Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού match fishing: Waggler φελλοί από την Ck Fishmania Floatline-Carp-Matchfishing

felloi-ds-wagglers-fishmania-floatline-sfaltos-matchfishing-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Match Fishing: Waggler floats από την Ck Fishmania Floatline/www.carp-matchfishing.gr
Του Δημήτρη Σφαλτού
Οι Waggler φελλοί είναι το σήμα κατατεθέν της match τεχνικής. Είναι οι εξειδικευμένοι φελλοί που προσφέρουν μακρινή βολή, σταθερότητα στο νερό και την μέγιστη ευαισθησία.

Στην σημερινή μας δοκιμή θα δείτε τους εξειδικευμένους waggler φελλούς από την εταιρία Ck Fishmania Floatline, που κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στην ελληνική αγορά.

Η δοκιμή αυτή επίσης θα αναδείξει πολλά μυστικά για τους waggler φελλούς, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όλους τους match anglers.

 

Match fishing χωρίς τον καθαρόαιμο waggler φελλό δεν νοείται σε καμία περίπτωση. Η εταιρία Ck Fishmania Floatline με έδρα την Κύπρο, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα από τους βασικούς waggler φελλούς, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και μοναδικές ιδιότητες.

Στα βασικά της μοντέλα για την τεχνική του match fishing περιλαμβάνεται ένας straight, ένας bodied και ένας bodied predator waggler.

all-wagglers-fishmania-straight-bodied-predator-carpmatchfishing

Straight waggler float:

 

Ο straight waggler φελλός της Ck Fishmania Floatline είναι ένας μολυβωμένος ίσιος (straight και όχι stick) φελλός, κατάλληλος για ψάρεμα σε ήρεμα νερά και ήπια ρεύματα. Λόγω του σχήματός του έχει μεγάλη ευαισθησία στο τσίμπημα, ενώ το διάφανο σώμα του τον κάνει πολύ διακριτικό για ψάρεμα σε επιφάνεια και μεσόνερα.

straight-wagglers-carpmacthfishing

Ανήκει στην κατηγορία των crystal wagglers, που περιλαμβάνει φελλούς με διάφανο σώμα ,για διακριτικότητα στο ψάρεμα με την match τεχνική. Διαθέτει ανοξείδωτο περιστρεφόμενο κρίκο στο κάτω μέρος του για να συνδέεται με την παραμάνα, ο οποίος δεν ταλαιπωρεί με στριψίματα τις λεπτές πετονιές.

Έχουμε δει στατιστικά σε πολλά ψαρέματα με φελλούς με σταθερό κάτω κρίκο, αυξημένα στριψίματα, βιρινιάσματα και κοψίματα της λεπτής μάνας.

straight-waggler-krikos-fishmania-carpmatchfishing

Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από διαφανές πολυμερές πλαστικό με μεγάλη αντοχή , κατάλληλα στεγανοποιημένο με εποξική κόλλα,για να μην παίρνει νερά στον εσωτερικό του χώρο και χάνει την πλευστότητα και το ζύγισμα του.

Η κεραία του είναι αποσπώμενη, ενώ έχει δύο χρώματα , κόκκινο φωσφορούχο και κίτρινο ,για να ταιριάζει σε πολλαπλές καιρικές συνθήκες ορατότητας( πρωί έως σούρουπο).

straight-waggler-antenna-fishmania-carpmatchfishing

 

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί δεν χρειάζεται να κουβαλάμε διαφορετικού χρώματος κεραίες για να τις ταιριάξουμε στις ανάλογες καιρικές εξωτερικές συνθήκες. Η κεραία αφαιρείται και μπαίνει χημικό φως sialum 4,5 mm, για νυχτερινό ψάρεμα.

