Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού match-spinning-eging-Μηχανισμός της Dragon Fishmaker 2 FD 1125i

dragon-fishmaker-logo-carp-matchfishing.grΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ SPINNING-MATCH-- FISHMAKER 2 FD 1125i ΤΗΣ DRAGON

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

O μηχανισμός  Fishmaker 2 FD 1125i της Dragon, αποτελεί την ακριβότερη και την καλύτερη έκδοση της νέας σειράς μηχανισμών Fishmaker.

Υψηλή ποιότητα, με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη και ρηχή μπομπίνα, με μικρό αναλογικά άκαμπτο σώμα που δίνει 30% μακρύτερο πέταγμα, 20% περισσότερο τύλιγμα πετονιάς/νήματος σε κάθε περιστροφή και 100% απόδοση φρένων με το μικρότερο δυνατό βάρος.

 

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 

Ο Fishmaker 2 είναι ένας εντελώς νέος και πρωτότυπος μηχανισμός  ψαρέματος, σχεδιασμένος ειδικά από τα μέλη της ομάδας μας ''Team Dragon'', με πρότυπο ένα μηχανισμό απαλλαγμένο από ελαττώματα ,για τις τεχνικές spinning  και match fishing, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αξιώσεις και στο eging.

 dragon-fishmaker2-carp-matchfishing.gr

To τεχνικό επιτελείο της Team Dragon αποφάσισε να δημιουργήσει μηχανισμούς μπροστά από τις μέχρι σήμερα αντιλήψεις και ανάγκες, στις συγκεκριμένες τεχνικές spinningκαιmatch. «Στο επίκεντρο των στόχων μας ήταν να οικοδομήσουμε ένα μηχανισμό με τη μέγιστη διάμετρο μπομπίνας, με ένα σχετικά μικρό αλλά πολύ ισχυρό και εύρωστο σώμα, καθώς και κίνηση που θα επιτρέπει την αναδίπλωση μεγάλου τμήματος της πετονιάς/νήματος (80cm) ανά περιστροφή της μανιβέλας, με σχετικά αργή ταχύτητα (Gear ratio 1.4:4) η οποία έχει μεγάλη επίδραση στην δύναμη την άνεση αλλά και την αντοχή των τμημάτων του μηχανισμού.» Αυτή είναι η δήλωση των σχεδιαστών του μηχανισμού Fishmaker 2 της Dragon, και δεν έχουν άδικο.

dragon-fishmaker2-front-carp-matchfishing.gr

Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι η σημαντική βελτίωση της ρίψης (έως +30%), η καλή ευθυγράμμιση της πετονιάς, και η αξιόλογη λειτουργία/ακρίβεια και δύναμη των φρένων.

Για τη δημιουργία της σειράς Fishmaker 2 FD 1125i χρησιμοποιήθηκαν υψηλής ποιότητας υλικά, συμπεριλαμβανομένων των ρουλεμάν που παράγονται στην Ιαπωνία και τη Γερμανία καθώς και μηχανικά κομμένα γρανάζια μετάδοσης (κατηγορίας HEG-High Efficiency Gear), ενσωματωμένα σε ένα άκαμπτο πλαίσιο στήριξης, γεγονός που καθιστά τους μηχανισμούς αυτούς ικανούς να ανταποκρίνονται σε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, να δουλεύουν απροβλημάτιστα και να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους υψηλή άνεση στη διάρκεια της ''μάχης'' με ένα μεγάλο ψάρι.

dragon-fishmaker2-rod-carp-matchfishing.gr

 

Με τα υλικά και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, τα Fishmaker 2 FD 1125i δεν είναι μόνο ελαφρύτερα και πιο δυνατά, αλλά και πιο ανθεκτικά με κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό βάρος και την αντοχή στον χρόνο !

