Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning:Εξειδικευμένες μολυβοκεφαλές Fishhead/Pollax και σιλικονούχα δολώματα Μajikeel από την Sakura

Sakura-spinning-silikones-majikeel-fishhead-lavraki-spanos-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning:Εξειδικευμένες μολυβοκεφαλές Fishhead/Pollax και σιλικονούχα δολώματα Μajikeel από την Sakura

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Σπανός Θεόδωρος

Το ψάρεμα spinning με σιλικόνες για τους αδίστακτους θηρευτές της θάλασσας πάντα θα είναι μια αποδοτική και διασκεδαστική τεχνική, σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Επιλέξαμε μέσα από την ιστοσελίδα μας www.carp-matchfishing.gr,  να σας παρουσιάσουμε τις νέες μολυβοκεφαλές Fishhead και Pollax της εταιρίας Sakura , όπως και μερικές από τις πιο αποδοτικές της σιλικόνες, τα χελάκια Majikeel, που αποτελούν μία σίγουρη επιλογή για το ψάρεμα  πάρα πολλών  κυνηγών της παράκτιας ζώνης.

Στις ψαρευτικές δοκιμές που πραγματοποιήσαμε, είδαμε μια ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, ειδικά σε καχύποπτους κυνηγούς, που είναι συνηθισμένοι στην καθημερινή θέα πολλών και διαφορετικών τεχνητών δολωμάτων.

 

 

 

Ο προσανατολισμός της Sakura στις μολυβοκεφαλές, όπως έχουμε δει και σε προηγούμενο άρθρο,  έχει διεισδύσει σε πιο αληθοφανή και natural μονοπάτια, όπως σε αυτές που προσομοιάζουν κεφάλια ψαριών, λαβρακιού, σαρδέλας, ζαργάνας κ.α.

Με αυτό το σκεπτικό δημιούργησε τις μολυβοκεφαλές Fishhead, που είναι στην ουσία μια αντιγραφή του κεφαλιού ενός ψαριού. Eντυπωσιακά είναι τα τρισδιάστατα μάτια της μολυβοκεφαλής, τα κοψίματα στα βράγχια και οι όμορφες αντανακλάσεις , που μιμούνται τα λέπια των ψαριών.

sakura-fishhead-jig-spinning-carpmatchfishing

Με την κατάλληλη σιλικόνη, αυτές οι μολυβοκεφαλές δίνουν μια ιδιαίτερη κυματοειδή κίνηση στην ουρά , ικανή να προσελκύσει καχύποπτα αρπακτικά...Συνδυάζονται τέλεια με τις σιλικόνες της Sakura, οι οποίες έχουν ήδη κατασκευασμένη ειδική εγκοπή, για να αγκαλιάζει την μολυβοκεφαλή τέλεια.

sakura-fishhead-majikeel-softbaits-spinning-carpmatchfishing

Από αυτή κιόλας την τοποθέτηση βλέπουμε αμέσως σαν κύριο στόχο το λαβράκι, το λούτσο και το γοφάρι, ενώ δεν λείπουν και οι εποχιακές εκπλήξεις, όπως τα κοκκάλια, τα σαφρίδια, οι συναγρίδες, οι μικρές στείρες κ.α.

Η Sakura διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε γραμμάρια με αυτού του είδους τις μολυβοκεφαλές. Ειδικά στις Fishhead θα παρατηρήσετε ένα κοίλο μέρος στο κάτω μέρος της μολυβοκεφαλής. Αυτός ο σχεδιασμός προκαλέι μια κυματοειδή κίνηση, η οποία είναι πιο έντονη με τις σιλικόνες απομίμησης χελιού ή σκουληκιού.

fishhead-jighead-spinning-carpmatchfishing

Ξεκινάνε από 14-28 γρ. Ο σχεδιασμός τους μπορεί να αποδώσει μία ομαλή πλεύση, είτε με σιλικονούχα σώματα χελιών, είτε με σιλικόνες τύπου shad. Ο χρωματισμός αυτών των μολυβοκεφαλών είναι μπλε, για να μοιάζει ακριβώς με το χρώμα των φυσικών ψαριών.