Η εταιρεία Ck Fishmania Floatline διαθέτει sialum με ογκώδη κορυφή (σαν σπίρτο) ,για μεγαλύτερη ορατότητα σε δύσκολες βραδινές καιρικές συνθήκες.

wagglers-sialum-big-fishmania-carpmatchfishing

Ο straight waggler παρουσιάζει μια μοναδική καινοτομία, διαθέτει δυο ενσωματωμένα στο σώμα του φελλού εξωτερικά κρικάκια, από όπου μπορεί να περάσει συρόμενα η πετονιά.

Με αυτόν τον τρόπο ο φελλός μετατρέπεται σε απλό ίσιο συρόμενο, κάτι που τον κάνει πολύ χρήσιμο σε ψαρέματα με την τεχνική του bolognese ή του απίκο, με την προσθήκη ενός στόπερ για την ρύθμιση του εκάστοτε βάθους. Επιπλέον εαν περάσουμε την πετονιά δύο φορές από το κρικάκι, ο φελλός μετατρέπεται σε σταθερό, χωρίς να ολισθαίνει, για πιο ευαίσθητες παρουσιάσεις και ψάρεμα σε σταθερό βάθος.

wagglers-petonia-fishmania-floatline-carpmatchfishing

Ο straight waggler φελλός διατίθεται σε βάρη 2+1,2+2,3+1,3+2,4+2,6+2 γρ. Βλέπετε ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα βαρών για να ταιριάξετε τις αποστάσεις βολής και το ανάλογο βάρος drop.

Οι φελλοί με βάρος +1 γρ προορίζονται για ψάρεμα σε ήσυχα νερά με πολύ ήπια ρεύματα, όταν θέλουμε το δόλωμα να πέφτει πολύ αργά προς τον βυθό , έχοντας απόλυτα φυσική παρουσίαση.

aylias-straight-waggler-fishmania-sfaltos-carpmatchfishing

Bodied waggler float:

 

Ο bodied waggler φελλός της Ck Fishmania Floatline είναι ο κλασικός με το σχήμα της σταγόνας. Αυτοί οι φελλοί χρησιμεύουν για την επίτευξη μακρινών βολών, αφού το μολυβωμένο τους κομμάτι βρίσκεται στην περιοχή της σταγόνας. 

bodied-waggler-sea-fishmania-carpmatchfishing

Επιπλέον έχουν καλύτερη σταθερότητα σε επιφανειακά ρεύματα και ταραγμένη θάλασσα. Η σταγόνα του bodied waggler φελλού της Ck Fishmania Floatline είναι κατασκευασμένη από υλικό balsa, ενώ η διαφανής του κεραία από πολυμερές πλαστικό.

Έτσι ο φελλός αποκτά διακριτικότητα για ψαρέματα επιφανείας και μεσόνερων, κάτι που δεν συναντάται εύκολα σε αυτή την κατηγορία.

bodied-waggler-fishmania-carpmatchfishing

 

Ανήκει στους crystal wagglers , ενώ παρόμοιοι φελλοί με ολόκληρο χρωματιστό έντονο σώμα κάνουν καχύποπτα τα ψάρια όταν ψαρεύονται σε καθαρά νερά με μικρό βάθος.

Στο τέλος της κεραίας υπάρχει μικρό τμήμα με εναλλάξ χρώματα μαύρο και κίτρινο, κάτι που αυξάνει την ορατότητα του καχύποπτου τσιμπήματος, όταν αυτό το τμήμα προεξέχει από το νερό.

waggler-on-water-fishmania-floatline-carpmatchfishing

Η κεραία αποσπάται και στην θέση της μπαίνει χημικό φως sialum για νυχτερινό ψάρεμα. Θα τον βρείτε σε μεγέθη 2+1, 2+2, 3+1,3+2,4+2,6+2,8+2,8+5,8+4,10+2 γρ.