 Μερικά από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι:

 

 •          Προηγμένη τεχνολογία με χαραγμένο άξονα για κίνηση της μπομπίνας (Wormshaft sytem) με τέλειο στρώσιμο της πετονιάς.
 •          10 +1 ανοξείδωτα ρουλεμάν Ιαπωνίας.
 •          Ακαριαία αντιεπιστροφή, Infinity anti-reverse system.
 •          Υψηλής απόδοσης μετάδοση κίνησης με ατσάλινα γρανάζια υψηλής ποιότητας:HEG-High Efficiency Gear.
 •         Μεταλικό χερούλι, αριστερά/δεξιά, μηχανικής επεξεργασίας με εργονομική λαβή που βιδώνει με τη φορά του γυρίσματος. H διαφορά με τον Fishmaker 1 είναι ότι το χερούλι του είναι          ένα εκατοστό μεγαλύτερο, για καλύτερη ροπή κίνησης.
 •          Ακριβείας κούμπωμα του Pick-up και ενισχυμένο ατσάλινο σύρμα με επικάλυψη τιτανίου!
 •          Αnti-twist line roller με μικρό ανοξείδωτο ρουλεμάν και επικάλυψη τιτανίου.
 •          Ακριβείας μπροστά φρένα πολλαπλών δίσκων μεγάλης διατομής με μικρορύθμισεις. Στον Fishmaker 2 οι πολλαπλοί δίσκοι των φρένων είναι κατασκευασμένοι από carbon!!!
 •          Δύο μπομπίνες ενισχυμένου αλουμινίου, Duraluminium, με τρία στάδια κατασκευής και κωνικά ''χείλη'' (V shaped), με επικάλυψη τιτανίου και διαφορετική χωρητικότητα:1130i, Ρηχή           0.22/150-Βαθιά 0.30/150.
 •          Τέλειο αντικραδασμικό σύστημα ελεγμένο με computer : Dynamic balance SBS.
 •          Ελατήρια από ανοξείδωτο ατσάλι.
 •          Ελαφρύ και δυνατό σώμα και ρότορας κατασκευασμένα από σκληρό γραφίτη.
 •          Λεπτός σχεδιασμός.
 •          5 χρόνια εγγύηση.
 •          Βάρος 277 γρ για το μοντέλο 25 και 287 για το 30.
 •          Διατίθεται σε μέγεθος 25 και 30.

 

 

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ/ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Με την πολύχρονη εμπειρία της χρησιμοποίησης του προγενέστερου μοντέλου fishmaker FD 1125i, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η βελτιωμένη έκδοση του , θα είναι ακόμη καλύτερη. Ο σχεδιασμός του μου επέτρεπε να τον χρησιμοποιήσω σε πλήθος τεχνικών, που ξεκινούσαν από το match fishing, και έφταναν μέχρι το spinning με σκληρά τεχνητά, spinning με σιλικονούχα δολώματα, eging για καλαμάρια και σουπιές, ακόμη και σε ψάρεμα θραψάλων σε βάθη που έφταναν και τα 150 μέτρα!

 lavraki-fishmaker-spinning-carp-matchfishing.gr

Στο match fishing, η σχεδίαση του fishmaker 2 FD 1125i με την μεγάλη μπομπίνα , βοηθάει στις μακρινότερες βολές, αφού σπάνια συναντάς τέτοιο μέγεθος μπομπίνας σε μηχανισμούς σχεδιασμένους για την εν λόγω τεχνική.

Τα μπροστινά φρένα είναι σίγουρα πιο αξιόπιστα από τα πίσω, λόγω των μεγαλύτερων και ισχυρότερων πολλαπλών δίσκων. Εδώ το μέγεθος των δίσκων από άνθρακονήματα/carbon, δίνει περισσότερες και πιο αξιόπιστες μικρομετρικές ρυθμίσεις , από οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό της κατηγορίας του (μοντέλο 25)!

 

dragon-fishmaker2-kefalos-carp-matchfishing.gr 

Μπορεί να μας δώσει πιο γρήγορες ανακτήσεις πετονιάς, ανάκτηση μεγαλύτερων φορτίων , άρα και ψαριών. Το μοντέλο αυτό χαρακτηρίζεται σαν «εργάτης», αφού η δύναμη ανάκτησης είναι πού μεγάλη. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε μέρη που έχει εμπόδια ο βυθός, σε λιμάνια με σχοινιά, ντέματα κτλ. Επίσης μας δίνει την δυνατότητα γρήγορης ανάκτησης της αρματωσιάς κοντά σε δύσκολα μέρη.

lavraki-fishmaker-spinning-fish-carp-matchfishing.gr 

Στο spinning γενικότερα μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Οι βολές είναι μακρινές, οι ανακτήσεις γρήγορες, και λόγω ταχύτητας το μάζεμα της πετονιάς ή του νήματος είναι άμεσο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό πάρα πολύ χρήσιμο και βασικό στο ψάρεμα με σιλικόνες, γιατί χρειαζόμαστε ένα γρήγορο μηχανισμό για να μαζεύει τα μπόσικα του νήματος, ανάμεσα στα βίαια και συνεχή τινάγματα!

