Δοκιμή εξοπλισμού eging: Καλάμι eging της Molix- Fioretto Essence MFE-EG-862E:

dokimi eging kalami molix fioretto essence eging rod carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού eging: Καλάμι eging της Molix- Fioretto Essence MFE-EG-862E: Ένα κόσμημα στα χέρια του eging ψαρά!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Ζάρας, Σπήλιος Νικολόπουλος

Εργονομία, πολύ λεπτή διάμετρος στα blanks, πολύ μικρό βάρος, φοβερό ζύγισμα , μεγάλη ευαισθησία και σύζευξη διαφορετικών υλικών άνθρακα/carbon, είναι οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν αυτή την σειρά καλαμιών της ιταλικής Molix. Τα καλάμια Fioretto Essence έχουν αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου στην Ιταλία και δοκιμάζονται παγκοσμίως από έμπειρους ψαράδες. Eπειδή όμως “ζηλέψαμε” λίγο, είπαμε και εμείς να δοκιμάσουμε ένα καλάμι αυτής της σειράς, ειδικά για την τεχνική του Eging και το ψάρεμα των καλαμαριών, το Molix Fioretto Essence Eging series MFE-EG-862E

Για να κατασκευαστούν αυτά τα καλάμια, χρειάστηκαν υλικά και τεχνικές από το “πάνω ράφι”! Η σύντηξη μεταξύ των καλύτερων διαδικασιών παραγωγής άνθρακα/carbon για τα blanks, η αποκλειστική τεχνολογία HMSHM, η οποία δημιουργήθηκε με την ανάμειξη και τη θωράκιση φύλλων από ανθρακόνημα HM42 διαφοροποιημένου συντελεστή, ήταν το στοίχημα για να δημιουργηθούν αυτά τα καλάμια από την Molix.

molix Fioretto Essence eging carbon carpmatchfishing

H λειτουργία της παραπάνω τεχνικής παραγωγής είναι να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά αυτών των ακατέργαστων blanks , και να δώσει επιπλέον μοναδικά χαρακτηριστικά στο καλαμι Molix Fioretto Essence Eging, για να ηγείται τεχνολογικά στην ευρωπαική αγορά. Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος από την πρώτη κιόλας βολή , ειδικά στο πέσιμο της καλαμαριέρας, όπου υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στο καλάμι και μετάδοση πληροφορίας για το ρεύμα, ένα ανεπαίσθητο χτύπημα από καλαμάρι , ακόμη και τον τύπο του βυθού. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε πάντα έλεγχο στην καλαμαριέρα μας, μεταδίδουμε τις κινήσεις μας όπως ακριβώς τις θέλουμε και γινόμαστε καλύτεροι στο ψάρεμα του καλαμαριού.

fioretto essence molix eging rod bag carpmatchfishing

Η σειρά Molix Fioretto Essence Eging series αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, τα οποία είναι εξαιρετικά ελαφριά και ανταποκρίνονται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή κατάσταση και τόπο ψαρέματος. Από την παραλία , όπου η απόσταση και η ακρίβεια είναι το κλειδί , στα βράχια , όπου χρειάζεστε ευχρηστία και δύναμη, ακόμη και από το σκάφος, που αντιμετωπίζουμε βάθος, ρεύματα και βάζουμε καλαμαριέρες με επιπλέον βαρίδια! Ναι, καλά ακούσατε, αυτά τα καλάμια ανταποκρίνονται και σε ψαρέματα από την ακτή, καί σε ψαρέματα eging από το σκάφος! Εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το Molix Fioretto Essence Eging series MFE-EG-862E, ένα καλάμι με μήκος 2,60 μέτρα, egi weight 2,5-3,5 ,και βάρος στα 125 γραμμάρια.

molix fioretto essence eging rod blanks carpmatchfishing

Η δράση του καλαμιού χαρακτηρίζεται ως regular-fast, ενώ το power του είναι medium-light.Το μήκος του στα 2,60 μέτρα είναι ικανό για πολύ μακρινές βολές, κάτι που είναι τρομερά σημαντικό, έτσι ώστε να ψαρεύουμε τις πιο απομακρυνσμένες περιοχές των καλαμαριών. Οι γραμμές του είναι λιτές και επιβλητικές σαν καλάμι. Παντρεύεται πολύ ωραία το matt ανθρακι blank του, με πράσινες λεπτομέρειες στα δεσίματα των οδηγών, και στην βάση του μηχανισμού.