Bλέπετε ότι σε αυτόν τον φελλοί υπάρχουν μεγέθη με μεγάλο βάρος bulk και drop , και για μακρύτερες βολές, αλλά και για να αποκτά η αρματωσιά μεγαλύτερο βάρος.

wagglers-ds-floats-fishmania-floatline-carpmatchfishing

Με αυτόν τον τρόπο το δόλωμα κατεβαίνει πιο γρήγορα σε μεγαλύτερα βάθη, μπορούμε να τα ψαρέψουμε αντιμετωπίζοντας εν μέρη και τα ρεύματα. Οι φελλοί με μεγάλα βάρη drop σπανίζουν στην ελληνική αγορά και για αυτό ο συγκεκριμένος φελλός αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 

Predator waggler float:

 

Ο μεγαλύτερος bodied waggler φελλός της εταιρίας Ck Fishmania Floatline προορίζεται για ψάρεμα αρπακτικών με ζωντανά και μεγαλύτερα δολώματα. Ανήκει στην κατηγορία των predator floats, για ψάρεμα των αρπακτικών.

predator-wagglers-fishmania-carpmatchfishing

 

Οι φελλοί αυτοί πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στο ψάρεμα της τούρνας στα γλυκά νερά με δόλωμα ζωντανό ψάρι. Βρήκαν όμως γρήγορα χρησιμότητα και στο match fishing, για ψάρεμα με ζωντανό ψάρι, ζωντανή γαρίδα, ογκώδη ζύμη, κομμάτι ψαροδολιού ή ολόκληρο σκουλήκι.

Ο bodied predator waggler της Ck Fishmania Floatline έχει περιστρεφόμενο ανοξείδωτο κρίκο, σώμα από balsa, και έντονα χρωματισμένη κεραία, η οποία προεξέχει από το νερό.

predator-waggler-fishmania-match-carpmatchfishing

Αυτός ο φελλός έχει μεγάλη σταθερότητα σε ταραγμένη θάλασσα και δεν μπαίνει εύκολα κάτω από τα κύματα, όταν αυτά περνούν συνεχόμενα. Θα τον βρείτε σε βάρη 4+2,5+2,6+2,8+2 γρ.

Ψαρευτική δοκιμή των waggler φελλών της εταιρίας Ck Fishmania Floatline


Οι φελλοί αυτοί ψαρεύτηκαν από βράχια κατά κύριο λόγο, για να τεσταριστούν σε θέματα βολών,,ευστάθειας στα κύματα, στα ρεύματα, στην ευαισθησία και στην αντοχή στις κακουχίες.

waggler-floats-fishmania-all-carpmatchfishing

 

Δοκιμάστηκαν για 4 μήνες και μπορώ να πω ότι ήταν ακριβώς ότι περίμενα. Οι βολές που κάνουν είναι ευθύγραμμες και μακρινές, ενώ με την χρήση των κατάλληλων βαρών μπορούσα να ψαρέψω σε όλες τις συνθήκες, όπως μπουνάτσα, ταραγμένη θάλασσα,κόντρα αέρα,πλάγιο αέρα, και ρεύματα.

Μετά από αρκετά χτυπήματα στα βράχια οι φελλοί έμειναν στεγανοί, κάτι που συνεισφέρει η ποιότητα κατασκευής και η χρήση της εποξικής κόλλας για μόνωση στο πάνω μέρος του κρίκου.

aylias-straight-waggler-fishmania-carpmatchfishing

Η ευαισθησία του straight και bodied waggler είναι πολύ καλή ,κάτι που εκτιμάται πολύ στα πονηρά τσιμπήματα, ειδικά από σαργούς. Άλλωστε αυτά ήταν τα κύρια ψάρια που αναζητούσαμε, σαργοί και αυλιάδες.

Η δίχρωμη κεραία του straight waggler είναι πολύ χρήσιμη για να μην κουβαλάμε μαζί και ψάχνουμε κεραίες διαφορετικού χρώματος, όταν αλλάζουν οι συνθήκες εξωτερικής ορατότητας.

straight-waggler-sialum-fishmania-floatline-carpmatchfishing

Επίσης καινοτόμα είναι και τα εξωτερικά κρικάκια του straight waggler , που τον μετατρέπουν γρήγορα σε ίσιο συρόμενο υπερευαίσθητο φελλό για bolognese ή απίκο.

wagglers-straight-perasma-petonias-match-eggleziko-felloi-carpmatchfishing

Ο μεγαλύτερος bodied predator φάνηκε απαραίτητος σε πολύ ταραγμένη θάλασσα για να βλέπουμε τις τσιμπιές, ενώ η όλη του κατασκευή μας δίνει τη δυνατότητα να ψαρέψουμε με ογκώδη δολώματα και ζωντανά ψάρια.

