Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού match fishing: Bodied wagglers φελλοί από την Target Match

match wagglers target match kefalos sf carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού match fishing: Bodied wagglers φελλοί από την Target Match

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός,Νίκος Σοφούρης

Ο φελλός waggler είναι το σήμα κατατεθέν του match fishing. Φελλός από φελλό έχει διαφορά, σε χρησιμότητα, αλλά και κατασκευαστικά. Υπάρχουν πολλοί φίλοι που μας ρωτάνε, ποιους φελλούς να επιλέξουνε. Εμείς απαντάμε, επιλέξτε αυτούς που δοκιμάζουμε και είμαστε σίγουροι για την συμπεριφορά τους.

Ενας από αυτούς που άντεξε στις δοκιμές μας και σε μεγάλο βάθος χρόνου, είναι ο σταγονοειδής bodied waggler της Target Match.

Πρόκειται για ένα φελλό σταθερό στα επιφανειακά ρεύματα, με πολύ καλή βολή και μεγάλη ευαισθησία.

 

 

 

 

Xαρακτηριστικά και ιδιότητες

Match fishing χωρίς τον καθαρόαιμο waggler φελλό δεν νοείται σε καμία περίπτωση. Η εταιρία Τarget Match, έχει δημιουργήσει μια ικανοποιητική γκάμα από βάρη, στον κλασικό της bodied waggler φελλό, για όλα τα γούστα.

felloi target match star weights carpmatchfishing

Η κεραία του είναι αποσπώμενη, ενώ έχει δύο χρώματα , κόκκινο φωσφορούχο και κίτρινο ,για να ταιριάζει σε πολλαπλές καιρικές συνθήκες ορατότητας( πρωί έως σούρουπο).

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί δεν χρειάζεται να κουβαλάμε διαφορετικού χρώματος κεραίες για να τις ταιριάξουμε στις ανάλογες καιρικές εξωτερικές συνθήκες. Η κεραία αφαιρείται και μπαίνει χημικό φως sialum 4,5 mm, για νυχτερινό ψάρεμα.

felloi target match inserts carpmatchfishing

Ο bodied waggler φελλός της Τarget Match διατίθεται σε βάρη 4+2, 6+2, 8+2, 10+2 και 12+2 γρ. Βλέπετε ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα βαρών για να ταιριάξετε τις αποστάσεις βολής και το ανάλογο βάρος drop. 

Ο bodied waggler φελλός της Τarget Match είναι ο κλασικός με το σχήμα της σταγόνας. Αυτοί οι φελλοί χρησιμεύουν για την επίτευξη μακρινών βολών, αφού το μολυβωμένο τους κομμάτι βρίσκεται στην περιοχή της σταγόνας.

felloi target match bodied carpmatchfishing

Επιπλέον έχουν καλύτερη σταθερότητα σε επιφανειακά ρεύματα και ταραγμένη θάλασσα. Η σταγόνα του bodied waggler φελλού της Τarget Match είναι κατασκευασμένη από υλικό πολυουρεθάνης, ενώ η διαφανής του κεραία από πολυμερές πλαστικό. Έτσι ο φελλός αποκτά διακριτικότητα για ψαρέματα επιφανείας και μεσόνερων, κάτι που δεν συναντάται εύκολα σε αυτή την κατηγορία.

Ανήκει στους crystal wagglers , ενώ παρόμοιοι φελλοί με ολόκληρο χρωματιστό έντονο σώμα κάνουν καχύποπτα τα ψάρια όταν ψαρεύονται σε καθαρά νερά με μικρό βάθος. Το χρωματιστό τμήμα είναι μόνο στην περιοχή της σταγόνας, αλλά με τα μαύρα και μπλε χρώματα, δεν τρομάζει τα ψάρια της επιφάνειας.

felloi waggler bodied target match carpmatchfishing

Bλέπετε ότι σε αυτόν τον φελλό υπάρχουν μεγέθη με μεγάλο βάρος bulk , και για μακρύτερες βολές, αλλά και για να αποκτά η αρματωσιά μεγαλύτερο βάρος. Το +2 σε γραμμάρια είναι ένα κλασικό ερμάτισμα, το οποίο μπορεί να ψαρέψει στις περισσότερες συνθήκες για match ψαρέματα.