Το μοναδικό σύστημα βάσης μηχανισμού του Molix Fioretto Essence ενισχύει την αίσθηση ψαρέματος και την αντίληψη των κραδασμών απευθείας στο χέρι του ψαρά. Είναι βιδωτή προς τα πάνω και ασφαλίζει τον μηχανισμό με μεγάλη σταθερότητα. Ο εργονομικός σχεδιασμός παρέχει περισσότερη ισορροπία και άνεση, ενώ παράλληλα μειώνει την κούραση στα δάχτυλα κατά τη διάρκεια πολύωρων ψαρεμάτων.

fioretto essence molix eging reel base carpmatchfishing

H ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την σύνδεση spigot.

molix fioretto essence eging spigot carpmatchfishing

Οι λαβές του Molix Fioretto Essence Eging 862E σχεδιάστηκαν για να είναι εργονομικές, λειτουργικές και ελαφριές. Κατασκευασμένες από EVA κορυφαίας ποιότητας, εξασφαλίζουν ισχυρό και ασφαλές κράτημα σε όλες τις συνθήκες ψαρέματος.

molix fioretto essence eging butt carpmatchfishing

Το καλάμι Fioretto Essence Eging 862E συνοδεύεται από δαχτυλίδια Fuji FazLite, της σειράς Κ. Πρόκειται για έναν ελαφρύ και στιβαρό οδηγό, σχεδιασμένο για χρήση με νήματα και ικανό να αντέχει σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες.

molix fioretto essence eging guides fazlite fuji carpmatchfishing 1

Η ειδική κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία «CC» (Corosion Control) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πλαισίων στήριξης του οδηγού (την στήριξη του κεραμικού Fuji), είναι επταπλάσια ανθεκτική στη διάβρωση από τα παλιά πλαίσια από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ψαρευτική δοκιμή: Από την θεωρία στην πράξη!

Σας ομολογώ ότι είχα μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω αυτό το καλάμι, γιατί μου έβγαζε μια αξιοσημείωτη “αρχοντιά”. Το matt ανθρακί blank δίνει ένα ιδιαίτερο τόνο στο μάτι, που εντυπωσιάζει με το λιτό του χαρακτήρα. Δεν έχει πάνω του “φανφάρες, χρώματα, και πανυγήρια”, κάτι που εκτιμώ πολύ στα καλάμια που επιλέγω προσωπικά.

molix fioretto essence sfaltos squid carpmatchfishing

Εργονομία και μεγάλη ποιότητα στα υλικά του, πολύ λεπτή διάμετρος στα blanks, πολύ μικρό βάρος, φοβερό ζύγισμα , μεγάλη ευαισθησία στην καλαμαριέρα, είναι πράγματα που τα είδα αμέσως και τα εκτίμησα στο eging πολύ περισσότερο! Είναι άλλωστε καλάμι από το πάνω ράφι!

fioretto essence eging rod squid carpmatchfishing

Η δράση του μου θύμησε απίστευτα ένα κορυφαίο πανάκριβο ιαπωνικό καλάμι , κάτι που δεν το περίμενα. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία του ψαρέματος, να δοκιμάζεις συνέχεια καινούρια πράγματα και να αναθεωρείς ότι δεν έχεις δει με τα μάτια σου. Εκεί είναι που λέω και γράφω ότι άμα δεν δοκιμάσεις κάτι με τα χέρια σου και δεν το δεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα και συνθήκες, δεν μπορείς να είσι βέβαιος για τίποτα. Τελικά η Molix είναι “σιγανό ποταμάκι” στο ψάρεμα...κάτι που φαίνεται στα καλά της καλάμια και στις “πονηρές” τις καλαμαριέρες τις Millerighe Evo!

molix fioretto essence squids eging carpmatchfishing

Πάμε λοιπόν στο καλάμι μας. Το έχω ψαρέψει πάνω από 5 μήνες στα καλαμάρια, και συνεχίζω γιατί μου άρεσε πολύ. Πανάλαφρο και ταυτόχρονα σωστά ζυγισμένο, κάνει άνετα πολύωρα ψαρέματα eging. Το χρησιμοποίησα με τις καλαμαριέρες της Molix , τις Millerighe Evo Natural series, και τις Vintage series. Ο μηχανισμός μου ήταν 2500 και το νήμα μου 0,6PE. To καλάμι έχει εύρος νημάτων που διαχειρίζεται σωστά από 0,3-1,6PE.

fioretto essence eging rod sf carpmatchfishing

Οι βολές του είναι υποδειγματικές και κατάφερα να φτάσω μακρινές περιοχές όταν τα καλαμάρια αποτραβιούνται πιο βαθιά. Είναι πολύ ευχάριστο στα jerks, και νιώθεις την καλαμαριέρα να ξεκολάει από τον βυθό και να κάνει πολύ ομορφη κίνηση.

molix fioretto essence eging rod squid millerighe carpmatchfishing

Οταν πιάνεται το μεγάλο καλαμάρι τα πράγματα είναι πλήρως διασκεδαστικά, αφού το καλάμι κυρτώνει πολύ ομοιόμορφα για να “πάρει”πάνω του ολά τα τραβήγματα. Δεν έκοψα ούτε ένα πλοκάμι όσο το ψάρεψα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για όλους τους ψαράδες του eging, είτε ξεκινάνε τώρα, είτε σε αυτούς που θέλουν να έχουν ένα κόσμημα στα χέρια τους!

molix fioretto essence eging rod sfaltos carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

Molix Δελφίνι-Βασίλης Ρουμπάκης
Επιλογές εξυπηρέτησης: Αγορές εντός καταστήματος · Διανομή
Διεύθυνση: Λουδοβίκου Ισόγειο 28, Πειραιάς, 18531
Τηλέφωνο: 21 0417 6692

molix delfini shop logo

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.