Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού match: Καλάμι Combat power match της Dragon/Mega baits

combat-power-match-rod-sargos-dragon-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού match: Καλάμι Combat power match της Dragon/Mega baits

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

Ένα ποιοτικό καλάμι match, είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε απαιτητικές καταστάσεις, όπου η δύναμη είναι μονόδρομος για την σύλληψη μεγάλων, απαιτητικών και δύσκολων θηραμάτων.

Με βάση αυτόν τον κανόνα έγινε η παρακάτω ψαρευτική δοκιμή που θα δείτε στο site www.carp-matchfishing.gr.

Δοκιμάσαμε λοιπόν σε πραγματικές συνθήκες ψαρέματος το Combat power match της Dragon, ένα καλάμι που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει το best seller Destiny match της ίδιας εταιρείας.

 

 

 


H Dragon είναι μια εταιρία, που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην παραγωγή ποιοτικών εργαλείων ψαρέματος. Καλύπτει όλες τις παράκτιες τεχνικές ψαρέματος, έχει μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα του spinning, light spinning, feeder αλλά και σε πολλές εξειδικευμένες τεχνικές , όπως το match fishing. Με αφετηρία το ψάρεμα των γλυκών νερών , η Dragon αποτελεί μια αξιόπιστη εταιρία της Ευρώπης, που κάνει πάντα σταθερά βήματα στην χώρα μας.

dragon-quality-control-carpmatchfishing

H Dragon , εξοπλίζει όλα της τα ποιοτικά καλάμια με blanks από την Ιαπωνική Torey, ένα κολοσσό στην κατασκευή καλαμιών παγκοσμίως. Πλέον καλύπτει αρκετές μοναδικές καινοτομίες στα υλικά των καλαμιών , όπως το light weight system.
Το τρίσπαστο καλάμι που δοκιμάσαμε οναμάζεται Combat power match, προορίζεται για τις match τεχνικές και ειδικά για το waggler match fishing.

dragon-combat-match-3-sections-carpmatchfishing

Πάνω στο λογότυπο του καλαμιού θα δείτε την Dragon και την Mega Baits, με την τελευταία να σημειώνονται τα πιο εξεζητημένα τεχνολογικά μοντέλα της. Η τεχνογνωσία της Μega Baits έχει ενσωματωθεί στο Combat power match, και το κάνει ικανό να ψαρέψει με τις μεγαλύτερες αξιώσεις σε όλα τα περιβάλλοντα.

dragon-combat-match-rod-case-carpmatchfishing

Κατασκευασμένο από ποιοτικές ίνες άνθρακα υψηλής συνοχής, το Combat power match της Dragon αποκτά στιβαρότητα, δύναμη και μικρό βάρος. Όπως προείπαμε η Dragon μέσω της Toray χρησιμοποιεί ανθρακονήματα τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με το χαρακτηριστικό του light weight system.

dragon-combat-power-match-light-weight-system-carpmatchfishing

Αυτό σημαίνει ότι στα ανθρακονήματα που απαρτίζουν τα στελέχη του Combat power match της Dragon έχει χρησιμοποιηθεί ειδική τεχνολογία, υπάρχει λιγότερη ρητίνη στα φύλλα του άνθρακα, τα μόρια τους έρχονται πιο κοντά, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος των blanks να είναι πολύ μικρότερο.

dragon-power-combat-match-carpmatchfishinggr 

Επίσης επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ομοιογένεια στα μόρια του άνθρακα που απαρτίζουν το blank του καλαμιού, στοιχίζονται ομοιόμορφα, το taper του καλαμιού αποκτά την καλύτερη δυνατή κωνικότητα, και εμείς έχουμε την καλύτερη συμπεριφορά στο ψάρεμα με την match τεχνική.

