Δοκιμή εξοπλισμού eging-Καλαμαριέρες Kiku

eging-kikujigs.jpgΔΟΚΙΜΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ EGING-ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ KIKU

Συντακτική ομάδα Carp-Matchfishing

Φωτό: Στάθης Κοτσίφης,Δημήτρης Σφαλτός

Οι καλαμαριέρες της Kiku αποτελούν μια νέα, πολύ οικονομική και αποδοτική σειρά από απομιμήσεις γαρίδας, ικανές για αξιόλογα αποτελέσματα στα ψαρέματα των καλαμαριών.

Πρόκειται για μια νέα γκάμα στον ελλαδικό χώρο, η οποία φημίζεται για την ποιότητα κατασκευής τους , σε σχέση με την τίμια τιμή τους.

Το ιδιαίτερο προσόν τους είναι τα ιριδίζοντα πανιά, οι φυσικοί χρωματισμοί και η ομαλή τους πλεύση.

 

 


 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η kiku είναι μια εταιρεία που έχει έδρα την Κίνα. Βρίσκεται εδώ και 6 χρόνια στον ελλαδικό χώρο, και εξειδικεύεται στον τομέα του eging. Συμβαδίζει απόλυτα με το δίπτυχο ποιότητα σε πολύ χαμηλή τιμή, γι 'αυτό και οι καλαμαριέρες της τυχαίνουν ιδιαίτερης οικονομικής σημασίας, στους δύσκολους καιρούς που δυανύουμε.

Οι καλαμαριέρες της Kiku διαθέτουν φωσφορίζοντα σώματα, πανιά με πολύ ιδιαίτερη δομή-πλέξη, και με μεγάλη αντοχή στα δαγκώματα. Ανάμεσα από τις πυκνές τους πλέξεις, υπάρχουν χρωματιστές ίνες, οι οποίες μόλις πέσει πάνω τους το φως δημιουργούν εγκάρσιες αντανακλάσεις και ιριδισμούς, μοναδικούς για τον τομέα της καλαμαριέρας.

eging-kiku-jigs.jpg

Το σώμα των καλαμαριέρων της Kiku είναι το κλασικό της γαρίδας egi. Το φωσφορούχο τους σώμα έχει διακριτικό φωτισμό, και εάν εφαρμόσουμε πάνω του ένα φακό uv, δούμε την διαφορά.

Ο φωσφορισμός έχει διάρκεια ζωής, πάντα ανάλογη βέβαια και με την θερμοκρασία των νερών. Στα κρύα νερά του χειμώνα, ο φωσφορισμός έχει χαμηλή διάρκεια, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις καλαμαριέρες του εμπορίου. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία και τις διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες , είναι οι αντανακλάσεις στο εξωτερικό πανί.

eging-squid.jpg

Αυτές οι αντανακλάσεις προσομοιάζουν τα λέπια των ψαριών και σε μεγάλο βαθμό, είναι υπαίτιες για τα αποδοτικά τους αποτελέσματα. Διαθέτουν αληθοφανή μάτια, φωσφορούχο σώμα, φτεράκια πλεύσης, δύο στεφάνια με κοφτερές ακίδες και εξωτερικό βαρίδι για ομαλή πλεύση. Το βαρίδι τους έχει δύο τρύπες, που εξυπηρετεί το γεγονός να βάζουμε επιπλέον μολύβια, και να νικάμε τα ισχυρά ρεύματα και τον κόντρα καιρό-αέρα.

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Τα μοντέλα που κυρίως δοκιμάσαμε, ήταν σε χρωματισμούς μπλε, κίτρινο, πράσινο , μωβ, και ένα μπλε μοντέλο με ροζ ρίγες στα πλαϊνά, στα μεγέθη των 3 egi. Παρόλο που η τιμή τους δεν αγγίζει τις ακριβές του εμπορίου, οι καλαμαριέρες της Kiku είναι πολύ καλές στην πλεύση τους και στην συμπεριφορά τους.

kikusquidjigs-eging.jpg

Έχουν ομαλή πλεύση , σταθερό ρυθμό βύθισης, περίπου στα 5 δευτερόλεπτα για τα 50-60 εκατοστά βάθους. Τα τινάγματα που κάνουμε με το καλάμι eging, δείχνουν σταθερή συμπεριφορά, και στα κάθετα jerks, όσο και στην πλάγια κίνηση με αλλαγές στην φορά της κίνησης (dart action).

eging-kikujigs.jpg

Δούλεψαν πάρα πολύ καλά σε μέρη με εξωτερικό φωτισμό, όπως στα λιμάνια και σε βράχια με μεγάλα φώτα δρόμου. Σε αφρό και μεσόνερα είχαμε τις περισσότερες συλλήψεις καλαμαριών, σημάδι ότι ο ιδιαίτερος χρωματισμός και οι ιριδισμοί δούλευαν καλύτερα με το εξωτερικό φως. Οι δύο τρύπες στο εξωτερικό βαρίδι, επιτρέπουν να βάλουμε εξωτερικά βαρίδια για να ψαρέψουμε σε κόντρα καιρούς και δυνατά ρεύματα.

kiku-squid-eging.jpg

Αποτελούν μια καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν μια ποιοτική καλαμαριέρα με λίγα χρήματα, ή για αυτούς που ψαρεύουν σε δύσκολους βυθούς και δεν θέλουν να χάνουν ακριβές καλαμαριέρες. Η Kiku με τις πρωτοποριακές της τιμές, θα είναι πάντα δίπλα στον απαιτητικό ψαρά των καλαμαριών, των σουπιών και των κεφαλόποδων γενικότερα.

kiku-jigs-eging.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

kalantzakis logo2

Δ.Γούναρη 74, Μαρούσι

ΤΗΛ: 210-8066528

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.