Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Μatch - Καλάμι Garbolino Synergy Match Slider 420

sfaltos garbolino synergy match slider match rod mullet carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Μatch - Καλάμι Garbolino Synergy Match Slider 420

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός

Στη σημερινή μας δοκιμή έχουμε να σας παρουσιάσουμε ένα πολύ αξιόλογο καλάμι της Garbolino, το Synergy Match Slider.

Όμορφο, ποιοτικό, με προσεγμένο blank και προοδευτική δράση, το καλάμι αυτό απευθύνεται στους ψαράδες που θέλουν κάτι το παραπάνω στο ξεκίνημα στην match τεχνική.

Η Garbolino μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους καλάμια, με δράση που είναι άκρως διασκεδαστική στο ψάρεμα, καθώς νιώθεις τα πάντα από το τράβηγμα του ψαριού.

Τελικά , είναι αυτές οι στιγμές που μένουν από ένα εργαλείο που είναι σωστό, η ευχαρίστηση στο ψάρεμα!

 

 

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το καλάμι Garbolino Synergy Match Slider είναι ένα τρίσπαστο καλάμι , με μήκος 4,20 μέτρα και δράση προοδευτική-ημιπαραβολική. Δεν είναι η κλασική fast, που το καλάμι κυρτώνει μόνο στην μύτη και το υπόλοιπο τμήμα παραμένει σαν κούτσουρο! Σχεδιαστικά και λειτουργικά το καλάμι αυτό προορίζεται για το ψάρεμα με λεπτά εργαλεία , σε συνδυασμό με waggler φελλό, και ανήκει στην κατηγορία match rods .

3 pieces match rod garbolino synergy slider carpmatchfishing

Ο χαρακτήρας του έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει με αξιώσεις σε όλα τα match ψαρέματα, και να δώσει λύσεις εκεί που τα άλλα υστερούν.

garbolino synergy match rod sea carpmatchfishing

Το Garbolino Synergy Match Slider 420 που δοκιμάσαμε, έχει συνολικό μήκος 4,20 μέτρα, έχει βάρος 245 γρ, μήκος μεταφοράς 1,45 μέτρα, 13 οδηγούς από υλικό sic, οι 11 μονής γέφυρας και 2 διπλής .

guides garbolino match slider 420 carpmatchfishing

Το casting weight είναι 7-20 γρ και η βάση του μηχανισμού είναι η κλασική συρόμενη , βιδώνει από κάτω προς τα πάνω, που διαθέτουν τα περισσότερα καλάμια match.

reel seat garbolino synergy match rod carpmatchfishing

Το Garbolino Synergy Match Slider 420 έχει μικρό εύρος casting weight, 7-20 γρ, για να δουλεύει τους φελλούς στα κλασικά γραμμάρια ρίψης. Έχει δράση προοδευτική , και σε μεγάλα φορτία και ψάρια κυρτώνεται όλο και σε μεγαλύτερο τμήμα-μήκος του blank, για να απορροφά καλύτερα τα τραβήγματα των ψαριών.

blank 2 garbolino synergy rod carpmatchfishing

Η μεγάλη δύναμη επαναφοράς είναι αυτή που χαρακτηρίζει αυτό το καλάμι, με το πάρα πολύ λεπτό blank άνθρακα σειράς IM. Όταν το δουλεύουμε οριακά, είναι ένας χρήσιμος σύμμαχος σε δύσκολα μέρη με βράχια, που απαιτείται να σηκώσουμε γρήγορα το ψάρι από το βυθό.

all match rod garbolino synergy carpmatchfishing

Επίσης είναι ιδανικός σύμμαχος σε μέρη όπου επικρατούν ήρεμες καιρικές συνθήκες και χρειαζόμαστε ένα ελαφρύ match καλάμι, για να χρησιμοποιήσουμε πολύ λεπτές πετονιές και να δελεάσουμε μεγαλύτερα και καχύποπτα ψάρια.