Το Combat power match της Dragon ζυγίζει μόνο 220 γρ στα 4,20 μέτρα μήκους. Η βάση του μηχανισμού, είναι κατασκευασμένη από την Dragon, και μπορεί να ασφαλίσει με μεγάλη στιβαρότητα μηχανισμούς από 1000-2500 σε μέγεθος.

dragon-combat-power-match-reel-seat-carpmatchfishing

Όλοι και οι 14 οδηγοί του καλαμιού είναι φτιαγμένοι από το υλικό sic, για μείωση των τριβών των λεπτών πετονιών του match fishing.To μήκος του Combat power match της Dragon είναι 4,20 μέτρα , το casting weight 25 gr, ζυγίζει 220 γραμμάρια και το μήκος μεταφοράς του είναι 1,47 μέτρα. Οι ενώσεις των 3 στελεχών γίνονται με spigot σύνδεση.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα περισσότερα καλάμια της Dragon πολλαπλών τεμαχίων, είναι ότι αναγράφουν σε κάθε στέλεχος το όνομα του καλαμιού, για να μπορούμε να ευθειάσουμε τους οδηγούς, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας/σκοταδιού. Η γραμματοσειρά αυτή βρίσκεται πάντα στην ίδια ευθεία με τους οδηγούς.

dragon-combat-power-match-spigot-carpmatchfishing

Οι οδηγοί του είναι στην πλειοψηφία τους μονής γέφυρας, καλυμμένη με εποξική κόλλα δύο συστατικών, ενώ ο πρώτος μεγαλύτερος οδηγός είναι διπλής γέφυρας(13+1).

dragon-combat-power-match-quides-carpmatchfishing

dragon-combat-power-match-guide-single-carpmatchfishing 

Το μήκος των οδηγών στο Combat power match της Dragon έχει μελετηθεί με τέτοιο τρόπο, για να κρατούν απόσταση από το blank και να μην κολλάει η πετονιά πάνω στο καλάμι, ιδίως όταν η ατμόσφαιρα δεν έχει πολύ υγρασία.

dragon-combat-power-match-rod-all-quides-carpmatchfishing

To Combat power match της Dragon έχει πολύ όμορφα και διακριτικά χρώματα σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου, ενώ η θήκη μεταφοράς του είναι κόκκινη. Το καλάμι έχει επιπλέον και ενσωματωμένο bait clip, αμέσως μετά την βάση του μηχανισμού.

dragon-combat-match-bait-clip-carpmatchfishing

Τέλος ,η λαβή του είναι καλυμμένη από υλικό eva , σε συνδυασμό με φελλό, με αγωνιστική κάλυψη για μεγαλύτερη σταθερότητα. H μαύρη τάπα του είναι κλειστού τύπου για να προστατεύει το καλάμι από χτυπήματα όταν το ακουμπάμε όρθιο στο έδαφος.

dragon-combat-power-match-butt-carpmatchfishing

Test ψαρέματος

Το Combat power match της Dragon δοκιμάστηκε από την αρχή σε ψάρεμα σαργού με δολώμα προνύμφη μύγας , από απότομα βράχια. Αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως σε απαιτητικό περιβάλλον, για να δοκιμάσουμε τα υλικά κατασκευής και τον τρόπο δράσης του.

dragon-combat-power-match-nanolite-reel-rocks-carpmatchfishing

Εφοδιάστηκε με μια 0,16 χιλ κόκκινη βυθιζόμενη πετονιά της Dragon, την Maxima match and feeder και τον πολύ αξιόπιστο και καταξιωμένο μηχανισμό σε κόκκινες αποχρώσεις με μπροστινά φρένα της Dragon, τον Nano-Lite 1500.

dragon-nanolite-reel-matchfishing-carpmatchfishing

Το ελαφρύ καλάμι σε συνδυασμό με τον μικρό μηχανισμό δεν κουράζει τον χρήστη, ενώ κάνει ένα αξιόπιστο ζυγισμένο σύνολο.O μηχανισμός με τα αξιόπιστα carbon φρένα του, το πολύ χαμηλό βάρος, την υβριδική του μπομπίνα με ανθρακονήματα , την μανιβέλα από carbon και αλουμίνιο, την γρήγορη ανάκτηση και τα χρώματα σε μαύρο-κόκκινο, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο του Combat match της Dragon.

