Δοκιμή εξοπλισμού eging: Νήμα Eginio της Oceanic-Ποιότητα στην σωστή τιμή!

dokimi eksoplismou eging nima eginio oceanic teamΔοκιμή εξοπλισμού eging: Νήμα Eginio της Oceanic-Ποιότητα στην σωστή τιμή!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Ζάρας

Η χρησιμοποίηση του νήματος στην τεχνική του eging είναι αναγκαία απ’ όλους τους ψαράδες των κεφαλόποδων, των καλαμαριών, της σουπιάς, των θραψάλων και του χταποδιού, . Οι ιδιότητες του νήματος είναι αυτές που δίνουν μια άλλη διάσταση στην τεχνική. Ένα σωστό νήμα είναι τεράστια βοήθεια, και αυτόν τον γνώμονα δοκιμάσαμε το νέο νήμα για eging της Oceanic Team, το Eginio , ένα ποιοτικό οκτάκλωνο νήμα, με τιμή μικρότερη και από τετράκλωνο!

 

 

 

Το νήμα έχει μια σειρά από βασικές και χρήσιμες ιδιότητες, όπως την μακρύτερη βολή/ρίψη, την μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με την διάμετρο, την μείωση της επίδρασης των ρευμάτων λόγω της μικρής του διαμέτρου, και την απίστευτη ευαισθησία/αίσθηση λόγω της ακαμψίας του. Επίσης, άμεση απόκριση και μετάδοση κίνησης στην καλαμαριέρα κατά την διάρκεια των jerks , άμεσο κάρφωμα την στιγμή του καρφώματος, εξαιτίας της έλλειψης ελαστικότητας ,σε σχέση με την πετονιά.

eginio oceanic braid carpmatchfishing

Το Eginio της σειράς EGIDO από την Oceanic Team, είναι ένα round profile x8 (οκτάκλωνο) νήμα κατάλληλο για την τεχνική του eging, σε ροζ χρώμα το οποίο είναι πολύ ευδιάκριτο κατά τα νυχτερινά ψαρέματα μας! Η πλέξη του είναι αρκετά σφικτή, για να πετυχαίνεται απαλότητα, αλλά και όσο το δυνατόν γίνεται πιο στρογγυλή διάμετρο. Το ροζ χρώμα είναι πολύ ευδιάκριτο, και φτάνει απλά ένα φέξιμο με τον φακό μας για να βλέπουμε που κατευθύνεται κατά την ρίψη μας.

eginio oceanic eging braid spool close carpmatchfishing

‘Εχει επιλεχθεί προσεκτικά για τα μεσογειακά Eging ψαρέματα, ενώ διαθέτει ιδιότητες που καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Πρώτη, βασική και καλύτερη ανάγκη είναι η αντοχή στα γδαρσίματα των βράχων του βυθού και δεύτερη η γρήγορη βύθιση, ώστε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τα δυνατά ρεύματα. Για την πρώτη ανάγκη δοκιμάσαμε να τρίψουμε δυνατά το νήμα σε βράχο, έτσι ώστε να δούμε την αντοχή του. Για την δεύτερη ανάγκη το ψαρέψαμε σε βαθιά νερά με δυνατά ρεύματα, έτσι ώστε να δούμε το πως στέκεται. Λόγω του βυθιζόμενου του χαρακτήρα, η πλεύση του κρίθηκε παραπάνω από ικανοποιητική.

eginio oceanic eging braid both carpmatchfishing

Η διάμετρος του σε PE , είναι αναλογικά ίδια με την ιαπωνική κλίμακα, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά λεπτό, ώστε να τυλίγεται σωστά στην μπομπίνα του μηχανισμού, να μην κάνει τούφες, να έχουμε εξαιρετική αίσθηση της καλαμαριέρας και να μας δίνει την δυνατότητα μακρινών ρίψεων!

squid eging rod oceanic eginio braid carpmatchfishing

Η κατασκευή του νήματος γίνεται στην Νότια Κορέα σε εργοστάσιο με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και ποιοτικού ελέγχου, ενώ η καρουλοποιήση του γίνεται με την μέθοδο «σπείρα-σπείρα». ,
Διατίθεται σε συσκευασία των 150m και σε δύο χρήσιμες διαμέτρους : ΡΕ #0.6 & ΡΕ #0.8. Η διατομή των 0,6 PE έχει αντοχή στα 6,6 κιλά/14,5 λίμπρες, ενώ η διατομή των 0,8 PE έχει αντοχή στα 9,2 κιλά/20,2 λίμπρες. To καρούλι του νήματος έχει μήκος στα 150 μέτρα, μια ικανή χωρητικότητα για τoυς περισσότερους μηχανισμούς που ψαρεύουν eging.

Ψαρευτική δοκιμή νήματος Eginio

Τα πράγματα στο ψάρεμα δείχνουν πολύ καλύτερα , από ότι ένα γραπτό κείμενο. Καταρχήν το Eginio της Oceanic Team είναι ένα  απαλό νήμα, πράγμα που βοηθάει πολύ στο στρώσιμο στην μπομπίνα, χωρίς πολλά βρεξίματα και μικρότερη τάση. Στην δοκιμή μας χρησιμοποιήσαμε το 0,6 PE, και το ψαρέψαμε σε “παλιό” μηχανισμό 2000.

braid eging eginio spool 1 oceanic carpmatchfishing

Θεωρώ ότι χρειάζεται μηχανισμό 2500 , για να μην μπλέξουμε με τις ορολογίες LT κτλ, που αλλάζουν τις χωρητικότητες στις μπομπίνες. Το ψαρέψαμε με το νέο καλάμι eging της Oceanic Team, το Samurai, ένα καλάμι που δημιουργήθηκε με γνώμονα την μακρινή βολή, και τις καλαμαριέρες μακρινών ρίψεων της Oceanic Team, τις Egido Cast.

squid eginio braid oceanic carpmatchfishing

Δεν είχαμε πρόβλημα με τούφες, η αίσθηση στα ρεύματα ήταν πολύ καλή, όσο και η ευαισθησία στο τσίμπημα. Η οκτάκλωνη πλέξη βοηθά στην μακρινή βολή, στην μείωση των τριβών στους οδηγούς, στην μείωση του βορύβου στο μάζεμα, και στην αίσθηση της καλαμαριέρας στα jerks.

squids eginio oceanic braid eging carpmatchfishing


Όταν βέβαια κοιτάζεις και μια ματιά στην τιμή, εκεί το χαμόγελο πάει μέχρι τα αυτιά, γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει στην ελληνική αγορά τέτοιο οκτάκλωνο νήμα , που να στοιχίζει 21,60 ευρώ!

eging oceanic eginio braid sfaltos carpmatchfishing

Καλαμάρια πιάσαμε άφθονα, βολές κάναμε υποδειγματικές, ευχαρίστηση είχαμε στα καρφώματα και στο ψάρεμα eging, τι άλλο θέλετε??? Πάρτε το να το δοκιμάσετε, όπως το πήραμε και εμείς το ψαρεύουμε ακόμη και αυτή τη στιγμή που τα διαβάζετε!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:

oceanic logo

OceanicTeam - I. & A. Κεφαλάς O.E.
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 171, Καισαριανή
Τηλέφωνο: 21 0721 9221
www.oceanicteam.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.