Πολλοί μηχανισμοί της αγοράς δεν μπορούν να χειριστούν καλά ένα νήμα, δεν έχουν επαρκές και ομοιόμορφο στρώσιμο, με συνέπεια τα ακριβά νήματα να καταπονούνται , να βερινιάζουν και να γίνονται τούφες στα πετάγματα! Επιπλέον η μεγάλη χωρητικότητα της δεύτερης μπομπίνας είναι ένα μεγάλο ατού για να χρησιμοποιείται αρκετό μήκος νήματος , όπου απαιτείται.

labraki-fishmaker2-carp-matchfishing.gr 

Η τεχνική του eging χρειάζεται ένα μηχανισμό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ,που αναφέραμε στο ψάρεμα με τα σιλικονούχα δολώματα. Ο fishmaker 2 FD 1125i ανταποκρίνεται άψογα και σε αυτή την τεχνική ψαρέματος, αφού μαζεύει πολύ γρήγορα τα μπόσικα του νήματος που δημιουργούνται από τα συνεχή τινάγματα της καλαμαριέρας.

Οι  βολές είναι επίσης μακρινές, σημείο κλειδί για να φτάσουμε με την λιγότερη δύναμη τις μακρινές ζώνες που τρώνε τα καλαμάρια. Η κίνηση του μηχανισμού είναι πολύ απαλή, συνέπεια της καλής κατασκευής και των ποιοτικών ιαπωνικών ρουλεμάν. Τα φρένα είναι γραμμικά, και όταν κάποιο μεγάλο καλαμάρι χρειάστηκε φρένα, ο Fishmaker 2 τα έδωσε χωρίς κολλήματα, και έτσι τα καλαμάρια ή οι σουπιές δεν κόβανε τα πλοκάμια τους.

eging-squids-fishmaker-carp-matchfishing.gr 

Εκεί που πραγματικά ο μηχανισμός με έβγαλε ασπροπρόσωπο, ήταν στο ψάρεμα μεγάλων θραψάλων, μία τεχνική ψαρέματος που λόγω όγκου και βάρους θηραμάτων, απαιτεί μεγάλη δύναμη ανάκτησης, αξιόπιστα φρένα, και γρήγορη επαναφορά. Μερικά θράψαλα με βάρος που ξεπερνούσαν τα 2-3 κιλά, καρφώθηκαν σε βάθος 150 μέτρων.

Ο μηχανισμός Fishmaker τα ανέβασε στο σκάφος χωρίς προβλήματα και με αξιώσεις, εάν αναλογιστούμε το μικρό μέγεθος του μηχανισμού. Ήταν ένα ακραίο τεστ ομολογουμένως, που είχε γίνει και στο παρελθόν και με το προηγούμενο μοντέλο του fishmaker 1!

eging-flying.squid-carp-matchfishing.gr

Έχω 3 χρόνια που ψαρεύω τον πρώτο fishmaker της Dragon, που είχε βγει στο εμπόριο, με πολύ καλές εντυπώσεις. Τα ψάρια που πιάστηκαν ήταν μεγάλα λαβράκια, κέφαλοι, τσιπούρες, μεγάλα μελανούρια, ενώ δεν έλειπαν τα καλαμάρια , τα θράψαλα, οι σουπιές,  και άλλα πολλά .

Με τον νέο βελτιωμένο Fishmaker 2 FD 1125i , τόσο στα καλύτερα ρουλεμάν, όσο και στις βελτιώσεις στους δίσκους των φρένων carbon, την αύξηση του μήκους της χειρολαβής , τα ψαρευτικά δρώμενα διαθέτουν νέο αέρα!

dragon-fishmaker-logo-carp-matchfishing.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

logo rizoulis4

Rizoulis sport fishing center

www.rizoulis.gr

Τηλ -2494022764

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.