Ψαρεύοντας με Eging καλαμάρια και σουπιές με τις καλαμαριέρες Harimitsu Sumizoku

big-squid-eging-sumizoku.jpg-new

Δοκιμή εξοπλισμού eging-Πως θα ψαρέψετε σουπιές και καλαμάρια με τις καλαμαριέρες Harimitsu Sumizoku

Συντακτική ομάδα Carp-Matchfishing

Του Δημήτρη Σφαλτού

Εάν κάτι χαρακτηρίζει την ψαρευτική περίοδο που διανύουμε , είναι το ψάρεμα της σουπιάς. Αν και η εποχή ψαρέματος των καλαμαριών δεν απέχει πάρα πολύ, στον νομό της Αττικής έχουμε την τύχη να ψαρεύουμε ακόμη καλαμάρια.

Και όταν λέμε καλαμάρια , εννοούμε-παρά το παράδοξο της εποχής για τους πολλούς- καλαμάρια γίγαντες!

Επειδή ίσως το πιο βασικό κομμάτι για το shore eging είναι οι καλαμαριέρες, εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε τις καλαμαριέρες της Sumizoku Harimitsu.

 

 

 

 

Ενώ την περίοδο από τον Σεπτέμβριο και μετά, πλήθος ψαράδων κατακλύζουνε τις ακτές προκειμένου να αναμετρηθούνε με τα καλαμάρια, εμείς δοκιμάσαμε να τα ψαρέψουμε τώρα, εκτός εποχής, για να δούμε τα αποτελέσματα μιας νέας γκάμας από καλαμαριέρες.

Παράλληλα λοιπόν με τις σουπιές, είδαμε πως για να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα πρέπει να κατέχουμε τον σωστό εξοπλισμό.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Οι καλαμαριέρες της Sumizoku Harimitsu, είναι από τις πιο καινοτόμες της αγοράς και συγκαταλέγονται στην κορυφή των τεχνητών δολωμάτων για το ψάρεμα των κεφαλόποδων.

nima-jigs-eging-harimitsu

Τα υλικά κατασκευής είναι από ποιοτικά υλικά , με μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση και στον χρόνο. Ενώ οι περισσότερες εταιρίες έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στα σώματα uv, φθορισμού, η Sumizoku Harimitsu έχει δώσει σημασία στα χρωματικά μοτίβα , σε συνδυασμούς χρωμάτων που στα μάτια των καλαμαριών και των σουπιών , φαντάζει ένα μεγάλο δέλεαρ...

sumizoku-eging-rod-close

Στο κλασικό σχήμα της γαρίδας (egi) , που ήταν και οι καλαμαριέρες της δοκιμής μας, διαθέτουν μυτερό σχήμα κεφαλιού για να κάνει απότομους ελιγμούς στο νερό (κίνηση ζιγκ-ζαγκ, dart action με απότομες κινήσεις δεξιά και αριστερά), φτεράκια στα πλαϊνά για ισορροπία και ομαλή βύθιση, βαρίδι υδροδυναμικό, δύο στεφάνια με πολύ κοφτερά αρπάδια και με σωληνάκι θερμοσυστελόμενο μεταξύ τους , πυκνής πλέξης εξωτερικό πανί και σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει εσωτερική ταινία με χρώματα rainbow, διάφανο σώμα, ασημένιο, και κόκκινο.

sumizoku-eging-head

To πιο καινοτόμο χαρακτηριστικό των καλαμαριέρων Sumizoku Harimitsu είναι οι συνδυασμοί των χρωμάτων στο σώμα. Εάν προσέξετε τα χρώματα της ράχης τους είναι πιο φωτεινά, ενώ όσο πάμε προς την κοιλιά σκουραίνουν και τα χρώματα γίνονται πιο πυκνά και προς τις αποχρώσεις του κόκκινου.

Από μελέτες που έχουν δείξει ότι τα καλαμάρια και οι σουπιές βλέπουνε 3 φάσματα στο υπεριώδες uv (ultra violet), έχει δείξει ότι το συγκεκριμένο χρωματικό μοτίβοέλκει πολύ τα κεφαλόποδα . Επίσης δουλεύουνε πολύ καλά σε σημεία του βυθού που δεν φτάνει το φως του ηλίου, δηλαδή στα σημεία που στήνουν καρτέρια τα συγκεκριμένα θηράματα.

harimitsu-sumizoku-jigs-eging

Κυκλοφορούνε σε μεγέθη 2,5-3,0-3,5 egi ,που αντιστοιχούνε στα κλασικά γραμμάρια περίπου. Οι Sumizoku Harimitsu έχουν πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα, θα τις βρείτε σε λευκό με κόκκινες και πράσινες ρίγες , ροζ, πράσινο με μωβ ρίγες, λευκό με κόκκινες ρίγες, λαδί με διαφανές σώμα, πορτοκαλί, σκούρο μωβ με rainbow εσωτερική ταινία, πορτοκαλί με rainbow ταινία και σκούρο λαδί (natural χρώμα).

