Korum accessory chair-Ο απόλυτος σταθμός μάχης για την τεχνική του match waggler fishing, bolognese και feeder

 korum-accessory-chair-fishes-carp-matchfishing-gr.jpgKORUM ACCESSORY CHAIR-

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ MATCH-BOLOGNESE-FEEDER ΤΕΧΝΙΚΕΣ!

Του Δημήτρη Σφαλτού


Στο ψάρεμα με την match τεχνική είναι πολύ βασικό πράγμα η σωστή και εργονομική τοποθέτηση του εξοπλισμού, ώστε όλες μας οι κινήσεις στο ψάρεμα να είναι συντονισμένες και να μην χάνεται η ώρα για μετακινήσεις.

Ειδικά στους αγώνες ψαρέματος μπορώ να πω ότι η εργονομία είναι το Α και το Ω, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος ψαρέματος.

Με βάση αυτές τις αρχές η Korum δημιούργησε μια πατενταρισμένη καρέκλα, την Korum accessory chair, μία καρέκλα η οποία παίρνει πλήθος βοηθητικών βραχιόνων στα πόδια της , για να έχουμε όλα τα εργαλεία μας δίπλα μας και σωστά τοποθετημένα.

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Η Korum accessory chair είναι μια καρέκλα η οποία με την πρώτη ματιά παραπέμπει στον εξοπλισμό για το ψάρεμα του κυπρίνου. Είναι μια καρέκλα τύπου recliner, δηλαδή η ανώτερη ποιοτικά καρέκλα με ρυθμιζόμενη σε κλίση πλάτη, για την μέγιστη εργονομία και άνεση σε πολύωρα ψαρέματα.

korum-accessory-chair-screws-carp-matchfishing-gr.jpg

 

Στο πλάι της υπάρχουν οι κλασικές μεγάλες βίδες που ρυθμίζουν την κλίση της πλάτης στο ύψος που εμείς επιθυμούμε. Η πλάτη μπορεί να βρίσκεται σε γωνία από 90 έως και 170 μοίρες. Το ύφασμά της είναι το σκληρό denier 1200, με εσωτερικό αφρώδες υλικό, για απαράμιλλη άνεση.


Διαθέτει 4 πόδια ,τα οποία είναι όλη η ιστορία αυτής της καρέκλας. Τα 4 πόδια της δεν είναι ενωμένα σε ζευγάρια και κλειδώνουν-τοποθετούνται σε γωνίες ,όπως οι κλασικές carp recliner καρέκλες, αλλά κλειδώνουν σε ορθή γωνία με τον άξονα και το επίπεδο της καρέκλας.

 

Αυτά είναι ρυθμιζόμενα σε ύψος για όλους τους σωματότυπους. Η ρύθμιση αυτή γίνεται με βίδες περίσφιξης που υπάρχουν σε κάθε πόδι της Korum accessory chair. Στο κάτω μέρος του κάθε ποδιού υπάρχει ένα πλατύ πέλμα για μεγαλύτερη σταθερότητα σε όλα τα εδάφη και για να μην βουλιάζει η καρέκλα σε λασπώδες έδαφος. Κάθε πόδι αφήνει ένα μικρό περιθώριο πάνω από την βίδα, όπου κουμπώνουν όλα τα εξαρτήματα της καρέκλας. Αυτά δεν είναι και λίγα...

korum-accessory-chair-legs-carp-matchfishing-gr.jpg


Korum-Telescopic feeder arm


Είναι ένας τηλεσκοπικός βραχίονας , που ανοίγει σε μήκος και διαθέτει στο μπροστινό του μέρος υποδοχή τύπου ''v'',με βαθύ αυλάκι, για να περνάει ανενόχλητη η πετονιά μας.

korum-side-arm-carp-matchfishing-gr.jpg

 

Είναι από τα πιο χρήσιμα εξαρτήματα της καρέκλας, καθώς χρησιμοποιείται στο match fishing, Bolognese και feeder fishing. Η κλίση του feeder arm ρυθμίζεται με βίδα σε όλα τα επίπεδα, για να τοποθετούμε το καλάμι ψηλά (feeder fishing) ή χαμηλά (match fishing-bolognese).

korum-telescopic-feeder-arm-carp-matchfishing-gr.jpg


Korum-Butt rest arm


Το εξάρτημα αυτό χρησιμοποιείται για να βάζουμε πίσω το καλάμι μας, στην προέκταση του telescopic feeder arm. Διαθέτει ένα λαστιχένιο «V», που κάθεται το καλάμι μας και ασφαλίζει για να είναι σε οριζόντια θέση.

korum-butt-rest-arm-carp-matchfishing-gr.jpg


Korum-side tray


O πλαϊνός δίσκος είναι ένα εξάρτημα που όπως και όλα τα υπόλοιπα κουμπώνουν πάνω στα πόδια της Korum accessory chair. Χρησιμοποιείται για να έχουμε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα-εργαλεία δίπλα μας, όπως κουτί με δόλωμα, μαλάγρα, σφεντόνα, απαγκιστρωτές, κινητό, καφές κτλ.

korum-side-tray-carp-matchfishing-gr.jpg


Korum-brolly arm


Χρήσιμο εξάρτημα το οποίο κουμπώνει στο πίσω μέρος της καρέκλας ,διαθέτει μια τρύπα από την οποία περνάει το κοντάρι της ομπρέλας και ασφαλίζει. Έτσι μπορούμε να ψαρεύουμε και μέσα στον ήλιο, χωρίς πρόβλημα. Η Korum διαθέτει στην γκάμα της και ομπρέλες ψαρέματος, οι οποίες είναι συμβατές με το εξάρτημα brolly arm, αν και γενικά καλύπτει όλες τις ομπρέλες .