Ψαρευτική δοκιμή των waggler φελλών της εταιρίας Τarget Match

Οι φελλοί αυτοί ψαρεύτηκαν από λιμάνια κατά κύριο λόγο, για να τεσταριστούν σε θέματα βολών,ακρίβειας βολής ανάμεσα σε σκοινιά και σημαδούρες ,ευστάθειας στα ρεύματα, στην ευαισθησία και στην αντοχή στις κακουχίες.

kefalos mullet target match wagglers carpmatchfishing

Δοκιμάστηκαν για 8 μήνες και δεν απογοητεύτηκα. Οι βολές που κάνουν είναι ευθύγραμμες και μακρινές, ενώ με την χρήση των κατάλληλων βαρών μπορούσα να ψαρέψω σε όλες τις συνθήκες, όπως μπουνάτσα, ήπια ταραγμένη θάλασσα,κόντρα αέρα,πλάγιο αέρα, και ρεύματα. Το καλό ήταν ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βάρη, από 4 εως 12 γραμμάρια, που ταιριάζουν σε διαφορετικές συνθήκες.

target match wagglers felloi weights carpmatchfishing

Με τους φελλούς των 12 γραμμαρίων, ψαρέψαμε σε μεγάλες αποστάσεις σε λιμάνια, σε μέρη που δεν φτανόταν με τους συμβατικούς συνηθισμένους φελλούς. Είναι κρίμα να φεύγουμε από το ψάρεμα ,εάν αρχίσει να φυσάει και εμείς να μην έχουμε ένα βαρύτερο φελλό για πετάξουμε στον κόντρα καιρό... Η ποικιλία των φελλών που παίρνουμε μαζί μας για ψάρεμα, μπορεί να μας είναι βασική βοήθεια και να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε το ψάρεμα, ακόμη και με πολύ άστατο καιρό και αέρα.

fellos target match kefalos carpmatchfishing

Μετά από αρκετά χτυπήματα οι φελλοί έμειναν στεγανοί, κάτι που συνεισφέρει η ποιότητα κατασκευής και η χρήση της σωστής εποξικής κόλλας για μόνωση στο πάνω μέρος της σταγόνας.

Η ευαισθησία του  bodied waggler είναι πολύ καλή ,κάτι που εκτιμάται πολύ στα πονηρά τσιμπήματα, ειδικά από κέφαλους. Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει άλλο ψάρι που να δοκιμάζει τόσο πολύ την ευαισθησία ενός φελλού, εκτός από τον κέφαλο.

target match fellos kefalos carpmatchfishing

Δοκιμάσαμε επίσης να μην ερματίσουμε στο 100% τον φελλό, για να δούμε τυχόν αποκλίσεις . Η παρακάτω φωτό είναι με ερμάτισμα 1,5 γραμμάρια.

fellos target match water carpmatchfishing

Στα 2 γραμμάρια, ο φελλός της Τarget Match έρχεται οριακά στο μαύρο σημείο με την επιφάνεια του νερού.

Εδώ θέλω να παρατηρήσω ότι η Τarget Match δημιούργησε φελλούς με αξιόπιστα χαρακτηριστικά και ακρίβεια. Δεν ψεύδονται, είναι αληθή τα νούμερα και οι ιδιότητές τους. 

kefalos target match felllos carpmatchfishing

Υπάρχουν πολλοί φελλοί στην αγορά που μπάζουν νερά, που ζυγίζονται με λάθος γραμμάρια από αυτά που αναγράφονται, που σπάνε με το πρώτο χτύπημα. Η εταιρεία έχει δώσει σημασία στην ποιότητα, και στις απαιτήσεις του ψαρά. Εξοπλιστείτε λοιπόν με τα σωστά και αξιόπιστα εργαλεία για το match fishing, και χαρείτε τα ψαρέματα σας!

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεργαζόμενα καταστήματα:

fishing4u logo carpmatchfishing

Fishing4u.gr – Είδη Αλιείας
Αναλήψεως 188 – Μαυροκορδάτου
38221 Βόλος

Διευθύνσεις email:
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : (+30) 2421-107-396

http://www.fishing4u.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.