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Οι καλαμαριέρες της δοκιμής μας ήταν μεγέθους 2,5 και 3 egi, με βάρος στα 15 γραμμάρια και μήκος 9,5 εκατοστά. Κυρίως δοκιμάσαμε τα χρώματα ροζ, πράσινο με ρίγες, λευκό με ρίγες , λευκό με μπλε ρίγες, και σκούρο μωβ με rainbow ταινία, καθώς είναι τα βασικά χρώματα για τις περισσότερες και πιο συχνές καιρικές συνθήκες, όπως συννεφιά, ξαστεριά, σούρουπο, ξημέρωμα, καθαρά και θολά βαθιά νερά.

harimitsu-sumizoku-eging

Λόγω του συγκεκριμένου χρωματικού μοτίβου στο σώμα, επιλέξαμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε συνθήκες συννεφιάς και σε θολά βαθιά νερά.

Η αντανάκλαση του σώματος των καλαμαριέρων Sumizoku Harimitsu, μεταδίδεται στα στρώματα του νερού όπου δεν εισχωρεί εύκολα το φως, και έτσι είχαμε αυξημένες τσιμπιές από καλαμάρια γίγαντες και μεγάλες σουπιές.

Εντύπωση μας έκανε και το γεγονός ότι τα καρφώματα ήταν σε καίρια σημεία των πλοκαμιών των σουπιών, στοιχείο ότι είχαμε σωστά πιασίματα ακόμη και με τα μικρά πλοκάμια των σουπιών.

sumizoku-brown-seppia

Πολλές φορές σε πολυψαρεμένα μέρη τα αγκιστρώματα από τα καλαμάρια και τις σουπιές είναι πολύ επιπόλαια και συχνά ή δεν πιάνονται, ή σχίζονται τα πλοκάμια τους.

Με τις καλαμαριέρες Sumizoku Harimitsu αυτά τα πιασίματα ανήκαν στο παρελθόν, στην συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλόποδων που πιάστηκαν.

sumizoku-green-squid

Αυτό που συντελεί τα μέγιστα στην συγκράτηση δύσκολων θηραμάτων , είναι και τα άνισα αρπάδια σε όλες τις καλαμαριέρες Sumizoku. H πίσω σειρά των αρπαδιών είναι πιο μεγάλη από την μπροστινή και συγκρατεί καλύτερα τα πλοκάμια, ακόμη και σε μικρές σουπιές.

seppia-squid-harimitsu-eging

Ειδικά με τα μικρά μεγέθη των 2,5 egi, το ψάρεμα της σουπιάς με το shore eging, έγινε μια ευχάριστη ασχολία χωρίς προβλήματα. Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το εξωτερικό βαρίδι των Sumizoku Harimitsu.

Είναι αεροδυναμικό και υδροδυναμικό. Οι βολές που εκτελούνται είναι πολύ μακρινές και η πλεύση μέσα στο νερό γίνεται με ρυθμό 4-5 δευτερόλεπτα το μέτρο (4-5 sec/m), στην κλασική γωνία των 45 μοιρών,την γωνία που θέλουν τα πολύ μεγάλα (και όχι μόνο) καλαμάρια για να αρπάξουν τις καλαμαριέρες.

Τα βαρίδια τους είναι καλυμμένα με ανακλαστικό υλικό, σημείο κατατεθέν των καλαμαριέρων Sumizoku Harimitsu.

2squids-sumizoku-eging

Οι εγκοπές και ο σχεδιασμός που έχει το βαρίδι στο κάτω μέρος του , μας επιτρέπει να νιώθουμε καλύτερα την μορφολογία του βυθού, ειδικά όταν σέρνουμε την καλαμαριέρα στον πυθμένα για το ψάρεμα της σουπιάς.

Τέλος, το πανί με την πυκνή του πλέξη και την εσωτερική ταινία δείχνει αντοχή στα δαγκώματα από τα καλαμάρια-και ειδικά με το πολύ κοφτερό ράμφος της σουπιάς- δεν σχίζεται εύκολα και αυξάνει την διάρκεια ζωής της καλαμαριέρας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί βλέπουμε συχνά ακριβές καλαμαριέρες με το σώμα κατασχισμένο από τα συνεχή δαγκώματα .

harimitsu-eging-cuttlefish

Μερικές από τις πολύ αποδοτικές καλαμαριέρες της Sumizoku Harimitsu θα τις βρείτε με τους τους κωδικούς DW, MN,SS, ZN, OR, PB, MM.

Οι καλαμαριέρες Sumizoku Harimitsu δοκιμάστηκαν σε αμμουδιές, βαθιές αμμουδιές, μικτούς βυθούς, βράχια και σε λασπώδεις βυθούς .

big-squid-eging-sumizoku

Με το μεγαλύτερο προτέρημα το αποκλειστικό χρωματικό μοτίβο, έδειξαν αυξημένη αποτελεσματικότητα στο ψάρεμα των καλαμαριών και της σουπιάς , ειδικά στις συνθήκες συννεφιάς και περιορισμένης ορατότητας των νερών.

Εμείς μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, και πια η βασική γκάμα της Sumizoku Harimitsu , βρίσκεται πάντα μόνιμα στις εργαλειοθήκες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος

LUCKY FISHING

www.lucky-fishing.gr

ΤΗΛ : 2610334810 – 2610432611 – 2610910037

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.