Εδώ θέλω να παρατηρήσω ότι η Ck Fishmania Floatline δημιούργησε φελλούς με αξιόπιστα χαρακτηριστικά και ακρίβεια. Δεν ψεύδονται, είναι αληθή τα νούμερα και οι ιδιότητές τους.

weights-wagglers-fishmania-carpmatchfishing

Υπάρχουν πολλοί φελλοί στην αγορά που μπάζουν νερά, που ζυγίζονται με λάθος γραμμάρια από αυτά που αναγράφονται, που σπάνε με το πρώτο χτύπημα. Η εταιρεία έχει δώσει σημασία στην ποιότητα, και στις απαιτήσεις του ψαρά.

Αυτό φαίνεται και από την ποιοτικό έλεγχο που γίνεται σε κάθε φελλό , αλλά και από την μεγάλη γκάμα βαρών για κάθε μοντέλο φελλού, έτσι ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο μοντέλο, με διαφορετικό βάρος όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν .

sargos-matchfishing-wagglers-fishmania-floatline-carpmatchfishing

Είναι κρίμα να φεύγουμε από το ψάρεμα ,εάν αρχίσει να φυσάει και εμείς να μην έχουμε ένα βαρύτερο φελλό για πετάξουμε στον κόντρα καιρό, όπως και να αρχίσουν ρεύματα και να μην υπάρχει ένας φελλός με μεγάλο βάρος drop για να τα υπερνικήσουμε.

Η ποικιλία των φελλών που παίρνουμε μαζί μας για ψάρεμα, μπορεί να μας είναι βασική βοήθεια και να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε το ψάρεμα, ακόμη και με πολύ άστατο καιρό και αέρα.

wagglers-aulias-sfaltos-fishmania-floatline-carpmatchfishing

Η εταιρία Ck Fishmania Floatline όμως δεν έχει μόνο waggler φελλούς για το ψάρεμα με την τεχνική του match fishing. Με την ίδια ποιότητα, ακρίβεια στα χαρακτηριστικά και εξειδίκευση , διαθέτει μια πλήρη γκάμα από φελλούς, σταθερούς και συρόμενους, για το ψάρεμα με την τεχνική του bolognese και του απίκο.

sargoi-auliades-match-wagglers-fishmania-carpmatchfishing

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά δεν λείπουν ούτε από αυτή τη σειρά,η οποία είναι πολύ γνωστή και επιτυχής στην Κύπρο, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι σταθεροί φελλοί της εταιρίας Ck Fishmania Floatline, καλύπτουν όλη την γκάμα των σταθερών και συρόμενων φελλών, για όλες τις καιρικές συνθήκες, για διαφορετικούς ερματισμούς και σχήματα που αυξάνουν την ευαισθησία του τσιμπήματος, ανάλογα με τα ρεύματα και τις συνθήκες στην θάλασσα και στα γλυκά νερά.

felloi-statheroi-ck-fishmania-floatline-carpmatchfishing.jpg

Από βάσιμες πληροφορίες η δράση της Ck Fishmania Floatline, γρήγορα θα επεκταθεί και σε άλλους ψαρευτικούς τομείς, με τις ανάλογες καινοτομίες και τα προσεγμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μέχρι τότε, να είστε όλοι καλά...

fishmania-floatline-carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ck Fishmania Float Line

Manager:Christiana Kyriakou

31 Anastasi Manoli str 7520 Xylofagou

Larnaca Cyprus

Tηλ:0035799674619

E-Mail :Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.