dragon-nanolite-reel-spool-carpmatchfishing

Ο μηχανισμός Nano-Lite 1500 έχει γίνει αποκλειστική δοκιμή στο site μας και μπορείτε να δείτε την αναλυτική ψαρευτική του δοκιμή στο ακόλουθο link:

dragon-nano-lite-reel-carpmatchfishing

Θα ήθελα όμως να εστιάσω περισσότερο στα χαρακτηριστικά του Combat power match της Dragon, που του χαρίζουν την ιδιαιτερότητα.To καλάμι αυτό φτιάχτηκε για να αντικαταστήσει το πολύ επιτυχημένο Destiny match της Dragon, ένα καλάμι πραγματικό best seller, οπότε οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και λογικές.
Έχει πολύ μεγάλη δύναμη επαναφοράς και μπορεί εύκολα να γυρίσει ένα μεγάλο ψάρι, πάντα με τις ανάλογες πετονιές. Η δράση του είναι fast, πετυχαίνει πολύ καλά και δυνατά καρφώματα με άμεσο τρόπο, χωρίς να τερματίσει το καλάμι την συνολική του δράση.

 dragon-combat-match-action-carpmatchfishing

Παρόλο όμως που είναι fast , σε πολύ υψηλά φορτία παρουσιάζει προοδευτική κύρτωση του ενδιάμεσου τμήματος, κάτι που μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη δύναμη επαναφοράς όταν αυτό απαιτηθεί από τον ψαρά. Αυτή η συμπεριφορά έχει σχέση με την ειδική τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί στο καλάμι, και συνεισφέρει τα μέγιστα και το light weight system.

Το casting weight του που φτάνει τα 25 γρ, μας δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε με μεγαλύτερους φελλούς, να το ψαρέψουμε σε δυνατούς καιρούς, ακόμη και με μεγάλα ζωντανά δολώματα( πάντα στα πλαίσια του match fishing).

combat-power-match-rod-sargos-dragon-carpmatchfishing

Το καλάμι όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πολύ λεπτές πετονιές, έως και 0,14 χιλ μάνα , γιατί έχει αυτή την πολύ ιδιαίτερη δράση. Επίσης οι 14 οδηγοί διαμοιράζουν σωστά την τάση της πετονιάς, χωρίς προβλήματα μείωσης της δύναμης της και καταπόνηση. Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο ψάρεμα με μεγάλους σαργούς και αυλιάδες, και μου έκανε εντύπωση ότι έβγαιναν έξω φανερά κουρασμένοι και εξουθενωμένοι.

Σε μερικά ψάρια τολμήσαμε να τα σηκώσουμε και χωρίς απόχη, προκειμένου να φτάσουμε τα υλικά στα όριά τους. Ακόμη και εκεί δεν είχαμε πρόβλημα, με ψάρια της τάξης των 300-400 γραμμαρίων.

dragon-combat-ppower-match-fin-sargos-carpmatchfishing

Παρόλο που έχει μεσαίο casting weight ,η δράση κορυφής το κάνει αξιόμαχο σε περιπτώσεις που χρειάζεται δύναμη, ξεκόλλημα του ψαριού από τον βυθό και γρήγορη μάχη. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους άπειρους αλλά και από τους πιο έμπειρους ψαράδες.

dragon-power-match-combat-3-sargoi-carpmatchfishing

Είναι επίσης ένα τίμιο καλάμι για να ξεκινήσει κανείς την ενασχόλησή του με το match fishing, ειδικά για αυτούς που χρειάζονται πρώτα μια προσαρμογή με πιο αξιόπιστα εργαλεία. Συμπερασματικά είναι ένα ποιοτικό , τίμιο εργαλείο , που μπορεί να χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στους ψαράδες που θέλουν να ασχοληθούν με το match fishing.

 sargos-sfaltos-dragon-combat-power-match-carpmatchfishing

Χαρακτηριστικά καλαμιού


Μοντέλο- Combat power match 420

Eταιρία-Dragon

Υλικά κατασκευής-Νanocarbon υψηλής συνοχής (HM)-light weight system

Βάρος-220 γρ

Στελέχη-3 Μήκος-4,20 μέτρα

Μήκος μεταφοράς-1,47 μέτρα

Casting weight-25 gr

Οδηγοί- sic μονής(13) και διπλής γέφυρας(1)

Δράση-δράση κορυφής-fast action

Βάση στήριξης μηχανισμού- βιδωτή αγωνιστικού τύπου

 

dragon-logo-carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

logo-rizoulis4

 Rizoulis sport fishing center

 Τηλ 24940-22764

 www.rizoulis.gr

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.