Αλλάζοντας τον χρωματισμό της σιλικόνης, δημιουργείται ένα πολύ ελκυστικό σύνολο, που ακόμη και σε διαφορετικό χρώμα κάνει μια αντίθεση που ελκύει τα αρπακτικά.

sakura-majikeel-fishhead-jighead-lavraki-sillikoni-carpmatchfishing

Το στόμα της μολυβοκεφαλής Fishhead είναι κομμένο σε γωνία μπροστά, έτσι ώστε όταν κάθεται στον βυθό, να ανασηκώνει το σώμα της σιλικόνης στον αέρα (υπό γωνία) και να φέρνει το αγκίστρι έτοιμο για να καρφώσει το ψάρι.

sakura-fishhead-jighead-spinning-carpmatchfishing

Σε συνδυασμό με μία μακρόστενη σιλικόνη ,η οποία προσομοιάζει το χέλι, μπορεί να πραγματοποιηθεί μία συνεχόμενη κυματοειδή πλεύση, και δίνει ένα αληθοφανές σύνολο, στο οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν τα αρπακτικά. Αυτό βοηθάει , όπως είπαμε παραπάνω, και το κοίλο μέρος της μολυβοκεφαλής, στο κάτω μέρος της.

softbait-spinning-silikoni-sakura-fishhead-majikeel-carpmatchfishing

Κάθε συσκευασία με μολυβοκεφαλές Fishhead περιέχει από πέντε μολυβοκεφαλές (14 γρ), οι οποίες μειώνονται σαν αριθμός όσο αυξάνουν τα γραμμάρια τους. Τα αγκίστρια σε όλες τις μολυβοκεφαλές της Sakura είναι πολύ κοφτερά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς να σκουριάζουν με το παραμικρό.

 sakura-fishhead-pack-jigheads-carpmatchfishing

Αυτός ο τύπος μολυβοκεφαλής είναι πολύ αποδοτικός με σιλικόνες μακρόστενες, που προσομοιάζουν σκουλήκια ή χέλια. Παράλληλα , όπως προείπαμε, με το κατάλληλο σώμα σιλικόνης shad, παράγει μια ομαλή πλεύση, μεταδίδοντας την κίνηση στο πίσω μέρος της ουράς του shad.

Χρησιμοποιώντας τις μολυβοκεφαλές Sakura Fishhead, μαζί με τις σιλικόνες Sakura Tex Shad 100, είχαμε την ικανοποίηση να πιάσουμε γοφάρια σε μεγάλα μεγέθη, μέχρι και 4 κιλά.

 fishhead-jighead-shad-gofari-spinning-carpmatchfishing

Oι μολυβοκεφαλές Pollax είναι jigheads με κεφάλι ψαριού. Μοιάζουν πάρα πολύ με τις Labrax της Sakura, που είδαμε σε προηγούμενη δοκιμή μας. Σε αντίθεση με τις Labrax, το αγκίστρι είναι σταθερά ενσωματωμένο πάνω στην μολυβοκεφαλή, και δεν κινείται όπως στις πρώτες.

Εντυπωσιακό είναι το "θυμωμένο" μάτι, σήμα καταταθέν των μολυβοκεφαλών Pollax-Labrax της Sakura.

sakura-pollax-jighead-spinning-carpmatchfishing

Δίνει ένα πολύ αληθοφανές τεχνητό δόλωμα, είτε με σιλικονούχα σώματα shad, είτε με σιλικονούχα σώματα χελιού ή σκουληκιού.  Στο κεφάλι της μολυβοκεφαλής Pollax θα διακρίνετε τα κοψίματα και τις πλαινές γραμμές που μοιάζουν με τα βράγχια του ψαριού, και την ιριδίζουσα βαφή που προσομοιάζει τα λέπια. 

Επιπλέον, οι Pollax, επειδή έχουν το μπροστινό σημείο του στόματός τους σε γωνία προς τα κάτω, μπορούν να κάθονται σε γωνία στον βυθό, έχοντας το σώμα της σιλικόνης ανασηκωμένο, έχοντας το αγκίστρι της μολυβοκεφαλής σε σωστή θέση, έτοιμο για να καρφώσει το αρπακτικό ψάρι.