korum-brolly-arm-carp-matchfishing-gr.jpg

 

Υπόλοιπα εξαρτήματα


Τα παραπάνω εξαρτήματα είναι τα πιο βασικά και τα πιο κοινώς χρησιμοποιούμενα από την παγκόσμια κοινότητα των match ψαράδων. Υπάρχει επίσης το groundbait bowl, ένα δοχείο για να τοποθετούμε την μαλάγρα δίπλα μας, και είναι πολύ χρήσιμο για το match fishing-bolognese-feeder fishing.

korum accessory chair

 

Υπάρχουν τα πλαϊνά στηρίγματα για τα χέρια , το korum accessory arm kit,με τα οποία η καρέκλα αποκτά στηρίγματα και παύει να είναι ανοικτή. Τέλος υπάρχει προέκταση για 2 καλάμια feeder , η οποία έχει και τρίποδα στήριξης , το X-T feeder tripod arm.


Η καρέκλα διαθέτει στην βασική της έκδοση ιμάντα μεταφοράς, και κλείνει όπως οι κλασικές καρέκλες carp. Τα πόδια γυρίζουν προς την πλάτη και ασφαλίζουν πίσω της. Γυρίζοντας και τα πέλματα, η καρέκλα γίνεται ένα μεγάλο ορθογώνιο, και χωρά άνετα στα πορτ-παγκαζ των αυτοκινήτων, ακόμη και των μικρών . Το βάρος της είναι στα 6 κιλά.

korum-accessory-chair-orthia-carp-matchfishing-gr.jpg


ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ


Την καρέκλα Korum accessory chair την έχω στην κατοχή μου πάνω από 2 χρόνια, και μπορώ να πω ότι με έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα, κυρίως στην οργάνωση του εξοπλισμού και στην άνεση σε όλη την διάρκεια του ψαρέματος.

Είναι βασικό προσόν να έχεις όλα τα πράγματα δίπλα σου ,σωστά τοποθετημένα και να μην ψάχνεις σε τσάντες και τσαντάκια να βρεις ότι σου χρειάζεται κάποια δεδομένη στιγμή. Το καλάμι έχει την σωστή θέση κάθε φορά, μπορούμε να το έχουμε όσο ψηλά ή χαμηλά θέλουμε ,ακόμη και να βυθίσουμε την μύτη μέσα στο νερό, πράγμα που επιβάλλεται στο match fishing.

KORUM-ACCESSORY-CHAIR-1-CARP-MATCHFISHING-GR.jpg


Έχει απίστευτη άνεση, σήμα κατατεθέν όλων των καρεκλών που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα του κυπρίνου, εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε ψαράς που ασχολείται με το ψάρεμα του κυπρίνου, μπορεί να αποκτήσει μία από τις πιο άνετες πολυμορφικές καρέκλες της αγοράς και να την έχει για πάρα πολλά χρόνια. Η ποιότητα κατασκευής της είναι πολύ καλή, και το αποδεικνύει η ίδια η εταιρεία Korum , με τις άπειρες πωλήσεις του προϊόντος, εδώ και μια δεκαετία περίπου, που εμφανίστηκε η accessory chair.

korum-accessory-chair-port-carp-matchfishing-gr.jpg


Προσωπικά η καρέκλα αυτή είναι αναπόσπαστο μέρος του εξοπλισμού στα ψαρέματα του κυπρίνου, ενώ με τα κατάλληλα πρόσθετα αξεσουάρ μεταμορφώνεται σε ένα «πολεμικό» σταθμό μάχης για τις τεχνικές του match,feeder και Bolognese. Μπορεί να μην γίνεται τόσο πτυσσόμενη όσο οι απλές πάνινες καρέκλες, αλλά πιστέψτε το όλο πακέτο είναι πολύ ελκυστικό.

Είναι πάρα πολύ χρήσιμη σε όσους ασχολούνται με τους αγώνες ψαρέματος, καθώς σε γλιτώνει από το να έχεις το μεγάλο καρεκλάκι για το pole fishing-roubassiene, το οποίο είναι ογκώδες, βαρύ και δύσκολο στην μεταφορά του. Με μια καρέκλα γλιτώνουμε πολύ χώρο στα ψαρευτικά μας εργαλεία, αφού δεν χρειάζονται επιπλέον βάσεις στήριξης για τα καλάμια μας.

 korum-accessory-chair-fishes-carp-matchfishing-gr.jpg


Εκεί που είναι η απόλυτη ευχαρίστηση είναι στα ψαρέματα του match fishing,διότι έχω όλα τα πράγματα δίπλα μου, καλάμι, απόχη, δόλωμα, μαλάγρα, σφεντόνα, απαγκιστρωτή, ψαρεύω με απόλυτη άνεση, και δεν κάνω άσκοπες μετακινήσεις. Είναι ότι πρέπει για ψάρεμα σε λιμάνια, προβλήτες, μεγάλους κυματοθραύστες, ντόκους και στρωτά βράχια.

korum-accessory-chair-rest-carp-matchfishing-gr.jpg


Είναι ένα πρωτότυπο, πατενταρισμένο προϊόν από την Αγγλική Korum, δεν υπάρχει παρόμοια στο εμπόριο, είναι πάρα πολύ αξιόπιστη και κατασκευασμένη από ελεγμένα ποιοτικά υλικά, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Πρόκειται για μία «must» αγορά ,που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους θέλουν να λένε ότι ασχολούνται σοβαρά με τις τεχνικές του match fishing,Bolognese και feeder fishing, τόσο σε ερασιτεχνικό-ψαρευτικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

KORUM-ACCESSORY-CHAIR-CARP-MATCHFISHING-GR.jpg


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

FISHINGTIME


ΤΗΛ 210-9514529
www.fishingtime.gr e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.