synergy match rod garbolino curve carpmatchfishing

Οι sic οδηγοί του είναι τοποθετημένοι σε καίρια σημεία του blank, είναι 13 στον αριθμό, οι 11 είναι μονής γέφυρας και οι 2 πρώτοι διπλής γέφυρας. Συμπερασματικά, ποιοτικό Blank, λεπτού σχεδιασμού, δυνατά δεσίματα, ένωση spigot, και πολύ καλή δράση για νεοεισερχόμενους στην τεχνική.

blank garbolino synergy rod carpmatchfishing

Τεστ ψαρέματος- Garbolino Synergy Match Slider 420

To καλάμι αυτό που δοκιμάσαμε είναι ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόληση με τα λεπτά εργαλεία , ή για κάποιον που θέλει να περάσει στην χρήση ακόμα λεπτότερων πετονιών (μέχρι και 0,14 μάνα). Είναι ιδανικό για αυτόν που θέλει να νιώθει το κάθε ψάρι στο έπακρο και να έχει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο συγκινήσεις ψάρεμα match.

mullet match slider 420 garbolino carpmatchfishing

Η προοδευτική δράση επιτρέπει καλά καρφώματα εάν είμαστε λίγο πιο δυναμικοί με το καλάμι (ελάχιστα πιο δυνατό κάρφωμα) και επιπλέον έχει μεγάλη δύναμη στον κορμό του καλαμιού για να τραβήξουμε πίσω ένα μεγάλο ψάρι.

mullet garbolino synergy slider match rod carpmatchfishing

Το καλάμι δεν είχε πρόβλημα στο να αποσβέσει τα τραβήγματα σε ψάρεμα κεφάλων σε λιμάνι με πολλά σκοινιά και κοντινά σκάφη. Λόγω της προοδευτικής συμπεριφοράς στα μεγάλα φορτία, δεν αναγκαστήκαμε να χειριστούμε πολλές φορές τα φρένα του μηχανισμού, αλλά δουλεύαμε το καλάμι όπως προαναφερθήκαμε σε μεγάλη κύρτωση.

2 mullets garbolino synergy match rod carpmatchfishing

Ο κέφαλος είναι ένα πολύ μαχητικό ψάρι, με την κακή συνήθεια στα τελευταία μέτρα πριν την απόχη να κάνει απότομα τραβήγματα δεξιά και αριστερά, δυσκολεύοντας αρκετά τους ψαράδες. Τα σκληρά fast καλάμια match δεν μπορούν να ανταποκριθούν εύκολα σε τέτοιες καταστάσεις, εάν δεν υπάρχει προοδευτικότητα στο blank τους, και έχουμε πολλά κοψίματα, και ξεκαρφώματα. Εννοείται παίζει ρόλο και το χέρι του ψαρά σε κάθε περίπτωση, αλλά σίγουρα ένα καλάμι προοδευτικό στο ψάρεμα του κέφαλου δίνει άλλη ευχαρίστηση.

mullets garbolino synergy slider match rod carpmatchfishing

Αυτό ήταν μια ευκαιρία να δούμε κυρίως την δράση του καλαμιού Garbolino Synergy Match Slider 420, το οποίο στην κυριολεξία κατήργησε τα φρένα του μηχανισμού και ανταποκρίθηκε με τιμιότητα στην αποστολή του.

sea rock match fishing garbolino synergy carpmatchfishing

Από τότε το καλάμι αυτό το ψάρεψα σε βράχια για σαργούς και μελανούρια, σε λιμάνια για λαβράκια, και παραλίες για μουρμούρες και τσιπούρες. Δεν είχαμε προβλήματα στην συμπεριφορά του, στα υλικά κατασκευής, στους οδηγούς.

melanouri matchfishing garbolino synergy carpmatchfishing

Εδώ και 5 μήνες που το έχω στην κατοχή μου, δεν έχω βρει κάποιο μειονέκτημα. Με καλό πλύσιμο με γλυκό νερό μετά από κάθε ψάρεμα οι οδηγοί είναι ακόμη σαν καινούριοι . Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, με βάση τα χαρακτηριστικά του είναι μια άριστη επιλογή.

vendor3196 

Για περισσότερες πληροφορίες:

en-plo-logo-carpmatchfishing

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ:2310-752359/2310-752169

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.