Οι Pollax βρίσκονται σε κλειστή συσκευασία όπως οι Fishhead, και υπάρχουν σε ποικιλία γραμμαρίων για να τις συνδυάσετε σε όλες τις ψαρευτικές συνθήκες.

 

H Sakura διαθέτει πλήθος από σιλικόνες, σε κωδικούς shad (Punshad-T, Tex shad 100) ,  οι οποίες συμβαδίζουν απόλυτα με τις μολυβοκεφαλές της, χαρίζοντας πολύ καλές απομιμήσεις ψαριών. Στην προηγούμενη ψαρευτική δοκιμή για τις μολυβοκεφαλές της Sakura και τις σιλικόνες της, αναφερθήκαμε διεξοδικά για αυτές.http://www.carp-matchfishing.gr/dokimes-exoplismou/spinning/376-sakura-jigheads-and-softbaits-spinning-carpmatchfishing.html

lavraki-silikoni-jighead-sakura-carpmatchfishing

Στην τωρινή δοκιμή επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα τύπο σιλικόνης, την απομίμηση χελιού, η οποία περιέχει στο σώμα της glitters, και ονομάζεται Majikeel. Έχουν μήκος 5 ίντσες (12,5 εκατοστά), ένα ιδανικό μήκος για τα περισσότερα αρπακτικά της θάλασσας.

Το διαφανές σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ψαρέματα spinning, για τα ολα τα θαλάσσια αρπακτικά, καθώς το ειδικά σχεδιασμένο σώμα του μιμείται τον γόνο των ψαριών.

sakura-majikeel-softbaits-carpmatchfishing

Μπορεί να συμβαδίσει απόλυτα με τις μολυβικεφαλές Fishhead και Pollax, και να δημιουργήσει ελκυστικά σύνολα τεχνητών δολωμάτων. Εμείς δοκιμάσαμε τις σιλικόνες Majikeel σε διάφανους και μπλε χρωματισμούς και σαν πλεύση προσομοιάσαμε στο χέλι-γόνο ψαριού, με σύρσιμο κοντά στον πυθμένα της σιλικόνης και μικρά απαλά τινάγματα.

H απομίμηση χελιού είναι ένας τύπος δολώματος απόλυτα διαδεδομένος στο ψάρεμα με την τεχνική του spinning παγκοσμίως. Με κύριο στόχο το λαβράκι, το λούτσο, το γοφάρι και άλλα αρπακτικά, το χέλι Majikeel της Sakura, είναι ένα παρπαρτού τεχνητό δόλωμα για όλους τους ψαρότοπους, λιμάνια, βραχώδη μέρη, εκβολές ποταμών, ανοιχτές θάλασσες, παραλίες και βαθιά νερά.

lavraki-silikoni-sakura-fishhead-carpmatchfishing

Oι σιλικόνες Majikeel είναι εμποτισμένες με φερομόνες και άρωμα γλυκάνισου, ένας συνδυασμός που έχει δείξει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα στο ψάρεμα με σιλικόνες, για πλήθος καχύποπτων και δύστροπων πολυψαρεμένων αρπακτικών.

Ανοίγοντας την αεροστεγή συσκευασία της Sakura , θα μυρίσετε αμέσως το άρωμα του γλυκάνισσου, κάτι που αμέσως θα φέρει στο μυαλό μας το ούζο!

labraki-sakura-majikeel-fishhead-spa-carpmatchfishing 

Η συσκευασία είναι αεροστεγώς κλεισμένη με κλιπ και περιέχει 5 σιλικονούχα δολώματα. Χαρείτε την τεχνική του spinning με τα σιλικονούχα δολώματα Majikeel , τις μολυβοκεφαλές Fishhead και Pollax της Sakura, και τα   θετικά αποτελέσματα θα είναι για εσάς μια ευχάριστη έκπληξη!

Sakura-logo-black-carpmatchfishin

Για περισσότερες πληροφορίες:

en-plo-logo-carpmatchfishing

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ:2310-752359/2310-752169

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.