρίας Chub, το καλάμι Outcast plus 50 θα είναι μια άριστη επιλογή , που θα συντροφέψει για πάρα πολλά χρόνια τα ψαρέματα κυπρίνου σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

extreme-fishing-logo2

Εxtreme Fishing-Στέφανος Κυριτσόπουλος

Καρδίτσα-Τηλ 2441022129/6973248671

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.